Nokia 6650 Fold

3xxx, 5xxx, 6xxx, 7xxx -es és N-Gage Nokia telefonokkal foglalkozó témák
Yahoo
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Nokia 6650 Fold

Hozzászólás Szerző: Yahoo »

Nem is tudtam, hogy létezik ilyen megoldás is! Számomra is jobbnak tűnik, főleg, hogy olvastam már olyanokat, h el lehet szúrni a telefont a másik módszerrel...! Köszi a tippet!
hampidampi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6650 Fold 4.18 Vanilla

Hozzászólás Szerző: hampidampi »

abenyus írta:Hát én nem nagyon szeretek belenyúlkálni a telefon file rendszerébe ha nem muszáj. Nálam az jött be, hogy letöltöttem egy külön szignózásra kitalált PC-s programot, amibe megnyitod a telefonra szánt alkalmazást és szignózza.. Ez után csak át kell küldeni a telefonra és megy.. Nem kell a telefonra feltelepíteni semmi szart.. Tök fölösleges... Valahol le van írva, hogyan kell CER és REG fileokat szerezni az adott telefonhoz, illetve az adott IMEI számhoz, ezek kellenek a PC-s programhoz ami szignózza neked az alkalmazást... Ezzel ki van kerülve a telefonba belenyúlás, meg az ilyen istalszerver meg ilyen olyan fölösleges programok telepítése ami csak azért kell hogy más programok menjenek... ennek semmi értelme sztem... Eleve olyan programot kell feltelepíteni a telefonra ami megy rajta és nincs gond. :)
Na átrágtam magam a témán és nekem is ez lett a megoldás.
Amit csináltam:
1./ ODPA tanusítványok beszerzése ez alapján:
http://www.smartnews.hu/2009/03/opda-s- ... gnozashoz/
Pár óra alatt megvan.

2./ szignózó progi letöltése pl. innen a leggyorsabb:
http://www.nokiaprogramok.hu/modules/le ... p?id=14456

3./ Szignózó progit telepíteni kell, majd a start menüből indíthatod (jobbgombra is működik a sis és sisx file-okra).
A signme visítani fog, hogy lejárt a béta, ezért állítsd át a számítógép óráját mondjuk 2007-re és úgy indítsd el. Kérni fogja a kínai szerverről letöltött *.cer és *.key file-ok helyét. Add meg neki. Kér valami jelszót, jó az 12345 is :). Majd kéri a szignózandó file-t. Add meg neki.
Az így léterehozott, "signed" jelzésű file-t már simát tudod telepíteni a telefonra.
Most próbáltam ki, klasszul működik a Vanillán is. Ha kérdésetek van szóljatok.
Ha valaki esetleg tud jobb szignózó progit, mint a signme, akkor is szóljatok :)
abenyus
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N82 Black V 35.0.002

Hozzászólás Szerző: abenyus »

Őőő.. én annyit tennék hozzá, hogy találtam én gugliban olyan szignózó programot, ami nem regisztrálós és Magyar... De én nem tom mi a neve, mert telepítettem azóta új rendszert és nem kerestem még meg... Csak azért mondom, ha keresgetsz egy kicsit akkor még az óra visszaállítgatással sem kell pöcsölni... Nekem is ez a CER/REG-es megoldás van... nagyjából 1 nap mire megcsinálják, mert kínaiaknál pont akkor van este amikor nálunk nappal.. :)
Nokia N82 6.01 Black
SW V 35.0.002
hampidampi
Újonc
Újonc

abenyus írta:Őőő.. én annyit tennék hozzá, hogy találtam én gugliban olyan szignózó programot, ami nem regisztrálós és Magyar... De én nem tom mi a neve, mert telepítettem azóta új rendszert és nem kerestem még meg... Csak azért mondom, ha keresgetsz egy kicsit akkor még az óra visszaállítgatással sem kell pöcsölni... Nekem is ez a CER/REG-es megoldás van... nagyjából 1 nap mire megcsinálják, mert kínaiaknál pont akkor van este amikor nálunk nappal.. :)
Igen, ezért volt jó, hogy hajnali kettőkor csináltam, ötre már kész is voltak :D
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

Yahoo írta:Az új, nem hivatalos szoft-nál is fent áll ez a "kevés memória" dolog? Pl. amit írtatok, hogy a garminnal előfordult a hivatalos szoftverek esetén?! Illetve még itt néhány hsz-el előbb írta egy fórumtárs, hogy ne tegyük ezt fel, mert csak boxal lehet visszatenni az eredetit, azonban a ti véleményeitek alapján különösebb félni való nincs a nem hivatalos verzióra való frissítéstől?! Ugye? Még ami érdekelne, hogy a gyári tartozékok között szerepel headset, esetleg memóriakártya? Mivel sokan gyári tartozékosnak hirdetik a készüléküket és érdekelne, hogy mit tartalmaz?! Köszönöm az eddigi segítségeiteket! Üdv.!
Nos, öhm, nézőpont kérdése. Én, kb 10-szer formáztam le eddig új szofton, és egyre jobb lett, pl szabad RAM is van általános használat mellet 14-16 MB! Ami az eddigi 8-10-hez képest eléggé nagy előrelépés. Nekem a T akciójában lett megvéve a telefon, azaz jártak hozzá az alaptartozékok (headset, töltő, USB) illetve egy 1GB méretű, Nokia Maps-el előkészíteett kártya. AZ azóta le lett cserélve egy 4 gigásra de legalább adtak hozzá!
Illetve ami fontos: a telefon processzorának órajele a 3-as verziókban eléggé limitált volt (129MHz) a teljeshez képest (396MHz). Ezt a limitet a V4.18-ban törölték.

abenyus írta:Nem, annál semmi hiba nincs, csak hogy nem Magyar.. vagyis nálam semmi tünet nem jelentekezett eddig... kb 3hónapja van fent... :)
Való igaz, hogy nem lehet ezután régebbi szoftvert visszatenni, de én nem is akarom visszatenni.. nekem semmi bajom nincs vele... A memória hiányt egyáltalán nem tapasztaltam és más hiba sem volt... Teljesen stabil..
Tartozékok, nekem csak kábel volt és ennyi, de van amelyikhez adtak 512MB-s kártyát is. Én külön vettem bele egy 4GB-os microSDHC-t... Én a hedsetet is külön vettem meg egy autóstöltőt. Szóval alapból nem sok minden jár hozzá, de hallottam különbségeket a felszereltségben, memória kártya és headset terén, mert nekem egyik se járt hozzá, de van akinek meg járt.. Szóval lutri.

Nekem egy nagy problémám volt vele, méghozzá az hogy pár fris formázásnál a telefon behülyült, pl felcserélte a gombokat, meg ilyenek...

abenyus írta:Hát én nem nagyon szeretek belenyúlkálni a telefon file rendszerébe ha nem muszáj. Nálam az jött be, hogy letöltöttem egy külön szignózásra kitalált PC-s programot, amibe megnyitod a telefonra szánt alkalmazást és szignózza.. Ez után csak át kell küldeni a telefonra és megy.. Nem kell a telefonra feltelepíteni semmi szart.. Tök fölösleges... Valahol le van írva, hogyan kell CER és KEY fileokat szerezni az adott telefonhoz, illetve az adott IMEI számhoz, ezek kellenek a PC-s programhoz ami szignózza neked az alkalmazást... Ezzel ki van kerülve a telefonba belenyúlás, meg az ilyen istalszerver meg ilyen olyan fölösleges programok telepítése ami csak azért kell hogy más programok menjenek... ennek semmi értelme sztem... Eleve olyan programot kell feltelepíteni a telefonra ami megy rajta és nincs gond. :)

Közölnék pár tényt, ha nem baj ;) :
1. A telefon belső rendszerében néha igencsak megéri turkálni! Miért? Mert elég sok olyan dolgot felfedezhetsz, amit kihasználva szebbé/jobbá/gyorsabbá teheted a telefonodat. Pl ott van egy megadott fájl szerkesztése a private mappában, ami a beépített processzor órajel limitet szabályozza!
2. Az installserver egy beépített modul, ami a telepítés menetét szabályozza. FCA000000 ezt módosította úgy, hogy a digitális aláírás (szignó) nélküli programok is fussanak. Ezrt van/volt rá szükség. De mivel jött a RomPatcher+, és annak az univerzális mindentelefonrajó installserver patche ezért felesleges bemásolgatni.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
abenyus
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia N82 Black V 35.0.002

Hozzászólás Szerző: abenyus »

Úgy gondolom, hogy ha nem szúrsz el semmit a telefonon, illetve rendeltetésszerűen használod, akkor nem igazán kell formázni sem... Legalább is nekem még soha nem kellett, így is minden fut rajta tökéletesen amit erre szántak és a memória is elegendő mindig, amióta vanilla van rajta... Szerintem annak is megvan az oka, hogy a nokia miért korlátozza a processzor sebességet és miért olyan a filerendszere amilyen... Szerintem nálunk okosabb mérnökök találták ki a dolgokat, éppen ezért sem variálnám túl a belenyúlás kérdést.. A 4.18-as szoftot is a nokia gyártotta, csak nyilván anyagi okokból nem akarták a T-s készülékekre kiadni, de attól még erre a készülékre tervezték, ezért is merészeltem feltenni a telefonra.
Nokia N82 6.01 Black
SW V 35.0.002
fonix232
5. szint
5. szint

Nos a 4.18-at ki akarták adni T-re is, de belekerült egykét olyan dolog (pl a processzor korlát megszüntetése) ami a T-nek nem tetszett. Vagy akkor ott van a futó alkalmazás kijelző karika esete: a T direkte nem akarta belerakatni, mert a legújabb szoftverbe a saját kis forgó T logóját szerette volna.

A CPU limitre egy jó példa az 5800, a v31-es szoftig "csak" 300MHz volt, a frissítés után ez felment 400-ra, mert a Nokia törölte a zárat. Azóta apám telefonja jóval gyorsabb lett!

Formázni meg általában azért szoktam, mert a Symbian minden egyes registry bejegyzést és icipici fájlt lehetőleg a C-re tárol el. Márpedig amennyit én vacakolok vele, ez egykét hónap alatt megtelik. Ilyenkor jön a vulkán fogás!
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
Yahoo
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Yahoo »

A 4.18-on gondolom nem lehetséges pl ékezetes sms írása vagy mondjuk a telefonkönyvben lévő nevek ékezettel való tárolása?! :roll:
hampidampi
Újonc
Újonc

Yahoo írta:A 4.18-on gondolom nem lehetséges pl ékezetes sms írása vagy mondjuk a telefonkönyvben lévő nevek ékezettel való tárolása?! :roll:
De lehetséges, csak kettővel-hárommal többször kell nyomni, mert az ékezetes karakterek "hátra" kerülnek. T9-ből viszont nincs magyar.
fonix232
5. szint
5. szint

Hát igen, vannak hiányosságok... még Nokiás ismerős sem tud semmi biztosat az új szoftról, már ha jön...
Válasz küldése

Vissza: “S60 - egyéb készülékek”