OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Segal »

Walaki01 írta:Üdv!
Sikerült beszereznem egy Energizer mobil töltőt, ami a csatlakozója szerint a Nokiámhoz való. A feszültsége azonos a gyári Nokia töltővel, viszont, a gyári, csak 890 ma töltőáramot ad, ez az új pedig, 1 Ampert. Namost. Elméletileg ez gyorsabban feltölti a készüléket, vagy a töltés, a telefon készülékben van szabályozva s nincs köze a töltő által leadott áramnak a töltés idejéhez?
Nincs szabalyozva a telefonba de nem feltetlen jo neki a gyorsabb toltes.
Ettol fuggetlenul hasznald nyugodtan ez nem dramai elteres.
These users thanked the author Segal for the post:
Walaki01 (2014-09-10 szer. 07:28:36)
Rating: 2.63%
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Segal írta:
Sikerült beszereznem egy Energizer mobil töltőt, ami a csatlakozója szerint a Nokiámhoz való. A feszültsége azonos a gyári Nokia töltővel, viszont, a gyári, csak 890 ma töltőáramot ad, ez az új pedig, 1 Ampert. Namost. Elméletileg ez gyorsabban feltölti a készüléket, vagy a töltés, a telefon készülékben van szabályozva s nincs köze a töltő által leadott áramnak a töltés idejéhez?
Én meg úgy tudom, hogy az akkuban lévő elektronika szabályozza. :hmm2:
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Nem: Férfi
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Damir írta:
Segal írta:
Én meg úgy tudom, hogy az akkuban lévő elektronika szabályozza. :hmm2:
maradjunk annyiban hogy a telefonban lévő elektronika figyeli az akkumlátor feszültségét és annak megfelelően szabályozza a töltőáramot :) az akkuban nincs szabályzó elektronika, ahogy a töltőben sem (persze kivétel lehet hogy akad, de én még nem láttam/hallottam ilyesmit). ha lenne akkor telefontól függetlenül is lehetne közvetlenül a töltővel tölteni az akksikat, de azt én nem próbálnám ki. persze olyan akksitöltő dokkolóban lehet tölteni mobil akkut ahol a dokkolóba van beleépítve az amúgy szögegyszerű töltőelektronika.
az eredeti kérdésre pedig: az 1A még teljesen jó. mobil akkukhoz általában 0.5C körüli töltőt adnak (ha az akku kapacitása 3000mAh akkor az 1C-s töltőáram = 3A amivel 1ó a teljes feltöltés), mert az az optimális egyensúly az elfogadható töltési idő és a hosszú élettartam között. esetedben kb 1750-es akksi lehet a telefonban, ami 1A-al töltve még mindig csak ~0.57C, ami bőven belefér.
These users thanked the author bladehu2 for the post:
Walaki01 (2014-09-10 szer. 07:28:17)
Rating: 2.63%
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

Akkor ott van (jó tudni, nem voltam biztos az akkus dologban), az a lényeg, hogy szabályozva van. :D

Egyébként nem biztos, hogy engedi az 1 A-es töltést, lehet, hogy csak annyi áramot vesz fel, amennyit a gyári töltője tud.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Damir írta:Akkor ott van (jó tudni, nem voltam biztos az akkus dologban), az a lényeg, hogy szabályozva van. :D
Egyébként nem biztos, hogy engedi az 1 A-es töltést, lehet, hogy csak annyi áramot vesz fel, amennyit a gyári töltője tud.
persze van benne egy korlát, valszeg hiába venne egy 5A-es töltőt nem töltene 5A-el. de ennyi plusz kell ahoz hogy mondjuk kocsiba navigáláskor (főleg nappal full fényerőn) ne lemerüljön az akku 3-4 óra után hanem inkább még töltődjön is. mert a fali töltőt azt ugye nem arra tervezik hogy töltés közben még a legnagyobb fogyasztók is egyszerre működjenek.
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Remélem tudtok segíteni.

Vettem egy laptopot, az asztalit pedig selejtezem...

A probléma:

Eddig a gép kábellel kapta a netet, a laptop viszont routerről kapná amiből az a gondom lett, hogy a torrent hazavágja az egészet. Amint elindítom, minden megáll.

Youtube-on láttam videót ilyen optimalizálásról ami állítólag megoldja, viszont az TPlinkes router, míg az enyém Belkin és nem ugyan az a menü felépítése...

A kérdésem: Tudnátok benne segíteni, hogy ne vágja haza a netet a wifis torrentezés? Azt még hozzáteszem, hogy egy olcsó G-s Routerem van.

Elnézést ha a torrent szó leírása tilos.

Előre is köszönöm a segítséget!
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

tnorbi írta:Remélem tudtok segíteni.

A probléma:

Eddig a gép kábellel kapta a netet, a laptop viszont routerről kapná amiből az a gondom lett, hogy a torrent hazavágja az egészet. Amint elindítom, minden megáll.

Youtube-on láttam videót ilyen optimalizálásról ami állítólag megoldja, viszont az TPlinkes router, míg az enyém Belkin és nem ugyan az a menü felépítése...

A kérdésem: Tudnátok benne segíteni, hogy ne vágja haza a netet a wifis torrentezés? Azt még hozzáteszem, hogy egy olcsó G-s Routerem van.

nem tiltott kismillió legális tartalom is meg van osztva rajta...
Én is szoktam ezzel a problémával szembesülni pedig nekem n-es routerem van (mivel TP-Link ezért örülnék privátba a a youtube linknek) én úgy szoktam védekezni hogy dobálom kifelé torrentből ami már régóta bentvan.
A lényeg hogy huszon darabnál ne legyen több egyszerre futtatva a programba és akkor azért elviselhető.
Esetleg korlátozd a visszaosztást.
Írhatnám a router cserét is de az drámaian nem javítana a problémán.
Ettől függetlenül én azt vettem észre a régi még 2.xx-es utorrentek sokkal jobban bántak a sávszélességgel a 3.xx verzióknál jött elő leginkább ez a probléma.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

tnorbi írta:Remélem tudtok segíteni.

A probléma:

Meg kell oldani a kábeles netet, ha már torrentezni akarsz.

Nagyon nem mindegy, hogy hibakorrekcióval együtt (jó esetben) 54 Mbit/sec vagy sokkal kisebb hibarátával 100 Mbit/sec.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
gerisgeris1970
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Huawei P9 Lite
Has thanked: 298 times
Been thanked: 24 times

Hozzászólás Szerző: gerisgeris1970 »

Egy kérdés,ami ugye egyén függő,kinek mi jön be,de azért felteszem: nem nagyon gáz férfinak a fehér mobil? :oops: :wacko:
Ugyanis már lassan 2 hete várok az LG G PRO 2-re,de itt nálunk ( Szerbia,Vajdaság) nem lehet beszerezni fekete 32Gb verziót,csak fehérben van.Már azon vagyok,hogy üsse kavics,megveszem a fehéret,de cikinek tartom. :roll:
LG G3-16 Gb
V 20p-EUR-XX
+root
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

gerisgeris1970 írta:Egy kérdés,ami ugye egyén függő,kinek mi jön be,de azért felteszem: nem nagyon gáz férfinak a fehér mobil? :oops: :wacko:
Ugyanis már lassan 2 hete várok az LG G PRO 2-re,de itt nálunk ( Szerbia,Vajdaság) nem lehet beszerezni fekete 32Gb verziót,csak fehérben van.Már azon vagyok,hogy üsse kavics,megveszem a fehéret,de cikinek tartom. :roll:
Én is cikinek taron, abszolút nem férfinak való, max ratyibéláknak csőfarmerben, vasalt herékkel. De hát ízlések és pofonok. :D
Egyébként S3-al voltam így, hogy csak fehér volt az üzletben és ugyan így mondtam, hogy na legyen, de egyből meggondoltam magam, barátnőm is mondta utólag, hogy remélte, nem veszem meg. :lol:
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”