Geocaching - minden ami geoláda...

GPS-ekkel kapcsolatos témák
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Nem: Férfi
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Re: Geocaching - minden ami geoláda...

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

Tyű a mindenit, ez nagyon jó:) Nem is gondoltam volna, hogy létezik ilyen, tetszik. A váci körsétát próbáltam elsőnek, de láttam a képeket, meg amugy is ismerem vácot, szóval gond nélkül meglett mind a 7.

Sikerült elsőre mindent megcsinálni, működött nagyon szépen. Már csak egyvalamit nem értek. Miért pont láda...Adhattak volna valami jobb nevet is neki ^^
pczinder
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGS2
Has thanked: 2 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: pczinder »

Sziasztok! Kipróbáltam az AFTrack-et, nagyon tetszik. Beszkenneltem turistatérképeket (sajnos csak 5 M alatti méretet olvas be az E66-om), sikeresen kalibráltam, így most a papír kivitelben megszokott térképen mozog a pozícióm. Navigál, rávezet, ahogy kell. Sajnos ezek a térképek, mint kiderült, eléggé el vannak itt-ott rajzolva. Milyen jó lenne, ha a Garmin által kezelt térképeket (pl. tuhu-sat) lehetne az AFTrack alá bűvölni! Csakhogy az AFTrack kizárólag képformátumokat (jpg, bmp, gif) kezel, az .img fájlokkal nem tud mit kezdeni. Látott esetleg valaki .img-ből pl. .jpg-re konvertáló programot?
SGS2-[ROM][ICS,4.0,4][XWLPX]--VK--™LPX-V5.4.4-Ripple Lock--(-Final-)--
SteveBeard
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
Has thanked: 15 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: SteveBeard »

pczinder írta:.... Látott esetleg valaki .img-ből pl. .jpg-re konvertáló programot?
Szia!
Mapedit :download:
pczinder
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGS2
Has thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: pczinder »

Köszönöm szépen, SteveBeard! Próbáltam a Mapeditet korábban is, de túl korán feladtam. Így ment: .img -> .map -> .bmp -> .jpg.
Működik!
SGS2-[ROM][ICS,4.0,4][XWLPX]--VK--™LPX-V5.4.4-Ripple Lock--(-Final-)--
balla1
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N95+8GB sdhc
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: balla1 »

Lehet sygic re is leszedni a geoládák pontos helyét? tudom hogy csak a közelébe kell menni, de a smart gpx leírja a koordinátákat is? Mert akkor mindegy milyen van. vagy nem lehet olyat, hogy poinak berakni az összes láda helyét a sygicre?
Köszönöm, bocs hogy kicsit kusza a kérdés
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

balla1 írta:Lehet sygic re is leszedni a geoládák pontos helyét? tudom hogy csak a közelébe kell menni, de a smart gpx leírja a koordinátákat is? Mert akkor mindegy milyen van. vagy nem lehet olyat, hogy poinak berakni az összes láda helyét a sygicre?
Köszönöm, bocs hogy kicsit kusza a kérdés
Hali
Nem tudom hogy a Sygic milyen formátumú poikat ismer. A geocaching.hu-ról rengeteg formátumban le lehet tölteni, próbáld végig mindet, talán valamelyiket kezeli. De az 1. hozzászólásban is látszik, hogy a smartgpx is kiírja a koordinátákat. SZVSZ nincs értelme variálni különféle progikkal, ahogy leírtam szerintem elég egyszerű a használata. Meg a gyári 'GPS adatok' úgyis nyíllal mutatja az utat tehát a koordináták ismerete szükségtelen.
Vuk85
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia 5230

Hozzászólás Szerző: Vuk85 »

Sziasztok! Nemrég halottam a geochasingről és nagyon megtetszett. Egy nokia 5230 asom van és az érdekelne hogy a gyári ovi maps hely programjával lehet e ládákat keresgélni? próbáltam megadni neki a geocaching.hu ról koordinátákat ki írni és úgy pepötyögni az alkalmazásnak de valami nem stimmelt mikor elkezdtem beírni. seítenétek nekem abba hogy lehet megadni a geocaching.hu-n látható kordinátákat pontosan az ovi maps hely alkalmazásának?
bazy
3. szint
3. szint
Készüléktípus: SGS3+CM11 Snapshot+CM11kernel
Has thanked: 495 times
Been thanked: 163 times

Hozzászólás Szerző: bazy »

Ha, ez ötletes kis dolog, ma hallottam róla először, és már regisztráltam is! :D Nagykőrösi vagyok, és először aggódtam, hogy errefelé nincs is láda. :confused2: De aztán megtaláltam 8db 20km-en belüli célt is, ebből egy a város közepén! :mrgreen: Na, 1-2 héten belül indulhat is a "vadászat"! :lol3:
Eddigi telóim: 3310, 3410, Siemens C62, 3220, E51, N95, N97mini, N8, SGS3
Ha bárki segít itt neked a fórumban egy hozzászólásával,ILLIKmegköszönnöd az idézet gomb körül lévő kis :up: gombbal a jobb felső sarokban a hozzászólásnál! ;)
MEGOSZTÁSOM
enazati
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N8 DG-Samsung GS5
Has thanked: 70 times
Been thanked: 83 times

Hozzászólás Szerző: enazati »

Sziasztok! Próbáljátok ki szerintem alkalmas a feladatra. Navitel Jó vadászatot! :D
Nem az a baj, hogy kics az állatkert, ha nem az, hogy alacsony a kerítés!
solyomlajos0

Hozzászólás Szerző: solyomlajos0 »

enazati írta:Sziasztok! Próbáljátok ki szerintem alkalmas a feladatra. Navitel Jó vadászatot! :D
Nemhogy alkalmas, hanem egyenesen erre van kiélezve.
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”