Nokia E52
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E52
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia E52
Sziasztok!
Mindenki figyelmébe ajánlom ezt a cikket:
http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/01 ... d_a_nokia/
Kár a Garminnal vackolni. Én is hónapokig próbálkoztam vele, de már értelmét vesztette. Lehet hogy a nokiamaps nem olyan kifinomult mint az I-go (nekem Is van igorom) de teljesen jól használható ha megszokod. És ugye ingyenes és tuti nem fagy le a telód tőle...
Mindenki figyelmébe ajánlom ezt a cikket:
http://index.hu/tech/cellanaplo/2010/01 ... d_a_nokia/
Kár a Garminnal vackolni. Én is hónapokig próbálkoztam vele, de már értelmét vesztette. Lehet hogy a nokiamaps nem olyan kifinomult mint az I-go (nekem Is van igorom) de teljesen jól használható ha megszokod. És ugye ingyenes és tuti nem fagy le a telód tőle...
-
- Újonc
- Készüléktípus: E52
Helló!
Jó ez az ingyenesség, de hogyan lehet frissíteni a már meglévő Maps-et. Velem még mindig meg akarja vetetni Európára a hangos navigációt. A Maps-et nem tudom újratelepíteni, mert habár rákérdez, hogy felülírja-e a már meglévő verziót, ami ugyanaz mint amire frissíteni akar, a telepítés elakad, mert a C-n nincs elég hely. Ebben továbbra sem tudott senki segíteni, ugyanúgy csak max. 4 mega helyem van a telefonmemóriában, a nagy részét sis-fájlok és egyéb fájlok foglalják el.
Amúgy most a Maps indításakor telepíti a Licence managert, na ezzel a licenszek között egy ideig az van Európa helyett, hogy Mindenhol (vagy egész világ, vagy ilyesmi), de pár mp. után kilép a program és újbóli elindításkor már ismét csak Európa van és kéri, hogy adakozzak :-o
Attól félek, hogy ha letörlöm a már meglévő verziót, a C: memóriahiánya miatt nem tudok majd feltelepíteni semmit. A cache törlése csak alig egy megát hoz pluszban, 4,5 fölé nem megy sosem.
HOL VANNAK EZEK A KURVA SYS ÉS EGYÉB FÁJLOK?????
Előre is kösz a segítséget, nki fórumokon sem nagyon tudják mi a megoldás...
A.
Jó ez az ingyenesség, de hogyan lehet frissíteni a már meglévő Maps-et. Velem még mindig meg akarja vetetni Európára a hangos navigációt. A Maps-et nem tudom újratelepíteni, mert habár rákérdez, hogy felülírja-e a már meglévő verziót, ami ugyanaz mint amire frissíteni akar, a telepítés elakad, mert a C-n nincs elég hely. Ebben továbbra sem tudott senki segíteni, ugyanúgy csak max. 4 mega helyem van a telefonmemóriában, a nagy részét sis-fájlok és egyéb fájlok foglalják el.
Amúgy most a Maps indításakor telepíti a Licence managert, na ezzel a licenszek között egy ideig az van Európa helyett, hogy Mindenhol (vagy egész világ, vagy ilyesmi), de pár mp. után kilép a program és újbóli elindításkor már ismét csak Európa van és kéri, hogy adakozzak :-o
Attól félek, hogy ha letörlöm a már meglévő verziót, a C: memóriahiánya miatt nem tudok majd feltelepíteni semmit. A cache törlése csak alig egy megát hoz pluszban, 4,5 fölé nem megy sosem.
A.
-
- Újonc
Helló Nokiandras!
Háát nem vagy egyszerű!:-) Hát én ide kattintottam: http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps, kiválasztottam az E52-t és kértem hogy küldje el sms-ben. De választhatod a pc-re töltést is. A kapott fájlt simán feltelepítette. 8-10 MB volt. De sztem alapból a hozzáadott kártyán volt a nokiamaps, és nekem most is ott van, csak egy 8 gb-sre cseréltem. Arra átmásoltam mindent az eredetiről és már többször frissítettem az ovimaps-al. És most is simán felment, de az tuti hogy nem a telómemót használom. Soha nem kérte hogy adakozzak. Ha vmi extrát akarok megkérdi netezhet-e de ennyi. Offline módban tök jól navigál.
Sztem nézd meg mi volt eredetileg a kártyán, sztem vki feldobta már ide, és azt rakd fel a memokártyára és telepitsd fel az újat. remélem müködni fog.
Üdv:
Pinkie
Háát nem vagy egyszerű!:-) Hát én ide kattintottam: http://maps.nokia.com/explore-services/ovi-maps, kiválasztottam az E52-t és kértem hogy küldje el sms-ben. De választhatod a pc-re töltést is. A kapott fájlt simán feltelepítette. 8-10 MB volt. De sztem alapból a hozzáadott kártyán volt a nokiamaps, és nekem most is ott van, csak egy 8 gb-sre cseréltem. Arra átmásoltam mindent az eredetiről és már többször frissítettem az ovimaps-al. És most is simán felment, de az tuti hogy nem a telómemót használom. Soha nem kérte hogy adakozzak. Ha vmi extrát akarok megkérdi netezhet-e de ennyi. Offline módban tök jól navigál.
Sztem nézd meg mi volt eredetileg a kártyán, sztem vki feldobta már ide, és azt rakd fel a memokártyára és telepitsd fel az újat. remélem müködni fog.
Üdv:
Pinkie
- Pegi
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia E52+2Gb MicroSD-Pannon
- Has thanked: 1 time
- Kapcsolat:
Én voltam az elkövető.Draftpinkie írta:Helló Nokiandras!
Üdv:
Pinkie

Megtalálod a hsz.-m közt. Ha mégsem, akkor pü-be dobj egy mail címet, és elküldöm.

De ezt inkább folytassuk itt

- StrikerNerd
- Újonc
- Készüléktípus: HTC Desire
Felraktam az új maps-pt télleg szép és jó de megette a teló memóriáját valami tipp, hogy növekedjen vmennyit a szabad terület a teló memóriában?
Történelem: 3210 -> 3310 -> 3510i -> 6100 -> N70 -> E52 -> HTC Desire
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Sony Ericsson Xperia MiniST15i
- Been thanked: 2 times
Nokiandras írta:Helló!
A.
"HOL VANNAK EZEK A KURVA SYS ÉS EGYÉB FÁJLOK?????" ez engem is érdekelne, hogy vajon azok hol vannak, s mik lehetnek?

Ericsson 318 -> Alctel One Touch Max -> Alcatel One Touch 301 -> Nokia 3310 -> 5510 -> 3510i -> 3220 -> 5500 Sport -> E52 -> Sony Ericsson Xperia Mini ST15i -> Samsung Galaxy Ace 3
-
- Újonc
- Készüléktípus: E52
Helló!Draftpinkie írta:Helló Nokiandras!
Üdv:
Pinkie
Talán félreérthetően írtam, nem a telefon memóriájára szeretném rátelepíteni az OVI Maps-et, most is az SD kártyán van rajta. Térképeket is töltöttem már le, nem volt semmi probléma. Most is csak az ingyenes navigáció miatt akartam frissíteni, de elvileg ugyanazt a verziót akarja feltenni mint ami már fent van. Azonban telepítés közben azt írja ki, hogy a telefon (C) memórájában nincs elég hely, nem tudom miért számít ez neki...

Neked a telepítés után most ingyenes a hangos navigáció az egész világra? 30mp után nem kéri, hogy fizess?
Nagyobb problémám a telómemón lévő egyre kevesebb hely... Sem a fájlkezelővel, sem háttértár-üzemmódban nem találom azokat az "egyéb" és "sis" fájlokat amik a sok helyet foglalják.

Ja, és tényleg nem vagyok egyszerű.

- kovacs.istvan82
- 1. szint
Nekem fent volt a Nokia Map tört verziója és sehogy sem sikerült feltennem ezt az ingyeneset. Így mivel amúgy is tele volt már sok programmal a teló nyomtam neki egy *#7370# -et
Miután teljesen vissza állítottam a gyári állapotra a telefont és a memóriakártyát is megformáztam minden mehetett elölről, a netről firssítettem az új Ovi maps -ra és mivel most már tudtam milyen programokat használok igazán, csak azokat tettem fel.

Miután teljesen vissza állítottam a gyári állapotra a telefont és a memóriakártyát is megformáztam minden mehetett elölről, a netről firssítettem az új Ovi maps -ra és mivel most már tudtam milyen programokat használok igazán, csak azokat tettem fel.
Nokia E52 + TomTom 6.02 + Garmin XT + Sygic 7.71 + Nokia Maps 3 + Google Maps + SmartGPS ( Anno: Nokia E50 , E51 )
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia 6300
Sziasztok!
Volt valakinek a következő hibája a telóval?
a jelenség: a névjegyeket én úgy szoktam előcsiribálni, hogy csak a számbillentyűket nyomkodva szűri a névjegyzékben szereplő, az általam nyomkodott számokhoz tartozó neveket pl:6474 - misi az összes misit kilistázza...
...no de, nálam napjában legalább 2x a következőt produkálja: hiába nyomkodom a számbillentyűket, nem listáz
semmi vész... névjegyzékbe be keresés...A következőt írja ki:"Névjegyzék: Memória megtelt. Zárjon be néhány alkalmazást".... a kocsog, semmilyen alkalmazás nincs nyitva
...kikapcs-bekapcs majd megint mükszik rendesen....
ha valaki tudja a hiba okát, vajon mitől produkálja ezt, kérem HELP!!
...mintha soft frissítés óta csinálná..
Volt valakinek a következő hibája a telóval?
a jelenség: a névjegyeket én úgy szoktam előcsiribálni, hogy csak a számbillentyűket nyomkodva szűri a névjegyzékben szereplő, az általam nyomkodott számokhoz tartozó neveket pl:6474 - misi az összes misit kilistázza...
...no de, nálam napjában legalább 2x a következőt produkálja: hiába nyomkodom a számbillentyűket, nem listáz

...kikapcs-bekapcs majd megint mükszik rendesen....
ha valaki tudja a hiba okát, vajon mitől produkálja ezt, kérem HELP!!
...mintha soft frissítés óta csinálná..