Egyedi firmware 5800-ra (csak óvatosan!)

Készülékek tuningolásával, megváltoztatásával, stb kapcsolatos fórumok
SaGa59
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Egyedi firmware 5800-ra (csak óvatosan!)

Hozzászólás Szerző: SaGa59 »

jandras írta: Az én firm-emmel 57-ről indul, és tartósan olyan 45 körül áll be. persze ez függ a használt HS-től és a menübe telepített alkalmazások számától is. Nálam úgy van beállítva, hogy a menü megmaradjon a memóriába. Amikor először indítom a menüt akkor drasztikusan csökken, de utánna stagnál. Ja és én a V50,Orange HS párosítást használom.
Az a helyzet, hogy frissen, rögtön telepítés után nem néztem meg, mivel indul, most meg van pár automatikusan induló alkalmazás (Smart settings, Total Patrol, SymSMB, stb...), így marad ennyi...
A SymSMB-t szívesen kivenném az automatikusan elindulók közül, de nem hagyja magát...

Hopp, most fedeztem föl, hogy a Mail for Exchange is automatice csinál egy szinkront, ami rögtön WiFi-t indít, stb. Kézibe tettem, reboot... Most 51 mega a szabad ram úgy, hogy fut a HS, Névjegyzék, Üzenetek, Óra, Napló, ami látszik a jbak taskmanban, mint elsődleges alkalmazás...
sihumens
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Lumia 1020 + Lumia520
Has thanked: 5 times
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: sihumens »

SaGa59 írta:Más: emlékeszem, hogy korábban volt itt-ott szó arról, hogy az akku feszültség jelzőjének arányosságán lehet javítani valamiképp. Volt/van olyan moddolt FW, amiben ez kipróbáltan működik és ha igen, beépíthető a következő Pro edition-ba?
Kissé idegesítő, hogy ha eltűnik a felső csík, akkor már túl van a lemerülési határ felén is a készülék, ráadásul gyakran van olyan, hogy maximumon van, majd ki-bekapcs és már csak 3 csíknyi delej van benne...
Nem volt még olyan CFW, amiben ez lett volna változtatva, mivel azt egy fájlt tárolja, de ami az XLS fájlban meg van adva *.txt, azt nem létezik (vagy csak én nem találom ;) ), úgyhogy egyelőre így marad. Itt írtam le, hogy mit jelentenek a csíkok, melyik csík hány százalékot jelent. Ha sikerült megoldani ezt a problémát, úgyis beleteszi valaki majd a ROM-jába, és biztos fogsz róla értesülni. Javítsatok, ha tévedek.... :shifty:
mgTerminator
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy S4
Has thanked: 12 times
Been thanked: 74 times

Hozzászólás Szerző: mgTerminator »

bladehu2 írta:először tedd fel azt a romot és ha végzett a flash utáni telepítgetésekkel (pár perc) nézd meg valójában mennyi a szűz telón a szabad ram a meg a szabad hely. aztán hasonlítsd össze a leírással és próbáld meg elmagyarázni terminatornak hogy mi szabad hely fogalom jelentése mert nekem nem sikerült...
Sajnos nekem sem sikerült elmagyaráznom neked hogy a Nokia 5800 XpressMusic telefonmemóriája 86Mb-os (ekkora a kapacitása). Az én romommal ebből a 86Mb-ából 82Mb szabad!(persze ha törlitek azt a pár telepítőfájt amit felmásol a teló első indításnál)
Arról én már nem tehetek hogy a Nokia az 5230ból a telefonmemóriából is lecsípett 4megát.... (az 5230-nak csak 82Mb az össz telefonmemóriája)

Egyébként nem értem hogy mi bajod van velem, miért kötekedsz, és nézel totál idiótának...
Kép
Samsung Galaxy S4
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

<terminator> írta:
bladehu2 írta:először tedd fel azt a romot és ha végzett a flash utáni telepítgetésekkel (pár perc) nézd meg valójában mennyi a szűz telón a szabad ram a meg a szabad hely. aztán hasonlítsd össze a leírással és próbáld meg elmagyarázni terminatornak hogy mi szabad hely fogalom jelentése mert nekem nem sikerült...
Sajnos nekem sem sikerült elmagyaráznom neked hogy a Nokia 5800 XpressMusic telefonmemóriája 86Mb-os (ekkora a kapacitása). Az én romommal ebből a 86Mb-ából 82Mb szabad!(persze ha törlitek azt a pár telepítőfájt amit felmásol a teló első indításnál)
Arról én már nem tehetek hogy a Nokia az 5230ból a telefonmemóriából is lecsípett 4megát.... (az 5230-nak csak 82Mb az össz telefonmemóriája)
Egyébként nem értem hogy mi bajod van velem, miért kötekedsz, és nézel totál idiótának...
érdekes hogy mindenkinek a romjában 70mb körüli a szabad hely, nálad meg 82... bocs hogy kissé hihetetlen. főleg úgy hogy az uda fájlt nem módosítod. és főleg úgy hogy 5230-ra felrakva a romodat 70 szabad marad. szóval még ha 82 is az össz 5230-on akkor is 12 megát használ a romod, tehát az 5800-on áruld már el hogy a büdös :censored: tud 86(összes)-82(szerinted ennyi szabad)= 4MB-ot használni a romod? Szerintem sehogy. De mutass léccó egy screenshotot ahol a handytaskman vagy az xplore azt mutatatja hogy c: (szabad: 82 / 86MB). majd ha mutatsz egy ilyet, akkor mélyen elnézést kérek. nem kötekedek csak baromira nem tetszik az ilyen "írjunk nagyobbat hogy az enyém tűnjön a legjobbnak" dolog. és mivel nem nézlek idiótának így csak azt tudom gondolni hogy ez szándékos megtévesztés. addig persze könnyű amíg mindenki csak a leírást nézi mert flash után egyik se nézi meg hogy mennyi is az annyi hanem nekiáll vadul telepíteni...

szerk: ÉN tévedtem. Bocsi :oops:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bladehu2 2010-04-24 szomb. 14:01:03-kor.
mgTerminator
4. szint
4. szint

bladehu2 írta:érdekes hogy mindenkinek a romjában 70mb körüli a szabad hely, nálad meg 82... bocs hogy kissé hihetetlen. főleg úgy hogy az uda fájlt nem módosítod. és főleg úgy hogy 5230-ra felrakva a romodat 70 szabad marad. szóval még ha 82 is az össz 5230-on akkor is 12 megát használ a romod, tehát az 5800-on áruld már el hogy a büdös :censored: tud 86(összes)-82(szerinted ennyi szabad)= 4MB-ot használni a romod? Szerintem sehogy. De mutass léccó egy screenshotot ahol a handytaskman vagy az xplore azt mutatatja hogy c: (szabad: 82 / 86MB). majd ha mutatsz egy ilyet, akkor mélyen elnézést kérek. nem kötekedek csak baromira nem tetszik az ilyen "írjunk nagyobbat hogy az enyém tűnjön a legjobbnak" dolog. és mivel nem nézlek idiótának így csak azt tudom gondolni hogy ez szándékos megtévesztés. addig persze könnyű amíg mindenki csak a leírást nézi mert flash után egyik se nézi meg hogy mennyi is az annyi hanem nekiáll vadul telepíteni...
Én megmutatom neked csinálok róla képet ha nem hiszed. Én is onnan tudo, hogy megnéztem a menüben, az xplore-al, meg mindenhol ahol kiírja a memóriát! Ez nem légből kapott dolog, nem csak a hasamraütöttem és írtam valamit! Szombaton fogom formázni a telót és akkor csinálok neked róla képet!
És 72Mb ramot is el lehet érni orange főképernyőtémával és obsidian black témával! Handy taskmanon néztem ami állítólag sokat eszik...
Kép
Samsung Galaxy S4
bladehu2
5. szint
5. szint

sihumens írta:Nem volt még olyan CFW, amiben ez lett volna változtatva, mivel azt egy fájlt tárolja, de ami az XLS fájlban meg van adva *.txt, azt nem létezik (vagy csak én nem találom ;) ), úgyhogy egyelőre így marad. Itt írtam le, hogy mit jelentenek a csíkok, melyik csík hány százalékot jelent. Ha sikerült megoldani ezt a problémát, úgyis beleteszi valaki majd a ROM-jába, és biztos fogsz róla értesülni. Javítsatok, ha tévedek.... :shifty:
ja, nincs ilyen txt. csináltam. meglássuk. de ez is ugye csak arra jó hogy a telefon által mért akku töltöttség kijelzését konfigolja. na most ha a telefon 100%-ot mér 2 napig, akkor hiába állítok ebben bármit, mindig az összes pálcát fogja mutatni. aztán ha hirtelen leesik 70%-ra akkor meg (jelen beállításom szerint) rögtön 2 pálca fog eltűnni. és itt az alapvető gond hogy a telefon sz.rul mér. valszeg pont ezért hagyták ki az egész konfigot az OS-ből.
csirke18
1. szint
1. szint
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: csirke18 »

te figyu már bladehu!

én a RAM méretére mondtam hogy 70mb!!!!!!
amikor bekapcsolom a telefont majd várok vele 2 percet, hogy felálljon, és rábökök a Handy Taskmanre, akkor 69-70mb SZABAD RAM-ot ír ki.

miután belementem a menübe+ elindítottam a Üzenetek,Napló,Óra,Névjegyzék-->> 65mb körüli szabad RAM - marad.

a Szabad HELY a C:-n 80mb körül volt miután flasheltem. persze mostmár hogy telepitgettem rá dolgokat (néhányat telefonra) ez az érték csökkent...
szóval NEM keverte össze senki se hogy mennyi a szabad hely illetve hogy mennyi a szabad RAM!

2.35-ös Terminator féle SW van fennt a v40-es 5800-mon.
és csak arra voltam kíváncsi hogy mit művelhetett termi az sw-vel hogy ennyi lett a szabad ROM. ugyanis a Taylor meg a többi féle sw -ben a max szabad ram indulásnál : 60mb-körül van...
mgTerminator
4. szint
4. szint

csirke18 írta:te figyu már bladehu!

én a RAM méretére mondtam hogy 70mb!!!!!! ................
Én le fogom nektek fényképezni digit géppel a ramot is, meg a szabad helyet a C meghajtón! Az exif adatoknál meg lehet majd látni hogy digit géppel volt csinálva a kép, nem photoshop-al.
Kép
Samsung Galaxy S4
kisst350
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SonyEricsson Xperia X10i

Hozzászólás Szerző: kisst350 »

Taylor írtál valami meglepetést mára hogy lesz az oldaladon ! Mikor és mi az??? csak nem N97-es homescreen? :)
bladehu2
5. szint
5. szint

kisst350 írta:Taylor írtál valami meglepetést mára hogy lesz az oldaladon ! Mikor és mi az??? csak nem N97-es homescreen? :)
Odamentél és nincs semmi új az oldalon. Meglepődtél? Meg. Tehát volt meglepetés az oldalon. Volt. :D
Válasz küldése

Vissza: “Modding”