Nokia N97

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
top01
1. szint
1. szint
Készüléktípus: E7
Has thanked: 10 times
Been thanked: 1 time

Re: Nokia N97

Hozzászólás Szerző: top01 »

Macika írta:Amennyiben a garijegyeden szerepel, hogy felrakták a szolgáltatófüggetlen FW-t, akkor van keresnivalód.
Ha nem szerepel, akkor csak az idődet (és a pénzedet) pazarolnád...
Hosszasan leveleztem velük, abban szerepelt a szoftverfrissítés kérdése is. Csak meg kéne találnom azokat a leveleket. :-)
csabics
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Note 4 The Best
Nem: Férfi
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: csabics »

Az új SW vel kapcsolatban megfigyeltem hogy a képnézegetőt diavetitésben használtam és mintha a kepek "áttünése"mássab mint eddig. Szerintetek?
SGS5 The Best
top01
1. szint
1. szint

Macika írta:
top01 írta:Azt hogy tudom megnézni, hogy átírták-e?
Elég egyszerű.

Phoenix-szel MÁSHOGYAN nem lehetséges a gyári unbranded rátétele, csak PC-átírással.

Olvasd ki az NSS-sel, és ha nem egyezik a hátlapi matricán (az akksi alatt) lévővel, akkor nekem van igazam, át lett írva.
Bocs, ez biztos nagyon gagyi kérdés, de mi is az az NSS? És hogy kell vele kiolvasni?
plunk
Kiemelt 4. szint
Kiemelt 4. szint
Készüléktípus: Sony Z3c [Lollipop]
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: plunk »

top01 írta:
Macika írta:
top01 írta:Azt hogy tudom megnézni, hogy átírták-e?
Elég egyszerű.

Phoenix-szel MÁSHOGYAN nem lehetséges a gyári unbranded rátétele, csak PC-átírással.

Olvasd ki az NSS-sel, és ha nem egyezik a hátlapi matricán (az akksi alatt) lévővel, akkor nekem van igazam, át lett írva.
Bocs, ez biztos nagyon gagyi kérdés, de mi is az az NSS? És hogy kell vele kiolvasni?
Nemesis Server Suite. Bővebb infó ITT, keress rá az NSS szóra vagy a teljes nevére, megtalálod a leírást. ;)
Kép :balra: :balra: Szignózási segédlet
Phoenix Internal Service Software 2009.17.0.38220 :king:
Otthon sose frissíts a jelenleginél kisebb szoftververzióra!
top01
1. szint
1. szint

plunk írta: Nemesis Server Suite. Bővebb infó ITT, keress rá az NSS szóra vagy a teljes nevére, megtalálod a leírást. ;)
Kösz, közben megtaláltam, installáltam, nekem nem tud a telefonból kiolvasni semmit. "Scan for product... error!" Ilyenkor mi van?
plunk
Kiemelt 4. szint
Kiemelt 4. szint
Készüléktípus: Sony Z3c [Lollipop]
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: plunk »

top01 írta:
plunk írta: Nemesis Server Suite. Bővebb infó ITT, keress rá az NSS szóra vagy a teljes nevére, megtalálod a leírást. ;)
Kösz, közben megtaláltam, installáltam, nekem nem tud a telefonból kiolvasni semmit. "Scan for product... error!" Ilyenkor mi van?
Ugye a legújabb NSS-t használod és PCSuite meg társai ki vannak teljesen lőve? Próbáld meg többször elindítani a programot, illetve miután a gépre dugtad a telefont várni pár percet és úgy Scannelni.
Kép :balra: :balra: Szignózási segédlet
Phoenix Internal Service Software 2009.17.0.38220 :king:
Otthon sose frissíts a jelenleginél kisebb szoftververzióra!
top01
1. szint
1. szint

plunk írta: Ugye a legújabb NSS-t használod és PCSuite meg társai ki vannak teljesen lőve? Próbáld meg többször elindítani a programot, illetve miután a gépre dugtad a telefont várni pár percet és úgy Scannelni.
Kösz, a Pc Suite-ról megfeledkeztem. :-) Most működik.
Így a PC: 0576377. Ez gondolom a függetlené, úgyhogy bukta. És mindezt a Nokia szervizben tették vele. :-( Most mi legyen? Menjek reklamálni? Vajon le tudnak venni a feketelistáról?
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

top01 írta:
Macika írta:Amennyiben a garijegyeden szerepel, hogy felrakták a szolgáltatófüggetlen FW-t, akkor van keresnivalód.
Ha nem szerepel, akkor csak az idődet (és a pénzedet) pazarolnád...
Hosszasan leveleztem velük, abban szerepelt a szoftverfrissítés kérdése is. Csak meg kéne találnom azokat a leveleket. :-)
A baj csak az, hogy nem a Nokia köti az ebet a karóhoz, hanem a szolgáltatók.
Komoly mennyiségű pénzt fizetnek a szolgáltatók azért, hogy brandes szoftvert tegyen a Nokia az általuk (a szolgáltatók által) forgalmazott Nokiákra.
Mert az NEKIK jó, fizetős tartalmakra irányít egyből, valamint egyszerűbb is beállítani az egységsugarú usernek a készüléket ezáltal.

A Nokia tehát HIVATALOSAN (a szolgáltatókkal kötött szerződésük szerint) nem teheti fel a NEM brandes változatot senkinek (vannak jó fejek, akik megteszik mégis, ám ezzel nemritkán ártanak a usernek akaratukon kívül).
Innentől tehát hivatalosan NINCS pannonos készüléken unbranded FW, magyarul pereskedni sem fogsz tudni, mert nem bizonyítható, hogy ők tették fel az unbranded FW-t.

Azon kívül ha visszavitted volna, hogy most is ők tegyék fel a 21-est rá, akkor még mindig nem lenne semmi nyoma, mert a Phoenix továbbra sem tölti fel a flashelés adatait a Nokia szerverére.
top01
1. szint
1. szint

Macika írta: A baj csak az, hogy nem a Nokia köti az ebet a karóhoz, hanem a szolgáltatók.
Komoly mennyiségű pénzt fizetnek a szolgáltatók azért, hogy brandes szoftvert tegyen a Nokia az általuk (a szolgáltatók által) forgalmazott Nokiákra.
Mert az NEKIK jó, fizetős tartalmakra irányít egyből, valamint egyszerűbb is beállítani az egységsugarú usernek a készüléket ezáltal.

A Nokia tehát HIVATALOSAN (a szolgáltatókkal kötött szerződésük szerint) nem teheti fel a NEM brandes változatot senkinek (vannak jó fejek, akik megteszik mégis, ám ezzel nemritkán ártanak a usernek akaratukon kívül).
Innentől tehát hivatalosan NINCS pannonos készüléken unbranded FW, magyarul pereskedni sem fogsz tudni, mert nem bizonyítható, hogy ők tették fel az unbranded FW-t.

Azon kívül ha visszavitted volna, hogy most is ők tegyék fel a 21-est rá, akkor még mindig nem lenne semmi nyoma, mert a Phoenix továbbra sem tölti fel a flashelés adatait a Nokia szerverére.
Ha csak öt percet vártam volna, és elolvastam volna, amit írtál, nem estem volna neki a frissítésnek magam. :-(
Na mindegy, egyelőre működik. Majd ráérek törni a fejem, ha besz@rik. Végül is van némi kapcsolatom a Nokiánál is meg a Pannonnál is. :-)
top01
1. szint
1. szint

Ráadásul amiért az egész balhét a nyakamba vettem, nem is működik. Rátöltöttem a frissítést, és érdekes módon minden megmaradt a telefonon, az összes alkalmazás (általam szerkesztett mappákban), a beállítások, a kontaktok, üzenetek stb. Pedig azt írja ki, hogy a 21-es van rajta.
És bár a frissítések között látja az új OviMapsot, valamiért nem hajlandó telepíteni. A többit igen, az OviMapsot nem.
Resetelnem kéne?
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”