Teljesen egyet értek veled....az enyém sem tuningolt és elég gyakran használtam ...kovacsp911 írta:Bocs , de megcáfolom amit írsz.Illetve csak részben van igazad.Nekem Nokia 5230 Navi készülékem van eredeti szoftverrel (v 20.0.005).A 3.06.587 OVI maps van feltelepítve.Nincs a telefonhoz internet előfizetésem, ezért csak a beépített GPS van használatban.Ha gyakran , kb. heti 2-3 alkalommal használom a telefont navigációra, akkor kb.10 és 30 másosodperc között talál jelet .Ma például használtam navigációra és a lakóhelyemtől kb. 30 km-re leállítottam a navigációt.Aztán órákkal később otthon kiváncsiságképpen újra bekapcsoltam a navigációt és kb. 4-5 másodperc alatt tálált jelet és mutatta a pozíciómat.(a GPS antennám nem "tuningolt") Egyébként , ha csak havonta egyszer használom a Navigációt,akkor legalább 8-10 perc kell mire talál jelet.Megjegyzem van navigációs készülékem is ,annál is ez van,ha ritkán használom hosszabb idő kell neki amíg jelet talál.Walaki01 írta:amy602 írta:
Szoftverfrissités előtt 2 mp után talált jelet , még a legeldugottabb helyen is és mindig erős volt a jel....
Ez csak egy módon lehetséges, ha a frissítés előtt kiegészített GPS-t használtál, tehát a netet is használta a pozicionáláshoz. Most viszont, csak a beépítettet.![]()
Nekem meg van "tuningolva" a GPS antennám, de így is kell neki 30-40 másodperc, ha csak a beépített megy.
Ja, és nem kéne lezólni a másikat...nem túlzok...igenis 10-20 mp alatt talált jelet....ha hihetetlen is...