1980 körül kezdtem saját pénzecskével rendelkezni és venni saját elgondolás alapján műszaki cuccokat.
Természetesen mindenből SONY-t. Hiszen akkoriban (aki nem élt a kommunizmusban, az el sem tudja képzelni elbeszélés alapján, milyen volt az) egyértelmű volt, hogy a legjobbak, irgalmatlan dolog volt egy-egy NYUGATI márkájú cucchoz hozzájutni.
Aztán ahogy egyre többet vettem, vehettem, lett rendszeres saját keresetem, egyre többször szembesültem azzal, hogy egyre inkább a nevet kell megfizetni.
Elég belegondolni a kijelzőkbe!
Évtizedeken át (de szerintem ma is) a broadcasting szabvány alapból a SONY-ra épült. A Trinitron, majd a Black Trinitron, a Hi-Black Trinitron, még később az FD-Trinitron, mind olyan megjelenítőket jelentett, ami etalon volt.
Emlékszem, 1997-ben 310e Ft-ért (ma ez szerintem simán 1millió közelében van) vettem egy 52 kilós óriási FD-Trinitron SONY-t, micsoda királyság volt, a lábnyomába nem léphetett más készülék képminőségben!
Tehát az a cég, amely több évtizedes broadcasting diktátorság után olyan HITVÁNY, fakó, elfogadhatatlan betekintési szögű kijelzőt tesz a 120e Ft-os mobiljaiba, mint a SONY, az KERÜLENDŐ!
Az a cég, amely különböző Bravia-fejlesztésekkel jelen van a szórakoztató elektronikában, az NEM engedheti meg magának, hogy ilyen hitvány minőségű kijelzőkkel szórja szét a készülékeit. Elhiszem, hogy mostanában a Z-től a Triluminos-szal már máshogyan van, igyekeznek, jó ötlet a kék háttérvilágítás, de egyszer majd álljunk már egymás mellé ugyanazzal a képpel a telefonon mondjuk -20 fokban, vagy nyáron, 40 fok közelében.
Másik dolog, hogy a csak végtelenben találkozó párhuzamos egyenes vonalakat ismerő dizájnerek sem állnak közel a szívemhez.
És végül a kapcsolók/gombok elhelyezkedése, formája is elfogadhatatlan dizájn-szempontból a számomra.
Elhiszem, hogy meg lesz magyarázva nekem, hogy a készülék jobb oldalára odab...ott nagy, kör alakú, a POWER ON nemzetközi jelölését viselő gombbal lehet CSAK bekapcsolni egy mobiltelefont, de szerencsére szép számmal vannak ellenpéldák, ahol olyan TERVEZÉS folyik, ami átgondolt, emberi kézbe való.
És nem fél az ember, hogy megszúrja valamelyik sarkos részével a kezét/tenyerét a készülékház...
Na, ide kérném a dárdákat....széthúzom az inget a mellkasomon!

"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill