Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)

GPS-ekkel kapcsolatos témák
gyusz
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E61i
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldal

Hozzászólás Szerző: gyusz »

Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.
vettem egy Nokia E61i típusú készüléket. kaptam mellé egy nokia LD-3W típusú gps-t.nem tudom hogy kell használni.csatlakozni tudok rá, látja a műholdakat de milyen szoftverrel tudom használni?

üdv:gyusz
laci64
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Galaxy S2
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 808 times

Hozzászólás Szerző: laci64 »

gyusz írta:Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.
vettem egy Nokia E61i típusú készüléket. kaptam mellé egy nokia LD-3W típusú gps-t.nem tudom hogy kell használni.csatlakozni tudok rá, látja a műholdakat de milyen szoftverrel tudom használni?

üdv:gyusz
Garmin, Sygic, Ndrive, és a Nokia gyári programjával. Mindegyiknek meg van a saját, külön oldala.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő :up: kis gombbal!
alfi0302
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230

Hozzászólás Szerző: alfi0302 »

Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Az 5230-asomon kicsit furán működik a navigáció. Ha belépek rögtön kiírja:" Az összes kapcsolat használatban. Előbb bontson egy aktív kapcsolatot." Ez azért is furcsa, mert elvileg semmi más nincs megnyitva. Na ezt párszor felhozza, én bontok, ő meg újra...közben azért nehezen bepozicionál, kb-re el is találja. A másik, ahol egy kis antenna jelnek kellene lenni, meg egy skálának (jobb alsó sarok) ott nekem nincs semmi, csak a kapcsolatjel áthúzva...
Megköszönve a segítséget.
Üdv.
jozsef99
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia N97 mini

Hozzászólás Szerző: jozsef99 »

Sziasztok nekem is az a problémám hogy lassan talál jelet! Mikor meg vettem elég gyorsan meg találta a jeleket! De frissítve lett a teló! És nagyon nehezen talál jelet hiába álok én még egy mező közepén akkor is! vagy kint az utcán ahol előtte másodpercek alatt meg találta most nagyon nehezen vagy egyáltalán nem! Mit lehet ne csinál segítsetek!beállítások ugyanazok mint előtte!
SteveBeard
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
Has thanked: 15 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: SteveBeard »

Szia!
Az A-GPS-t használod?
Szerk: Most látom e51-es telefonod van, abban nincs A-GPS... bocs... ;)
bob007
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E51

Hozzászólás Szerző: bob007 »

Sziasztok,

Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepet :) igy uninstall lett a vege) szoval nagyon jo ez az Ndrive teccik is, tenyleg nincs net kapcsolat, nincs gps es megy. 1 aprocska dolog hianyzik belolle, hogyan tudok vele gps es minden jel nelkul 2 cim kozott egy utca szintu szimulaciot vegrehajtani? Mert ha itt szimulalok akkor a 2 cimet egyenessel koti ossze es azt szimulalja le.

Ha lesz idom akkor az osszes programon vegigmegyek, de aki hasonloban keresett mar terkepet, es talalt akkor az irja meg melyik volt az, mert akkor csak azt szedem le.
Ami fontos:
- teljesen net mentes (az nem baj ha tudja a gps-t E51-ben ugysincs, de lehet venni bluetooth-osat)
- magyarorszagi terkep
- cimtol cimig vezet (szimulalva is jo, vagy ha csak behuzza az utat mar tokeletes)
- esetleg POI-ban tarolja a busz / villamos egyeb megallokat (nem tudom az Ndrive-nak van e ilyen POIja, meg nem neztem meg )

valami olyasmi kene mint az utvonalterv csak a telefonomra net nelkul :))))))

Elore is koszi es sorry az ekezetek miatt :)
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

bob007 írta:Sziasztok,

Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepet :) igy uninstall lett a vege) szoval nagyon jo ez az Ndrive teccik is, tenyleg nincs net kapcsolat, nincs gps es megy. 1 aprocska dolog hianyzik belolle, hogyan tudok vele gps es minden jel nelkul 2 cim kozott egy utca szintu szimulaciot vegrehajtani? Mert ha itt szimulalok akkor a 2 cimet egyenessel koti ossze es azt szimulalja le.

Ha lesz idom akkor az osszes programon vegigmegyek, de aki hasonloban keresett mar terkepet, es talalt akkor az irja meg melyik volt az, mert akkor csak azt szedem le.
Ami fontos:
- teljesen net mentes (az nem baj ha tudja a gps-t E51-ben ugysincs, de lehet venni bluetooth-osat)
- magyarorszagi terkep
- cimtol cimig vezet (szimulalva is jo, vagy ha csak behuzza az utat mar tokeletes)
- esetleg POI-ban tarolja a busz / villamos egyeb megallokat (nem tudom az Ndrive-nak van e ilyen POIja, meg nem neztem meg )

Szia!
Garmin ;)
bob007
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E51

Hozzászólás Szerző: bob007 »

Damir írta:
bob007 írta:Sziasztok,

Ami fontos:
- magyarorszagi terkep

Szia!
Garmin ;)
Szia

Ami az alairasodban van GmobileXT.rar az kell nekem? Vagy szedjem le a legujabbat ami a letoltesben megtalalhato es persze kompatibilis az E51-el?
Koszi a gyors valaszt!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

bob007 írta:Szia

Ami az alairasodban van GmobileXT.rar az kell nekem? Vagy szedjem le a legujabbat ami a letoltesben megtalalhato es persze kompatibilis az E51-el?
Koszi a gyors valaszt!
Szia!

Az 5.00.50-es vagy az 5.00.60-as bemásolós verziót használd, letöltések között is megtalálod őket. ;)
Az aláírásomban csak a leírás van hozzá.
laci64
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Galaxy S2
Has thanked: 52 times
Been thanked: 808 times

Hozzászólás Szerző: laci64 »

bob007 írta:Szia

Koszi a gyors valaszt!
Letöltések között keresd meg az 5.00.60 bemásolós verziót. De a többi kérdést a Garmin xt oldalon tedd fel, mert meg van a program saját oldala.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő :up: kis gombbal!
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”