Nokia 5800 - C6-os rommal - TESZT:
(1 napos nyüstölés után)
1. Feltünően gyors... tény hogy pár órán belül már csak 31-32 Mb rammal rendelkezik a teló, a menűben a navigálás gyorsasága szemmel láthatólag nem változott, úgy hogy jelenleg 14 általam feltelepített program van a telómon...
2. Az email kliens nagyon jó, szerintem jobb mint az 5800 gyári (nem tudom amúgy hogy ezt külön fel lehet e amúgy tenni 5800ra gyári sw-be...)
3. Kinetikus görgetés látványosan jobb és érzékenyebb a kijelző is az érintésre...
4. Ha beállítok egy csengőhangot mindenkinek ugyanazt, annak ellenére van néhány kontakt akik ha hívnak a tipikus: Nokia Tone csengőhanggal csörögnek, náluk manuálisan kell a névjegyzékben hozzáadni a csengőhangot...
5. Nagyon örülök hogy végre ki lehet rakni live widgeteket, dé mégjobban örülnék neki ha ezek tényleg online frissülnének, mert az accuweather nagyon szépen kint van a főképernyőn (engedélyezve van hogy használhat net kapcsolatot) és látszik hogy holdfényes az este csak épp ebédhez készülődöm és napos az idő... ennyi erővel saját magam is elindíthatom a progit, mert ennek így nem sok értelme van...
6. Ami nagyon bosszant: A kedvenc névjegyek a főképernyőn: A biztonsági mentést Ovi suittal végeztem, és sajnos csak a C6 felrakása után olvastam hogy Outlookkal kellett volna szinkronizálnom, mert így nem tudom kirakni a főképernyőre a kontaktokat... én outlookot nem használok egyéni szoc. probléma miatt, szal így akkor ezt buktam...
7. Ovi árúház ikon ott van de indításra nem reagál...
8. Tetszik hogy lehet a főképernyőt forgatni , bár ha hívást fogadok és akkor fordul el akkor megakad a csengőhang...
9. Handy Taskmant el kell felejteni ezzl a softtal

én most a jbak taskmant próbálom de az sem 100%os: középső menü gombot megnyomom csak egy pillanatra és nem hosszan akkor is elindul a jbak bár ez 10esetből 5ször jelentkezik csak, ezért kénytelen voltam a jobb oldali gyorsbillentyűre rakni a menü-t.
10. Még csak egy napja használom, de úgy tűnik hogy jobban bírja akksival a teló... nyomkodtam elég sokat a mai nap és egy egység sem esett le belőle, pedig volt 30 perc navigáció, zene hallgatás is és kb 1-1.5 óra beszélgetés...
11. Az alap patch-ek mennek viszont 1-2 ami szerintem hasznos: noblankpassword és a hosszan nyomjuk és újraindul a teló az nem megy...
12. Navigáció nagyon gyorsan végzi a munkáját, szemmel láthatólag gyorsabb (remélem nem csak bemesélem magamnak)
13. Olvastam hogy a memória kezelés más ebben a softban, ezt abból is észrevettem hogy Operával néztem a nokiaprogramok.hu-t és amikor már a nemtudomhanyadik oldalt töltötte be : puff kilépett és bezárt minden egyéb futó alkalmazást... ez kicsit sziven ütött... ilyenkor inkább lassúlna be a teló de mégse legyen ennyire önálló...
Valakinek van tapasztalata főleg az accuweatherrel hogy hogyanlehetne autó frissítésre késztetni illetve a névjegyes problémára?
Nem lenne rossz ez a soft csak még valakinek alakítania kellene egy kicsit rajta... Ha rövidesen nem találok megoldásokat akkor visszarakom a jól bevállta MG romot viszont...