Sygic McGuider

GPS-ekkel kapcsolatos témák
vacsa
1. szint
1. szint
Készüléktípus: C3-01
Has thanked: 2 times
Been thanked: 13 times

Re: Sygic McGuider S60v3

Hozzászólás Szerző: vacsa »

ez inkább térképhiba lenne, nem?
gatto_
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5800
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: gatto_ »

Ez egyértelműen a térkép és nem a program hiányossága. Ha az van az adatbázisban hogy a Petőfi utca 3. ott van akkor oda visz. Ha fizikailag mégsem ott van akkor az nem a program hibája. Nekem fent van a teleatlas-os és a navteq-es is és próbáltam párszor terveztetni. Ugyanazt a rövid útvonalat tök másképp tervezi a két térképen. Legrövidebb út beállítással a teleatlas-os majdnem ugyanarra visz mint a navteq-es, de gondolom 20 méter nyereségért bevisz egy szűk utcába, amin van 5 jobbkezes kereszteződés. A navteq-es a főútvonalon marad. Nem tudom milyen adatokból terveznek ezek a programok, nehéz belelátni a lelki világukba. Amúgy meg, ha egy idegen helyen odavisz a keresett utcába, akkor nehogy már ne találd meg a házszámot a kis szemeddel. Ne legyünk már ennyire szőrszálhasogatók.
rolihood
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SGS5 + NEXUS 7 2013
Has thanked: 35 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: rolihood »

kisatis írta:Namég1x, hátha...
Kérdés:
Létezik, hogy még vannak a proginak gondjai a navigációval? Mert ugye régen volt 1pár! Ugyanis nem a megadott címre visz, konkrétan egy főúton nem a megadott házszámhoz irányít.
Kösz a választ!
Ha lehetne kérni akkor egy kicsit bővebben...
Melyik verziójú Sygic program, melyik térképpel csinálja ezt?
Samsung Galaxy S5 4.4.2 + NEXUS 7 2013 4.4.2
giftbt
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy SII
Nem: Férfi
Has thanked: 10 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: giftbt »

Sziasztok,
Mint kezdő kérdezem, hogy létezik-e olyan pc-es program, amivel az útvonalat megtervezem és utána átviszem a készülékre.
A garmin-nak van a mapsource, a nokia-nak van az ovi felület.
Köszi előre is.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

giftbt írta:Sziasztok,
Mint kezdő kérdezem, hogy létezik-e olyan pc-es program, amivel az útvonalat megtervezem és utána átviszem a készülékre.
A garmin-nak van a mapsource, a nokia-nak van az ovi felület.
Köszi előre is.
Szia!

Sajna nincs... :roll:
kisatis
1. szint
1. szint
Készüléktípus: ZTE Blade + E65
Has thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: kisatis »

gatto_ írta:Ez egyértelműen a térkép és nem a program hiányossága. Ha az van az adatbázisban hogy a Petőfi utca 3. ott van akkor oda visz. Ha fizikailag mégsem ott van akkor az nem a program hibája. Nekem fent van a teleatlas-os és a navteq-es is és próbáltam párszor terveztetni. Ugyanazt a rövid útvonalat tök másképp tervezi a két térképen. Legrövidebb út beállítással a teleatlas-os majdnem ugyanarra visz mint a navteq-es, de gondolom 20 méter nyereségért bevisz egy szűk utcába, amin van 5 jobbkezes kereszteződés. A navteq-es a főútvonalon marad. Nem tudom milyen adatokból terveznek ezek a programok, nehéz belelátni a lelki világukba. Amúgy meg, ha egy idegen helyen odavisz a keresett utcába, akkor nehogy már ne találd meg a házszámot a kis szemeddel. Ne legyünk már ennyire szőrszálhasogatók.
Sygic_Mobile_Maps_10_v8.14.13606 verza van fent a 7.80as Teleatlassal. Elhiszem, hogy nem a progival van a baj, ha azt mondjátok! Nade ne legyek már szőrszálhasogató, mert szerintem az ma már igenis elvárható, hogy a ház előtt azt írja ki, hogy tessék, ez az 5ös házszám és nem kb 600méterrel arrébb akarjon vinni a 80akárhányasra. Ráadásul egy nagy főútról van szó Újpest központban! De legyen, kicserélem a Navteq-esre. Amúgy tényleg csak teszt jelleggel próbálgattam, nem létkérdés, de ha még mindig nem megbízható a Sygic, mint régen, akkor az nem lenne jó, ha akár 20km-es kerülővel vinne a célba. Még1 eset, amikor legrövidebb tervezésre volt állítva, ő inkább egy kerülő úton vitt, de a főúthoz ragaszkodott, pedig a levágó út még csak másodrangú sem volt. Hmm, remélem csak nekem vannak ilyen problémáim és megoldja a térképcsere :hmm2:
Apeelme customROM
gatto_
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5800

Hozzászólás Szerző: gatto_ »

Nem fogja megoldani. Ez tökéletes sosem lesz. Max egy kicsit jobban fogod magad érezni, ha pontosodik. Csak egy példa... Az öcsémék a Délibáb utcában laknak, a Hősök terénél. Én érkezem a Dózsa György úton a Tököli út felől, a navteq-es térkép egyszerűen befordítana balra a Délibáb utcába. Na ezzel az a baj, hogy több éve ide csináltak egy virágládás elválasztást, tehát ez lehetetlen. A teleatlas-os térkép tovább visz a húsz méterrel arrébb lévő lámpáig, és ott fordítana vissza. Ez is tilos. Egyedül az Ndrive-ba betöltött topmapos térkép tervezi jól, azaz körbevisz a Hősök terén, és úgy visz be az utcába jobbra. Ezeket az utakat gondolom a nagy térképcégek felmérték évekkel ezelőtt az országban először, mivel turisztikailag frekventált helyen vannak, aztán azóta rá sem néztek, hogy mi változott. De a topmapos is hibázik olykor. Én a Harmat utcában lakom Kőbányán. Jövök hazafelé az Élessaroktól. A topmapos egyszerűen nem hajlandó simán balra kanyarítani a Harmat utcába, hanem tovább visz egy lámpával a gimnázium elé, és ott visszafordítana, majd jobbra be a Harmatba. A gimnázium előtti lámpánál is tilos visszafordulni. A másik két térképpel hibátlan. Szóval válassz... :D
birofeco
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Lumia 820
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: birofeco »

Ezek a navigációs progik, sőt még a PNA-k is csak irányadónak jók, hogy tudd, merre jársz. De teljesen soha nem bízhatod rájuk magad, mert egyik sem tud naprakész térképeket a kezedbe adni. Az általában negyedévenként érkező frissítések is mindig pár hónappal korábbi állapotot mutatnak, szóval egy kis lemaradás a térképeken mindig lesz a valósághoz képest. Erre jó példa, hogy Amerikában és Németországban is több autós vakon rábízta magát a navira, aztán egy folyóban vagy tóban kötöttek ki :D
bikat
1. szint
1. szint
Has thanked: 4 times
Been thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: bikat »

Én eddig csak egy olyan programmal találkoztam, ami helyileg majdnem naprakész. Ez a Navitel openmaps térképekkel. De ez csak a térkép frissessége/naprakészsége. Szerintem a navigáció nem arról szól, hogy házszám pontossággal célba érjünk. Ezzel lehet reklámozni, és biztos azt "vesszük le a polcról", amire rá van írva.
Schizoka
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230

Hozzászólás Szerző: Schizoka »

Hali!Felraktam az NT 2010 07 térképet kicseréltem az mlm-t és mégse látszik at m43!
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”