Nokia N900

Kizárólag Nokia N-szériával foglalkozó témák
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Re: Nokia N900

Hozzászólás Szerző: Damir »

janez írta:
Damir88 írta: Én is a 26-át várom. Sajna nekem az N900 kimarad az életemből, nem nagyon csípem, mikor nem lokalizálnak valamit, pedig igény bőven lenne rá :roll:
Én megértelek.
Pedig egy igazán komoly, gyors, stabil, szoftveresen a végletekig testreszabható készülékről van szó. Ez már tényleg egy mobil számítógép, annak aki ilyenre vágyik. Sokan ilyenről álmodoztak, most megérkezett, de nincs magyar nyelv. Gondolom nem csak magyar nincs... Tehát sok-sok ember igénye lenne a lokalizáció a világon. A kisebb nemzetekre gondolok. Olyan nincs, hogy valamit csak az informatikusoknak stb. csinálnak, ez hülyeség! Ők vannak kevesebben. A Nokia-nak nem mindegy, hogy mennyit tud eladni belőle. Vagy a többség használjon symbian-t, mert az lokalizált? Ez így nem kerek. Szerintem vagy lesz magyar nyelv idővel, vagy csak a maemo6-ban ill. a következő készülékben. Az inrternet tabletek (N800 stb.) esetén még nehezen megértem, de egy telefonos funkciókkal ellátott készülék esetén már felelőtlen, akár öngyilkos dolog kihagyni a jóból több nemzetet. Ebből kiindulva: Lehet magyar nyelv, de ha azt nézem, hogy pl. az n96-ot és n97-et képesek voltak kiadni ilyen gyenge hardverrel, akkor már nem vagyok olyan biztos a dolgomban... Ők diktálnak, nem a vásárlók.

(Csak zárójelben, hogy most végre bizonyíthatna a linux, megmutathatná az igazi oldalát, erre hagyják, hogy inkább a konkurenciától vegyenek gépet. Ha legalább házon belül lenne egy másik versenyképes készülék...)
És tudod mi igazán zavaró? Hogy a nyelvet a legkevesebb megírni. Akár mi is megcsinálhatnánk különben, csak ugye ez a Nokia dolga lenne :roll:
Amúgy valaki nem tud beszélni a Maemo fejletszőivel? Adják oda a nyelvi csomagot, átfordítom (vagy bárki) én nagyon szívesen :yes:
Andy1210
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 535 + Lumia 950XL
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 17 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Andy1210 »

ennél kicsit bonyolultabb a helyzet: http://wiki.maemo.org/Documentation/Mae ... calization
Nokia N900 Tudástár!
Facebook csoport: Nokia N900 HUN
Necc
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N900 + E63 + BH503 +Venus5 GPS
Has thanked: 0
Been thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Necc »

Damir88 írta:
krysn95 írta:ha megoldanák az ékezets billentyűt (most tekintsük el a 4 gombot és képernyőt kell egyszerre nyomni módszertől) akkor valóban tökéletes lenne.
Dehát semmi esély hoyg kiaják magyar qwerty vel..ez van. Azért kiváncsi vagyok hogy 26.-án mit villantanak
Én is a 26-át várom. Sajna nekem az N900 kimarad az életemből, nem nagyon csípem, mikor nem lokalizálnak valamit, pedig igény bőven lenne rá :roll:
Miért kell, hogy 2x leírjak bizonyos dolgokat???

Basszus, a maemo-t nem a Nokia, hanem a közösség fejleszti. Mindenki csak ül a seggén, és várja a csodát, de az nem fog bekövetkezni!

A szlovákok és a görögök érdekes módon meg tudták csinálni maguknak a fordítást, a távol keletiekről nem is beszélve, pedig nekik még a speciális karaktereik egy sor probléma elé állította őket!

Annyi a teendőnk, hogy összeütünk egy bandát, kell pár programozó, pár "power user" mint tesztelő vagy csomagépítő és szépen beregisztrálunk egy projektet a https://garage.maemo.org/ weboldalon!
Amikor kész van a honosítás, bárki számára elérhetővé tudjuk tenni, és bárki a saját N900-asára fel tudja majd telepíteni a magyarosítást.
A normális világ elleni védekezésül hülyékkel veszem körbe magam!
hjocco
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 930
Has thanked: 57 times
Been thanked: 15 times

Hozzászólás Szerző: hjocco »

Hajrá MAGYAROK! Én már nagyon várom..
Necc
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Dominik írta:Sziasztok!

Szerintetek ki fognak jönni Nokia N900-ra olyan komolyságú és szintű 3D-s játékok,amelyek iPhone 3G S-n elérhetőek, pl.: Ferrari GT Evolution, Hawx,moder combat sandstorn, driver, asphalt 5......stb? Mert nagyon jó lenne.....ez csakis a programozóktól függ? Köszi a válaszaitokat!
Lesz! Nem máról holnapra, de lesz. Egy finn cég a Bounce Evolution és az Angry birds fejlesztője aki eddig is készített többek között iPhone-ra (is) játékokat közzétette, hogy az Angry birds játékot amit egy időben jelenített meg iPhone-ra és Maemo-ra, közel azonos mennyiségben töltötték le az iPhone és a Maemo tulajdonosok (utóbbiak) az OVI Store-on keresztül. Ez az eredmény az ő szemükben fantasztikusnak számít, hiszen a Maemo5 és az N900 még nagyon új platform, a készülék elterjedtsége az iPhone-okhoz képest elenyésző, de mégis azonos mennyiségű játékletöltést produkált a Maemo-s társadalom, így ők látnak piacot az N900-ban és a jövőben is fognak fejleszteni és kiadni játékokat.
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

Damir88 írta:
krysn95 írta:ha megoldanák az ékezets billentyűt (most tekintsük el a 4 gombot és képernyőt kell egyszerre nyomni módszertől) akkor valóban tökéletes lenne.
Dehát semmi esély hoyg kiaják magyar qwerty vel..ez van. Azért kiváncsi vagyok hogy 26.-án mit villantanak
Én is a 26-át várom. Sajna nekem az N900 kimarad az életemből, nem nagyon csípem, mikor nem lokalizálnak valamit, pedig igény bőven lenne rá :roll:
Fel lehet tenni a magyar hardveres billentyű kiosztást mint csomagot. Meg kell persze tanulni, hogy mi hol van, de szerintem megszokás kérdése. Én a laptopom billentyűzetét se nézem, mint ahogy angol kiosztás mellett már az n900-on is vakon gépelek. PC-n megy angol/magyar kiszotás. Nem tudom miért sirtok.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

buster írta:
Damir88 írta:
Fel lehet tenni a magyar hardveres billentyű kiosztást mint csomagot. Meg kell persze tanulni, hogy mi hol van, de szerintem megszokás kérdése. Én a laptopom billentyűzetét se nézem, mint ahogy angol kiosztás mellett már az n900-on is vakon gépelek. PC-n megy angol/magyar kiszotás. Nem tudom miért sirtok.
Örülök, hogy te jól érzed magad az angol kiosztáson, én viszont ennyi pénzért igenis elvárom, hogy magyar legyen, ne nekem kelljen gondolkozni azon, hogy mi hol van.
Nem sírok én, nem fogok belehalni, ha esetleg az N900 nem lesz az életem része, csak elmondtam, hogy nekem ez nem tetszik. Megint gányolás a Nokia részéről.....
hjocco
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 930
Has thanked: 57 times
Been thanked: 15 times

Hozzászólás Szerző: hjocco »

N900-tudjon magyarul,elvárom,sőt kötelező.Ennyi pénzért (Ft=Magyar menü)) :angry:
Necc
2. szint
2. szint
Kapcsolat:

Dominik írta:Sziasztok!

Szerintetek lesz Nokia N900-ra iy ingyenes navigáció? És ha igen,akkor mennyi időn belül körülbelül? Mit gondoltok,ezt az ingyen navigációt a Nokia mondjuk egy fél év múlva nem fogja beszüntetni és ismét fizetőssé tenni? Köszi a véleményeteiket/válaszaitokat előre is!
Ott az OVI Maps, és nem teheti ismét fizetőssé, mert a piac diktál, és ha így tesz, lemarad.
buster
1. szint
1. szint
Készüléktípus: [5800 Tube] -- [N900]
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: buster »

krysn95 írta:Várj ezt most nem teljesen értem. Tehát fellehet telepíteni egy csomgaot ami belevarázsolj a qwerty-be az ékezetskaraktereket, és ugy lehet rajra gépelni, mint mondjuk az e90-en? Tehát lenyomok "2function" gombot azután egy "a"-t pl és "á" lesz belőle?
Ha felrakod a magyar kiosztást, akkor meváltozik a bill fizikai kiosztása, tehát nem kell function key-ket nyomogatni.
Válasz küldése

Vissza: “N-széria”