Nokia Maps vs. Sygic Drive (McGuider)

GPS-ekkel kapcsolatos témák
stunts666
3. szint
3. szint
Készüléktípus: HTC Desire 16Gb
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Re: Nokia Maps vs. Sygic Drive (McGuider)

Hozzászólás Szerző: stunts666 »

ijuhasz írta:Sziasztok. Én is probáltam mindegyiket és a nokia maps vált be. Minden héten utazok ausztria és Magyarország között és csak jót mondhatok a mapsról. Nem olyan cicomás de nem is az a lényeg egy gps-nek
Én is Nokia Maps 3 párti lettem mióta kipróbáltam. Gyors a kicsinyítés/nagyítás. Nem bonyolult és tényleg nem cicomás.
Legjobban az tetszik, hogy mutatja a települések határait. Tehát a település színe elüt a lakatlan területektől. Térképet is egyszerűbb rárakni :D
JanX
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E66
Has thanked: 0
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: JanX »

Nokia Maps - t nem próbáltam,a Garmin az el volt tájolva 20-30 méterrel,tehát marad a Sygic :D
atesszan
2. szint
2. szint
Készüléktípus: HTC ONE X
Been thanked: 9 times

Hozzászólás Szerző: atesszan »

JanX írta:Nokia Maps - t nem próbáltam,a Garmin az el volt tájolva 20-30 méterrel,tehát marad a Sygic :D
Szerintem próbáld ki a Nokia Maps-ot, mert addig nincs értelme ebbe a topikba írnod! Nézd meg a címét!
gyuszika8301
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N73 ME

Hozzászólás Szerző: gyuszika8301 »

Sziasztok!

Nekem van egy N73as nokiám és egy SEp990i-m és a három navirendszert kipróbálva nekem a sygnic jött be a leginkább.
Egy súlyos problémám van vele hogy csak restartal lehet komolyabb távot betervezteni de az sem a program hanem a telefonok kicsi memóriája miatt van.
A NokiaMaps3 al sajna még nem találkoztam de az 1 és a 2 egy rakás ... szerintem mert se nem részletes se nem gyors.
A garmin részletes de akadozva és újra tervezve nem igazán jutsz el időben oda ahová szeretnél.
A Sygnic valóban nincs olyan részletes minta gármin viszont leszámitva a memória kérdést nagyon pontos és nem szaggat és a grafikus felülete is szebb.
Nekem minden funkciója müködik a Sygnicnek és az ut jelző táblák amiket az ÁJGÓ talált ki az autópályán ugyan olyan és időben kiteszi a kijelzőre. ami néha zavaró de ki lehet kapcsolni.

Remélem senkit nem zavar hogy sok a szöveg és hogy kicsit elfogult vagyok de nekem tökéletesen bejött. Pedig én külső GPS-t használok.
Köszönöm a figyelmet.
woody
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5800-N8-00

Hozzászólás Szerző: woody »

Üdv mindenkinek!Kipróbáltam én is a nokia 3-ast illetve a sygic-ot,és az a véleményem hogy mind a kettő hibás,de más-más módon.A nokia lassabban áll fel műholdra,de még nem is ez lett volna a zavaró mert tényleg jók a térképei,ellentétben a sygic-kal(a saját utcám akárcsak a garminnál fordított számozású,és még van néhány ilyen utca benne)de a föld utas tervezése az olyan rossz mint a garminnál.Beállítom neki is mint minden ilyen programnak,hogy NO FÖLDÚT!!!Elindulok a célom felé és ugyan ott ahol a garmin is elkezdi nekem mondani,ő is közli velem:400m után dobjak egy jobbost . :hmm2: Na már most ez még nem is volna gáz,de az az út amit ő lát több részről is hibás.1,Be volt állítva a no földút.2,ezt az utat már vagy 15 éve nem használja senki,ergo benőtte már a gaz,illetve az akácfák is szépen meghíztak rajta.Amennyiben megyek tovább(az út hiánya miatt)elkezd a nokia is károgni forduljak vissza,stb,stb.Nekem eddig ugyanezen az útvonalon csak a sygic ami profin működöt,a városban viszont a nokia verhetetlennek bizonyult(ha már egyszer műholdat fogott).Véleményem szerint a megoldás mind a kettőt feltenni a telóra és aszerint használni milyen helyen fogunk navigálni.Összességében a sygic az ami jobban bejön nekem!A garminról pedig csak annyitt szeretnék mondani,hogy nagyon lassan állt fel a műholdra nálam,pontatlanok a térképei(magyar o 51Nt-s térkép,fordított számozások)levisz a földútra,ha nem arra mész volt rá példa hogy körbe-körbe vitt és game over volt,Ezek után nem kívántam tovább használni!Köszönöm hogy elolvastátok,a véleményem!Hajrá sygic!! :taps1:
Nokia 3650/Nokia 3660/Nokia 6600/Nokia 7610/Nokia 3230/Nokia E50/Nokia N70/Nokia N80/Nokia E65/Nokia 6210 Navigátor/Nokia E52/Nokia 5800XM/Nokia N97/Nokia N8-00
billmester
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N86 E70 E65

Hozzászólás Szerző: billmester »

Sziasztok!
A Maps térképei szerintem nem rosszak, szépen fejlődik a progi. A PC-s változattal játszottam többet, a térkép nyilván ugyanaz, és azon minden megvolt. Nagy előnye, hogy a Nokia S60-ra opimalizálták (milyen meglepő), ezért sebességgel nincsenek gondok. A Garminhoz gyors telefon kell, minimum 369MHz-es procival, akkor szépen megy, a 200-as procis E70-en katasztrófa, mindig lekésik mindenről. A Sygic térképekben áll vesztésre, főleg vidéken. A serleget nálam magasan a Tomtom kapná, ha nem álltak volna le a térképek frissítésével.
A Maps-nak előnye még, hogyha olyan helyre keveredsz, ahol még nem jártál és kellene térkép, le tudod tölteni azonnal, (ha van rá pénzed). A többieknél ez egy kis előmunkát igényel...

üdv, bm
nbabb23
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Note3
Has thanked: 11 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: nbabb23 »

A nokia maps hangos navigálásához fizetni kell nem?
Van vkinek Ndrive-ja? A összes közül melyik a legjobb?
samsungi8510
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SamsungGS2

Hozzászólás Szerző: samsungi8510 »

nbabb23 írta:A nokia maps hangos navigálásához fizetni kell nem?
Van vkinek Ndrive-ja? A összes közül melyik a legjobb?
Nekem most Ndrive van fent, de a topic nevében sajnos nincs benne. A Sygic engem Bp-n több esetben rég megszűnt utcákon vezetett volna át, amiért szeretni lehetett az a sávaszisztens funkció illetve a kinézet. Garmin térképei nagyon jók, de ha már mást is használ az ember navigációra, akkor rájön, hogy az adatbevitel például katasztrófa az egyébb hibákon kívül. Most kipróbálom a Mapsot, hogy jogosan írjak a topicba, mert pillanatnyilag nekem az Ndrive jön be, topmaps térképpel gyors és pontos.
Bár szerintem ha ismerős helyen használom a navit, akkor mindegyikről rossz véleményt tudok csak írni.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

A 3.01.4401 előtti nokia maps-okat simán verte nálam a Sygic (7.72). Még akkor is ha egy-egy nemrég egyirányúsított utcába simán bevisz ha nem figyel az ember. Az új maps viszont gyors lett, pontosan és ugyanolyan jól érthetően navigál mint a sygic, a térképei frissek, van benne sávinfó, könnyű keresni benne, az elmentett kedvencek megjelennek a google maps-ban is. Ha csak keresni kell valamit a térképen (pl. hogy merre van egy adott utca) azt sokkal gyorsabban lehet vele, a sygic térképén mozogni az egy rémlálom. Ami viszont a mapsnak nagy hátránya az az hogy saját poi-kkal nem lehet bővíteni, és itt a környéken pl egy darab bank automatát sem mutat, holott 3 is van (sygic-ben meg is jelenik mind). De a trafipax poi-k jobban hiányozak, úgyhogy én bp-en nokia maps, vidékre/külföldre (ahol esetleg sietek viszont nem akarok fotót kapni) ott meg sygic. Garmint most raktam fel (5.00.60-ast) de nem vagyok elájulva sem a menübeli sem a navigálás közbeni sebességétől, pedig az n95 azért nem olyan gyenge hw. Ndrive és Navigon a kripóbálás után részemről szintén felejtős kategória lett.
akisbandi
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6120c

Hozzászólás Szerző: akisbandi »

Nézegetem a Nokia Maps 3-ast, kimondottan szimpatikus. A Sygicnek tényleg kicsit régi térképei vannak, viszont a sávasszisztens és a radar info miatt jobb választás lehet. Viszont a Maps online hozzáférése miatt szerintem jobb választás lehet.
A Garmin egy tragédia, a Tom tényleg jó, csak ide már nem fejlesztenek, a Navigon pedig meglepő, hogy symbianon ilyen keveset nyújt. A PNA-n szerintem az a legjobb választás (most már itthon is). A sávinfó nélkül pl. a Garminnal még mindig Párizsban köröznék - az egyik legjobb találmány.
Hajrá Maps! A sávinfó és a radar bekerül, a traffic itthon is frissül és verhetetlen lesz szerintem.
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”