Beépített GPS erősítése
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S5
- Nem: Férfi
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
Re: Beépítet GPS erősítése
Sztem aki profibb,,gyorsabb GPS t akar az vegyen egy külön erre a dologra kitalált kütyüt! ma már elérhető áron van! aki néha napján navigál annak meg legyen kis türelme! Türelem jelet terem!
- Damir
- Kiemelt 6. szint
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 349 times
Ez így elvileg igaz, de gyakorlatban nem törődnek vele....Laleeee írta:Nem is tudom....
Engem érdekel.
De magam nem tudnám megcsinálni....
Kíváncsi lennék aki megcsinálta mennyivel lett jobb a gps jelerősség, és mennyivel gyorsabban talál jelet.
Ill. mennyibe fájna ez nekem....
Engem úgyse érdekel a gari dolog, mivel vodás telót szoftverfrissítettem így már nincs garancia. (product code....)
Előre is kösz a választ.
Nekem Nokia boltban megnézték a telót, a szoftverét is, és rátették a független 31es szoftver, holott T-s vagyok
Előbb fogják visszaküldeni a telefont "beázzott" és nem garanciális javítást mondva, mint hogy a szoftver miatt parázzanak
-
- Újonc
- Készüléktípus: n96_n95_8gb_I900 omnia
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Damir88 írta:Ez így elvileg igaz, de gyakorlatban nem törődnek vele....Laleeee írta:Nem is tudom....
Engem érdekel.
De magam nem tudnám megcsinálni....
Kíváncsi lennék aki megcsinálta mennyivel lett jobb a gps jelerősség, és mennyivel gyorsabban talál jelet.
Ill. mennyibe fájna ez nekem....
Engem úgyse érdekel a gari dolog, mivel vodás telót szoftverfrissítettem így már nincs garancia. (product code....)
Előre is kösz a választ.
Nekem Nokia boltban megnézték a telót, a szoftverét is, és rátették a független 31es szoftver, holott T-s vagyok
Előbb fogják visszaküldeni a telefont "beázzott" és nem garanciális javítást mondva, mint hogy a szoftver miatt parázzanak
Igen ezt én is megerősíthetem én külföldön dolgozom a cégemtől kapott N96 ot magyarosítottam, rá 1 hétre ugy gondolta behal.
Vittem is a holland szervízbe és ott azért feltünőbb ez a dolog mivel gyárilag nem volt benne a magyar.
Zokszó nélkül rendbevágták. De szerintem se érdemes mahinálni a telót mert vannak még benne egyéb kis alkatrészek
amiket nagyon könnyű elrontani es esetleg nem azonnal látod meg a hibát
nem ér 7 percet az egész.......
- Laleeee
- 1. szint
- Készüléktípus: n95-8GB - c6 - OmniaHD
- Been thanked: 1 time
Hát én lehet kipróbálom akkor is
Találtam elég jó képeket róla....
Próba cseresznye..... Max behal a gps.
Az oldalon ( clubnokianseries.com )azt írják többen is hogy működik....
Találtam elég jó képeket róla....
Próba cseresznye..... Max behal a gps.
Az oldalon ( clubnokianseries.com )azt írják többen is hogy működik....
-
- Újonc
- Készüléktípus: Nokia 5800XM
- Been thanked: 0
Lehet, hogy a beavatkozás hatására a jelerősség nagyobb lesz, de gyorsabb biztos nem lesz a műhód találás sebessége, mert azt maga a GPS technológia határozza meg.
A holdak 30 másodpecenként küldik el azt az adattömeget, amely a vevőnek kell hidegindítás során, hogy azonosítani tudja azt és ki tudja számolni a koordinátákat.
Aki azt mondja, hogy mindenfajta trükk nélkül (pl. A-data, stb.) 30 sec alatt talál hideg indítás esetén műholdat, vagy pozíciót, az egyszerűen - finom szólva - nem mond igazat.
Amúgy nagyon jó és sok infó a GPS működéséről van pl. itt is: http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System
A Navigation signals bekezdésben lehet olvasni azadatátvitelről, ill. az adatszerkezetről.
A holdak 30 másodpecenként küldik el azt az adattömeget, amely a vevőnek kell hidegindítás során, hogy azonosítani tudja azt és ki tudja számolni a koordinátákat.
Aki azt mondja, hogy mindenfajta trükk nélkül (pl. A-data, stb.) 30 sec alatt talál hideg indítás esetén műholdat, vagy pozíciót, az egyszerűen - finom szólva - nem mond igazat.
Amúgy nagyon jó és sok infó a GPS működéséről van pl. itt is: http://en.wikipedia.org/wiki/Global_Positioning_System
A Navigation signals bekezdésben lehet olvasni azadatátvitelről, ill. az adatszerkezetről.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N95 8GB
- Been thanked: 2 times
Sziasztok!
Ha már A-GPS:
A szomszédomnak igaz Omniája van és igya IGO fut rajta neki (kár, hogy S60-ra nincs még), de azt mondta vagy egy "xtra.bin" fájlt amit neki le kellett tölteni (műholdak aktuális pozícióját tartalmazza), hogy induláskor gyorsabban be tudja azonosítani a műholdakat. Laikus fejjel úgy tudom elképzelni, hogy ez egy adatbázis lehet a Magyarországon elérhető műholdak adataival, ezzel is könnyítve azok beazonosítását. De lehet tévedek.
S60-ra nincs valami hasonló dolog ami elő tudja segíteni a GPS hidegindítását?
Köszi.
Zoli
Ha már A-GPS:
A szomszédomnak igaz Omniája van és igya IGO fut rajta neki (kár, hogy S60-ra nincs még), de azt mondta vagy egy "xtra.bin" fájlt amit neki le kellett tölteni (műholdak aktuális pozícióját tartalmazza), hogy induláskor gyorsabban be tudja azonosítani a műholdakat. Laikus fejjel úgy tudom elképzelni, hogy ez egy adatbázis lehet a Magyarországon elérhető műholdak adataival, ezzel is könnyítve azok beazonosítását. De lehet tévedek.
S60-ra nincs valami hasonló dolog ami elő tudja segíteni a GPS hidegindítását?
Köszi.
Zoli
- MrAngelo
- Kiemelt 5. szint
- Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
- Has thanked: 52 times
- Been thanked: 86 times
Most néztem, A-GPS segítségével 16mp alatt megmondta hol vagyok. Beltérben hidegen!
Második indításra (kb 10 perc múlva) azonnal jelet fogott.
Az adatforgalom összesen 1KB küldött és 3KB fogadott. Ennél jobb megoldás nem létezik és nem is kell szerintem.
Második indításra (kb 10 perc múlva) azonnal jelet fogott.
Az adatforgalom összesen 1KB küldött és 3KB fogadott. Ennél jobb megoldás nem létezik és nem is kell szerintem.
-
- 1. szint
- Készüléktípus: Nokia N95 8GB
- Been thanked: 2 times
MrAngelo!
Hogy használsz A-GPS-t?
Úgy tudtam Magyarországon nem elérhető.
Ha itthon tudod használni, akkor kérlek oszd meg az infót.
Köszi.
Zoli
Hogy használsz A-GPS-t?
Úgy tudtam Magyarországon nem elérhető.
Ha itthon tudod használni, akkor kérlek oszd meg az infót.
Köszi.
Zoli
- Pierke
- 2. szint
- Készüléktípus: I9070P
- Has thanked: 7 times
- Been thanked: 14 times
én például vettem egy gps vevőt a Nokia E90-nem mellé.. mivel kicsit gáz volt, hogyha nincs pénz a karimon akkor bizony eltelik egy kis idő míg talál jelet. (mer ugyebár ilyen az A-GPS, bár nem használtam sokáig.. meguntam )
Samsung Galaxy S Advance NFC (I9070P)