OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Damir »

Macika írta:
Promi írta:Segítségeteket kérném a döntésemben. Egy hónap múlva tudok venni egy telefont, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket és melyik boltból érdemes rendelni, vagy akár fel is mennék érte Pestre. Amit kinéztem az a Samsung Galaxy S5, illetve az LG G3. Mivel most egy S3 -asom van ezért egy kicsit az S5 felé húz a szívem.
Esetleg még az S5 mini is szóba jöhet, nem? Az is nagyon kis bitang jószág!
S5 mini bitang jószág? :)
Azon az áron kapni egy LG G2-t, na az bitang jószág. Vagy ha a kisebb méret a fontos, akkor Z1 compact. Nincs bennük ujjlenyomat olvasó, meg pulzusmérő, de sokkal időtállóbb a hardver mindegyikben.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Damir írta:
Macika írta:
Promi írta:Segítségeteket kérném a döntésemben. Egy hónap múlva tudok venni egy telefont, de nem tudom eldönteni, hogy melyiket és melyik boltból érdemes rendelni, vagy akár fel is mennék érte Pestre. Amit kinéztem az a Samsung Galaxy S5, illetve az LG G3. Mivel most egy S3 -asom van ezért egy kicsit az S5 felé húz a szívem.
Esetleg még az S5 mini is szóba jöhet, nem? Az is nagyon kis bitang jószág!
S5 mini bitang jószág? :)
Azon az áron kapni egy LG G2-t, na az bitang jószág. Vagy ha a kisebb méret a fontos, akkor Z1 compact. Nincs bennük ujjlenyomat olvasó, meg pulzusmérő, de sokkal időtállóbb a hardver mindegyikben.
Nem tudom, volt-e S5mini egyáltalán a kezedben vagy csak zsigerből szólod le.
Én próbáltam. Ár-teljesítmény viszonyban 4magos procival , 1,5 GB RAM-mal, bővíthető háttértárral, 16 GB-os belső SD-vel IGEN jó vétel, alig 2 hónapja megjelent cuccként 110ezerért.

Az LG G2 nem bővíthető tárhelyes. Alapból kizárva. Na meg majdnem pont 25 mm-rel nagyobb kijelző-átlójú.
A Z1 Compact pedig érezhetően kisebb kijelzővel, ráadásul kevésbé szép képpel (az ujjlenyomat-olvasó olyan sokat nem ér nekem, de akkor is van az S5miniben).
Valamint SONY-t SOHA! :)
Ráadásul az alul-felül szükségtelenül vastag kialakítású káva számomra elfogadhatatlan.

De elnézést mindenkitől, nem akartam vitát generálni, pusztán segíteni akartam egy másik modell megemlítésével...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
hetn
2. szint
2. szint
Készüléktípus: LG G4 SGS3 4.3
Has thanked: 14 times
Been thanked: 21 times

Hozzászólás Szerző: hetn »

"Valamint SONY-t SOHA! :)"

Miért tiltakozol ennyire a Sony ellen?
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: LG G4 + Sony Xperia Tab Z
Has thanked: 52 times
Been thanked: 86 times

Hozzászólás Szerző: MrAngelo »

hetn írta:"Valamint SONY-t SOHA! :)"

Miért tiltakozol ennyire a Sony ellen?
Pont ezt akartam kérdezni.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

1980 körül kezdtem saját pénzecskével rendelkezni és venni saját elgondolás alapján műszaki cuccokat.
Természetesen mindenből SONY-t. Hiszen akkoriban (aki nem élt a kommunizmusban, az el sem tudja képzelni elbeszélés alapján, milyen volt az) egyértelmű volt, hogy a legjobbak, irgalmatlan dolog volt egy-egy NYUGATI márkájú cucchoz hozzájutni.
Aztán ahogy egyre többet vettem, vehettem, lett rendszeres saját keresetem, egyre többször szembesültem azzal, hogy egyre inkább a nevet kell megfizetni.

Elég belegondolni a kijelzőkbe!
Évtizedeken át (de szerintem ma is) a broadcasting szabvány alapból a SONY-ra épült. A Trinitron, majd a Black Trinitron, a Hi-Black Trinitron, még később az FD-Trinitron, mind olyan megjelenítőket jelentett, ami etalon volt.
Emlékszem, 1997-ben 310e Ft-ért (ma ez szerintem simán 1millió közelében van) vettem egy 52 kilós óriási FD-Trinitron SONY-t, micsoda királyság volt, a lábnyomába nem léphetett más készülék képminőségben!

Tehát az a cég, amely több évtizedes broadcasting diktátorság után olyan HITVÁNY, fakó, elfogadhatatlan betekintési szögű kijelzőt tesz a 120e Ft-os mobiljaiba, mint a SONY, az KERÜLENDŐ!
Az a cég, amely különböző Bravia-fejlesztésekkel jelen van a szórakoztató elektronikában, az NEM engedheti meg magának, hogy ilyen hitvány minőségű kijelzőkkel szórja szét a készülékeit. Elhiszem, hogy mostanában a Z-től a Triluminos-szal már máshogyan van, igyekeznek, jó ötlet a kék háttérvilágítás, de egyszer majd álljunk már egymás mellé ugyanazzal a képpel a telefonon mondjuk -20 fokban, vagy nyáron, 40 fok közelében. :D

Másik dolog, hogy a csak végtelenben találkozó párhuzamos egyenes vonalakat ismerő dizájnerek sem állnak közel a szívemhez.

És végül a kapcsolók/gombok elhelyezkedése, formája is elfogadhatatlan dizájn-szempontból a számomra.
Elhiszem, hogy meg lesz magyarázva nekem, hogy a készülék jobb oldalára odab...ott nagy, kör alakú, a POWER ON nemzetközi jelölését viselő gombbal lehet CSAK bekapcsolni egy mobiltelefont, de szerencsére szép számmal vannak ellenpéldák, ahol olyan TERVEZÉS folyik, ami átgondolt, emberi kézbe való.
És nem fél az ember, hogy megszúrja valamelyik sarkos részével a kezét/tenyerét a készülékház...

Na, ide kérném a dárdákat....széthúzom az inget a mellkasomon! :D
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

one+one,igy áll hozzá root,bootloader nyitás stb,követendő példa lehetne, ;) ez nem samu. :D garait semmiképp nem bukod,remélem követendő példa.ha megvettem semmi közük hozzá.

http://oneplus.net/support/answer/will- ... y-warranty

valamely kinai mobiltesztben olvastam,gyárilag van root,csak be köll kapcsolni,ennyi.ha igy állnak hozzá tarolni fognak,ezt kéne követni a nagy neveknek is,semmi közük hozzá,ha már drága pénzért megvettem.
Samsung galaxy s7 edge
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Macika írta:...Na, ide kérném a dárdákat....széthúzom az inget a mellkasomon! :D
Sajnos nincs dárdám. :mrgreen:
Elfogadom amit írtál, összehasonlítási alapom nincs, így tökéletesen meg vagyok elégedve a tab Z-vel. Betekintési szög meg ppi adatok nem érdekelnek, szerintem (és ismerősök szerint is) teljesen jól látható a kijelző féloldalról nézve is bár meglepő módon általában szemből néztem. Inkább a kijelző csillogás zavar napfényben.
Én úgy vagyok vele, hogy ma már nem nagyon van SZEMMEL LÁTHATÓ kijelzőbeli különbség ebben a kategóriában.

Azt viszont leszögezném, hogy bravia engine ide vagy oda, én nem látok különbséget ha be van kapcsolva, ha nincs. Hozzáteszem, hogy Lux-ot használok mert nélküle túl erős a fénye a kijelzőnek még minimumon is.

A kocka dizájn nekem személy szerint pont tetszik, nemigen szeretem a gömbölyded formákat.
Ami nekem fontos szempont volt vásárláskor, az pont a kocka forma és a vízállóság.
Utóbbi főleg:

Kép Kép
fefe86
3. szint
3. szint
Készüléktípus: iPhone 5S 32GB + Nokia N9 64GB
Has thanked: 23 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: fefe86 »

hogy hozzászóljak én is... minap tapogattam meg egy Z1 compactot... mert erősen keresem az N9 utódját (a fenét, mert mindig velem lesz, csak a prioritás változik :) ), és az 5'-os 930-at egyenlőre nagynak találom (tudom,tudom, majd megszoknám....). a Z1C bejött (pláne, mert fürge, karaj kamera, IP védettség), de magán a telón nem jött be sem a kijelző, sem az a számomra gusztustalan kör alakú bekapcs/lezáró gomb.... A szögletességgel nincs bajom, azt preferálom, de a Sony mérnökeire ráférne egy pár óra training ha már a design-nál tartunk....
MrAngelo
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint

Igen, a bekapcs gomb elég izé. A tabon elveszik de asszem a telefonon is ugyanekkora.
Engem speciel nem zavar.
Azért, hogy a Z1-ben karaj a kamera... :hmm2: Ja, sok a megapixel az biztos. Csak a szenzor kicsi hozzá.
Én szerintem megvárom a Z4-et, abban majd elvileg kompakt kamera méretű szenzor lesz. Aztán kitudja, lehet addigra valamelyik más gyártó kijön valami jobbal.
fefe86
3. szint
3. szint
Készüléktípus: iPhone 5S 32GB + Nokia N9 64GB
Has thanked: 23 times
Been thanked: 47 times

Hozzászólás Szerző: fefe86 »

MrAngelo írta:Igen, a bekapcs gomb elég izé. A tabon elveszik de asszem a telefonon is ugyanekkora.
Engem speciel nem zavar.
Azért, hogy a Z1-ben karaj a kamera... :hmm2: Ja, sok a megapixel az biztos. Csak a szenzor kicsi hozzá.
Én szerintem megvárom a Z4-et, abban majd elvileg kompakt kamera méretű szenzor lesz. Aztán kitudja, lehet addigra valamelyik más gyártó kijön valami jobbal.
Z1 compact-ot írtam.. ;) és gépen néztem meg a fotókat, nem volt vállalhatatlan.... :D kevés fénynél erősen zajosodik, de ne legyünk telhetetlenek... :)
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”