A Nokia Suite használatával Pc-n keresztül is tudsz térképeket és hangutasításokat rátenni!s1xtyn1ne írta:5230-at szoftverfrissítettem meg tettem rá nokia maps frissítést.annyi lenne a kérdésem h térképeket honnan tudok rá tölteni?csak mobilról lehet v le tudok tölteni vhonnan netről és pcről rátenni mobilra?
Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldalon)
-
- 5. szint
- Készüléktípus: Galaxy S7
- Has thanked: 56 times
- Been thanked: 444 times
Re: Általános kérdések GPS-el kapcsolatban (GYIK az 1. oldal
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia N 97 Mini
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 0
Sziasztok!
A telómon (N97 mini) van gyárilag telepített navi szoftver. Amikor használom a navigációt, akkor sok alkalommal bekapcsol az adatforgalom jelző ikon is, a gps pedig mindig aktív. Honnét tudom pontosan, hogy 3g alapon vagy gps alapon határozza meg a pozíciómat per pill a navi szoftver? Nem szeretném, ha indokolatlanul sok adatforgalmat generálna és belassítanának... A Heéymeghatározási módszerekből a kiegészített gps, a beépített gps ésm a wifi/hálózat az aktív... Manuálisan hogy tudom letölteni a műholdak állapotát, hogy gyorsabban találjon pozíciót? Válaszokat köszi!
A telómon (N97 mini) van gyárilag telepített navi szoftver. Amikor használom a navigációt, akkor sok alkalommal bekapcsol az adatforgalom jelző ikon is, a gps pedig mindig aktív. Honnét tudom pontosan, hogy 3g alapon vagy gps alapon határozza meg a pozíciómat per pill a navi szoftver? Nem szeretném, ha indokolatlanul sok adatforgalmat generálna és belassítanának... A Heéymeghatározási módszerekből a kiegészített gps, a beépített gps ésm a wifi/hálózat az aktív... Manuálisan hogy tudom letölteni a műholdak állapotát, hogy gyorsabban találjon pozíciót? Válaszokat köszi!
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Használj valami adatmennyiség mérő progit ami mutatja hogy mennyi maradt a netcsomagodból. A térképet teheted offline-ra hogy a térkép ne gprs-en töltődjön le, és csak az előre letöltött térképet lásd. Egyébként nagyon kevés adatforgalmat használ. Net nélkül sok hátrányos tulajdonsága van, így azt én nem javaslom kikapcsolni.vilmaboy írta:A telómon (N97 mini) van gyárilag telepített navi szoftver. Amikor használom a navigációt, akkor sok alkalommal bekapcsol az adatforgalom jelző ikon is, a gps pedig mindig aktív. Honnét tudom pontosan, hogy 3g alapon vagy gps alapon határozza meg a pozíciómat per pill a navi szoftver? Nem szeretném, ha indokolatlanul sok adatforgalmat generálna és belassítanának... A Heéymeghatározási módszerekből a kiegészített gps, a beépített gps ésm a wifi/hálózat az aktív... Manuálisan hogy tudom letölteni a műholdak állapotát, hogy gyorsabban találjon pozíciót? Válaszokat köszi!
-
- Újonc
Köszi az infót. Azért kell kikapcsolnm a netet róla, mert külföldre megyek vele és nem szeretném ha véletlen megspékelné a számlámat egy nemvárt összeggel. A műholdak pozíciója manuálisan letölthető mint pl Igo-nál?Doky586 írta: Használj valami adatmennyiség mérő progit ami mutatja hogy mennyi maradt a netcsomagodból. A térképet teheted offline-ra hogy a térkép ne gprs-en töltődjön le, és csak az előre letöltött térképet lásd. Egyébként nagyon kevés adatforgalmat használ. Net nélkül sok hátrányos tulajdonsága van, így azt én nem javaslom kikapcsolni.
- Doky586
- 3. szint
az igo nem egy navi progi? semmi köze a gps-hez.vilmaboy írta:Azért kell kikapcsolnm a netet róla, mert külföldre megyek vele és nem szeretném ha véletlen megspékelné a számlámat egy nemvárt összeggel. A műholdak pozíciója manuálisan letölthető mint pl Igo-nál?
Nekem egy külső BT gps-emre tölthető le 5nappal előre az agps data. Ezt nevezik agps funkciónak. Nokia telefonok belső agps funkciója ennél sokkal rövidebb távot tölt le, cserébe többször csatlakozik. A helymeghatározási módszereknél kikapcsolható az agps és a hálózat is, de számíts rá hogy nagyon lassan talál nélküle pozíciót. Érdemesebb a szolgáltatód ügyfélszolgálatán beállítatni az EU adatroaming limitet.
-
- Újonc
sziasztok! S.o.s. Kéne a segítség! Utazom külföldre és nem megy a navim. N97 mini, gyári navi szoft... Keresi a gps-t de fél óra után sincs jel. Helymeghatározásnál 6-8 műholdat lát. Naviban meg nincs coordináta. Minden módszer, alt gps be van kapcsolva. A helymeghatározási szerver supl.nokia.com... Mi lehet a baj? Nagyon kéne a gps...
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Szia!vilmaboy írta:sziasztok! S.o.s. Kéne a segítség! Utazom külföldre és nem megy a navim. N97 mini, gyári navi szoft... Keresi a gps-t de fél óra után sincs jel. Helymeghatározásnál 6-8 műholdat lát. Naviban meg nincs coordináta. Minden módszer, alt gps be van kapcsolva. A helymeghatározási szerver supl.nokia.com... Mi lehet a baj? Nagyon kéne a gps...
Restart? Kint próbáltad szabad ég alatt, ugye?
-
- Újonc
Damir írta:Szia!vilmaboy írta:sziasztok! S.o.s. Kéne a segítség! Utazom külföldre és nem megy a navim. N97 mini, gyári navi szoft... Keresi a gps-t de fél óra után sincs jel. Helymeghatározásnál 6-8 műholdat lát. Naviban meg nincs coordináta. Minden módszer, alt gps be van kapcsolva. A helymeghatározási szerver supl.nokia.com... Mi lehet a baj? Nagyon kéne a gps...
Restart? Kint próbáltad szabad ég alatt, ugye?
kocsiban probaltam... restart megvolt... olyan mint ha lefagyna amikor keresi a holdakat. eszrevesz 5 vagy 8 holdat es nem valtozik tovabba semmi... bocsi nincs ekezetem...
- Doky586
- 3. szint
jó jó, de legalább kijöhettél volna a mélygarázsból.. :-)vilmaboy írta:kocsiban probaltam....
kitenni a kocsi tetejére olyan helyen ahol nincsenek magas épületek 100m-en belül, és várni pár percet.
-
- Újonc
Na szépDoky586 írta:jó jó, de legalább kijöhettél volna a mélygarázsból.. :-)vilmaboy írta:kocsiban probaltam....
kitenni a kocsi tetejére olyan helyen ahol nincsenek magas épületek 100m-en belül, és várni pár percet.