Nokia Térképek

GPS-ekkel kapcsolatos témák
Doky586
3. szint
3. szint
Has thanked: 19 times
Been thanked: 47 times

Re: Nokia Térképek

Hozzászólás Szerző: Doky586 »

Cosmopolite írta:A másik, hogy offline módban nem működik a kereső rendesen, hiába adok pontos címet meg. (...) Van erre, a pontosabb offline keresésre gyógyír ?
Én azt javaslom PC-n tervezd meg az utat kedvenc pontokkal, útvonallal a http://maps.nokia.com/ -on, aztán még itthon szinkronizálod a telefonra a Nokia fiókon át, utána teheted offline-ra a térképet..

Külföldi út esetén érdemes az alkalmazásbeállítások - helymeghatározás - szerver - szerverbeállítás - kijelöl - csak otthoni hálózatban: igen-re tenni ha nem akarod hogy kint adatforgalmazzon. Mert nemcsak a térképet érdemes offlinba tenni. Szolgáltatódnál EU adatkorlát-roaming maximumotot is megadhatsz (ingyen) és akkor nincs meglepi számla..
Gondolom a térképeket és az autós és gyalogos hangot is letöltötted már.

Gondolom külföldön se ritka a wifi hotspot nagyáruházakban, gyorsétkezdékben..
skyrush7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
Nem: Férfi
Has thanked: 60 times
Been thanked: 88 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: skyrush7 »

Ezzel a problémával már én is találkoztam, én is a Doky586 kollega által javasolt megoldát tudom ajánlani.
Én személy szerint ha nem adja ki a keresésre az eredményt, akkor a célhoz egy közel lévő helyre keresek rá, és onnantől már megkeresem a térképen. De ez amolyan manuális megoldás, nem mindig szerencsés.
Kép
skyrush7
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

Sziasztok!
Esetleg nem tudná valaki, hogy a térképekhez nincs-e direkt letöltőlink valahol a neten? Feltettem egy C6 ROM-ot a telefonra, és sajnos a Suite nem ismeri fel, így a térképeket sem tudom letölteni. Mivel sajnos az 5230-ban nincs WiFi. csak a Suite segítségével tudom letölteni a térképet, de ez egy fail :(
Előre is köszönöm :)
Kép
121212
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E 75
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: 121212 »

Sziasztok!

Van rá mód,hogy Nokia E 75-ön is ingyenesen lehessen használni a nokia mapsot és ne csináljon adatforgalmat?
Segítségeteket előre is köszönöm!
121212
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E 75
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: 121212 »

Teljes navigációra gondoltam hanggal stb.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

121212 írta:Teljes navigációra gondoltam hanggal stb.
Szia!

Aláírásomban van a leírás.
marcus15
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: marcus15 »

Üdv mindenkinek, Nekem Nokia 5230 készülékem van amiben eddig gond nélkül internet kapcsolat nélkül működött a navigáció, nemrég azomban azt vettem észre ha nincs aktiválva az internet képtelen beolvasni a műholdinformációkat mintha egyet sem találna, ha aktiválom az internetet megtalál egy csomó műholdat, és működik a navigáció, inentől akár át is mehetek Offline üzemmódban má szépen navigál kiírja aműholdálapotokat meg minden, de ha kikapcsolom a telefont és vissza már megint nemtalál műholdakat, pedig sokáig működött enélkül a hiba nélkül, van valakinek ötlete hogy lehet ezt megoldani?
Előre is Köszönöm.
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

marcus15 írta:Üdv mindenkinek, Nekem Nokia 5230 készülékem van amiben eddig gond nélkül internet kapcsolat nélkül működött a navigáció, nemrég azomban azt vettem észre ha nincs aktiválva az internet képtelen beolvasni a műholdinformációkat mintha egyet sem találna, ha aktiválom az internetet megtalál egy csomó műholdat, és működik a navigáció, inentől akár át is mehetek Offline üzemmódban má szépen navigál kiírja aműholdálapotokat meg minden, de ha kikapcsolom a telefont és vissza már megint nemtalál műholdakat, pedig sokáig működött enélkül a hiba nélkül, van valakinek ötlete hogy lehet ezt megoldani?
Előre is Köszönöm.
Szia!
Működni kell annak net nélkül is. Csak többet kell várni.
skyrush7
3. szint
3. szint
Kapcsolat:

marcus15 írta:Üdv mindenkinek, Nekem Nokia 5230 készülékem van amiben eddig gond nélkül internet kapcsolat nélkül működött a navigáció, nemrég azomban azt vettem észre ha nincs aktiválva az internet képtelen beolvasni a műholdinformációkat mintha egyet sem találna, ha aktiválom az internetet megtalál egy csomó műholdat, és működik a navigáció, inentől akár át is mehetek Offline üzemmódban má szépen navigál kiírja aműholdálapotokat meg minden, de ha kikapcsolom a telefont és vissza már megint nemtalál műholdakat, pedig sokáig működött enélkül a hiba nélkül, van valakinek ötlete hogy lehet ezt megoldani?
Előre is Köszönöm.
A beállításokban kell egy kicsit turkálni. Ha T-s vagy, szerencséd van, mert van rá megoldás. Ha az internetelérés be van kapcsolva, akkor a telefon le tudja adni/kérni a cellainforációkat, és ez alapján a műhold gyorsabban behatárolja a helyezeted, először csak egy becslést, majd egy pontos pozíciót határoz meg a segítségével. Ha ki van kapcsolva, nincs erre lehetőség.

T-Mobile-nál elméletileg nem számítanak fel költséget, ha csak a cellainformációkat kéred le. Ezt a Hely (azthiszem) --> Helymeghatározás --> Helymeghat. módszerek -nél lehet állítani.
Én nem tudom kipróbálni így megy-e, mert én fizetek az internetért.
Kép
marcus15
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5230
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: marcus15 »

skyrush7 írta: A beállításokban kell egy kicsit turkálni. Ha T-s vagy, szerencséd van, mert van rá megoldás. Ha az internetelérés be van kapcsolva, akkor a telefon le tudja adni/kérni a cellainforációkat, és ez alapján a műhold gyorsabban behatárolja a helyezeted, először csak egy becslést, majd egy pontos pozíciót határoz meg a segítségével. Ha ki van kapcsolva, nincs erre lehetőség.

T-Mobile-nál elméletileg nem számítanak fel költséget, ha csak a cellainformációkat kéred le. Ezt a Hely (azthiszem) --> Helymeghatározás --> Helymeghat. módszerek -nél lehet állítani.
Én nem tudom kipróbálni így megy-e, mert én fizetek az internetért.
Na igen ez nekem tiszta sor, nekem a problémám az hogy ha ez nincs engedélyezve akkor én hiába várnék a telefon egyszerűen kiírja, hogy '(nincs elérhető műholdadat)' anélkül hogy egyáltalán keresné a műholdakat, és a navigació se működik bármenyit várok. Viszont ezt bekapcsolom beolvasa a műholdakat ezekután már offline üzemmódban is működik minden, míg ki nem kapcsolom a telefont.
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”