janek69 írta: A mikrohullám meg elég furcsán képes viselkedni még akkor is ha a fizika rá is vonatkozik.
Szia!
Ezért írtam, a végére, hogy itt mások a körülmények és ez nem csak a mikrohullámra vonatkozik. (Rengeteg fém alkatrész, zárt tér, stb)
Egyébként köszi a pontosítást!
Volt korábban egy kérdés, hogy ki lehet-e számolni a hosszt, erre próbáltam válaszolni, konyhanyelven.
Hendrix írta, hogy a műholdak nem ugyanazon a frekin működnek, bár Ő sem volt biztos benne, ezért csak egy köztes értéket adtam meg. Írtad, hogy nem érted a képletem, de ua. mint a Tied, ha az 1400 helyett 1575-öt írsz ugyanazt a végeredményt kapod. Természetesen, ha elhagyod a plusz 1/4-es részt, amire alacsonyabb frekvenciákon szükség van, mert egyébként nem rezonál, itt lehet, hogy nincs jelentősége. A rövidülési tényezővel azért nem számoltam, mert az véleményem szerint, gyakorlatilag 1. (rövidülési tényező, megint konyhanyelven: mikor a jel fénysebességgel belép az antennába, kicsit lelassul, kisebb lesz a hullámhossz, tehát rövidebb antenna kell. ez antenna kábeleknél általában 0,98)
Én biztosan nem szedem szét a telefonom, tökéletesen mükszik, még garis, ezért csak elméleti síkon okoskodom
...
Üdv:
Steve