Nokia 5800 CFW/MOD Lista/Mit-hova-miért-hogyan...

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
kovacadam
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N8-00
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Re: Nokia 5800 CFW/MOD Lista/Mit-hova-miért-hogyan...

Hozzászólás Szerző: kovacadam »

Kijelzővel kapcsolatban változtattál még valami beállítást? Az enyémben meg landscape sincs. Megpróbáltam a landscape-t az tsunamival, és nem ment. Nekem egy módosított tsunami van fönt, az eredetibe lecseréltem a dll-t, meg a mif-et (azok ebből vannak: http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... 832.0.html), ahogy jandras javasolta. A landscape-t meg ez alapján állítottam be: http://forum.dailymobile.se/index.php/t ... 2.105.html meg ami itt van az 1. oldalon.
circle
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: circle »

Sziasztok!
Elkezdtem összepakolni sajár ROM-omat. Minden szép, és jó, de lenne pár kérdésem. 1, hogy lehet olyan menüt létrehozni, mint mg romjában (tudom, van 1-2 mod rá, de nem tiszta) Tehát olyat, ahol a menüpontokat én szabom meg, és azt is, hogy a telepített programok hova kerüljenek. 2, Hogyhogy nem fut (nekem) integrálva a folder player 1.8 http://forum.dailymobile.se/index.php?a ... tach=47301 , illetve hogy tudom megoldani, hogy a z-ről fusson.Esetleg van még olyan program aminek az integrálásával ne is próbálkozzak (opera?) 3, Hogy lehet olyan programot integrálni, aminek lenne 1-2 fájlja a C-n. 4, illetve a főképernyő témák érdekelnének, hogy hogy lehet őket törölni, mert feleslegesen sok van (tudom, hogy pár kb-ról beszélünk).
A válaszokat előre is köszönöm.
FifiTheReal
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 5800XM SanDisk16GB SU-8W

Hozzászólás Szerző: FifiTheReal »

Sziasztok!

Ezer köszönet amiért ennyi információt összegyűjtöttetek! :taps2: :Notworty:
Eddig nem érdekelt ez a ROM főzőcske, de hétvégén felhúztak és nekiveselkedtem :D
Első körben nagy pofára esés volt, mert otthon csak linuxom van és a virtualboxba telepített xp nem szerette a JAF-ot :angry:

Most viszont a munkahelyen kb. 1-1,5 óra alatt sikerült összehoznom az első ROM-om. Most már csak az alapértelmezett beállításaim és az internet céljaim (WLAN-ok) beállításainak automatikus visszaállítása van hátra, de ennek majd utánaolvasok még, gondolom a programok UID-ja alapján kell megkeresni őket egyesével ...
Amit nem találtam sehol, hogy aminek a helyére mindenki a RP+ teszi a provisioningsc.exe, az tulajdonképpen mi? Mit írtunk ki ezzel?

Bye, Fifi

Szerk: Ahogy látom a Private\100012a5\DBS_102072E9_eapol.dat tárolja wifi hálózatok jellemzőit és gondolom majd ezt kell a helyére másolnom, de ebben miért van teljesen kódolatlanul a WPA2 password is :shock: :hmm2: :evil:
mgTerminator
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
Has thanked: 12 times
Been thanked: 74 times

Hozzászólás Szerző: mgTerminator »

circle írta:Sziasztok!
Elkezdtem összepakolni sajár ROM-omat. Minden szép, és jó, de lenne pár kérdésem. 1, hogy lehet olyan menüt létrehozni, mint mg romjában (tudom, van 1-2 mod rá, de nem tiszta) Tehát olyat, ahol a menüpontokat én szabom meg, és azt is, hogy a telepített programok hova kerüljenek. 2, Hogyhogy nem fut (nekem) integrálva a folder player 1.8 http://forum.dailymobile.se/index.php?a ... tach=47301 , illetve hogy tudom megoldani, hogy a z-ről fusson.Esetleg van még olyan program aminek az integrálásával ne is próbálkozzak (opera?) 3, Hogy lehet olyan programot integrálni, aminek lenne 1-2 fájlja a C-n. 4, illetve a főképernyő témák érdekelnének, hogy hogy lehet őket törölni, mert feleslegesen sok van (tudom, hogy pár kb-ról beszélünk).
A válaszokat előre is köszönöm.
1. alkalmazol valamilyen menü mod-ot, vagy nem, tök mind1, a telefon menüjében testreszabod, ahogy akarod, majd a C/private101f4cd2/content mappából kimásolod az appshelldata.xml-t, ugyan ide a romba. A progikat amiket a helyükre akarsz rakni meg egyszerűen feltelepíted és berakod a mappákba! Ez a fájl tárolja az egész menüstruktúrát.
2. nem minden fut a Z-be integrálva, ezért nem is nagyon kell vele foglalkozni. Általában használnak egy vagy több fájlt amibe írnak és ha a Z meghajtón van, akkor nyilván ezt nem tudja megtenni.
3. a script-el megoldható hogy a Z meghajtóról egy formázás, flashelés után bemásolja a fájlokat, létrehozzon mappát, stb. (1.oldalon bővebb infó)
4. teljesen felesleges kitörölni, elfér az. Meg elég macerás lenne egyenként kiszedegetni őket... Én egy csomó mindent meg tudtam valósítani 13 megából, de ha neked ez sem elég, ott a rofs2, kiszeded a nyelveket és lesz egy csomó hely :D
Kép
Samsung Galaxy S4
circle
Újonc
Újonc

Sziasztok!

Először is köszönöm a gyors választ. Újabb kérdéseim születtek. 1, hogy oldottad meg a magyar T9-et? 2, az 101F8847.txt fájlnak a "befogadóképessége" korlátos? belepakoltam jópár alkalmazást, aminek az ikonjait el kéne tűntetni, de az utolsó 4et, ami a listában van mindíg látom.3, A \private\101F4CD2\Content\appshelldata.xml fájlból szépen kitörölgettem a programokat miknek az ikonjait el kéne tűntetni, de nem tüntette el, csak áthelyezte az alkalmazások mappába.

A válaszokat köszönöm.
mgTerminator
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
Has thanked: 12 times
Been thanked: 74 times

Hozzászólás Szerző: mgTerminator »

circle írta:Sziasztok!

Először is köszönöm a gyors választ. Újabb kérdéseim születtek. 1, hogy oldottad meg a magyar T9-et? 2, az 101F8847.txt fájlnak a "befogadóképessége" korlátos? belepakoltam jópár alkalmazást, aminek az ikonjait el kéne tűntetni, de az utolsó 4et, ami a listában van mindíg látom.3, A \private\101F4CD2\Content\appshelldata.xml fájlból szépen kitörölgettem a programokat miknek az ikonjait el kéne tűntetni, de nem tüntette el, csak áthelyezte az alkalmazások mappába.

A válaszokat köszönöm.
A magyar T9-et a nokia oldotta meg nem én :D
Nem tudom hogy mennyi a befogadóképessége, de minek írkálod tele? Minden gyári cuccot el akarsz rejteni? Nézd meg hogy nem írtad e el az UID-ot, tettél e oda vesszőt, szóközt, stb-t ahova kell...
Az appshelldata.xml-t meg ne kézzel szerkeszd hanem a telefon menüjében.
Kép
Samsung Galaxy S4
pctuninger
Újonc
Újonc
Készüléktípus: ZTE Blade CM7 Nightly
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: pctuninger »

Sziasztok!
Van egy 40es szofttal rendelkező 5800XM-om.A 43. módot megszeretném rajta megcsinálni(3 Extra Touch Icon On HomeScreen - 3 + ikon a főképernyőn) és szeretnék egy kis plusz felvilágosítást hogy mit is és hogyan.
Lenne egykét kérdésem is ezzel kapcsolatban!
1. El rontható ezzel a készülék?
2. Van valamilyen bug vagy fagyási következménye?
3. Pontosan mik is azok az UID számok? ("Ird át az UID számokat ("localapp:0x101F4CD2") a kihelyezni kívánt alkalmazás UID számára")
4. A képen szépen látszik a plusz 3 ikon, de az alsó hivatkozás is szabadon alakítható?

Remélem kapok választ :) És persze előre is köszönöm!
bartak01
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5800 XpessMusic

Hozzászólás Szerző: bartak01 »

Orange Tsunami HS-t szeretnék integrálni saját főzésű ROM-ba. Már sokféle megoldást megpróbáltam, de sikertelenül.
Segítséget kérnék szépen - pl. egy olyan RAR-t, amiben minden szükséges benne van és csak be kell másolni a helyére a ROM-ba.
Lehet, hogy túl sokat akarok?
kovacadam
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N8-00
Has thanked: 11 times
Been thanked: 7 times

Hozzászólás Szerző: kovacadam »

bartak01 írta:Orange Tsunami HS-t szeretnék integrálni saját főzésű ROM-ba. Már sokféle megoldást megpróbáltam, de sikertelenül.
Segítséget kérnék szépen - pl. egy olyan RAR-t, amiben minden szükséges benne van és csak be kell másolni a helyére a ROM-ba.
Lehet, hogy túl sokat akarok?
Ezt már én is néztem, de nekem se ment. Én arra gondoltam, hogy az 51 - PNHT AutoInstaller On ROM móddal rakom föl :D Meg még az érdekelne, hogy a Tsunamit hogy lehet default HS-é tenni, mivel (ha jól láttam) a private\10207254\themes\271012080\270513751\ mappába nem tesz semmit (de lehet, hogy csak rossz sis fájlokba néztem bele).
circle
Újonc
Újonc

Hogy lehet megoldani, hogy a widgetek (Hi5, Youtube...) ne települjenek automatikusan?
Válasz küldése

Vissza: “Modding”