ja és előtte próbáltam a "német minőségű fóliákat". egy ceruzahúzás és egyből ott a nyoma. újra megtanultam, hogy olcsó húsnak híg a leveadodaniel írta:hali. én a minap raktam fel az ivs-emet 5800-ra. a csomag tartalma: fólia, mikro törlőkendő, egyengető kártya, "szappanos" párna, használati utasítás.bodnar20 írta:VAlaki hasznalt mar Invisibile shieldet a ,,szappanos`` megoldassal?Csak erdeklodni szeretnek hogy milyen felhelyezni es hogy ugyan olyan tartos-e mint a sprays megoldas?Varom a tapasztalatokat.
menete: kéz megmos, teló letöröl a kendővel, kéz bekenése a szappanos párnával, fólia leszed, bekenni mindkét oldalát a párnával, rátenni telóra (olyan könnyen igazítható a folyadék miatt mint az álom, kendővel letörlgetni a felesleges vizet,m utána az egyengető kártyának az élét belenyomni a szappanos párnába hogy csússzon és a maradék buborékokat elsimítani. ezt megcsináltam este 6kor, másnap reggel 9kor mikor felkeltem bekapcsoltam a telót, egyből rámentem csavarhúzóval, az állam kerestem utána a földön. semmi karc, pedig nem voltam finom
szokni kell az tény, de minden pénzt megér, hogy nem lesz ocsmány a kijelző. fóliát http://www.zagg.com-ról rendeltem. 3400ft-ot vettek le a kártyámról, 10 nap alatt itt volt. új kijelző meg 15e ft ugyebár... kinek mi éri meg jobban. én maximálisan elégedett vagyok, most épp a zaggskin-el szemezgetek a hátuljára
Fóliát a telefonra?!
- adodaniel
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 5800 XpressMusic
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Fóliát a telefonra?!
Nokia 5800 XpressMusic + 8GB + invisibleShield
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia C3-00 iPod Touch 3G 32g
Sziasztok!
Valahol olvastam (itt np-n) hogy nokia 5800 eredeti fóliáján (ahogy a dobozba benne van a telo rajta van a folia) vannak "hullámok" rajta, azokat valahogy le lehet szedni. Vki letudná írni hogy mivel tom leszedni?
Ez menyire tartós v inkább vegyek egy Brando fóliát?
Szerk.: Azóta megtaláltam hol olvastam
viewtopic.php?f=51&t=37&p=105476&hilit= ... 00#p105476
Valahol olvastam (itt np-n) hogy nokia 5800 eredeti fóliáján (ahogy a dobozba benne van a telo rajta van a folia) vannak "hullámok" rajta, azokat valahogy le lehet szedni. Vki letudná írni hogy mivel tom leszedni?
Ez menyire tartós v inkább vegyek egy Brando fóliát?
Szerk.: Azóta megtaláltam hol olvastam
viewtopic.php?f=51&t=37&p=105476&hilit= ... 00#p105476
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Galthan 2010-02-14 vas. 19:29:00-kor.
- Newyorker
- 2. szint
- Készüléktípus: E72
- Has thanked: 6 times
én mindenkinek javallom a Brandó fóliát, ára kicsit magasabb, de megéri, nekem bevált
★★★★★★ fiatal CSINCSILLA eladó tenyésztőtől ★★★ elérhetőség: s.zsolt@vnet.hu ; +36-70/5-333-777 ★★★★★★
-
- Újonc
- Készüléktípus: 5800
Felraktam tegnap az 5800-asomra egy IWS fóliát. Mivel először sikerült kissé elszúrni, leszedtem és újra felraktam. Ennek eredményeképp meglehetősen sok "létyót" kapott. Újabban nem spray-t küldenek,hanem egy kis lefóliázott tálcát, benne egy kis szivacs és a folyadék.
Másodszorra már sikerült jól felrakni, de valamiképp vízfoltos lett a kijelző. Úgy látom, hogy a kijelző mögé szivárgott be a folyadék (de lehet, hogy csak a fénytörés miatt tűnik így). Csak akkor látszik, ha nagyon világos a felület. Ami biztos, hogy tegnap este határozottan nagyobb volt a foltos rész. Reménykedhetek abban, hogy teljesen eltűnik, vagy ki kellene törölgetni? Ez utóbbihoz szét kéne szedni, amit mellőznék, lévén még másfél év garanciája van...
Új tapasztalat:
Eltelt azóta úgy 16 óra és határozottan csökken a "vízfoltok" mérete. Az egyikből már csak 4 db, kb 1 mm átmérőjű pötty maradt, a másik meg kb fele akkora mint volt. Valószínűleg mégsem a panel mögött vannak, hanem a fólia alatt és szép lassan "felszívja", vagy átdiffundál rajta a nedvesség.
Újabb 24 óra eltelt, és a foltok teljesen eltűntek.
Összefoglalva: ha foltos marad a fólia felrakása után a kijelző, nem kell megijedni, 2-3 nap és eltűnik, ha nem visszamaradt porszem miatt buborékos. Az ilyen visszamaradt porszemet látni lehet, ha "súrolófényben" nézzük a fóliát (egészen oldalról), jellegzetes kidudorodást mutat, sőt érzékenyebb kezűek ki is tudják tapintani. Ennek eltávolítása: a fólia leszedése, a hátoldal alapos megtisztítása (a gyári folyadékkal). Nem egyszerű, mert igencsak ragaszkodnak a szemcsék a fóliához. Csak akkor érdemes megpróbálni, ha rögön felrakás után észrevetted, hogy gond van. Több napi száradás után nagy a kockázata, hogy a fólia elszakad vagy megnyúlik leszedés közben és mindenképp csúnyább lesz, mint volt...
Másodszorra már sikerült jól felrakni, de valamiképp vízfoltos lett a kijelző. Úgy látom, hogy a kijelző mögé szivárgott be a folyadék (de lehet, hogy csak a fénytörés miatt tűnik így). Csak akkor látszik, ha nagyon világos a felület. Ami biztos, hogy tegnap este határozottan nagyobb volt a foltos rész. Reménykedhetek abban, hogy teljesen eltűnik, vagy ki kellene törölgetni? Ez utóbbihoz szét kéne szedni, amit mellőznék, lévén még másfél év garanciája van...
Új tapasztalat:
Eltelt azóta úgy 16 óra és határozottan csökken a "vízfoltok" mérete. Az egyikből már csak 4 db, kb 1 mm átmérőjű pötty maradt, a másik meg kb fele akkora mint volt. Valószínűleg mégsem a panel mögött vannak, hanem a fólia alatt és szép lassan "felszívja", vagy átdiffundál rajta a nedvesség.
Újabb 24 óra eltelt, és a foltok teljesen eltűntek.
Összefoglalva: ha foltos marad a fólia felrakása után a kijelző, nem kell megijedni, 2-3 nap és eltűnik, ha nem visszamaradt porszem miatt buborékos. Az ilyen visszamaradt porszemet látni lehet, ha "súrolófényben" nézzük a fóliát (egészen oldalról), jellegzetes kidudorodást mutat, sőt érzékenyebb kezűek ki is tudják tapintani. Ennek eltávolítása: a fólia leszedése, a hátoldal alapos megtisztítása (a gyári folyadékkal). Nem egyszerű, mert igencsak ragaszkodnak a szemcsék a fóliához. Csak akkor érdemes megpróbálni, ha rögön felrakás után észrevetted, hogy gond van. Több napi száradás után nagy a kockázata, hogy a fólia elszakad vagy megnyúlik leszedés közben és mindenképp csúnyább lesz, mint volt...
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
Olvassátok el, érdemes/érdekes. IS felrakása.
Invisible Shield - tapasztalatok
http://logout.hu/cikk/invisible_shield_ ... eljes.html
Invisible Shield - tapasztalatok
http://logout.hu/cikk/invisible_shield_ ... eljes.html
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !!
S10+ Dual / SGS4
S10+ Dual / SGS4
- Cseri
- 2. szint
- Készüléktípus: Nexus 4
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 4 times
mivel a másik fórumon nem kaptam választ
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 29726.html
erről mi a véleményetek?
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 12757.html
és erről?
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 29726.html
erről mi a véleményetek?
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltel ... 12757.html
és erről?
Siemens C55 --> * Motorola E398 * --> Sony W800i --> Sony W300i --> Nokia 6233 --> * Nokia 5800 * --> Samsung Galaxy S
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N82
N8-at úgy vettem, hogy volt a kijelzőjén fólia de nagyon könnyedén maszatos lesz és le akarom szedni de egyszerűn meg sem tudom mozdítani a fóliát...
vmi ötlet hogyan lehetne leszedni ?
- moco
- Fő moderátor
- Készüléktípus: Samsung Note 20
- Nem: Nő
- Has thanked: 930 times
- Been thanked: 1093 times
látodlátod, ezért jó a lányoknak. megnövesztik a körmöcskéjüket és simán le tudják az ilyeneket szedni. növeszd meg egy picit. nehogy nekem valami szerszámmal próbáld!Kzoxxx írta:N8-at úgy vettem, hogy volt a kijelzőjén fólia de nagyon könnyedén maszatos lesz és le akarom szedni de egyszerűn meg sem tudom mozdítani a fóliát...
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !!
S10+ Dual / SGS4
S10+ Dual / SGS4
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Nincs már rajta a fém-fóliás sarok? Ha gyári, akkor kell legyen! Ott elvileg fel lehet emelni a sarkát a többi meg gyerekjáték.Kzoxxx írta:N8-at úgy vettem, hogy volt a kijelzőjén fólia de nagyon könnyedén maszatos lesz és le akarom szedni de egyszerűn meg sem tudom mozdítani a fóliát...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Maki73
- Újonc
- Készüléktípus: nokia N8
Re: Nokia N8-00
Tegyél rá még legalább 3-at,legalább nem látod a kijelzőn normálisan a színeket,és a kép is elmosódott lesz.oggy írta:Tegnap vettem egy ilyen telot, de a gyári fóliát rajtahagyom a kijelzőn, amíg nem akar magától távozni.naes írta:Sziasztok!
Ti hogy álltok a kijelző összekarcolásával?
Mert nekem a drága karcálló n8-as üveg kijelző "behajszálkarcolódott":( SZóval nem vészes, ha megtisztítom akkor viszont látni. És idegesít rendesen főleg hogy nem tudom mi csinálta.....
Utána meg rögtön ráteszek egy direkt rávaló fóliát, hogy még véletlenül se karcolódjon össze.
..de még az is lehet, hogy a fóliára rakok mégegy fóliavédő védőfóliát..
Már többen írták,hogy semmi baja nem lesz a kijelzőnek fólia nélkül normál használat mellett./hacsak nem dobálod,vagy egy zacskó csavarral zárod össze/
Nem okoskodni akartam,mindenki maga dönti el mit csinál a telefonjával,de hidd már el,hogy teljesen felesleges az a fólia.
Január óta használom a telót és nálam minden műszaki cikk nagy becsben van,de a fóliát azon nyomban lerántottam róla,és még csak egy hajszál repedés,karc sincs a kijelzőmön.