OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Limahl »

:D :D Kép
Samsung galaxy s7 edge
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

MrAngelo írta:Persze, tervezet. Még...
Szerintem csak azért dobták közhírré, hogy megnézzék mennyire háborodnak fel az emberek. Ha nagyon akkor bevezetik, ha csak kicsit akkor nem. Hiszen pont az a lényeg, hogy NE legyünk boldogok.

Egyébként szerintem mindkét oldal ellenzéki. :cool2:
Afelől senkinek se legyen kétsége hogy nem lesz bevezetve mert belesz de nem ilyen formába hanem majd idővel kitalálják hogy mekkora összeg legyen. Szerintem kitalálnak valami 1-2 ezer forintos pluszt amiből majd lesz x% áthárítás a szolgáltatók részéről.
Menni fog az anyázás egy darabig aztán lehiggadnak a kedélyek és természetessé válik mint eddig minden hasonló sarc...
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

MrAngelo írta:Persze, tervezet. Még...
Szerintem csak azért dobták közhírré, hogy megnézzék mennyire háborodnak fel az emberek. Ha nagyon akkor bevezetik, ha csak kicsit akkor nem. Hiszen pont az a lényeg, hogy NE legyünk boldogok.

Egyébként szerintem mindkét oldal ellenzéki. :cool2:
Több EU-s törvénnyel ellentétes ez, ha be is vezetik, akkor is pofán veri az EU a kormányt érte, ahogy most visszakozni kényszerül a pálinkafőzéssel is...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

Macika írta: Több EU-s törvénnyel ellentétes ez, ha be is vezetik, akkor is pofán veri az EU a kormányt érte, ahogy most visszakozni kényszerül a pálinkafőzéssel is...
És ha pofán veri? Max kapunk egy kis büntetést. amit egy újabb adóval kompenzálnak majd. Pl. facebook poszt adó. :)
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

MrAngelo írta:
Macika írta: Több EU-s törvénnyel ellentétes ez, ha be is vezetik, akkor is pofán veri az EU a kormányt érte, ahogy most visszakozni kényszerül a pálinkafőzéssel is...
És ha pofán veri? Max kapunk egy kis büntetést. amit egy újabb adóval kompenzálnak majd. Pl. facebook poszt adó. :)
A pálinkafőzésnél sem büntit kaptunk.
Hanem összecsapta a kormány a sarkát és "ÉRTETTEM!"

És januártól már változik is az adómentesen főzhető pálinka mennyisége...
Na nem mintha nem lenne szerintem egy családnak elég 50 liter 70 fokos pálesz 1 évre...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Macika írta:És januártól már változik is az adómentesen főzhető pálinka mennyisége...
Na nem mintha nem lenne szerintem egy családnak elég 50 liter 70 fokos pálesz 1 évre...
Itt egész egyszerűen arról van szó hogy amíg nyer az állampolgár valamit addig minden szép és jó amikor meg veszít akkor mindenki szemét.
Ezt most nem konkrétan Neked írom hanem csak úgy általánosságba csak azért idéztelek hogy ehez fűzök véleményt.
Hogy valamennyire témánál is maradjunk kezdjük pl a mobilokkal.
Amikor egy jogszabályhiányt kihasználva adómentesen veszi az ember a mobilját akkor örül, vagy amikor letőlt ingyen valami programot/filmet/játékot lassan természetesnek veszi de lehetne említeni akár a cigit is amit egyre többen kéz alól vesznek meg még kismillió dolgot.
Ez nyilvánvalóan hatalmas kiesés meg akár a minimál bejelentések stb ezt valahogy pótolni kell. Nyilván lehetne jobb dologra is fordítani de most tényleg ne a politika részével foglalkozzunk.
Tehát ha már mindenképp emelni kell valamit akkor igenis azt mondom legyen pl 1 ezressel drágább a net attól még ugyanúgy neten fognak lógni az emberek mert megszoktuk és elkényelmesedtünk mellette-
Azért írom hogy legyen ez drágább mert az igazán szegényeknél nemhogy net hanem még számítógép sincs tehát őket ez abszolute nem fogja érinteni míg ha pl a kenyér vagy a tej árát emelték volna az sokkal valószínűbb hogy őket is érintené.
Tehát nem kell itt ekkora hisztit csapni evégett egyszer az állampolgár nyer (fenti okok) egyszer meg az állam (adók)
Majd a legközelebbi (fenti okos) vásárlásodnál a többszörösét keresed vissza mint amit addig befizetsz pluszba...
These users thanked the author Segal for the post:
Macika (2014-10-22 szer. 22:43:40)
Rating: 2.63%
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Segal írta:Tehát nem kell itt ekkora hisztit csapni evégett egyszer az állampolgár nyer (fenti okok) egyszer meg az állam (adók)
Majd a legközelebbi (fenti okos) vásárlásodnál a többszörösét keresed vissza mint amit addig befizetsz pluszba...
szerintem nagyon félreérted hogy mi ezzel az értelmes emberek baja (és most nem a bármelyik oldalhoz tartozó, habzó szájú agymosottakról beszélek). nekem konkrétan pl az hogy szándékosan magasan tartják az áfát (többek közt azon az alapvető kenyéren, tejen, liszten, cukron, stb amit a legszegényebb rétegnek is meg kell venni) CSAK azért hogy az áfacsaló haverok minél többet tudjanak kilopni abból a kasszából ahová mellesleg mi tejeljük be a pénzt. vagy hogy stadionokat építenek a falábúvilághírű magyar focistáknak, CSAK azért hogy a haverok sokszorosan túlárazott árakon kapják meg a zsíros megbízásokat aztán pár év alatt milliárdosok legyenek. aztán mikor kiderül hogy túl sokat loptak ki és kevés a zsé a kötelező kiadásokra (nyugdíj,segélyek,eü,stb) akkor megintcsak mi fizetünk be valami újabb adót. ha ezt a pénzt arra költenék hogy baromi jó ingyenes utaink (nem csak autópálya, hanem mondjuk egy róbert károly) legyenek, hogy nem csak budapesten de vidéken is baromi jó tömegközlekedés legyen, hogy fasza kórházaink legyenek ahol 3 hónappal előre kért időpont esetén nem 2 órát kell még várni egy kiégett/fáradt/alulfizetett orvosra, akkor nagyon szívesen befizetnék nem ezer de akár több ezer ft-ot is. mondjuk így is befizetem csak baromira nem szívesen. oldalakról meg annyit hogy az egyik 19 a másik meg egy híján 20. mindegyik megtalálta régen is és a jövőben is meg fogja találni hogy húzzon le rólunk még egy n+1 bőrt. és akármennyire is esetleg elterelés (erről a felfújt de a röhejes usa kitiltásról vagy a híres déli áramlatról) ez a csont amit hirtelen bedobtak, ha nem egy nevenincs képviselő jelenti be hanem VM, akkor tervezet ide vagy oda valamilyen formában biztos fizetni fogunk.
ferret
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
Has thanked: 112 times
Been thanked: 350 times

Hozzászólás Szerző: ferret »

Kép Kép
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Macika írta:
MrAngelo írta:
A pálinkafőzésnél sem büntit kaptunk.
Hanem összecsapta a kormány a sarkát és "ÉRTETTEM!"

És januártól már változik is az adómentesen főzhető pálinka mennyisége...
"A magánfőzés esetében az előállított párlat után a magánfőzőnek jövő évtől évi 1000 forint átalányadót kellene fizetnie."
Változik, de azért nem vészes az az évi 1000 forint :)
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

Samsung galaxy s7 edge
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”