Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)
-
- Újonc
- Készüléktípus: e90
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldal
ÜDV!
Az lenne a kérdésem,hogy melyik legjobb:
Garmin,Ndrive,Sygic vagy esetleg érdemes e kipróbálon a Tom Tom-ot?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Szia!nokkerman írta:ÜDV!
Garmin vagy Ndrive, aztán Sygic. TomTom felejtős, régi a térképe nagyon.
-
- Újonc
- Készüléktípus: e90
Még annyi érdekelne, hogy a garmin térképeit be lehet tenni valahogy az Ndrive alá??
Vagy ez kizárt dolog!?
Vagy ez kizárt dolog!?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Kizárt dolognokkerman írta:Még annyi érdekelne, hogy a garmin térképeit be lehet tenni valahogy az Ndrive alá??
Vagy ez kizárt dolog!?

- arpadapank
- Újonc
- Készüléktípus: nokia 5800 xm
Sziasztok!
Nekem van egy 5800-am, nokia térképpel és garminnal.Az lenne a kérdésem ,hogy alagutas tapasztalata van e már valakinek.Ausztriába megyek hamarosan, ahol már jártam PNA-val.Konkrétan az lenne a kérdésem ,hogy alapból a GPS-ek ugye elveszítik a jelet az alagútban és amint kiérek a PNA elég hamar megtalálja.Na most az 5800-s is képes erre vagy sok idő kell neki az ujrakapcsolódásra.Esetleg ,ha a nokia mapsot használom online módban akkor gyorsabban megfogja találni a jelet?
Tapasztalatokat és válaszokat előre is köszönöm!
Nekem van egy 5800-am, nokia térképpel és garminnal.Az lenne a kérdésem ,hogy alagutas tapasztalata van e már valakinek.Ausztriába megyek hamarosan, ahol már jártam PNA-val.Konkrétan az lenne a kérdésem ,hogy alapból a GPS-ek ugye elveszítik a jelet az alagútban és amint kiérek a PNA elég hamar megtalálja.Na most az 5800-s is képes erre vagy sok idő kell neki az ujrakapcsolódásra.Esetleg ,ha a nokia mapsot használom online módban akkor gyorsabban megfogja találni a jelet?
Tapasztalatokat és válaszokat előre is köszönöm!
-
- Újonc
- Készüléktípus: 5230
- Has thanked: 1 time
Szia arpadapank.
Én legutóbb mikor kint voltan Austriában akkor az Ndrivét teszteltem.(Nokia 5230)Az A22-n elég hosszú alagút(ak) van(nak),el is vesztette a jelet gyorsan amint beértem és nem is találta meg azután sem,hogy "leküzdöttem ezen akadályokat".Magyarul egészen a célig(Schlosshofer str.)nem talált jelet csak kereste észnélkül.Nem tudom,hogy a Garmin,Nokia Maps,Sygic mennyire szereti az alagutakat,ezért én is kíváncsi lennék rá,hogy ez most soft vagy teló függő? Mivel a Pna-m és a papírtérkép:)külföldön mindig nálam van természetesen eljutottam a célállomásra!:-)
Én legutóbb mikor kint voltan Austriában akkor az Ndrivét teszteltem.(Nokia 5230)Az A22-n elég hosszú alagút(ak) van(nak),el is vesztette a jelet gyorsan amint beértem és nem is találta meg azután sem,hogy "leküzdöttem ezen akadályokat".Magyarul egészen a célig(Schlosshofer str.)nem talált jelet csak kereste észnélkül.Nem tudom,hogy a Garmin,Nokia Maps,Sygic mennyire szereti az alagutakat,ezért én is kíváncsi lennék rá,hogy ez most soft vagy teló függő? Mivel a Pna-m és a papírtérkép:)külföldön mindig nálam van természetesen eljutottam a célállomásra!:-)
5800 XM Garminnal és OVi Maps-al is három másodpercen belül újra jelet talált, Samsung O2-es IGO-val és Garminnal ugyancsak. (M6-os alagutak)... 

- arpadapank
- Újonc
Kedves kismanó!kismanó írta:Szia arpadapank.
Valahogy ettől tartottam én is.Azt próbáltam már , hogy menet közben kapcsoltam be 5800-on a garmint és kb. 20km-en esélytelen volt neki a jeltalálat:)
Ebből kiindulva gondoltam ,hogy felteszem a fenti kérdésemet.Amúgy ez szerintem nem program függő, hanem antenna függő.
Online módban a nokia mapsban még látok némi esélyt, de elég neccesnek tartom azt is

Hidegen mindig lassan indulnak a telefonos GPS-ek, ezért használnak a-GPS -t. Assisted GPS, azaz kiegészített GPS, ami a pontosító adatokat az adóhálózaton keresztül egy szerverről szedi le. Tehát pl cellainformációk alapján belövi látható műholdak adatait, ami után a navigáció pár másodperc alatt elindul. A jelek megtalálása valóban nem szoftver, hanem rendszerfüggő. Amúgy a Samsung O2 -esemmel fordult elő, hogy gyári IGO-val autópályán egy híd alatt dobta el a kapcsolatot úgy, hogy újra kellett indítani a navigációt. Utána több száz kilométeren keresztül már nem volt vele gond.
Nokia 5800 XM -ben Joseph Alukka módszere szerint módosítottam az antennát, és azóta hidegen, kisegítés nélkül max három perc alatt feláll a rendszer.
Nokia 5800 XM -ben Joseph Alukka módszere szerint módosítottam az antennát, és azóta hidegen, kisegítés nélkül max három perc alatt feláll a rendszer.

- arpadapank
- Újonc
Kedves Potrien!Potrien írta:Hidegen mindig lassan indulnak a telefonos GPS-ek, ezért használnak a-GPS -t. Assisted GPS, azaz kiegészített GPS, ami a pontosító adatokat az adóhálózaton keresztül egy szerverről szedi le. Tehát pl cellainformációk alapján belövi látható műholdak adatait, ami után a navigáció pár másodperc alatt elindul. A jelek megtalálása valóban nem szoftver, hanem rendszerfüggő. Amúgy a Samsung O2 -esemmel fordult elő, hogy gyári IGO-val autópályán egy híd alatt dobta el a kapcsolatot úgy, hogy újra kellett indítani a navigációt. Utána több száz kilométeren keresztül már nem volt vele gond.
Kifejtenéd nekem bővebben mit is takar a Joseph Alluka módszer?