Windows 7 tippek-trükkök,tapasztalatok

Kötetlen csevegések témái
-Dr-Strust-
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Sony Xperia Z
Nem: Férfi
Has thanked: 31 times
Been thanked: 32 times

Re: Windows 7 tippek-trükkök,tapasztalatok

Hozzászólás Szerző: -Dr-Strust- »

Nem vista az aalapja ;)

Amúgy ne a vistáról legyen szó, hanem a win7-ről! ;)
Kép
Kép
gyula84
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Note10 Plus + Nokia 808
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: gyula84 »

fonix232 írta:
gyula84 írta:
fonix232 írta: Énis tartom... nameg nekem a Vista kibírt vagy 10 percet, SP1es... Elkezdem rá felrakni az Alcohol 120%ot, erre kb 50%nál kékhalál, és totál behalt...
Win7re alapba nem ment fel Alc 120 de legalább nem fagyott be...egyszer kellett 6 nap alatt újrarakni, mert elcsesztem az aktiválást egy vacak progival...
de megy és most leszedem a 64 bitest is hogy legyen! :taps1: :taps1:
Windows Se7en :Notworty: :Notworty:

Ja és WinVista nekem is vacak volt... kikapcsolt Aeróval meg effektekkel se töltött be úgy mint Xp plusz témákkal meg személyes loginscreenel...
Pedig konfigom jó:
AMD Athlon x64 6200+ X2
MSI K9A2-CF alaplap
ATi Radeon Gigabyte HD3870 Tuning verzió (limitált széria, nem 512 hanem 768 Mbyte memória)
2 GB RAM
500 GB winchester, 7600as fordulatszám, 32 megás puffer
500W táp
DVD-író
Philips 190WV monitor 1440x900as felbontással
Ez ha jól tudom ( :geek: <megjegyzem ez az ikon jobb lenne kockafejjel!> ) jelenleg elég jó gép, és Vista összes driverrel mindennel mégis vacakolt...
Na azért nem kell elugorni vele, mármint a win7el, mert pl vistánál nekem a drivernél, ha nem volt rá jó azt irta ki nem erre a rendszerre való. Na és win7nél meg felment kaptam egy kékhalált és vakarhattam le csökkentett módban a drivert, mert simán nem indult már el többet :D
te gyula, milyen driver volt? ha ati vidikarié akkor azért... mert ati kiadott direkte egy drivert win7hez, ha meg nem akkor hagyd win7re a drivertelepítést, nekem egyből mindenhez talált szal...
Soundblaster es vistára való és megprobáltam win7re de felment és kékhalál tehát most már érted miért írtam :D Hogy awin7 sem olyan jó azért és soundblasterhez nincs driverük :(
Bdany
2. szint
2. szint
Készüléktípus: N95 6630 7650 770
Has thanked: 1 time
Been thanked: 1 time
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bdany »

Hangkártyával én is láttam már win7et hülyülni, akkor egy megpiszkált xp-re való driver működött. Mármint nem a win7 miatt piszkálták meg, hanem még anno mikor xphez adták ki :)
http://www.n95.hu Nokia N95-el és egyéb S60-as telefonokkal foglalkozó információs oldal :)
talamascaproject
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 920
Been thanked: 6 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: talamascaproject »

Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
PH: NOKIA 3210-->7110-->SONY J6-->NOKIA 5510-->6510-->7650-->6630-->N91-->MIO A701-->NOKIA N95-->5800 XM-->iPhone 3G 16GB--›iPhone 4,iPad 3G,16GB;iPhone 4S, iPad 2--->Nokia Lumia 920
sutyi
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia E51 PCode 0554359 Black
Has thanked: 0

Hozzászólás Szerző: sutyi »

talamascaproject írta:Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
A win7 telepítésekor módosult a boot.ini file-od,amit vissza kellene írni az eredeti konfigra.
Nyisd meg egy szövegszerkesztővel,és ha tudod,írd át.
Nálam XP alatt,ami a "C" partícion van,és van egy "D" part is,ez így néz ki:
"[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect"

Ha nem akarsz beleturkálni,akkor itt egy másik megoldás:
Sajátgép->jobbegér Tulajdonságok->Speciális->Indítás,helyreállítás Beállítások-> Itt jelöld ki a Vistát,mint indítandó rendszert,és vedd ki a rendszerek listájának megjelenítésétől a pipát.

Megjegyzem,ez XP alatt van így,Vistáról nincs infóm....
Kép
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

talamascaproject írta:Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
Igen, jelezték páran az angol fórumokon hogy BootLoaderrel ellátott Visták behalnak Win7 telepítéskor...
MerLinh írta:mondjuk nem értem a gondjaitokat a vistaval nekem soha semmi gondom nem volt vele és a töltési sebessége is jó volt....az tény a win7 jó, de ne felejtsük el az is vista mivel vista az alapja... de az már jó hogy a gadgeteknek már nem kell az oldalsáv :taps2:
MerLinh, a Windows Se7en alapja egyáltalán NEM A VISTA!
Ezt kérem értse meg mindenki, és ne próbálja meg felrakni a win7re a vistás drivereket, az XP-sek mennek (a 32 bitesek, nekem 64 bites win7 alatt nemment a Belkin WiFi vevőm drivere sajna...) mivel a Microsoft spórolás (mind idő, mind pénz szempontjából) fogta az XP és a vista alapjait, a magot, összegyúrta, és így megkapták az újat... a drivereket az XP-s rész kezeli, ezért nem mennek a vistás cuccok...
És hogy mi a bajunk Vistával? Azon kívül hogy túlértékelik, és qvadrága, azon kívül semmi (szerintem egy láda lóxarért te sem adnál 30-40 ezer forintot...mivel ma egy VIsta Ultimate annyiba kerül kb, jobb helyeken)
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
talamascaproject
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 920
Been thanked: 6 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: talamascaproject »

sutyika írta: Ha nem akarsz beleturkálni,akkor itt egy másik megoldás:
Sajátgép->jobbegér Tulajdonságok->Speciális->Indítás,helyreállítás Beállítások-> Itt jelöld ki a Vistát,mint indítandó rendszert,és vedd ki a rendszerek listájának megjelenítésétől a pipát.

Megjegyzem,ez XP alatt van így,Vistáról nincs infóm....
Ez volt a megoldás, köszönöm szépen!!! :taps2: :taps2: :taps2:
Vista alatt már nincs boot.ini, de ezeket a beállításokat meg lehet csinálni.

Még egy érdekesség:
Bár a W7-t tartalmazó partíciót kompletten gyalultam, mégis a W7 volt az alap indítandó rendszer... :)
PH: NOKIA 3210-->7110-->SONY J6-->NOKIA 5510-->6510-->7650-->6630-->N91-->MIO A701-->NOKIA N95-->5800 XM-->iPhone 3G 16GB--›iPhone 4,iPad 3G,16GB;iPhone 4S, iPad 2--->Nokia Lumia 920
gyula84
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Note10 Plus + Nokia 808

Hozzászólás Szerző: gyula84 »

fonix232 írta: és ne próbálja meg felrakni a win7re a vistás drivereket, az XP-sek mennek (a 32 bitesek, nekem 64 bites win7 alatt nemment a Belkin WiFi vevőm drivere sajna...) mivel a Microsoft spórolás (mind idő, mind pénz szempontjából) fogta az XP és a vista alapjait, a magot, összegyúrta, és így megkapták az újat... a drivereket az XP-s rész kezeli, ezért nem mennek a vistás cuccok...
A vistás nvidia simán megy Win7 alatt!
NBK
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: NBK »

gyula84 írta: A vistás nvidia simán megy Win7 alatt!
Így van és ugyanez igaz az ati driverekre is :)
sozs
3. szint
3. szint
Készüléktípus: LG K42
Has thanked: 10 times
Been thanked: 36 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sozs »

Nekem eddig igen be jött a Win7 Vista után pláne. Viszont míg Vista alatt a vezeték nélkülim működött, Win7 alatt nem. Konkrétan felismeri az USB-s Csigabájt Wireless-t, telepítéskor elkérte a csatlakozási kódot a vezeték nélkülihez, de szerinte nem volt jó. Indításkor viszont felhasználóit és jelszót kér, és ugye csak jelszó van. Semmi képen nem jön össze, esetleg valakinek?
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”