Windows 7 tippek-trükkök,tapasztalatok
- -Dr-Strust-
- Moderátor
- Készüléktípus: Sony Xperia Z
- Nem: Férfi
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 32 times
Re: Windows 7 tippek-trükkök,tapasztalatok
Nem vista az aalapja
Amúgy ne a vistáról legyen szó, hanem a win7-ről!
Amúgy ne a vistáról legyen szó, hanem a win7-ről!
- gyula84
- 2. szint
- Készüléktípus: Note10 Plus + Nokia 808
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Soundblaster es vistára való és megprobáltam win7re de felment és kékhalál tehát most már érted miért írtam Hogy awin7 sem olyan jó azért és soundblasterhez nincs driverükfonix232 írta:te gyula, milyen driver volt? ha ati vidikarié akkor azért... mert ati kiadott direkte egy drivert win7hez, ha meg nem akkor hagyd win7re a drivertelepítést, nekem egyből mindenhez talált szal...gyula84 írta:Na azért nem kell elugorni vele, mármint a win7el, mert pl vistánál nekem a drivernél, ha nem volt rá jó azt irta ki nem erre a rendszerre való. Na és win7nél meg felment kaptam egy kékhalált és vakarhattam le csökkentett módban a drivert, mert simán nem indult már el többetfonix232 írta: Énis tartom... nameg nekem a Vista kibírt vagy 10 percet, SP1es... Elkezdem rá felrakni az Alcohol 120%ot, erre kb 50%nál kékhalál, és totál behalt...
Win7re alapba nem ment fel Alc 120 de legalább nem fagyott be...egyszer kellett 6 nap alatt újrarakni, mert elcsesztem az aktiválást egy vacak progival...
de megy és most leszedem a 64 bitest is hogy legyen!
Windows Se7en
Ja és WinVista nekem is vacak volt... kikapcsolt Aeróval meg effektekkel se töltött be úgy mint Xp plusz témákkal meg személyes loginscreenel...
Pedig konfigom jó:
AMD Athlon x64 6200+ X2
MSI K9A2-CF alaplap
ATi Radeon Gigabyte HD3870 Tuning verzió (limitált széria, nem 512 hanem 768 Mbyte memória)
2 GB RAM
500 GB winchester, 7600as fordulatszám, 32 megás puffer
500W táp
DVD-író
Philips 190WV monitor 1440x900as felbontással
Ez ha jól tudom ( <megjegyzem ez az ikon jobb lenne kockafejjel!> ) jelenleg elég jó gép, és Vista összes driverrel mindennel mégis vacakolt...
-
- 2. szint
- Készüléktípus: N95 6630 7650 770
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 1 time
- Kapcsolat:
Hangkártyával én is láttam már win7et hülyülni, akkor egy megpiszkált xp-re való driver működött. Mármint nem a win7 miatt piszkálták meg, hanem még anno mikor xphez adták ki
http://www.n95.hu Nokia N95-el és egyéb S60-as telefonokkal foglalkozó információs oldal
- talamascaproject
- 2. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 920
- Been thanked: 6 times
- Kapcsolat:
Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
PH: NOKIA 3210-->7110-->SONY J6-->NOKIA 5510-->6510-->7650-->6630-->N91-->MIO A701-->NOKIA N95-->5800 XM-->iPhone 3G 16GB--›iPhone 4,iPad 3G,16GB;iPhone 4S, iPad 2--->Nokia Lumia 920
- sutyi
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia E51 PCode 0554359 Black
- Has thanked: 0
A win7 telepítésekor módosult a boot.ini file-od,amit vissza kellene írni az eredeti konfigra.talamascaproject írta:Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
Nyisd meg egy szövegszerkesztővel,és ha tudod,írd át.
Nálam XP alatt,ami a "C" partícion van,és van egy "D" part is,ez így néz ki:
"[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional - magyar" /noexecute=optin /fastdetect"
Ha nem akarsz beleturkálni,akkor itt egy másik megoldás:
Sajátgép->jobbegér Tulajdonságok->Speciális->Indítás,helyreállítás Beállítások-> Itt jelöld ki a Vistát,mint indítandó rendszert,és vedd ki a rendszerek listájának megjelenítésétől a pipát.
Megjegyzem,ez XP alatt van így,Vistáról nincs infóm....
- fonix232
- 5. szint
- Készüléktípus: ZTE Blade
- Been thanked: 44 times
Igen, jelezték páran az angol fórumokon hogy BootLoaderrel ellátott Visták behalnak Win7 telepítéskor...talamascaproject írta:Múlt héten felraktam a W7-t, Vista mellé. A Vista boot-loader-es "okosítása" miatt viszont formázással leszedtem a W7-t. Ezzel megint használható lett a Vista, azonban bootoláskor megmaradt a W7 is... Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy hogyan lehetne ezt rendbetenni? Választ előre is köszönöm!
MerLinh, a Windows Se7en alapja egyáltalán NEM A VISTA!MerLinh írta:mondjuk nem értem a gondjaitokat a vistaval nekem soha semmi gondom nem volt vele és a töltési sebessége is jó volt....az tény a win7 jó, de ne felejtsük el az is vista mivel vista az alapja... de az már jó hogy a gadgeteknek már nem kell az oldalsáv
Ezt kérem értse meg mindenki, és ne próbálja meg felrakni a win7re a vistás drivereket, az XP-sek mennek (a 32 bitesek, nekem 64 bites win7 alatt nemment a Belkin WiFi vevőm drivere sajna...) mivel a Microsoft spórolás (mind idő, mind pénz szempontjából) fogta az XP és a vista alapjait, a magot, összegyúrta, és így megkapták az újat... a drivereket az XP-s rész kezeli, ezért nem mennek a vistás cuccok...
És hogy mi a bajunk Vistával? Azon kívül hogy túlértékelik, és qvadrága, azon kívül semmi (szerintem egy láda lóxarért te sem adnál 30-40 ezer forintot...mivel ma egy VIsta Ultimate annyiba kerül kb, jobb helyeken)
- ZTE Blade - CyanogenMod 7
- Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
- Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
- talamascaproject
- 2. szint
- Készüléktípus: Nokia Lumia 920
- Been thanked: 6 times
- Kapcsolat:
Ez volt a megoldás, köszönöm szépen!!!sutyika írta: Ha nem akarsz beleturkálni,akkor itt egy másik megoldás:
Sajátgép->jobbegér Tulajdonságok->Speciális->Indítás,helyreállítás Beállítások-> Itt jelöld ki a Vistát,mint indítandó rendszert,és vedd ki a rendszerek listájának megjelenítésétől a pipát.
Megjegyzem,ez XP alatt van így,Vistáról nincs infóm....
Vista alatt már nincs boot.ini, de ezeket a beállításokat meg lehet csinálni.
Még egy érdekesség:
Bár a W7-t tartalmazó partíciót kompletten gyalultam, mégis a W7 volt az alap indítandó rendszer...
PH: NOKIA 3210-->7110-->SONY J6-->NOKIA 5510-->6510-->7650-->6630-->N91-->MIO A701-->NOKIA N95-->5800 XM-->iPhone 3G 16GB--›iPhone 4,iPad 3G,16GB;iPhone 4S, iPad 2--->Nokia Lumia 920
- gyula84
- 2. szint
- Készüléktípus: Note10 Plus + Nokia 808
A vistás nvidia simán megy Win7 alatt!fonix232 írta: és ne próbálja meg felrakni a win7re a vistás drivereket, az XP-sek mennek (a 32 bitesek, nekem 64 bites win7 alatt nemment a Belkin WiFi vevőm drivere sajna...) mivel a Microsoft spórolás (mind idő, mind pénz szempontjából) fogta az XP és a vista alapjait, a magot, összegyúrta, és így megkapták az újat... a drivereket az XP-s rész kezeli, ezért nem mennek a vistás cuccok...
Így van és ugyanez igaz az ati driverekre isgyula84 írta: A vistás nvidia simán megy Win7 alatt!
- sozs
- 3. szint
- Készüléktípus: LG K42
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 36 times
- Kapcsolat:
Nekem eddig igen be jött a Win7 Vista után pláne. Viszont míg Vista alatt a vezeték nélkülim működött, Win7 alatt nem. Konkrétan felismeri az USB-s Csigabájt Wireless-t, telepítéskor elkérte a csatlakozási kódot a vezeték nélkülihez, de szerinte nem volt jó. Indításkor viszont felhasználóit és jelszót kér, és ugye csak jelszó van. Semmi képen nem jön össze, esetleg valakinek?