Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E61i
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldal
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.
vettem egy Nokia E61i típusú készüléket. kaptam mellé egy nokia LD-3W típusú gps-t.nem tudom hogy kell használni.csatlakozni tudok rá, látja a műholdakat de milyen szoftverrel tudom használni?
üdv:gyusz
vettem egy Nokia E61i típusú készüléket. kaptam mellé egy nokia LD-3W típusú gps-t.nem tudom hogy kell használni.csatlakozni tudok rá, látja a műholdakat de milyen szoftverrel tudom használni?
- laci64
- Moderátor
- Készüléktípus: Galaxy S2
- Nem: Férfi
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 808 times
Garmin, Sygic, Ndrive, és a Nokia gyári programjával. Mindegyiknek meg van a saját, külön oldala.gyusz írta:Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő
kis gombbal!

-
- Újonc
- Készüléktípus: 5230
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Az 5230-asomon kicsit furán működik a navigáció. Ha belépek rögtön kiírja:" Az összes kapcsolat használatban. Előbb bontson egy aktív kapcsolatot." Ez azért is furcsa, mert elvileg semmi más nincs megnyitva. Na ezt párszor felhozza, én bontok, ő meg újra...közben azért nehezen bepozicionál, kb-re el is találja. A másik, ahol egy kis antenna jelnek kellene lenni, meg egy skálának (jobb alsó sarok) ott nekem nincs semmi, csak a kapcsolatjel áthúzva...
Megköszönve a segítséget.
Üdv.
A segítségeteket szeretném kérni. Az 5230-asomon kicsit furán működik a navigáció. Ha belépek rögtön kiírja:" Az összes kapcsolat használatban. Előbb bontson egy aktív kapcsolatot." Ez azért is furcsa, mert elvileg semmi más nincs megnyitva. Na ezt párszor felhozza, én bontok, ő meg újra...közben azért nehezen bepozicionál, kb-re el is találja. A másik, ahol egy kis antenna jelnek kellene lenni, meg egy skálának (jobb alsó sarok) ott nekem nincs semmi, csak a kapcsolatjel áthúzva...
Megköszönve a segítséget.
Üdv.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N97 mini
Sziasztok nekem is az a problémám hogy lassan talál jelet! Mikor meg vettem elég gyorsan meg találta a jeleket! De frissítve lett a teló! És nagyon nehezen talál jelet hiába álok én még egy mező közepén akkor is! vagy kint az utcán ahol előtte másodpercek alatt meg találta most nagyon nehezen vagy egyáltalán nem! Mit lehet ne csinál segítsetek!beállítások ugyanazok mint előtte!
- SteveBeard
- 3. szint
- Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
- Has thanked: 15 times
- Been thanked: 3 times
Szia!
Az A-GPS-t használod?
Szerk: Most látom e51-es telefonod van, abban nincs A-GPS... bocs...
Az A-GPS-t használod?
Szerk: Most látom e51-es telefonod van, abban nincs A-GPS... bocs...

-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E51
Sziasztok,
Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepet
igy uninstall lett a vege) szoval nagyon jo ez az Ndrive teccik is, tenyleg nincs net kapcsolat, nincs gps es megy. 1 aprocska dolog hianyzik belolle, hogyan tudok vele gps es minden jel nelkul 2 cim kozott egy utca szintu szimulaciot vegrehajtani? Mert ha itt szimulalok akkor a 2 cimet egyenessel koti ossze es azt szimulalja le.
Ha lesz idom akkor az osszes programon vegigmegyek, de aki hasonloban keresett mar terkepet, es talalt akkor az irja meg melyik volt az, mert akkor csak azt szedem le.
Ami fontos:
- teljesen net mentes (az nem baj ha tudja a gps-t E51-ben ugysincs, de lehet venni bluetooth-osat)
- magyarorszagi terkep
- cimtol cimig vezet (szimulalva is jo, vagy ha csak behuzza az utat mar tokeletes)
- esetleg POI-ban tarolja a busz / villamos egyeb megallokat (nem tudom az Ndrive-nak van e ilyen POIja, meg nem neztem meg )
valami olyasmi kene mint az utvonalterv csak a telefonomra net nelkul
)))))
Elore is koszi es sorry az ekezetek miatt
Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepet

Ha lesz idom akkor az osszes programon vegigmegyek, de aki hasonloban keresett mar terkepet, es talalt akkor az irja meg melyik volt az, mert akkor csak azt szedem le.
Ami fontos:
- teljesen net mentes (az nem baj ha tudja a gps-t E51-ben ugysincs, de lehet venni bluetooth-osat)
- magyarorszagi terkep
- cimtol cimig vezet (szimulalva is jo, vagy ha csak behuzza az utat mar tokeletes)
- esetleg POI-ban tarolja a busz / villamos egyeb megallokat (nem tudom az Ndrive-nak van e ilyen POIja, meg nem neztem meg )
valami olyasmi kene mint az utvonalterv csak a telefonomra net nelkul

- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Szia!bob007 írta:Sziasztok,
Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepetigy uninstall lett a vege) szoval nagyon jo ez az Ndrive teccik is, tenyleg nincs net kapcsolat, nincs gps es megy. 1 aprocska dolog hianyzik belolle, hogyan tudok vele gps es minden jel nelkul 2 cim kozott egy utca szintu szimulaciot vegrehajtani? Mert ha itt szimulalok akkor a 2 cimet egyenessel koti ossze es azt szimulalja le.
Ami fontos:
- magyarorszagi terkep
valami olyasmi kene mint az utvonalterv csak a telefonomra net nelkul)))))
Garmin

-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E51
SziaDamir írta:Szia!bob007 írta:Sziasztok,
Nokia E51-essel rendelkezem, és már régóta keresek valóban offline terkepet a telefonra. Tegnap jutottam el odáig, hogy sikerült feltenni az Ndrive-ot a forumban leírtak alapján. (elsőre a sygnic mobile maps-al probalkoztam, az is felment, de nemtudtam hitelesiteni a terkepetigy uninstall lett a vege) szoval nagyon jo ez az Ndrive teccik is, tenyleg nincs net kapcsolat, nincs gps es megy. 1 aprocska dolog hianyzik belolle, hogyan tudok vele gps es minden jel nelkul 2 cim kozott egy utca szintu szimulaciot vegrehajtani? Mert ha itt szimulalok akkor a 2 cimet egyenessel koti ossze es azt szimulalja le.
Ami fontos:
- magyarorszagi terkep
valami olyasmi kene mint az utvonalterv csak a telefonomra net nelkul)))))
Garmin
Ami az alairasodban van GmobileXT.rar az kell nekem? Vagy szedjem le a legujabbat ami a letoltesben megtalalhato es persze kompatibilis az E51-el?
Koszi a gyors valaszt!
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Szia!bob007 írta:Szia
Ami az alairasodban van GmobileXT.rar az kell nekem? Vagy szedjem le a legujabbat ami a letoltesben megtalalhato es persze kompatibilis az E51-el?
Koszi a gyors valaszt!
Az 5.00.50-es vagy az 5.00.60-as bemásolós verziót használd, letöltések között is megtalálod őket.

Az aláírásomban csak a leírás van hozzá.
- laci64
- Moderátor
- Készüléktípus: Galaxy S2
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 808 times
Letöltések között keresd meg az 5.00.60 bemásolós verziót. De a többi kérdést a Garmin xt oldalon tedd fel, mert meg van a program saját oldala.bob007 írta:Szia
Koszi a gyors valaszt!
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő
kis gombbal!