Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
Godfather
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: 5230 egyedi firmware / CFW

Hozzászólás Szerző: Godfather »

honnan szedtel le ehez valo FW-t? mert en nem talalok a navifirmben az RM-588-as 5230-hoz 12.0.089 szoftver alatt ilyen product code-ot. pedig kiexportaltam az osszeset. valami szolgaltatos verzio a tied?
de mit neveznel at v5-re? az eredeti file-t? mert az pont nem fog kelleni. vagy azt probald ki hogy az eredeti fajl (a v6-os vegut) torold ki (vagy csak moazgasd el mashova es akkor meglesz es nem kell meg1x letolteni) es masold oda a moddolt v5-os vegut, vagy ha igy nem ismeri fel a jaf akkor a moddoltat nevezd at v6-ra.
igy nez ki a JAF ha mindent megtalal az ini kipipalasa es az RM-588 / 5230 cable kivalasztasa utan:
FILES SET FOR FLASHING:
MCU Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\RM-588_12.0.089_prd.core.C00
PPM Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\RM-588_12.0.089_prd.rofs2.V05
CNT Flash file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\RM-588_12.0.089_C02_prd.rofs3.fpsx
APE Variant file: C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-588\RM588_12.0.089_006_000_U001.uda.fpsx
Ha megismeri v5-el is akkor flash, es utana kiderul jo-e :) Ha megsem akkor sem kell ketsegbe esni, barmikor fel lehet tolni ra az eredeti fajlokat ugyanigy dead modban. Szerencsere ez amit modositunk eredetileg a nyelvi fajl, tehat ha ez rossz vagy nem tetszik a telonak akkor max nem hajlando elindulni, de meg flashelheto marad dead modban a telo. Ha a core file lenne esetleg hibas, na az gaz lenne :)
Ja bocsi "természetesen" a 0589701 12.0.089 toltam fel rá mert az erdeti 0596943 pannonos és abból még csak 11-es van.

>es masold oda a moddolt v5-os vegut, vagy ha igy nem ismeri fel a jaf akkor a moddoltat nevezd at v6-ra.
Na ezt a próbálkozást szerettem volna elkerülni. :)

>de meg flashelheto marad dead modban a telo. Ha a core file lenne esetleg hibas, na az gaz lenne
De főleg ezt. :whaaa:

Köszi, akkor alkalom adtán megpróbálkozom vele.
dussy
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SE X10 mini

Hozzászólás Szerző: dussy »

bladehu2 írta:
dussy írta:Ha kicsomagolom a JAF.rar-t hány fájl kell hogy legyen? Mert nekem csak egy JAF setup van, az emuv5 eltűnik a csomagból...
mert nincs kikapcsolva a virusirtod es az rogton torli az emu-t...
Kikapcsoltam... Első telepítéskor igaz hogy nem, de utána igen. Nem jegyzi meg valahol a NOD?
-dussy-
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

dussy írta:
bladehu2 írta:
dussy írta:Ha kicsomagolom a JAF.rar-t hány fájl kell hogy legyen? Mert nekem csak egy JAF setup van, az emuv5 eltűnik a csomagból...
mert nincs kikapcsolva a virusirtod es az rogton torli az emu-t...
Kikapcsoltam... Első telepítéskor igaz hogy nem, de utána igen. Nem jegyzi meg valahol a NOD?
hát valahova csak eltűnik az emu. az a fura hogy nekem a nod (4.0.474) sose makogott se a jaf-ra se az emu-ra. ki se volt kapcsolva soha. melóhelyen a symantec viszont rögtön kikapta, és utána már hiába kapcsoltam ki a symantecet, nem tudtam kicsomagolni az emu-t saját meghajtóra (pendrive-ra sem), egyszerűen látszólag kicsomagolta de a meghajtókon nem jelent meg a file. végül egy felcsatolt hálózati megosztásba csomagoltam ki :)
NOD-ba viszont akár hozzá lehet adni mint kivételt. "Hozzáértő" módra kell váltani, beállítások/védelmi modulok valós idejű fájlr. védelem alatt kivételekhez hozzá lehet adni az egész odeon mappát.
dussy
1. szint
1. szint

bladehu2 írta: hát valahova csak eltűnik az emu. az a fura hogy nekem a nod (4.0.474) sose makogott se a jaf-ra se az emu-ra. ki se volt kapcsolva soha. melóhelyen a symantec viszont rögtön kikapta, és utána már hiába kapcsoltam ki a symantecet, nem tudtam kicsomagolni az emu-t saját meghajtóra (pendrive-ra sem), egyszerűen látszólag kicsomagolta de a meghajtókon nem jelent meg a file. végül egy felcsatolt hálózati megosztásba csomagoltam ki :)
NOD-ba viszont akár hozzá lehet adni mint kivételt. "Hozzáértő" módra kell váltani, beállítások/védelmi modulok valós idejű fájlr. védelem alatt kivételekhez hozzá lehet adni az egész odeon mappát.
Sikerült, elindult!!!

Köszönöm a kitartó segítséget és elnézést a sok láma kérdésért!
Szépen felment az fw, köszönet a készítőknek! :lol3:
-dussy-
dussy
1. szint
1. szint

1-2 észrevétel az új ROM-ról:
-a telefon sokkal gyorsabb minden szempontból.
-a menü valóban átláthatóbb, kezelhetőbb.
-a sygic alkalmazás telepítés után egyből a GPS mappába került! :taps1:
-a pluszba felrakott témák nekem annyira nem jönnek be, de nem tudtam pár témát feltenni a telóra, amik előtte fent voltak...
-a telepítő fájlok rész nálam üres...
-a mappák nevei ékezet nélküliek, ez normális?

A 6ikonos főképernyő nagyon tetszik, de nem tudom miként lehetne hívás indító ikont,vagy parancsot kirakni.
A 'navigation bar'-nál angol a menüelemek neveinek megjelenítése. (Valamint ennek a 2 főképernyő elemnek a neve is angol a listában.)
Ezeket a 'részleteket' hogyan lehet optimalizálni?
Köszi!
-dussy-
bladehu2
5. szint
5. szint

dussy írta:1-2 észrevétel az új ROM-ról:
-a pluszba felrakott témák nekem annyira nem jönnek be, de nem tudtam pár témát feltenni a telóra, amik előtte fent voltak...
nem tudtál feltenni témát? miért nem?
-a telepítő fájlok rész nálam üres...
mire gondolsz? a menü/beállítások/alkalmazáskezelő/telepítőfájlok? mert ott valóban nincs semmi, miven nem raktam oda semmit se.
nem véletlenül, mivel a FW szerkesztő azon része még nem kompatibilis az 5230-al amivel a c: -re (telefonmemória) lehetne fájlokat rakni.
ezért raktam inkább külön zipben egy installers mappába amiket én fel szoktam rakni, ezt lehet akár a memkártyára tenni és akkor hard reset után
sem fog eltűnni. de mondjuk nekem ez tűnt a legkevésbé lényeges dolognak, sokkal jobb hogy azt a részt lehet szerkeszteni amivel el lehet érni h gyorsabb legyen.
-a mappák nevei ékezet nélküliek, ez normális?
Igen, azokat még valamikor úgy hoztam létre, bocsi. Azt is azért raktam bele az FW-be mert gondoltam másnak is okos lehet ha pár program rögtön megfelelő mappába kerül. De nevezd át amelyik nem tetszik ;) Majd a következő FW-be (már ha lesz vmi olyan modding újdonság amiért érdemes lesz új FW-t csinálni) már ékezetes könyvtárnevek lesznek.
A 6ikonos főképernyő nagyon tetszik, de nem tudom miként lehetne hívás indító ikont,vagy parancsot kirakni.
elvileg van a letöltések közt egy telepítő amivel kirak még 3 ikont a lenti kettő fölé. abban van tárcsázó, profil és nem emlékszem mi a harmadik.
a szépséghibája, hogy csak a full screen es a navigation bar-al néz ki jól, a másik 3-nál úgy néz ki hogy alul a két gomb nem működik, nevük sincs. fölé teszi ezt a 3 új ikont, és azok fölé azt a kettő aminek alul kellene lennie. de ez jól látszik is a screenshotokon.
ha gondolod próbáld ki: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=32432
(attól ne félj hogy "kizárólag 5800-ra" van odaírva, próbáltam ugyanúgy megy 5230-on is, az a figyelmeztetés inkább az N97 tulajoknak szól)
A 'navigation bar'-nál angol a menüelemek neveinek megjelenítése. (Valamint ennek a 2 főképernyő elemnek a neve is angol a listában.)
Ezeket a 'részleteket' hogyan lehet optimalizálni?
úgy hogy neki kellene állni valami rsc editorral és egy hétig irogatni át bennük az angol menüelemeket magyarra. és akkor esetleg jönnének a lefagyások mert becsúszik egy pont vagy egy space ami nem kellene. nekem ennyi időm energiám egyenlőre nem volt. minden moddolt FW-ben ezek vannak benne, eddig senki nem állt neki ezeket magyarítani, mivel nem kis meló és lehet hogy nem is működne hibátlanul. sajnos akik az ilyesmit meg tudják csinálni (főképernyők kioperálása más telókból), azok a legritkább esetben gondolnak a magyarokra és sajna csak az angol nyelvre koncentrálnak.
Köszi!
szívesen :)
dussy
1. szint
1. szint

Nem kötekedésnek szántam csak érdekelt az angol direkt maradt-e illetve, hogy a mappák ékezetei figyelmetlenség áldozatai lettek, vagy valami 'összeakadás' miatt nem kerültek a helyükre. :P
Amúgy meg átnevezhető, akár ékezetesre, akár másra.

Már tettem rá másik témát, lehet a letöltés volt hibás. A telepítési csík utolsó fázisában megállt és kiírta, hogy nem lehet telepíteni. (AJ23 egyik témája)
Továbbra is 'riszpekt' a mod-ért, a kinetikus görgetést még nem is dicsértem. 1edül a kikapcsolási kép nem tetszik,de az legyen az én bajom.
-dussy-
bladehu2
5. szint
5. szint

dussy írta:Nem kötekedésnek szántam csak érdekelt az angol direkt maradt-e illetve, hogy a mappák ékezetei figyelmetlenség áldozatai lettek, vagy valami 'összeakadás' miatt nem kerültek a helyükre. :P
Amúgy meg átnevezhető, akár ékezetesre, akár másra.

Már tettem rá másik témát, lehet a letöltés volt hibás. A telepítési csík utolsó fázisában megállt és kiírta, hogy nem lehet telepíteni. (AJ23 egyik témája)
Továbbra is 'riszpekt' a mod-ért, a kinetikus görgetést még nem is dicsértem. 1edül a kikapcsolási kép nem tetszik,de az legyen az én bajom.
nem is annak vettem, csak válaszoltam a kérdésekre. a kikapcsolási kép is olyan mint a menüeffekt, lehetetlen olyat találni ami mindenkinek tetszik :)
dussy
1. szint
1. szint

A menüeffekt bejön mondjuk...

Nos, hogy a modding hibája-e, nem tudom, de felraktam a "FontRouter_unsigned.sisx" alkalmazást, melléraktam a betűk mappát, majd resiztem a telefont.
Nem indult újra, csak a kék hátteres képig jut, aztán kikapcs... Hard reset segített, utána az autoinstallert raktam fel, majd elkezdtem a telepítést. Kifagy, nem indul - hard reset.
Most nem pakolok semmit, csak alap progikat. Meglátjuk mit dob a gép.

A ROM leírásában szerepel, hogy auton indulnak a Patchek. Ez tuti? Mert nem akart felmenni az autoinstaller, csak ha a RomPatcerben bekapcsoltam a dolgokat.
-dussy-
bladehu2
5. szint
5. szint

dussy írta:Nos, hogy a modding hibája-e, nem tudom, de felraktam a "FontRouter_unsigned.sisx" alkalmazást, melléraktam a betűk mappát, majd resiztem a telefont.Nem indult újra, csak a kék hátteres képig jut, aztán kikapcs... Hard reset segített, utána az autoinstallert raktam fel, majd elkezdtem a telepítést. Kifagy, nem indul - hard reset.Most nem pakolok semmit, csak alap progikat. Meglátjuk mit dob a gép.
Nem tudom, ezen még nem próbáltam. Utoljára az n95 próbáltam ki fontokat, de rájöttem hogy nemigen van normálisan kinéző betűtípus ami még ékezetes is. De ott nem kellett átnevezni semmit, csak fontrouter mappájába kellett egy ini-t meg a betűtípus fájlt berakni a c: -re. na majd ha lesz időm kipróbálom ezt a módszert, meglássuk megy-e.
de most nézem amit linket kaptál az igen régi program. egyáltalán nem biztos hogy a 1,5 évvel ezelőtti FW-ken tesztelt progi működik az újabbakon is.
miért nem kerestél rá a letöltések között, van egy halom up2date program. pl: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=32330
mellesleg azt több helyen írják hogy ha nem jó fontot teszel fel nem fog elindulni a teló...
A ROM leírásában szerepel, hogy auton indulnak a Patchek. Ez tuti? Mert nem akart felmenni az autoinstaller, csak ha a RomPatcerben bekapcsoltam a dolgokat.
így van. auto indulnak azok amiket beállítasz a rompatcher-ben hogy auto induljanak. ez egy szabad rom, mindenki eldönti mit akar, mi induljon és mi nem, nem én fogom megszabni :) mellesleg pont azért vannak az e: -n a patch-ek hogy ha vmi gáz van ne kelljen hard resetelni, akksi ki (ha annyira lefagy hogy nem lehet kikapcsolni) memkártya ki, teló elindít, memkártya be és máris lehet korrigálni. valszeg ez a rossz fontoknál is működik ha azok a memkártyán vannak és nem kell egyből hard resetet nyomni.
Válasz küldése

Vissza: “Modding”