Nokia 6650 Fold
-
- Újonc
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Nokia 6650 Fold
Nem is tudtam, hogy létezik ilyen megoldás is! Számomra is jobbnak tűnik, főleg, hogy olvastam már olyanokat, h el lehet szúrni a telefont a másik módszerrel...! Köszi a tippet!
-
- Újonc
- Készüléktípus: 6650 Fold 4.18 Vanilla
Na átrágtam magam a témán és nekem is ez lett a megoldás.abenyus írta:Hát én nem nagyon szeretek belenyúlkálni a telefon file rendszerébe ha nem muszáj. Nálam az jött be, hogy letöltöttem egy külön szignózásra kitalált PC-s programot, amibe megnyitod a telefonra szánt alkalmazást és szignózza.. Ez után csak át kell küldeni a telefonra és megy.. Nem kell a telefonra feltelepíteni semmi szart.. Tök fölösleges... Valahol le van írva, hogyan kell CER és REG fileokat szerezni az adott telefonhoz, illetve az adott IMEI számhoz, ezek kellenek a PC-s programhoz ami szignózza neked az alkalmazást... Ezzel ki van kerülve a telefonba belenyúlás, meg az ilyen istalszerver meg ilyen olyan fölösleges programok telepítése ami csak azért kell hogy más programok menjenek... ennek semmi értelme sztem... Eleve olyan programot kell feltelepíteni a telefonra ami megy rajta és nincs gond.
Amit csináltam:
1./ ODPA tanusítványok beszerzése ez alapján:
http://www.smartnews.hu/2009/03/opda-s- ... gnozashoz/
Pár óra alatt megvan.
2./ szignózó progi letöltése pl. innen a leggyorsabb:
http://www.nokiaprogramok.hu/modules/le ... p?id=14456
3./ Szignózó progit telepíteni kell, majd a start menüből indíthatod (jobbgombra is működik a sis és sisx file-okra).
A signme visítani fog, hogy lejárt a béta, ezért állítsd át a számítógép óráját mondjuk 2007-re és úgy indítsd el. Kérni fogja a kínai szerverről letöltött *.cer és *.key file-ok helyét. Add meg neki. Kér valami jelszót, jó az 12345 is . Majd kéri a szignózandó file-t. Add meg neki.
Az így léterehozott, "signed" jelzésű file-t már simát tudod telepíteni a telefonra.
Most próbáltam ki, klasszul működik a Vanillán is. Ha kérdésetek van szóljatok.
Ha valaki esetleg tud jobb szignózó progit, mint a signme, akkor is szóljatok
- abenyus
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia N82 Black V 35.0.002
Őőő.. én annyit tennék hozzá, hogy találtam én gugliban olyan szignózó programot, ami nem regisztrálós és Magyar... De én nem tom mi a neve, mert telepítettem azóta új rendszert és nem kerestem még meg... Csak azért mondom, ha keresgetsz egy kicsit akkor még az óra visszaállítgatással sem kell pöcsölni... Nekem is ez a CER/REG-es megoldás van... nagyjából 1 nap mire megcsinálják, mert kínaiaknál pont akkor van este amikor nálunk nappal..
Nokia N82 6.01 Black
SW V 35.0.002
SW V 35.0.002
-
- Újonc
Igen, ezért volt jó, hogy hajnali kettőkor csináltam, ötre már kész is voltakabenyus írta:Őőő.. én annyit tennék hozzá, hogy találtam én gugliban olyan szignózó programot, ami nem regisztrálós és Magyar... De én nem tom mi a neve, mert telepítettem azóta új rendszert és nem kerestem még meg... Csak azért mondom, ha keresgetsz egy kicsit akkor még az óra visszaállítgatással sem kell pöcsölni... Nekem is ez a CER/REG-es megoldás van... nagyjából 1 nap mire megcsinálják, mert kínaiaknál pont akkor van este amikor nálunk nappal..
- fonix232
- 5. szint
- Készüléktípus: ZTE Blade
- Nem: Férfi
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 44 times
Nos, öhm, nézőpont kérdése. Én, kb 10-szer formáztam le eddig új szofton, és egyre jobb lett, pl szabad RAM is van általános használat mellet 14-16 MB! Ami az eddigi 8-10-hez képest eléggé nagy előrelépés. Nekem a T akciójában lett megvéve a telefon, azaz jártak hozzá az alaptartozékok (headset, töltő, USB) illetve egy 1GB méretű, Nokia Maps-el előkészíteett kártya. AZ azóta le lett cserélve egy 4 gigásra de legalább adtak hozzá!Yahoo írta:Az új, nem hivatalos szoft-nál is fent áll ez a "kevés memória" dolog? Pl. amit írtatok, hogy a garminnal előfordult a hivatalos szoftverek esetén?! Illetve még itt néhány hsz-el előbb írta egy fórumtárs, hogy ne tegyük ezt fel, mert csak boxal lehet visszatenni az eredetit, azonban a ti véleményeitek alapján különösebb félni való nincs a nem hivatalos verzióra való frissítéstől?! Ugye? Még ami érdekelne, hogy a gyári tartozékok között szerepel headset, esetleg memóriakártya? Mivel sokan gyári tartozékosnak hirdetik a készüléküket és érdekelne, hogy mit tartalmaz?! Köszönöm az eddigi segítségeiteket! Üdv.!
Illetve ami fontos: a telefon processzorának órajele a 3-as verziókban eléggé limitált volt (129MHz) a teljeshez képest (396MHz). Ezt a limitet a V4.18-ban törölték.
abenyus írta:Nem, annál semmi hiba nincs, csak hogy nem Magyar.. vagyis nálam semmi tünet nem jelentekezett eddig... kb 3hónapja van fent...
Való igaz, hogy nem lehet ezután régebbi szoftvert visszatenni, de én nem is akarom visszatenni.. nekem semmi bajom nincs vele... A memória hiányt egyáltalán nem tapasztaltam és más hiba sem volt... Teljesen stabil..
Tartozékok, nekem csak kábel volt és ennyi, de van amelyikhez adtak 512MB-s kártyát is. Én külön vettem bele egy 4GB-os microSDHC-t... Én a hedsetet is külön vettem meg egy autóstöltőt. Szóval alapból nem sok minden jár hozzá, de hallottam különbségeket a felszereltségben, memória kártya és headset terén, mert nekem egyik se járt hozzá, de van akinek meg járt.. Szóval lutri.
Nekem egy nagy problémám volt vele, méghozzá az hogy pár fris formázásnál a telefon behülyült, pl felcserélte a gombokat, meg ilyenek...
abenyus írta:Hát én nem nagyon szeretek belenyúlkálni a telefon file rendszerébe ha nem muszáj. Nálam az jött be, hogy letöltöttem egy külön szignózásra kitalált PC-s programot, amibe megnyitod a telefonra szánt alkalmazást és szignózza.. Ez után csak át kell küldeni a telefonra és megy.. Nem kell a telefonra feltelepíteni semmi szart.. Tök fölösleges... Valahol le van írva, hogyan kell CER és KEY fileokat szerezni az adott telefonhoz, illetve az adott IMEI számhoz, ezek kellenek a PC-s programhoz ami szignózza neked az alkalmazást... Ezzel ki van kerülve a telefonba belenyúlás, meg az ilyen istalszerver meg ilyen olyan fölösleges programok telepítése ami csak azért kell hogy más programok menjenek... ennek semmi értelme sztem... Eleve olyan programot kell feltelepíteni a telefonra ami megy rajta és nincs gond.
Közölnék pár tényt, ha nem baj :
1. A telefon belső rendszerében néha igencsak megéri turkálni! Miért? Mert elég sok olyan dolgot felfedezhetsz, amit kihasználva szebbé/jobbá/gyorsabbá teheted a telefonodat. Pl ott van egy megadott fájl szerkesztése a private mappában, ami a beépített processzor órajel limitet szabályozza!
2. Az installserver egy beépített modul, ami a telepítés menetét szabályozza. FCA000000 ezt módosította úgy, hogy a digitális aláírás (szignó) nélküli programok is fussanak. Ezrt van/volt rá szükség. De mivel jött a RomPatcher+, és annak az univerzális mindentelefonrajó installserver patche ezért felesleges bemásolgatni.
- ZTE Blade - CyanogenMod 7
- Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
- abenyus
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia N82 Black V 35.0.002
Úgy gondolom, hogy ha nem szúrsz el semmit a telefonon, illetve rendeltetésszerűen használod, akkor nem igazán kell formázni sem... Legalább is nekem még soha nem kellett, így is minden fut rajta tökéletesen amit erre szántak és a memória is elegendő mindig, amióta vanilla van rajta... Szerintem annak is megvan az oka, hogy a nokia miért korlátozza a processzor sebességet és miért olyan a filerendszere amilyen... Szerintem nálunk okosabb mérnökök találták ki a dolgokat, éppen ezért sem variálnám túl a belenyúlás kérdést.. A 4.18-as szoftot is a nokia gyártotta, csak nyilván anyagi okokból nem akarták a T-s készülékekre kiadni, de attól még erre a készülékre tervezték, ezért is merészeltem feltenni a telefonra.
Nokia N82 6.01 Black
SW V 35.0.002
SW V 35.0.002
- fonix232
- 5. szint
Nos a 4.18-at ki akarták adni T-re is, de belekerült egykét olyan dolog (pl a processzor korlát megszüntetése) ami a T-nek nem tetszett. Vagy akkor ott van a futó alkalmazás kijelző karika esete: a T direkte nem akarta belerakatni, mert a legújabb szoftverbe a saját kis forgó T logóját szerette volna.
A CPU limitre egy jó példa az 5800, a v31-es szoftig "csak" 300MHz volt, a frissítés után ez felment 400-ra, mert a Nokia törölte a zárat. Azóta apám telefonja jóval gyorsabb lett!
Formázni meg általában azért szoktam, mert a Symbian minden egyes registry bejegyzést és icipici fájlt lehetőleg a C-re tárol el. Márpedig amennyit én vacakolok vele, ez egykét hónap alatt megtelik. Ilyenkor jön a vulkán fogás!
A CPU limitre egy jó példa az 5800, a v31-es szoftig "csak" 300MHz volt, a frissítés után ez felment 400-ra, mert a Nokia törölte a zárat. Azóta apám telefonja jóval gyorsabb lett!
Formázni meg általában azért szoktam, mert a Symbian minden egyes registry bejegyzést és icipici fájlt lehetőleg a C-re tárol el. Márpedig amennyit én vacakolok vele, ez egykét hónap alatt megtelik. Ilyenkor jön a vulkán fogás!
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
-
- Újonc
A 4.18-on gondolom nem lehetséges pl ékezetes sms írása vagy mondjuk a telefonkönyvben lévő nevek ékezettel való tárolása?!
-
- Újonc
De lehetséges, csak kettővel-hárommal többször kell nyomni, mert az ékezetes karakterek "hátra" kerülnek. T9-ből viszont nincs magyar.Yahoo írta:A 4.18-on gondolom nem lehetséges pl ékezetes sms írása vagy mondjuk a telefonkönyvben lévő nevek ékezettel való tárolása?!
- fonix232
- 5. szint
Hát igen, vannak hiányosságok... még Nokiás ismerős sem tud semmi biztosat az új szoftról, már ha jön...