Nokia Térképek

GPS-ekkel kapcsolatos témák
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Re: Ovi Térképek (Ovi Maps)

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

amy602 írta:Minden úgy van ahogy irod (helymeghatározásnál).
a leírtak közül melyik szerint van úgy ?
amy602 írta:És ha nem talál jelet egy óra után sem???
Az első óra után kijönnék a lakásból, a második óra után a sikátorból is, és keresnék egy nyílt teret... :D
A harmadik óra után ellenőrizném a mobilnetem állapotát. Az agps és hálózatalapú helymeghatározáshoz.
amy602
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: amy602 »

Todo írta:
amy602 írta:Minden úgy van ahogy irod (helymeghatározásnál). Térképállományt tettem rá, annyi hogy jelet nem talál. de most hagyom egy darabig, hogy keressen. És ha nem talál jelet egy óra után sem??? az eredeti 3.0-ás verziót nem lehet valahogyan visszatenni a telefonra???
Ha te tetted rá a 3.06-os verziót akkor az alkalmazáskezelőben törölni is tudod és akkor az elöző verzió lesz a telodon!
Letöröltem róla amit én tettem rá, de így sem jó...tegnap este kb 1 órát kereste a jelet,de nem talált semmi.... :(
amy602
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5230

Hozzászólás Szerző: amy602 »

Doky586 írta:
amy602 írta:Minden úgy van ahogy irod (helymeghatározásnál).
a leírtak közül melyik szerint van úgy ?
amy602 írta:És ha nem talál jelet egy óra után sem???
Az első óra után kijönnék a lakásból, a második óra után a sikátorból is, és keresnék egy nyílt teret... :D
A harmadik óra után ellenőrizném a mobilnetem állapotát. Az agps és hálózatalapú helymeghatározáshoz.

Szoftverfrissités előtt 2 mp után talált jelet , még a legeldugottabb helyen is és mindig erős volt a jel.... :shifty:
istnag
4. szint
4. szint
Készüléktípus: HTC One S JB 4.1.1
Nem: Férfi
Has thanked: 56 times
Been thanked: 72 times

Hozzászólás Szerző: istnag »

amy602 írta:
Szoftverfrissités előtt 2 mp után talált jelet , még a legeldugottabb helyen is és mindig erős volt a jel.... :shifty:
2 mp után... :o Ezt még a legjobb GPS készülékek is megirigyelhetik,bár az 3 perc is 2 mp után van. Ugye érzed,hogy a 2mp barokkos túlzás?!
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

amy602 írta:

Ez csak egy módon lehetséges, ha a frissítés előtt kiegészített GPS-t használtál, tehát a netet is használta a pozicionáláshoz. Most viszont, csak a beépítettet. :hmm2:
Nekem meg van "tuningolva" a GPS antennám, de így is kell neki 30-40 másodperc, ha csak a beépített megy. :yes:
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Bally
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95 8GB

Hozzászólás Szerző: Bally »

Szevasztok!

Irtam kb már egy honappal ezelött is, kérdeztem hogy hogyan tudom használni a telefonommal az (offline!)ovi térképet. Mos hétvégén utazom el, és nagyon szükségem lenne egy Európa térképre. A múltkor (kb. 66dik oldalon) valaki már megprobálta elmagyarázni de sajnos nagyon kecske vagyok a technikához. A teló nincs nálam még olyan rég óta. Telcsi,sms meg fénykép, videó. Ezek mennek, a többihez nem értek. Nagyon örülnék, hogyha eltudná nekem valaki magyarázni érthetöen, hogy hogyan teszem föl Európa térképét a telefonomra.

Köszönöm
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Hozzászólás Szerző: Todo »

Bally írta:Szevasztok!

Irtam kb már egy honappal ezelött is, kérdeztem hogy hogyan tudom használni a telefonommal az (offline!)ovi térképet. Mos hétvégén utazom el, és nagyon szükségem lenne egy Európa térképre. A múltkor (kb. 66dik oldalon) valaki már megprobálta elmagyarázni de sajnos nagyon kecske vagyok a technikához. A teló nincs nálam még olyan rég óta. Telcsi,sms meg fénykép, videó. Ezek mennek, a többihez nem értek. Nagyon örülnék, hogyha eltudná nekem valaki magyarázni érthetöen, hogy hogyan teszem föl Európa térképét a telefonomra.

Köszönöm
Szia!
Menü>Eszközök>Beállitások>Általános>Helymeghatár.>Helymegh.-módszerek és itt csak a beépitett GPS elött legyen pipa!
Megnyitod a progit majd beállitások>Internet>Kapcsolat>Offline
Térképeket pedig az Ovi Suite-val tudsz feltenni a telóra! Megnyitod az Ovi Suite-ot>Térképek és kiválasztod a számodra szükséges térképet és hangutasítás fájlt!

Szerk: Ha a telodat nem támogatja az ovi suite akkor a map loader progival tudod feltenni a térképeket!
kovacsp911
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230 Navi

Hozzászólás Szerző: kovacsp911 »

Walaki01 írta:
amy602 írta:

Ez csak egy módon lehetséges, ha a frissítés előtt kiegészített GPS-t használtál, tehát a netet is használta a pozicionáláshoz. Most viszont, csak a beépítettet. :hmm2:
Nekem meg van "tuningolva" a GPS antennám, de így is kell neki 30-40 másodperc, ha csak a beépített megy. :yes:
Bocs , de megcáfolom amit írsz.Illetve csak részben van igazad.Nekem Nokia 5230 Navi készülékem van eredeti szoftverrel (v 20.0.005).A 3.06.587 OVI maps van feltelepítve.Nincs a telefonhoz internet előfizetésem, ezért csak a beépített GPS van használatban.Ha gyakran , kb. heti 2-3 alkalommal használom a telefont navigációra, akkor kb.10 és 30 másosodperc között talál jelet .Ma például használtam navigációra és a lakóhelyemtől kb. 30 km-re leállítottam a navigációt.Aztán órákkal később otthon kiváncsiságképpen újra bekapcsoltam a navigációt és kb. 4-5 másodperc alatt tálált jelet és mutatta a pozíciómat.(a GPS antennám nem "tuningolt") Egyébként , ha csak havonta egyszer használom a Navigációt,akkor legalább 8-10 perc kell mire talál jelet.Megjegyzem van navigációs készülékem is ,annál is ez van,ha ritkán használom hosszabb idő kell neki amíg jelet talál.
enazati
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N8 DG-Samsung GS5
Has thanked: 70 times
Been thanked: 83 times

Hozzászólás Szerző: enazati »

Todo írta:
Bally írta:Szevasztok!

Köszönöm
Szia!
Menü>Eszközök>Beállitások>Általános>Helymeghatár.>Helymegh.-módszerek és itt csak a beépitett GPS elött legyen pipa!
Megnyitod a progit majd beállitások>Internet>Kapcsolat>Offline
Térképeket pedig az Ovi Suite-val tudsz feltenni a telóra! Megnyitod az Ovi Suite-ot>Térképek és kiválasztod a számodra szükséges térképet és hangutasítás fájlt!

Szerk: Ha a telodat nem támogatja az ovi suite akkor a map loader progival tudod feltenni a térképeket!
Igen ám, de az Ő telefonjára nincs hivatalos ingyenes maps. Javallom felkeresni Damir vagy muzsikus2 fórumtárs aláírását, és a továbbiakban az ott leírtak szerint eljárni. Persze laikusként nem lesz egyszerű. ;)
Nem az a baj, hogy kics az állatkert, ha nem az, hogy alacsony a kerítés!
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

kovacsp911 írta:
Bocs , de megcáfolom amit írsz.Illetve csak részben van igazad.Nekem Nokia 5230 Navi készülékem van eredeti szoftverrel (v 20.0.005).A 3.06.587 OVI maps van feltelepítve.Nincs a telefonhoz internet előfizetésem, ezért csak a beépített GPS van használatban.Ha gyakran , kb. heti 2-3 alkalommal használom a telefont navigációra, akkor kb.10 és 30 másosodperc között talál jelet .Ma például használtam navigációra és a lakóhelyemtől kb. 30 km-re leállítottam a navigációt.Aztán órákkal később otthon kiváncsiságképpen újra bekapcsoltam a navigációt és kb. 4-5 másodperc alatt tálált jelet és mutatta a pozíciómat.(a GPS antennám nem "tuningolt") Egyébként , ha csak havonta egyszer használom a Navigációt,akkor legalább 8-10 perc kell mire talál jelet.Megjegyzem van navigációs készülékem is ,annál is ez van,ha ritkán használom hosszabb idő kell neki amíg jelet talál.
Őszintén szólva, én az OVI Mapsot nem használom, csak a Garmint, mivel az Ovi még eléggé gyerekcipőben jár. Tehát amit írtam, az garminos tapasztalat, de gondolom a pozicionálásban nem nagyon lehet eltérés. Amint írod, nincs net előfizetésed, de ha T-Mobileos vagy, akkor alapban ott a SIMen a net start, ami bár piszok drága, (13Ft/10 KB) de mivel a GPS adatforgalma, indítási alkalmankét csak pár kilobájt, Szinte észre sem veszed a számládon.
Egyébként a szoft a telón nálam is eredeti, 52.0.007.
Az természetesen a garminnál is úgy műxik, ha csak a beépített GPS megy, akkor, ha gyakran van indítva, Pár,de nem 2-5, inkább 20-30 másodperc alatt megy a 3D navigáció. Ha ritkán, akkor lényegesen hosszabb idő kell a pozicionáláshoz. Viszont, ha be van kapcsolva az AGPS, akkor még hidegindítás esetén is, 3-5 másodperc alatt feláll a 3D navigáció és ami fontos, lényegesen kisebb a tereptárgyak, épületek, időjárás, befolyása a jelre, sőt, még épületen belül is pár másodperc alatt jelet talál.
Ez a 2 másodperc,számomra hihetetlen, Sőt, ha csak a beépített GPS megy,az 5 másodpercet sem tudom elhinni. Ugyanis azok a műholdak, meglehetősen magasan vannak, a jelszint pedig meglehetősen kicsi. Namost nem elég a műholdat a vevőnek megtalálni, hanem onnan le kell tölteni a GPS adatokat is. Méghozzá nem egy, hanem legalább 3, vagy több műholdról.
A telefonokban pedig, az ideális 12-15 cm helyett, a GPS antenna mindössze 1,5-3 cm hosszú.
A "tuning" egyébként azt jelenti, hogy az én telómban az antenna hossza lett megcsinálva, 14 centisre. :yes:
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”