Tuti, hogy valami gebasz nálad lesz, működnie kell net nélkül is. Kapcsold ki, majd be a beépített GPS-t, és úgy próbáld meg, szabad téren, 5-10 percig.marcus15 írta:Na igen ez nekem tiszta sor, nekem a problémám az hogy ha ez nincs engedélyezve akkor én hiába várnék a telefon egyszerűen kiírja, hogy '(nincs elérhető műholdadat)' anélkül hogy egyáltalán keresné a műholdakat, és a navigació se működik bármenyit várok. Viszont ezt bekapcsolom beolvasa a műholdakat ezekután már offline üzemmódban is működik minden, míg ki nem kapcsolom a telefont.skyrush7 írta: A beállításokban kell egy kicsit turkálni. Ha T-s vagy, szerencséd van, mert van rá megoldás. Ha az internetelérés be van kapcsolva, akkor a telefon le tudja adni/kérni a cellainforációkat, és ez alapján a műhold gyorsabban behatárolja a helyezeted, először csak egy becslést, majd egy pontos pozíciót határoz meg a segítségével. Ha ki van kapcsolva, nincs erre lehetőség.
T-Mobile-nál elméletileg nem számítanak fel költséget, ha csak a cellainformációkat kéred le. Ezt a Hely (azthiszem) --> Helymeghatározás --> Helymeghat. módszerek -nél lehet állítani.
Én nem tudom kipróbálni így megy-e, mert én fizetek az internetért.
Nokia Térképek
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Re: Nokia Térképek
- skyrush7
- 3. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 620 Black
- Nem: Férfi
- Has thanked: 60 times
- Been thanked: 88 times
- Kapcsolat:
Azt megnézted amit leírtam? Hely -> Helymeghatározás -> Helymeghat. módszerek. Itt ha nem kell internet, csak a Beépített GPS legyen kipipálva! Ha ígysem megy, akkor a Kiegészített-et is próbálhatod, bár nem garantálom, hogy nem fog "kunyerálni" netért.
Damir kollegához csatlakozva igen, lehetőleg nyílt, szabad területen legyél. Pl. 2 ház között ne.
Damir kollegához csatlakozva igen, lehetőleg nyílt, szabad területen legyél. Pl. 2 ház között ne.
- Damir
- Kiemelt 6. szint
A kiegészített fog, 10-15kb adatforgalmat generál, leszedi a műholdak adatait.skyrush7 írta:Azt megnézted amit leírtam? Hely -> Helymeghatározás -> Helymeghat. módszerek. Itt ha nem kell internet, csak a Beépített GPS legyen kipipálva! Ha ígysem megy, akkor a Kiegészített-et is próbálhatod, bár nem garantálom, hogy nem fog "kunyerálni" netért.
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 5230
- Has thanked: 0
- Been thanked: 1 time
Eddig még a szobámból is ment, sim kártya nélkül is most meg sehol lehet tényleg lessz vele valami gebasz régóta ki akarom tisztítattni csak hát minden bele van írva a naptárjába szal gyakorlatilag mindenre a teló figyelmeztet ezért nehéz megválnom tőle még kis időre is, na mindegy lehet szervíz lessz a vége.skyrush7 írta:Azt megnézted amit leírtam? Hely -> Helymeghatározás -> Helymeghat. módszerek. Itt ha nem kell internet, csak a Beépített GPS legyen kipipálva! Ha ígysem megy, akkor a Kiegészített-et is próbálhatod, bár nem garantálom, hogy nem fog "kunyerálni" netért.
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Nekem sim kártyával és sim nélkül is (!) gyorsan talál pontos pozíciót.. házon belül is. ilyen beállítással:marcus15 írta:Eddig még a szobámból is ment, sim kártya nélkül is most meg seholskyrush7 írta:Hely -> Helymeghatározás -> Helymeghat. módszerek.
ezenkívül otthon van wifi-m.
ez szabályozza a gps adatforgalmát. a térképprogi ettől teljesen függetlenül lehet online vagy offline is.
az agps pedig szolgáltatófüggetlen dolog (nehogy azt hidd csak T-vel működik).
nehogy azt higgye valaki hogy az agps a mobilszolgáltatók titkolt ingyenes szolgáltatása..
- Damir
- Kiemelt 6. szint
A helyes topic: viewtopic.php?f=84&t=3257121212 írta:Hello!
Nokia E 75-re próbálom ingyenessé tenni a gyári navigációt,de nem nagyon akar sikerülni a file tanúsítványa miatt!Próbáltam a szignózás elkerüléses módszert azonban a private nevezetű mappát sehogy se engedi felmásolni a telefonra ha csak nem a mappa tartalmát másolom csak!Viszont ha ezt teszem a vírusírtó meg nem ismeri fel
Tudna nekem valaki segíteni ebben az egeszben?
Ide tedd fel a kérdést, mert ez itt a Térképek topicja, neked meg a szignózással van gondod.
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Volna egy kérdésem:
PC-n a Nokia Mapsba (pontosabban már HERE-nek hívják) felvettem egy új waypontot hogy majd a telefonra átküldhessem navigációhoz.
De a neve "Budapest, Hungary" lett, és át akarom nevezni hogy sokatmondóbb legyen. de nem találom ebben az új HEREben (PC-n) hogy kell átnevezni a waypontot..
beléptem, előjön a többi régi wp-om, de azokat se tudom átnevezni... Ti tudjátok hogy kell?
PC-n a Nokia Mapsba (pontosabban már HERE-nek hívják) felvettem egy új waypontot hogy majd a telefonra átküldhessem navigációhoz.
De a neve "Budapest, Hungary" lett, és át akarom nevezni hogy sokatmondóbb legyen. de nem találom ebben az új HEREben (PC-n) hogy kell átnevezni a waypontot..
beléptem, előjön a többi régi wp-om, de azokat se tudom átnevezni... Ti tudjátok hogy kell?
- Damir
- Kiemelt 6. szint
Én nem találtam ilyen opciót....Doky586 írta:Volna egy kérdésem:
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia E75
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
A hivatalos fórumban azt olvastam kb. egy hete, hogy még dolgoznak rajta de "hamarosan" elérhető lesz.Doky586 írta:Volna egy kérdésem:
- ktubi
- Újonc
- Készüléktípus: Lumia 925
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 4 times
Sziasztok!
C7 Belle Refresh telónál 8 hónapja nem frissül a térkép. A nokia suite nem jelez frissítést se pc-re dugva a telót, se wifin keresztül. Régebben 2-3 havonta frissültek a térképek meg a navihangok... A szoftverfrissítés vágott oda vagy nokia maps team lustálkodik? (térképverzió : 00.02.46.103 , kibocsátás dátuma : 2012.04.30. , nokia térképek programcsomag 2.0 , ezek vannak a telón)
C7 Belle Refresh telónál 8 hónapja nem frissül a térkép. A nokia suite nem jelez frissítést se pc-re dugva a telót, se wifin keresztül. Régebben 2-3 havonta frissültek a térképek meg a navihangok... A szoftverfrissítés vágott oda vagy nokia maps team lustálkodik? (térképverzió : 00.02.46.103 , kibocsátás dátuma : 2012.04.30. , nokia térképek programcsomag 2.0 , ezek vannak a telón)
6500 Classic , C7-00 , Lumia 925