Nokia Térképek

GPS-ekkel kapcsolatos témák
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Nem: Férfi
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Re: Ovi Térképek (Ovi Maps)

Hozzászólás Szerző: papzi »

Damir írta:
axe33 írta:A webes térkép http://maps.ovi.com már tartalmazza az új M6 -os M31 -es autópájákat, de a telefonra nem frissül.
A telefonon a szoft 3.04 Map version: 0.1.25.114
Nokia Ovi Suite nem jelez frissítést. Én rontok el valamit?
Lehet még nem adták ki telefonra.
Szerintem még a webes felületre sem!
Próbáltam útvonaltervezést a webes felületen (ahol valóban látszanak végre(!) az új utak - röpke egy évvel az átadás után) és nem tervez rá útvonalat!
Direkt olyan pontokat adtam meg, ami az M6 új szakaszán van (csomópont) és lemegy az autópályáról és átmegy a régi útra! Tök érdekes, mert úgy tűnik, látja a tervező az utat, de mintha nem engedne tervezni rá a tervező program!
És valóban, a telefonra nem frissít.
Viszont ott meg megjelent egy új funkció: a visszajelzés. Jól emlékszem, hogy a Tom-Tom kezdte ezt csinálni? Persze egy ilyen "gyors" frissítési periódust látva kicsit nevetséges feature-nek tűnik...
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

dduck101 írta:Leformáztam, semmi. Újratelepítettem, ugyanúgy kilép a térképekből miután elindul.

Legalább valami logba írná be hogy mi a büdös búbánat nyavaja baja van.

Azért köszi.
Szerintem, próbáld ki a memkarit! Pakolj rá egy csomó zenét, videót és próbáld lejátszani őket!Nagy valószínüséggel, ott is gondok lesznek.Akkor, marad a memkari csere. :wacko:
Apropo! A telepítés után, tettél rá térképet? :hmm2: Mert az külön kell leszedni, a netről. Tehát alapban, a progiban, nincs térkép.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Attilaa
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SAMSUNG Galaxy SIII
Has thanked: 164 times
Been thanked: 49 times

Hozzászólás Szerző: Attilaa »

A legfrissebb térkép V.0.2.42.122
Samsung S5 mini
Mikeanonime
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Mikeanonime »

Nokia E71 telefonhoz kötődne a kérdésem.
Arra lennék kíváncsi, hogy erre hogyan szakszerű térképet telepíteni. Olvastam párszor, hogy cities mappa, meg qf fájlt törölni. Én eddig ilyet nem csináltam, csak nokia maps loaderben kiválasztottam pl. Hungary-t, és download gombbal települt a telefonra. Ez így jó, vagy ha frissebb térképet akarok átrakni, én is töröljem a cities mappát, és qf fájlt?
Amennyiben kell törölni, tulajdonképpen vele együtt mi az ami törlődik, értem ezalatt, hogy amit a kedvencekbe mentettem le címeket azok törlődnek... stb.?
Nokia Maps Loaderrel térképet lehet csak frissíteni, de maga a nokia maps verziószámát nem? Az csak akkor frissül ha firmware frissítés jön a telefonra?
Amikor csatlakoztatom a telefont Nokia Maps Loaderhez sehol nem írja ki, hogy a térkép milyen verziószámú pl. 3.3 vagy 3.4, 3.6. Mert akkor nem kellene újra-meg újra ugyanazt telepíteni.
A Nokia Maps Loaderben, a download gomb mellett azt hiszem van egy delete data from storage gomb, ez nem a térkép törlésére szolgál a telefonból (Mármint a cities mappa tartalma, és qf fájl)
Segítő válaszukat előre is köszönöm szépen!
vidati
2. szint
2. szint
Készüléktípus: GalaxyAce Galaxy Young s6310
Has thanked: 43 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: vidati »

Sziasztok!Tudom h.nem itt kellene megkérdeznem de a java alk.elég halott old.Nekem cim kellene nem link ha nem cim ahonnan tudnék online jar térképet tölteni nokia2730ra!Köszönöm!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

tigri írta:Sziasztok!Tudom h.nem itt kellene megkérdeznem de a java alk.elég halott old.Nekem cim kellene nem link ha nem cim ahonnan tudnék online jar térképet tölteni nokia2730ra!Köszönöm!
Szia!

Van java szekció is a fórumon, ott megtaláltad volna.

Válogass: viewforum.php?f=87 ;)
muzsikus2
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Huawei P10 Plus
Has thanked: 6 times
Been thanked: 68 times

Hozzászólás Szerző: muzsikus2 »

Mikeanonime írta:Nokia E71 telefonhoz kötődne a kérdésem.
Arra lennék kíváncsi, hogy erre hogyan szakszerű térképet telepíteni. Olvastam párszor, hogy cities mappa, meg qf fájlt törölni. Én eddig ilyet nem csináltam, csak nokia maps loaderben kiválasztottam pl. Hungary-t, és download gombbal települt a telefonra. Ez így jó, vagy ha frissebb térképet akarok átrakni, én is töröljem a cities mappát, és qf fájlt?
Amennyiben kell törölni, tulajdonképpen vele együtt mi az ami törlődik, értem ezalatt, hogy amit a kedvencekbe mentettem le címeket azok törlődnek... stb.?
Nokia Maps Loaderrel térképet lehet csak frissíteni, de maga a nokia maps verziószámát nem? Az csak akkor frissül ha firmware frissítés jön a telefonra?
Amikor csatlakoztatom a telefont Nokia Maps Loaderhez sehol nem írja ki, hogy a térkép milyen verziószámú pl. 3.3 vagy 3.4, 3.6. Mert akkor nem kellene újra-meg újra ugyanazt telepíteni.
A Nokia Maps Loaderben, a download gomb mellett azt hiszem van egy delete data from storage gomb, ez nem a térkép törlésére szolgál a telefonból (Mármint a cities mappa tartalma, és qf fájl)
Segítő válaszukat előre is köszönöm szépen!
Hali! E71-hez sajnos nem volt szerencsém, nem tudom mely nokia ovi maps program verzió kompatibilis vele, de ha jól tudom, akkor hivatalosan a 3.03-as a legfrissebb rá. Sajnos Nokiáéknál elég bonyolult a verzió számozás. Ugyanis nem minden program verzióval kompatibilisek a térkép verziók sem. Ezen topic első oldalán találsz némi verzió infót. Ha ovi suite programot használsz, akkor abba már bele van építve a map loader és a maps updater is. Ovi suite-ra csatlakoztatva a telefont felismeri van-e rá frissebb maps program, ha van akkor felajánlja a legfrissebb rátelepítését. Ez független a telefon szoftver verziójától. Telefon firmware frissítés nélkül is fel lehet rá telepíteni a programot. Ha a friss program fent van az ovi suite azt is meg tudja állapítai van-e frissebb térkép. Ha van annak letöltését is felajánlja. Ha törlöd az e:\cities mappát és qf fájlt, akkor törlődik a maps progiból az összes térkép és hangfájl. De ha ez a mappa és fájl hiányzik az ovi suite sem fogja felismerni, hogy van a telón nokia maps progi. Az elmentett kedvenceid nem fognak törlődni, azt a teló a C:\Private\100012a5\DBS_101FE978_eposlm.ldb fájlban tárolja. Ha törölted a cities mappát és a qf fájlt, el kell indítanod telón a maps progit, hogy újra létrehozza ezeket, persze térkép nem lesz még rajta ettől, azt a maps loaderrel, vagy az ovi suite-tal kell letöltened. A telefonra letöltött térkép verziószámát a telón a nokia maps programot elindítva (pontosan nem tudom hol, mert az én telómra 3.06-os is elérhető és szerintem ennek más a felülete) valahol a névjegyben fogod megtalálni. A map loaderis felajánlja automatikusan, ha friss térkép érhető el a telóra, nem kell állandóan ugyanazt letölteni. Tudtommal a delete data from storage gomb az E:\-re letöltött térképet fogja törölni talán a hangot is, de erre már nem emlékszemem, mert ovi suite-ot használok. És ha jól tudom a qf fájlt és a cities mappát is meghagyja, csak a cities tartalmát fogja némileg törölni.
GT-I9505 SGS4 (4.4.2) FNB8/FNB8/FNB8 + root
papzi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z1c Android 4.4.4
Has thanked: 8 times
Been thanked: 26 times

Hozzászólás Szerző: papzi »

Attilaa írta:A legfrissebb térkép V.0.2.42.122
Kép
Én erre gondolok, mikor azt mondtam, valami felemás állapotban van az OVI Maps!
dduck101
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E52
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: dduck101 »

Hi!

Bevittem helyi nokia boltba (Kaposvár)
tettek rá uj fw-t. délután kész volt, most örülök. Bár ovi suite továbbra sem látja hogy lennének rajt térképek, viszont legalább működik, és navigál.
(telefon adatai ugrottak, de úgyis 1 hetes úgyhogy sok minden nem volt rajt.)

Köszi azért mindenkinek az 5leteket.

Walaki01 írta:
dduck101 írta:Leformáztam, semmi. Újratelepítettem, ugyanúgy kilép a térképekből miután elindul.

Legalább valami logba írná be hogy mi a büdös búbánat nyavaja baja van.

Azért köszi.
Szerintem, próbáld ki a memkarit! Pakolj rá egy csomó zenét, videót és próbáld lejátszani őket!Nagy valószínüséggel, ott is gondok lesznek.Akkor, marad a memkari csere. :wacko:
Apropo! A telepítés után, tettél rá térképet? :hmm2: Mert az külön kell leszedni, a netről. Tehát alapban, a progiban, nincs térkép.
Alcapone
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N97 Black
Has thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: Alcapone »

Üdv!

A 3.07-est feltette már valaki? :) Néztem a Beta Labs oldalán, hogy csak S^3-ra van még? Vagy valamit félreolvastam?
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”