Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
jeti88
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Egyedi firmware 5230-ra (csak óvatosan!)

Hozzászólás Szerző: jeti88 »

CamperJoe írta:Sziasztok.
Főzött romot szeretnék tenni az 5230-asomra. Leszedtem először is a kell szoftvert, majd feltettem a telefonra phoernix-el. Eddig simán ment minden. Aztán e szerint a leírás szerint:

http://s60v5.andras555.hu/viewtopic.php?f=3&t=49

Elkezdtem a JAF-al. Megcsináltam mindent, végigfutott minden, megjelent a done felirat. A telefonon pedig egy fektetett fehér képernyő volt, melyen a Nokia Local Phone felirat állt. Kivettem az akksit ahogy a leírásban szerepel, majd vissza. De nemtudom bekapcsolni. Mi lehet a gond? :S
Hali!
Próbáld újrarakni ugyanúgy ahogy előzőleg is csináltad, csak a végén amikor Local mode-ban ragad akkor ne vedd ki az aksit, hanem a JAF-ban a Phone Mode-ot állítsd át Normal-ra, ekkor a telefon újra indul, és működőképes lesz! Sok sikert! :up: :bye1:
Nokia 5230, CFW: Photon C6-04, RM-588
Csab10
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia 5230
Has thanked: 3 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Csab10 »

Üdv!
Most hogy már lejárt a garancia,moddolnám az 5230-am.Segítene valaki ebben?A legjobbat szeretném kihozni a telefonomból :) Pár linket kaphatnék meg egy leírást ? :)
Siemens A35,Siemens C55,Sony Ericsson (W)D750i Hacked + 2gb (Még megvan:),W910i Hacked +4gb, Nokia 5230 + 8gb Micro SDHC Class 6.
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Hozzászólás Szerző: Todo »

Csab10 írta:Üdv!
Most hogy már lejárt a garancia,moddolnám az 5230-am.Segítene valaki ebben?A legjobbat szeretném kihozni a telefonomból :) Pár linket kaphatnék meg egy leírást ? :)
Szerintem már az első oldalon is sok segítséget találsz!
nvapa70
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia C5-00
Nem: Férfi
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: nvapa70 »

Bladehu2!
Üdv.
Tudnál segíteni?
sikerült a hackelés. Most látom a private mappát, de az csak kb. 20MB. A többi mappa a c:-n elenyésző kb.1,5 Mb. Gyárilag,újonnan, utánaolvastam kb. 60 MB szabad hely kellene, hogy legyen, ahogy írtad korábban.Most nyertem 5 Mb-ot a főoldalon olvasott cikk segítségével, valami frissítés "reserved.bin"fájl törlésével a private-ból.
De ez még mindig kevés bár lett 7 Mb. szabad a telón, de biztonsági mentést nem tudok csinálni a memóriakártyára, mert "kevés a memória"nem engedi a telóm.
Esetleg valami ötlet hol bújik meg az a 50 Mb.?
Néztem a nokia.hu van az 5230-hoz újabb szoftverfrissítés töltsem le azt? vagy ezt a cfw-t?

Egy másik kérdésem:
Szintén a főoldalon van egy cikkben leírva, hogy
"Menjünk a C:\Private könyvtárba és keressük meg a “1000484b” mappát. Itt tárolja a Symbian operációs rendszer az üzeneteket különböző mappákban.[/Fogjuk az egész 1000484b mappát, másoljuk ki és kész a biztonsági mentés.b]
Ez müködik? Megmaradnak és visszaállithatóak az sms-ek?
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

nvapa70 írta:Bladehu2!
Üdv.
Tudnál segíteni?
sikerült a hackelés. Most látom a private mappát, de az csak kb. 20MB. A többi mappa a c:-n elenyésző kb.1,5 Mb. Gyárilag,újonnan, utánaolvastam kb. 60 MB szabad hely kellene, hogy legyen, ahogy írtad korábban.Most nyertem 5 Mb-ot a főoldalon olvasott cikk segítségével, valami frissítés "reserved.bin"fájl törlésével a private-ból.
De ez még mindig kevés bár lett 7 Mb. szabad a telón, de biztonsági mentést nem tudok csinálni a memóriakártyára, mert "kevés a memória"nem engedi a telóm.
Esetleg valami ötlet hol bújik meg az a 50 Mb.?
Néztem a nokia.hu van az 5230-hoz újabb szoftverfrissítés töltsem le azt? vagy ezt a cfw-t?

Egy másik kérdésem:
Szintén a főoldalon van egy cikkben leírva, hogy
"Menjünk a C:\Private könyvtárba és keressük meg a “1000484b” mappát. Itt tárolja a Symbian operációs rendszer az üzeneteket különböző mappákban.[/Fogjuk az egész 1000484b mappát, másoljuk ki és kész a biztonsági mentés.b]
Ez müködik? Megmaradnak és visszaállithatóak az sms-ek?

hát pedig valami foglalja azt a helyet. valszeg az lenne a legjobb ha elmentenéd az sms-eidet és leformázod (4 gombos hard reset, az a biztos) a telót. lehet hogy megzakkant kicsit és olyan helyeket is foglal ahol már nincs is file. az sms mappa kimásolás egy működő dolog, de kipróbálhatod úgy is hogy kimásolod az 1000484b mappát, majd törölsz pár olyan sms-t ami annyira nem fontos (de azért tudd melyikek voltak azok), aztén visszamásolod a teljes mappát (felülírod vele az összest mert ugye nem tudni melyik fájl tárolja az adott sms-eket, jó sokáig fog tartani) és megnézed visszakerült-e a pár törölt sms-ed. az üzenetek -ből lépj ki mielőtt visszamásolsz, és szerintem ajánlott egy teló újraindítás mielőtt belemész az üzenetekbe megnézni visszajöttek-e a fájlok. a másik lehetőség pl hogy felrakod a free isms nevű progit (én ezt használom régóta), regisztrálsz valami emal címmel hogy be tudj loginelni (ezt csak egyszer kell, nem megy netre utána és nem kér/küld semmit sehova), aztán leszinkronizálod az sms-eket a rendszerrel majd csinálsz vele egy mentést. visszaállítani meg ugyanezzel a módszerrel csak a restore sms funkcióval. ez talán nem nyöszörög a kevés hely miatt mert rögtön oda másolja az sms-eket ahová mondod, pl memkártyára. én ezt használom régóta sms mentésre mert egyrészt memkártyán mindig megvan, másrészt meg OS független, azaz amin elfut az isms ott vissza is tud állítani, legyen az anna, belle vagy épp c6-os fw az 5230-on.

azért majd mielőtt visszaraknád érdemes megnézni mennyi a szabad hely, majd a visszaállítás után is megnézni akkor mennyi. hogy miért? mert ugye egy sms-t kb 200-350 byte-os fájlban tárol. ha van mondjuk 8000db átlag 300 byte-os sms akkor a fájlok össz mérete 2,88MB (mondjuk ezt meg tudod nézni az 1000484b mappa adatlapján xplore-ban). DE! A teló FAT16 -os filerendszert használ (fat32-t nem tud mert ahoz 512MB lenne a minimum diszk méret) tehát 8KB egy cluster mérete. Ez azt jelenti hogy egy 300byte-os file is elfoglal egy 8192byte-os helyet. Így kiszámolva, 8000db fájl, egyenként 8192byte-ot lefoglalva, megkapod hogy a 2,88MB fájlméret diszk foglalása 62,5MB! Hoppácska :) Az xplore a fájlok méretét mutatja, nem az elfoglalt diszk méretet. Szóval még mindig azt mondom hogy szerintem az üzeneteid foglalják el a helyet. Viszont ha nem tudod átmozgatni őket (memória hiány miatt) mondjuk egy memkártyára akkor az ciki. Esetleg azt megpróbálhatod (miután lementetted az 1000484b mappát, meg mondjuk isms-el is csináltál mentést, hogy a telefon memóriában törlöd az 1000484b alatti mail mappákat, majd a memkártyán lévő private mappába bemásolod a lementett 1000484b mappát. Üzenetek ne fusson és törlés / másolás után reboot. Sose próbáltam de működhet. Ha nem müxik és jól sejtem hogy az sms-ek eszik el a helyet, akkor viszont hard reset után (itt még meglesz a 60-70MB hely a telmembe) ha visszarakod a lementett sms-eket a c: -re, ugyanott leszel a nulla hellyel...
nvapa70
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia C5-00
Has thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: nvapa70 »

bladehu2 írta: hát pedig valami foglalja azt a helyet. valszeg az lenne a legjobb ha elmentenéd az sms-eidet és leformázod (4 gombos hard reset, az a biztos) a telót. lehet hogy megzakkant kicsit és olyan helyeket is foglal ahol már nincs is file. az sms mappa kimásolás egy működő dolog, de kipróbálhatod úgy is hogy kimásolod az 1000484b mappát, majd törölsz pár olyan sms-t ami annyira nem fontos (de azért tudd melyikek voltak azok), aztén visszamásolod a teljes mappát (felülírod vele az összest mert ugye nem tudni melyik fájl tárolja az adott sms-eket, jó sokáig fog tartani) és megnézed visszakerült-e a pár törölt sms-ed. az üzenetek -ből lépj ki mielőtt visszamásolsz, és szerintem ajánlott egy teló újraindítás mielőtt belemész az üzenetekbe megnézni visszajöttek-e a fájlok. a másik lehetőség pl hogy felrakod a free isms nevű progit (én ezt használom régóta), regisztrálsz valami emal címmel hogy be tudj loginelni (ezt csak egyszer kell, nem megy netre utána és nem kér/küld semmit sehova), aztán leszinkronizálod az sms-eket a rendszerrel majd csinálsz vele egy mentést. visszaállítani meg ugyanezzel a módszerrel csak a restore sms funkcióval. ez talán nem nyöszörög a kevés hely miatt mert rögtön oda másolja az sms-eket ahová mondod, pl memkártyára. én ezt használom régóta sms mentésre mert egyrészt memkártyán mindig megvan, másrészt meg OS független, azaz amin elfut az isms ott vissza is tud állítani, legyen az anna, belle vagy épp c6-os fw az 5230-on.

azért majd mielőtt visszaraknád érdemes megnézni mennyi a szabad hely, majd a visszaállítás után is megnézni akkor mennyi. hogy miért? mert ugye egy sms-t kb 200-350 byte-os fájlban tárol. ha van mondjuk 8000db átlag 300 byte-os sms akkor a fájlok össz mérete 2,88MB (mondjuk ezt meg tudod nézni az 1000484b mappa adatlapján xplore-ban). DE! A teló FAT16 -os filerendszert használ (fat32-t nem tud mert ahoz 512MB lenne a minimum diszk méret) tehát 8KB egy cluster mérete. Ez azt jelenti hogy egy 300byte-os file is elfoglal egy 8192byte-os helyet. Így kiszámolva, 8000db fájl, egyenként 8192byte-ot lefoglalva, megkapod hogy a 2,88MB fájlméret diszk foglalása 62,5MB! Hoppácska :) Az xplore a fájlok méretét mutatja, nem az elfoglalt diszk méretet. Szóval még mindig azt mondom hogy szerintem az üzeneteid foglalják el a helyet. Viszont ha nem tudod átmozgatni őket (memória hiány miatt) mondjuk egy memkártyára akkor az ciki. Esetleg azt megpróbálhatod (miután lementetted az 1000484b mappát, meg mondjuk isms-el is csináltál mentést, hogy a telefon memóriában törlöd az 1000484b alatti mail mappákat, majd a memkártyán lévő private mappába bemásolod a lementett 1000484b mappát. Üzenetek ne fusson és törlés / másolás után reboot. Sose próbáltam de működhet. Ha nem müxik és jól sejtem hogy az sms-ek eszik el a helyet, akkor viszont hard reset után (itt még meglesz a 60-70MB hely a telmembe) ha visszarakod a lementett sms-eket a c: -re, ugyanott leszel a nulla hellyel...
[/quote]

Köszi a választ!
Igy már értem, csak ha sikerülne az üziket kimenteni, nem a c:-re lenne, a mentést áttenném a memkártyára.És a továbbiak tárolását is.Vagy marad az, hogy végigböngészem és törlöm és csak a legfontosabbakat hagyom meg és azokat mentem át.
Ez a FAt 16 rendszerre igazad van mert egyszem kitöröltem vagy 80-100 db smst és a xplore-vel nézve ugyanúgy 4, 1 Mb volt az üzik által elfoglalt hely de az "egyéb Fájlok" csökkent kb. 1 megával.
Majd meglátjuk!
Üdv
maRci002
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Xpressmusic 5310

Hozzászólás Szerző: maRci002 »

ERROR: Can not find JAF.EXE (nem találja az emulátor)
írja ki pedig wim sp3 modban van és az aztalol nem nyúltam hozzá és nem neveztem át
Go-ra pedig nem találja mért?
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

maRci002 írta:ERROR: Can not find JAF.EXE (nem találja az emulátor)
írja ki pedig wim sp3 modban van és az aztalol nem nyúltam hozzá és nem neveztem át
Go-ra pedig nem találja mért?
talán mert az antivirusod törölte a fájlt vagy letiltotta a hozzáférést. le van írva világosan magyarul hogy AV programot kikapcsolni mert mindegyik vírusnak hiszi a JAF-ot és kinyírja.
maRci002
Újonc
Újonc

thx
monjuk nem tom hol volt ez leírva
maRci002
Újonc
Újonc

most meg nem találom a jaf nál ( a select phone modellben) a nokia 5230at se az RM számot
Mért?
Választásoknál nincs ott az 5230 és utána nem ég a 4 gomb
Válasz küldése

Vissza: “Modding”