Garmin Mobile XT

GPS-ekkel kapcsolatos témák
Ropika
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800 Xpress Music
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Garmin Mobile XT

Hozzászólás Szerző: Ropika »

pufi35 írta:Üdvözlök mindenkit.
A kérdésem az lenne, hogy a Garminban van -e berepülés menüpont vagy hasonló ami végigvisz a beállított útvonalon. Köszönöm előre is a választ.
Van igen! Először is létrehozol egy mentett útvonalat a saját adatok---> útvonal opciónál. Utána ezt elmented. Letiltod a GPS vevőt, majd megynitod az előbbi útvonalat. Utána menü---> beállítások---> útvonalszimuláció
pufi35
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: pufi35 »

Ropika írta:
pufi35 írta:Üdvözlök mindenkit.
A kérdésem az lenne, hogy a Garminban van -e berepülés menüpont vagy hasonló ami végigvisz a beállított útvonalon. Köszönöm előre is a választ.
Van igen! Először is létrehozol egy mentett útvonalat a saját adatok---> útvonal opciónál. Utána ezt elmented. Letiltod a GPS vevőt, majd megynitod az előbbi útvonalat. Utána menü---> beállítások---> útvonalszimuláció
Köszönöm a segítséget.
ilzo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: ilzo »

Sziasztok!
Miért van az hogy pár napja csak úgy talál műholdat az nokia5800 hogy előtte a kiegészített gps-t használva megkeresem a holdakat.
Ezután kikapcsolom a kiegészített gps-t és a beépítettel simán megtalálja a műholdat.
Éjszakára kikapcsolva van a telefon és mikor másnap bekapcsolom megint csak nem tudom elérni a műholdakat beépített gps-szel.
Újra használnom kell a kiegészített gps-t
Eddig nem volt semmi baj.
Esetleg egy kártyaformázás és egy újratelepítés megoldaná a problémát?

Köszi a segítséget
laci64
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Galaxy S2
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 808 times

Hozzászólás Szerző: laci64 »

ilzo írta:Sziasztok!
Miért van az hogy pár napja csak úgy talál műholdat az nokia5800 hogy előtte a kiegészített gps-t használva megkeresem a holdakat.
Ezután kikapcsolom a kiegészített gps-t és a beépítettel simán megtalálja a műholdat.
Éjszakára kikapcsolva van a telefon és mikor másnap bekapcsolom megint csak nem tudom elérni a műholdakat beépített gps-szel.

Köszi a segítséget
Nem biztos de egy próbát megér. Nem vesztes vele semmit.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő :up: kis gombbal!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

ilzo írta:Sziasztok!

Köszi a segítséget
Szia!

Megtalálja úgy is, csak lassabban, 5-10 perc alatt, és kint, nem pedig bent.
JeffCo
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia n97 mini

Hozzászólás Szerző: JeffCo »

JeffCo írta:A következő a gondom, amiben segítségeteket kérném:

N97mini-n a Garmin XT legujabb verziója van fenn. Ha az érintetlen magyar felmásolós Naviguide-et teszem fel, akkor a címkeresés tökéletes. Viszont, ha már egy Mapsourceban szerkesztett változatot teszek fel, akkor 5.-ből 4 alkalommal nem talál meg csak 1-2 várost, a többi százezret nem.

Mi lehet a gond?
Ezzel a problémával nem találkozott még senki? Nincs ötletetek? Így gyakorlatilag használhatatlan az egész sajnos... :asit:
laci64
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Galaxy S2
Nem: Férfi
Has thanked: 52 times
Been thanked: 808 times

Hozzászólás Szerző: laci64 »

JeffCo írta:
JeffCo írta:A következő a gondom, amiben segítségeteket kérném:

N97mini-n a Garmin XT legujabb verziója van fenn. Ha az érintetlen magyar felmásolós Naviguide-et teszem fel, akkor a címkeresés tökéletes. Viszont, ha már egy Mapsourceban szerkesztett változatot teszek fel, akkor 5.-ből 4 alkalommal nem talál meg csak 1-2 várost, a többi százezret nem.

Mi lehet a gond?
Ezzel a problémával nem találkozott még senki? Nincs ötletetek? Így gyakorlatilag használhatatlan az egész sajnos... :asit:
Nem. Nálam a telepítős,és a bemásolós verzió is tökéletes. A két térkép között semmi különbség nincs, mind a kettő ugyan azokat az adatokat tartalmazza.
Ha valaki segít itt a fórumba neked egy hozzászólásával, ne felejtsd el megköszönni az idézet gomb felett lévő :up: kis gombbal!
SteveBeard
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
Has thanked: 15 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: SteveBeard »

MrAngelo írta:Hali
....A térképe nem olyan részletes és friss de vannak helyek ahol mégis ez jobb.
A Garminhoz megtalálod ugyanazt a térképet, mint az ovi-hoz, tehát kétlem, hogy jobb lenne... :hmm2:
A program klasszisokkal gyorsabb, stabilabb, dinamikusabb.
Ezzel kénytelen vagyok egyetérteni, mivel a Garmint évek óta nem fejlesztik, szégyen is lenne, ha nem lenne jobb...
Google Földbe pedig a Sports Tracker nevű progival tudsz kml-t exportálni.
Gondolom a nyomvonal már megvan, azt pedig a GPSBabel nevű progival tudja átalakítani.
tokomboki
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N82

Hozzászólás Szerző: tokomboki »

sziasztok,
N82-n régóta használom a Garmint (5.00.30 van fenn)
Csak magyar térkép volt fenn de mivel külföldre utaztam a nyáron gondoltam teszek rá
olasz osztrák német térképrészleteket is. Mapsourc-cal másoltam az N82-re és tudtam is külföldön használni.
Most, hogy itthon akartam címet beéllítani, azt tapasztalom, hogy nem tudok Mo.-i címet beírni a keresésnél.
Az országnév megadásnál nem tudom megadni Mo.-ot mivel csak azokat ajánlja fel amiket utólag a Mapsourcal tettem fel.
Valamit elrontok? Tudtok segíteni mi lehet a gond?
Kösz.
Üdv.:BF
SteveBeard
3. szint
3. szint
Készüléktípus: N95 _ ZTE Blade_S3 Mini
Has thanked: 15 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: SteveBeard »

tokomboki írta:sziasztok,
N82-n régóta használom a Garmint (5.00.30 van fenn)
Csak magyar térkép volt fenn de mivel külföldre utaztam a nyáron gondoltam teszek rá
olasz osztrák német térképrészleteket is. Mapsourc-cal másoltam az N82-re és tudtam is külföldön használni.
Most, hogy itthon akartam címet beéllítani, azt tapasztalom, hogy nem tudok Mo.-i címet beírni a keresésnél.
Az országnév megadásnál nem tudom megadni Mo.-ot mivel csak azokat ajánlja fel amiket utólag a Mapsourcal tettem fel.
Valamit elrontok? Tudtok segíteni mi lehet a gond?
Kösz.
Üdv.:BF
Talán elfelejtetted rátenni a magyart és csak az olasz, osztrák, német került fel... ha úgy gondoltad, hogy azt nem kell, mivel már fent van, az úgy nem jó...mindig együtt kell felrakni a térképeket. Olvasd el a leírást, az erről bővebben van szól...
Válasz küldése

Vissza: “GPS és navigációs szoftverek”