Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)
-
- Újonc
- Készüléktípus: Lumina 620
- Nem: Férfi
- Has thanked: 0
- Been thanked: 2 times
Re: Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)
Sziasztok!
Kis tapasztalatmegosztás a C6 CFW (PNHT "magyarított" cracky86-tól köszönet a munkájáért)- vel kapcsolatban.
1 feltöltés után: Bugs:
RomPatcher elindul, majd automatikusan kilépett, patchek sehol.
Kamera csak Angol nyelven volt hajlandó "kommunikálni"
Csináld magad mozgalom: újra betettem a magyar nyelvet az eredeti Rofs2 be, ezt követően a kamera Patch-et ( Biztonság kedvéért a r01, illetve a r17- is bekerült) így már magyar...
2.feltöltés után:
indítás után "hard reset"
Erednény:
RomPatcher megy rendesen, kamera OK.
Remélem tudtam ezzel valakinek segíteni.
Kis tapasztalatmegosztás a C6 CFW (PNHT "magyarított" cracky86-tól köszönet a munkájáért)- vel kapcsolatban.
1 feltöltés után: Bugs:
RomPatcher elindul, majd automatikusan kilépett, patchek sehol.
Kamera csak Angol nyelven volt hajlandó "kommunikálni"
Csináld magad mozgalom: újra betettem a magyar nyelvet az eredeti Rofs2 be, ezt követően a kamera Patch-et ( Biztonság kedvéért a r01, illetve a r17- is bekerült) így már magyar...
2.feltöltés után:
indítás után "hard reset"
Erednény:
RomPatcher megy rendesen, kamera OK.
Remélem tudtam ezzel valakinek segíteni.
- pnorb89
- Újonc
- Készüléktípus: 5230
- Been thanked: 0
Sziasztok!
A JAF-fal megcsináltam mindent, nem volt semmi gond az USB megfelelő telepítése után. DE!!!
Nokia 5230 (RM-588) hoz a Navifirm-mel a 21.9.105 ös fileokat töltöttem le. Ebből is a 5238 RM-588 PRC Country Variant CN white_chrome v1 (059F4T8) verziót. Ment a flash a főzött ROM-mal, de a telóm KÍNAI írásjelekkel kommuninkál kivéve persze pár menüelem, mert a főzöttben azok magyarok. Megoldás???
Előre is köszi
A JAF-fal megcsináltam mindent, nem volt semmi gond az USB megfelelő telepítése után. DE!!!
Nokia 5230 (RM-588) hoz a Navifirm-mel a 21.9.105 ös fileokat töltöttem le. Ebből is a 5238 RM-588 PRC Country Variant CN white_chrome v1 (059F4T8) verziót. Ment a flash a főzött ROM-mal, de a telóm KÍNAI írásjelekkel kommuninkál kivéve persze pár menüelem, mert a főzöttben azok magyarok. Megoldás???
Előre is köszi
Nokia 5230 FreeRomv3
pnorb89. Ügyes vagy. Milliószor leírtuk, hogy a saját product kódodnak megfelelő EURO 3-as, vagy olyan firmware-t kell letölteni, amiben szerepel a HUNGARY szó. Most három megoldás van. Egy, megtanulsz kínaiul, kettő elmolyolsz ezzel http://nokiaprogramok.hu/forum/viewtopic.php?f=64&t=26 és, ha szerencséd van, van frissebb verziószámú magyar szoftver, ha nincs, érvénybe lép az egyes megoldás. Utolsó mentsvárként megkeresed "Macika" nevü tagunkat, aki majd igen udvariatlan kérdéseket fog feltenni, hozzáteszem jogosan, viszont képes megoldani a proplémádat.
- bladehu2
- 5. szint
- Készüléktípus: G2
- Has thanked: 59 times
- Been thanked: 359 times
Csatlakozom ez előttem szólóhoz, legyen ez tanulság hogy így járhat mindenki aki gondolkodás nélkül pakol fel mindent... "Country variant CN" = Kínának készült változat", nem volt gyanús az a CN? Az hogy navifirmen van egy csomó kicsit eltérő verziószámú fw az nem jelenti azt hogy rögtön fel kell rakni mindent ami ott megjelenik. Legtöbbször csak lokalizált különbségek vannak a major verzióhoz képest, jelen esetben a kínaiak is kaptak új gyári böngészőt (ami mellesleg még mindig egy régebbi verzió mint ami a 21.6-ban van) meg javítottak nekik a szövegbevitelen.
A szopacs neked most az hogy amiből van magyar nyelvű, az a 21.6-os verzió ami viszont régebbi tehát azt nem fogod tudni feltenni (vagyis feltudod csak nem fog bekapcsolni a teló). Tehát a fenti ajánlatokból marad Macika aki boxal fel tudja neked tenni a magyar FW-t egy családi pizza áráért (asszem).
Amit esetleg még kipróbálhatsz (veszteni már nem nagyon vesztesz semmit):
-letöltöd a 21.6.5 verzió alól az EURO3 BLACK CWM (059B721) -ből a RM-588_21.6.005_prd.ROFS2.v6 fájlt majd átnevezed arra amid már megvan a 21.9.105-ben, azaz RM-588_21.9.105_prd_rofs2.v25
-ezzel a fájlal felülírod a c:\program files\nokia\phoenix\products\RM-588 könyvtárban lévő régi fájlt
- felflesseled újra (akár a főzött rofs3-al együtt) és reménykedsz hogy nincs a kinaiak rofs2-jében semmi olyan ami miatt ne működne az euro3-as rofs2-vel
A nyelvek a fenti rofs2 fájlban vannak, ha minden igaz azzal működnie kell. Ha mégsem akkor marad Macika.
A szopacs neked most az hogy amiből van magyar nyelvű, az a 21.6-os verzió ami viszont régebbi tehát azt nem fogod tudni feltenni (vagyis feltudod csak nem fog bekapcsolni a teló). Tehát a fenti ajánlatokból marad Macika aki boxal fel tudja neked tenni a magyar FW-t egy családi pizza áráért (asszem).
Amit esetleg még kipróbálhatsz (veszteni már nem nagyon vesztesz semmit):
-letöltöd a 21.6.5 verzió alól az EURO3 BLACK CWM (059B721) -ből a RM-588_21.6.005_prd.ROFS2.v6 fájlt majd átnevezed arra amid már megvan a 21.9.105-ben, azaz RM-588_21.9.105_prd_rofs2.v25
-ezzel a fájlal felülírod a c:\program files\nokia\phoenix\products\RM-588 könyvtárban lévő régi fájlt
- felflesseled újra (akár a főzött rofs3-al együtt) és reménykedsz hogy nincs a kinaiak rofs2-jében semmi olyan ami miatt ne működne az euro3-as rofs2-vel
A nyelvek a fenti rofs2 fájlban vannak, ha minden igaz azzal működnie kell. Ha mégsem akkor marad Macika.
- pnorb89
- Újonc
Tegnap sikerült áttennem angolra , így végülis nagy gáz nincs amíg jön a magyar szoft abból a verzióból. Így is megpróbáljam az EURO verziós flash-t? Mert annyira nem életbevágó a magyar nyelv, ha kockázatos feltenni rá.
Köszi a válaszokat és a gyors helyreigazítás-t.
Nokia 5230 FreeRomv3
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Annyira kockázatos, hogy box kell hozzá, különben meghal a telefon, mivel kisebb verziószámú a magyar.....pnorb89 írta:Tegnap sikerült áttennem angolra , így végülis nagy gáz nincs amíg jön a magyar szoft abból a verzióból. Így is megpróbáljam az EURO verziós flash-t? Mert annyira nem életbevágó a magyar nyelv, ha kockázatos feltenni rá.
Bár bladehu2 leírása még működhet is
De ahogy írták, Macika kolléga egy "családi pizza áráért" visszeteszi a régebbi szoftvert
- pnorb89
- Újonc
Akkor inkább marad angol, nem kockáztatok még többet, így is szerencsém volt, hogy vannak lázadó, angolul tudni akaró kínaiak isDamir írta:Annyira kockázatos, hogy box kell hozzá, különben meghal a telefon, mivel kisebb verziószámú a magyar.....pnorb89 írta:Tegnap sikerült áttennem angolra , így végülis nagy gáz nincs amíg jön a magyar szoft abból a verzióból. Így is megpróbáljam az EURO verziós flash-t? Mert annyira nem életbevágó a magyar nyelv, ha kockázatos feltenni rá.
Bár bladehu2 leírása még működhet is
De ahogy írták, Macika kolléga egy "családi pizza áráért" visszeteszi a régebbi szoftvert
Amúgy sem telik most sima pizzára sem
Nokia 5230 FreeRomv3
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia C5 03 Propeller Edition
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 2 times
Ezért nem vágtam még én sem bele. Ugyanis a drága szolgáltatóm, valahogy elfelejtette még feltenni az új 21. szoftot. CSak nem tudom mi a repedtherérét nem teszik fel........
- Dzsosy
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 800
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 14 times
Nekem az lenne a kérdésem, hogy én feltettem az új PNHT féle c6-os szoftot. De sajna nekem nem igazán jön be. Csinál néhány marhaságot. Ugye ezzel a telefon szoftververziója 21.6.005 lett. Gondolom így már nem tudom vissza tenni az eddig használt electron V3-mat ami elvileg 21.0.004-re épül. Vagy igen? Mert az oldalon csak azt írja, hogy "X6,5230,5233(v21)". De a kép ami van róla, az 21.0.004-et mutat. Nem akarom kinyírni a telót, ezért kérdezem. A másik, ha nem ajánljátok, akkor mg 3.88-as univerzális romja feltehető? Arra az van írva, hogy a legújabb szoftra épül. (dehogy melyik a legújabb).
Köszönöm
Feldobtam mg 3.88-asát. Tökéletesen működik.
Köszönöm
Feldobtam mg 3.88-asát. Tökéletesen működik.
Nokia Lumia 800 + InvisibleSHIELD
-
- Újonc
- Készüléktípus: C-7 N73
Sziasztok!
Kérdésem az lenne: nem jár garancia vesztéssel ha feltenném a C6-ot vagy a 3.80-at?
Kérdésem az lenne: nem jár garancia vesztéssel ha feltenném a C6-ot vagy a 3.80-at?
Motoros üdvözlettel!