Valószinüleg a Galileo rendszerre gondolsz. Ezt európai magáncégek kezdték épiteni, de belebuktak.tibusz írta:Kérdés a következő. Olvastam hogy 2013ban v "egyszer" fellőnek egy amerikai műhold rendszerhez hasonló helymeghatározós egységet. (de szép mondat) és a cikk is nem GPS (global personal system)ről írtak hanem valami másról.. Jelenleg a telóba GPS vevő van. Ez azt jelenti hogy ahhoz h a sokkal pontosabb eus-ázsiás műholdat a jelenlegi eszközeinkkel nem fogjuk tudni értelmezni?? Avagy a gps műholdak kibővítéséről lenne szó amik számának növekedésével lenne ilyen 3mes pontosságú a rendszer? Nah szóval nem értem ezt az egészet. H hogy lesz..
2009-ben azonban az EU. átvette a programot, és most már közpénzböl folytatódik a kiépitése.
A rendszer mai állapotát nézve reális lehet a 2013.-as indulás.
A pontosságról meg majd akkor beszélhetünk, ha beindult. Az nem a technikától függ, inkább politikai kérdés.
Talán sokan meglepödnek, ha azt mondom hogy a mai GPS rendszer pontossága 1cm!!!
Pedig ez tény! A GPS-t az USA Védelmi Minisztériuma üzemelteti (és bármikor le is tilthatja)
Minden mühold 2 jelet küld:egyet a civileknek, és egyet az arra jogosult
felhasználóknak. A civileknek szánt jel szándékosan pontatlan, míg a hadsereg valóban 1cm-es pontosságot kap. Hogy a Galileo-amely (elvileg) független minden hadseregtöl- milyen pontos lesz, az még nem publikus.
Ui.:elvileg az újabban kiadot vevök már tudják kezelni a Galileo rendszert is.