Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)
-
- Újonc
- Készüléktípus: N95 8GB
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 0
Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy N95 8GB-on a helymeghatározási beállításoknál a beépített GPS és a bluetooth GPS egyértelmű hogy mi, de a kiegészített GPS és a hálózatalapú GPS mit jelent?
Köszi
Az lenne a kérdésem hogy N95 8GB-on a helymeghatározási beállításoknál a beépített GPS és a bluetooth GPS egyértelmű hogy mi, de a kiegészített GPS és a hálózatalapú GPS mit jelent?
Köszi
-
- 4. szint
- Készüléktípus: HTC One S JB 4.1.1
- Nem: Férfi
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 72 times
Szia! Netről leszedik a műholdak helyzetét ezáltal gyorsabban találnak jelet viszont adatforgalmat generál ami ugye pénzbe kerül!batorpeti írta:Sziasztok!
Köszi
-
- Újonc
- Készüléktípus: N95 8GB
- Has thanked: 1 time
És mi a különbség a hálózatalapú és a kiegészített GPS között?istnag írta:Szia! Netről leszedik a műholdak helyzetét ezáltal gyorsabban találnak jelet viszont adatforgalmat generál ami ugye pénzbe kerül!batorpeti írta:Sziasztok!
Köszi
-
- 1. szint
- Készüléktípus: E71
- Has thanked: 0
A hálózatalapú a "látható" gsm tornyok azonosítóját küldi el a netre, ami alapján megkapja a viszonylagos pozíciót. A kiegészített pedig ahogy fentebb írták, a műholdak pozícióját és pályáját tartalmazó adathalmazt tölti le, így nem kell megvárni, míg a műholdról 50 bauddal lecsorog (12 és fél perc legrosszabb esetben).batorpeti írta:És mi a különbség a hálózatalapú és a kiegészített GPS között?istnag írta:Szia! Netről leszedik a műholdak helyzetét ezáltal gyorsabban találnak jelet viszont adatforgalmat generál ami ugye pénzbe kerül!batorpeti írta:Sziasztok!
Köszi
-
- Újonc
- Készüléktípus: nokia e51
Sziasztok! Nekem E 52 ön van garmin, de csak magyar ország, szeretnék teljes europát rátölteni. Köszönöm a segítségeteket.
Alex
Alex
- laci64
- Moderátor
- Készüléktípus: Galaxy S2
- Nem: Férfi
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 808 times
Kérdésed a garmin xt oldalhoz tartózik, nem ide. A telepítési leírást alul megtalálod, térképek pedig a garmi térképek első oldalán.Alex336 írta:Sziasztok! Nekem E 52 ön van garmin, de csak magyar ország, szeretnék teljes europát rátölteni. Köszönöm a segítségeteket.
Alex
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő
kis gombbal!

-
- Újonc
- Készüléktípus: N96
Segitséget szeretnék kérni.Vásároltam egy N96 mobilt.Nokia Maps térképet tartalmaz,probáltam használni de nem jártam sikerel.A Gps-nem müködik rajt ,nemtalál müholdat ,és nincs jel.Probáltam autoban,gyalog,minden hogyan,1 órán keresztül nem talál semit.Egyszer beadta a helyzetem ugy hogy 20km rel arébb voltam mint a valoságban.Elötte N95 8gb telom volt az navigált rendesen,az N96 nemakar.ha vallaki tud segitsen legyenszives
- nbabb23
- 1. szint
- Készüléktípus: Note3
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 2 times
Próbáldd meg szabad ég alatt álló helyzetben. Ha jó az idő 5perc alatt talál jelet, de ha nem azért várj 10.percig. Ha így sem jó akkor szervíz.sziterno írta:Segitséget szeretnék kérni.Vásároltam egy N96 mobilt.Nokia Maps térképet tartalmaz,probáltam használni de nem jártam sikerel.A Gps-nem müködik rajt ,nemtalál müholdat ,és nincs jel.Probáltam autoban,gyalog,minden hogyan,1 órán keresztül nem talál semit.Egyszer beadta a helyzetem ugy hogy 20km rel arébb voltam mint a valoságban.Elötte N95 8gb telom volt az navigált rendesen,az N96 nemakar.ha vallaki tud segitsen legyenszives