N97 Főzőtt/Cooked ROM

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
farkas-laci
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 730 DS
Nem: Férfi
Has thanked: 23 times
Been thanked: 99 times

Re: N97 Főzőtt/Cooked ROM

Hozzászólás Szerző: farkas-laci »

axlfsi írta:
Nem tudom ... lehet megprobalom ismet. Egy kerdesem viszont lenne: az problemat okozhat, hogy a product code-to nem irtam at a magyarra? Tehat, az "eredeti", meg a V03-hoz (Germany) valo 0576355 volt a telefonban. A magyar (V10-es) pedig a 0576480 ha jol remlik.
Szamithat, ha most atirom a telefonon a PC-od a magyarra es ugy probalom besutni a laci altal modositott CFW-t?

Koszi!
Szerintem a product code mindegy. A garancián kívül máshol nem nagyon nézik tudtommal.
Anno amit én a minire magyarosítottam, ahhoz is más prod.code tartozott, de a telefonomon nem írtam át semmit.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

axlfsi írta:
farkas-laci írta:
axlfsi írta:Azt irjak kulfoldi oldalakon (dailymobile.se), hogy rohadt nehez egy meglevo, mar fozott ROM-ba beletenni utolag olyan nyelvet, amit kivettek belole. Inkabb erdemes azt a ROM-ot szerkeszteni, amiben alapbol benne van az a nyelv, amire szukseged van es csak vedd ki azokat, amelyek nem szuksegesek.
Nem tudom, en nem melyedtem eddig el ebben a temaban, de farkas-laci forumtarsunk azt irta par napja, hogy fel ora alatt megvan. Feltoltott egyet, de attol csak meghalt a telonk ... azota se hire, se hamva :confused3:
Így van, a gyárit "alakítottam" az általad belinkelthez, és egyből válaszoltál az ez előtti kérdésedre, hogy miért V10 a vége V03 helyett.
A magyar V10 kiterjesztésű, és a nyelvi fájlokon kívül mindent átraktam ebbe a V03-ból. De ezek szerint valamit elk*rtam. Pedig minire is csináltam már ilyen módszerrel, akkor sikerült rájönnöm, hogy mit kell módosítgatni a billentyűzetkiosztás miatt.
Akkor bocs a hibás ROM-ért, de kipróbálni nem tudtam. A minire azért nem mertem feltenni, meg hát lehet nem is örülne neki, esetleg Macika a szervízpénzért :whaaa: :D
Macika: mostanában tényleg nincs sok időm :wacko:
Nem tudom ... lehet megprobalom ismet. Egy kerdesem viszont lenne: az problemat okozhat, hogy a product code-to nem irtam at a magyarra? Tehat, az "eredeti", meg a V03-hoz (Germany) valo 0576355 volt a telefonban. A magyar (V10-es) pedig a 0576480 ha jol remlik.
Szamithat, ha most atirom a telefonon a PC-od a magyarra es ugy probalom besutni a laci altal modositott CFW-t?

Koszi!
Én is megerősítelek abban, hogy teljesen mindegy, mi a Product Code.
Beleírhatod a születési dátumodat is évezred/évszázad nélkül, nullával kezdve... :)
axlfsi
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SGS
Has thanked: 5 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: axlfsi »

Macika írta:
axlfsi írta: Nem tudom ... lehet megprobalom ismet. Egy kerdesem viszont lenne: az problemat okozhat, hogy a product code-to nem irtam at a magyarra? Tehat, az "eredeti", meg a V03-hoz (Germany) valo 0576355 volt a telefonban. A magyar (V10-es) pedig a 0576480 ha jol remlik.

Koszi!
Én is megerősítelek abban, hogy teljesen mindegy, mi a Product Code.
Beleírhatod a születési dátumodat is évezred/évszázad nélkül, nullával kezdve... :)
Ertem. Hm, akkor viszont nem probalkozom hiaba, valoszinuleg mit sem szamitana ... kar erte.
Bezke 4.2 XXJVP KERNEL: TEGRAK build 24 -> OC: valtozo (1-1.2Ghz)
" ... Begbie didn't do drugs either. He just did people ... "
xeex
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy note+Nokia N97
Has thanked: 14 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: xeex »

Sziasztok!

Én nem vagyok valami nagyon jártas ezekben a témákban, így pl. azt sem tudom, van-e különbség a rom főzése és a hack között, csak csinálom a leírások alapján. Nagyon szívesen tenném fel szimplán a már elkészített software-t, csak sajnos én Szlovákiában vettem a telefont, de mivel életem nagy részét Csehországban töltöm, a cseh billentyűzetet használom. Ez miatt egy leírás alapján navifirmmel és phoenixxel feltettem a 21-es szoftware-t, a rompatcher nem patchel automatikusan, de ha valamit fel akarok installálni, előtte manuális patchelés után zavartalanul megy. A kérdésem ahhoz kötődne, hogy létezik-e valamilyen program, amivel ellenőrizni tudom, hogy az alapprogramok közül mi induljon automatikusan, és mi nem, láttam ugyanis, hogy az első hozzászólásnál lévő verzióban le van tiltva a programok automatikus indulása. Jó volna, ha én mindent be tudnék ott állítani, hogy se a memóriát se pedig az akkut ne fogyasszák a felesleges dolgok. Kill me-ben ugyanis pl. látom, hogy a TSRAutostart.exe (amiről azt olvastam, hogy a garminé) minden restart után indul, és nem tudom miért. De van még több ilyen is. Szoftware frissítés előtt a kill me-ben alig volt valami, most meg nem fér ki egy oldalra. A lényeg, hogy a telefonom minnél gyorsabban működjön és reagáljon.

A segítséget előre is köszönöm.
farkas-laci
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Lumia 730 DS
Has thanked: 23 times
Been thanked: 99 times

Hozzászólás Szerző: farkas-laci »

axlfsi írta:Hello,

Felraktam a N97 21.0.45 Svyat's CFW v3 for ProductCode 0576355 fozott ROM-ot, ami egyelore tetszik is, minden jol mukodik es nagyon bejon a sok szabad RAM, viszont egy gond azert van; egy nemet PC-ra keszult a ROM es igy a billentyuzet kiosztas teljesen mas, mint az en szep feher, magyar betukeszletes keszulekemen lennie kell.
Kerdesem annyi lenne, hogy azt relative egyszeruen meg lehet oldani, hogy lecserelem a nyelvet a ROM besutese elott? A "5 input languages - English, German, French, Italian, Turkish - however only german works as keyboard layout" nyelvek helyett, igazabol csak a magyarra es angolra (mint alapertelmezett), lenne szuksegem, de a beviteli nyelv mindenkepp a magyar kellene a billentyuzet miatt.

Kernek egy kis segitseget a szukseges fajlok megszerkesztesehez - cserebe melegen ajanlom nektek is; nekem legalabbis egyelore bevallt :up:
Nemrég találtam ezt
Csinált a srác magyar verziót is (*.V10). De vigyázz, mert ez már nem a 21.0.45-ös, hanem a 102-es végű FW-ből van főzve, és ha nem tetszene, vagy nem működne (amit kétlek), akkor csak a gyári 102-es FW-t lehet visszarakni.
Remélem kárpótol azért a rossz kotyvasztásomért :roll:
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

farkas-laci írta:
axlfsi írta:Hello,

Felraktam a N97 21.0.45 Svyat's CFW v3 for ProductCode 0576355 fozott ROM-ot, ami egyelore tetszik is, minden jol mukodik es nagyon bejon a sok szabad RAM, viszont egy gond azert van; egy nemet PC-ra keszult a ROM es igy a billentyuzet kiosztas teljesen mas, mint az en szep feher, magyar betukeszletes keszulekemen lennie kell.
Kerdesem annyi lenne, hogy azt relative egyszeruen meg lehet oldani, hogy lecserelem a nyelvet a ROM besutese elott? A "5 input languages - English, German, French, Italian, Turkish - however only german works as keyboard layout" nyelvek helyett, igazabol csak a magyarra es angolra (mint alapertelmezett), lenne szuksegem, de a beviteli nyelv mindenkepp a magyar kellene a billentyuzet miatt.

Kernek egy kis segitseget a szukseges fajlok megszerkesztesehez - cserebe melegen ajanlom nektek is; nekem legalabbis egyelore bevallt :up:
Nemrég találtam ezt
Csinált a srác magyar verziót is (*.V10). De vigyázz, mert ez már nem a 21.0.45-ös, hanem a 102-es végű FW-ből van főzve, és ha nem tetszene, vagy nem működne (amit kétlek), akkor csak a gyári 102-es FW-t lehet visszarakni.
Remélem kárpótol azért a rossz kotyvasztásomért :roll:
Sajnos :(
mako
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s3
Has thanked: 8 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: mako »

Haliday.Naon faja lett a farkas-laci romja :taps2: ,de ráakartam rakni tegnap a 102-es FW-böl fözött romot amit Laci talált,de ma már szervizbe landolt az n97esem :weep: .Kérdések előtt JAF al csináltam és ujraéleszteni sem tudtam.Se JAF se Phoenix!Ha megkérném a főszakácsunkat Lacit,hogy összeállítaná nekünk a 102 es főzöttet és ide kirakná sok 97-es gazdi hálás lenne köztük én is! :bye1: :ehes: :ehes: :ehes: :ehes:
GALAXY S4 "Reccsent kijelző"
Vissza S3
GALAXY S5 Várás
axlfsi
2. szint
2. szint

mako írta:Haliday.Naon faja lett a farkas-laci romja :taps2: ,de ráakartam rakni tegnap a 102-es FW-böl fözött romot amit Laci talált,de ma már szervizbe landolt az n97esem :weep: .Kérdések előtt JAF al csináltam és ujraéleszteni sem tudtam.Se JAF se Phoenix!Ha megkérném a főszakácsunkat Lacit,hogy összeállítaná nekünk a 102 es főzöttet és ide kirakná sok 97-es gazdi hálás lenne köztük én is! :bye1: :ehes: :ehes: :ehes: :ehes:
Mit talalt a Laci? :hmm2:
mako
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s3
Has thanked: 8 times
Been thanked: 10 times

Hozzászólás Szerző: mako »

Nézd fentebb!
GALAXY S4 "Reccsent kijelző"
Vissza S3
GALAXY S5 Várás
axlfsi
2. szint
2. szint

mako írta:Nézd fentebb!
Jahm, hogy arra gondoltal?! Azt meg anno en kertem a szakacstol, hogy magyaritsa (csinalja meg V10-zel), de sajnos valamit nagyon elrontott.
Nagyon sajnalom, mert a tobbi orszag kommenteloi elegge szeretik azt a CFW-t ...

ps.: aztan megirtam nekik, hogy nem segitett az ajanlott hard reset sem, erre ezt kaptam privatban a szakacs "titkarjatol":

First enable patches in Rompatcher then go to YBrowser.
1) copy 0RPAutostart.exe and place in c:\sys\bin\ (file attached for easy use)
2) place domainsrv.exe (20b file) into c:/sys/hash/
3) place _domainsrv.exe (1.96kb) into e:/sys/bin/ (Remove _ from this domainsrv.exe after copying it.)
4) apply and set to auto c2z4bin_thumb.rmp in rompatcher
5) reboot
6) check c:/ for c:/FDomain/0RPAutoStartTrue and c:/FDomain/ServerTrue

Ugyan nem csinaltam meg, de nem is hiszem, hogy ez okozna a problemat ...
Macika? Otlet? Nalad is azok voltak a tunetek, amiket en is tapasztaltam? (indulaskor es utana is sokszor felugro uzenet: "Rendszerhiba" azzal a sarga haromszogben fekete felkialtojellel, majd gyakorlatilag nem mukodott a billentyuzet; hiaba gepeltem az SMS-t vagy eppen probaltam felvenni uj bejegyzest a nevjegyzekbe, semmit nem tudtam gepelni. A bill.csipogasa megvolt, amikor nyomkodtam, de "nem fogott a ceruza").
Válasz küldése

Vissza: “Modding”