Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Kötetlen csevegések témái
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Re: Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Hozzászólás Szerző: Macika »

Segal írta:A jövő évi soc már képes lesz 4K kijelzőt meghajtani, 4k videót 60fps-el-el rögzíteni (ezáltal 720p-be a 240fps is adott lesz) ez pl máris 2 olyan ok (a videós) ami nálam hatalmas pozitívum.
Ha lenne értelme 24 coll alatt FHD-nál nagyobb felbontásnak, akkor én is pozitívumnak tartanám.
De nincs...
VR szemüveggel van értelme a 2k-nak (na jó, akár a 4k-nak is), de az emberi szem alapból képtelen érzékelni 7-8 collos méret alatt a FHD-nál nagyobb kijelzőfelbontást.
Segal írta:Ha azt nézzük az utóbbi évekbe pl Note szériánál maradva milyen előrelépések történtek akkor ez kifejezetten jól hangzik.
1. - 4 éve ugyan ez a kijelzőméret
2. - 3 éve ugyanez a felbontás
3. - 4 éve ugyanúgy 4K 30 fps videó
4. - 3 éve ugyanúgy 4GB RAM
5. - 4 éve elérhető a 64GB belső tárhely
1. Mert 4 év alatt nem nőtt meg a felhasználók keze mérete és mert 5,7-5,8" az a méret, ami még normálisan kezelhető MINDENKI számára. E felett egyszerűen ÉRTELMETLEN készüléket gyártani. Ezt bizonyítja az ennél nagyobb kijelzőjű mobilok részesedése az eladásokból. A Samsung nem hülye, nem fog belemenni olyanba, ami a vásárlók pár %-ának (és itt nagyon sokat írtam!!!) lenne csak tetsző.
2. Mert az emberi szem számára már az eddigi 2K-s kijelzőméret is értelmetlen. Idén már legalább van VR szemüveg olcsón hozzáférhetően is, nekem is volt majdnem egy hétig, ennyi kellett hozzá, hogy rájöjjek, értelmetlen, kihasználhatatlan.
3. És már 4 éve értelmetlen ennél nagyobb felbontás egy mobiltelefonnál!
4. NEM. 4 GB RAM 1 éve van csak, a Note5 megjelenése óta, ami ráadásul az EU-ban ki is maradt. A Note4 (ami most októberben lesz 2 éve, hogy megjelent) még 3 GB-os volt.
5. Egészen pontosan a 64 GB-os belső tárhelyű készülékeknek az 5.0 Androidig nem volt értelme (borzasztóan drága volt / lett volna), mivel lehetett használni a külső SD-t a belsővel egyenértékűen, a belső tárhely árához képest töredékáron. Ez tehát a Google fassága. 2 éve, amióta van 5.x, azóta lett értelme a nagyobb belső tárhelynek, mert egyszerűen nem lehet használni már a külső tárhelybővítést. A Note4 még nem volt pl. CSAK 32 GB-os belső tárhellyel. Tehát ha Note-kről beszélünk, akkor megint csak 1 éve van >32 GB belső tárhely.
Segal írta:Jövőre végre kapunk nagyobb felbontást, több RAM-ot, és 4K 60fps videót. Ez a minimum de jó esetben picit nőhet a kijelző méret is és talán lesz 128 GB belső memóriás modell is.
MINEK nagyobb felbontás 5,7 collon, amikor 2ezer év alatt nem változott az ember szemének felbontóképessége?
Több RAM? Egy kínai gyártó idén júniusban már 6 GB-ot rakott a csúcsmodelljébe 125ezer Ft-ért, de egy 2 hónappal később megjelenő Samsung modell meg nem kapott 4 GB-nál többet. SŐT, egyetlen modellt sem tudok mondani (Te igen?), amelyik kapott volna ennyit.
Minek 4k 60 fps video (vagy még nagyobb)???
És hol olvashatom az igények között, hogy VÉGRE az akkumulátort is növeljék? Hogy ne legyen max. 6 óra kijelzőidő után töltőért letérdelnie a készüléknek? Hogy kibírjon KÉT napot?
Segal írta:A lényeg 5-ből minimum 3 dolog több lesz ami az utóbbi időben el lett hanyagolva de lehet több is.
Nem hiszem.
Segal írta:Ilyen mértékű előrelépés utána majd az 5G bevezetésénél várható de az meg még odébb van. Ezért várom a jövő évi telefonokat.
5G?
Hol van az még...
Amikor az LTE+ is csak egyetlen szolgáltatónál érhető el. Az EU-ban SEHOL sincs még 5G szolgáltatás, még azoknál sem, ahol pedig elsőként szokták tesztelni az abszolút újdonságokat...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Hozzászólás Szerző: Segal »

Mar a Note3 bol is volt 64GB belso memorias es a Note Edge-bol is tehat ott tartom az ervemet a RAMnal viszont tevedtem.
Ettol fuggetlenul tenyleg evek ota egy helyben toporog a mobil piac igazan semmi innovacio nincs.
En nem azt irtam hogy lesz ertelme a 4k kijelzonek mert szerintem sem lesz de ettol fuggetlenul jonni fog. A marketing erteke viszont hatalmas foleg ha kitesznek melle a boltba a VR szemuveget is (kifognak).
Az akksit egyertelmuen latszik hogy akarjak orvosolni. Szoftveresen vissza lehet majd venni a soc lenyegebe orajelet meg a kijelzo felbontasat es fenyerejet mivel nagyobb akksit nem tudnak bele tenni. Legalabbis annyival nagyobbat.
A kijelzo meretere meg csak annyit tudok irni hogy max 2 even belul ha beindul a kettehajthato telefon biznisz akkor naprol napra egyre tobben fognak 8-10 colos cuccokkal rohangalni amit kette lehet majd hajtani.
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:Mar a Note3 bol is volt 64GB belso memorias es a Note Edge-bol is tehat ott tartom az ervemet a RAMnal viszont tevedtem.
Ettol fuggetlenul tenyleg evek ota egy helyben toporog a mobil piac igazan semmi innovacio nincs.
En nem azt irtam hogy lesz ertelme a 4k kijelzonek mert szerintem sem lesz de ettol fuggetlenul jonni fog. A marketing erteke viszont hatalmas foleg ha kitesznek melle a boltba a VR szemuveget is (kifognak).
Az akksit egyertelmuen latszik hogy akarjak orvosolni. Szoftveresen vissza lehet majd venni a soc lenyegebe orajelet meg a kijelzo felbontasat es fenyerejet mivel nagyobb akksit nem tudnak bele tenni. Legalabbis annyival nagyobbat.
A kijelzo meretere meg csak annyit tudok irni hogy max 2 even belul ha beindul a kettehajthato telefon biznisz akkor naprol napra egyre tobben fognak 8-10 colos cuccokkal rohangalni amit kette lehet majd hajtani.
Valóban volt Note3-ból 64 GB-os, csak nem az európai piacra. Szóval (hangsúlyozom csak szerintem) olyan, mint ha nem is lett volna. Note4-ből viszont nem volt 64-es. Vajon miért? ;)
Az egy helyben toporgás jogos, de csak azért, mert nincs innováció. Nincs hová. A telefonjainkban komolyabb processzorok vannak szinte, mint a laptopjainkban, nagyobb felbontású a kijelzője, mint a laptopjainknak, az áramellátást mégis egy töredék méretű akkuval kell megoldani és még ezzel sem törekednek a minél nagyobb méretre/teljesítményre! Itt van pl. a legfrissebb fájdalom, a Note7. Kisebb telefontestbe fél éve még belement a nagyobb akksi. A Note7be nem fért...
+500 mAh eszméletlen sokat tudna számítani, alig 10-12 éve már színes kijelzős készülékeket hajtottak meg 5-600 mAh körüli akksikkal, és 4-5 napig mentek vele...
Szóval a 4K kijelző is csak az idióta újságírók miatt fog belekerülni. Magában a telefonban teljesen értelmetlen!!!

A kettéhajtható kijelzős készülékekben nem látok akkora lehetőséget, mint Te, lévén minimálisan dupla vastagsággal KELL járjanak. Úgy, hogy az alapterületük nem lesz kisebb. Tehát 2 db mostani telefon méretével lehet számolni.
Manapság, amikor 3-4 TIZEDmilliméter vastagságkülönbség már CIPELNI KELL érzést generál.

Kétségtelen, hogy miként a 6,33"-os mobiltelefonoknak manapság, úgy ezeknek az origami-telefonoknak is lesz célközönsége, de számomra érzésben valahol ott lesz, ahol a 9210-es Nokia kommunikátor volt a 2000-es évek elején a Nokia 6310-esek mellett a 3x-os méretükkel és tömegükkel. Így aztán kizárhatónak tartom, hogy tényleges fejlesztési irány legyen.
Arról nem is beszélve, hogy már manapság is, egy 8-10"-os kijelzőnek az etetéséhez (pedig az ilyen méretű tabletekben általában GSM modul nincs is!) 6-7.000 mAh-s akksi kell. És ezek még nem 4k-s kijelzők, de már így is >12.000.000 szubpixelt kell etetni. A 4k kijelző ennek a duplája lesz.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

De rohadt jól néz ki... :O

Gear S3
https://www.youtube.com/watch?v=PB2Pt2p062Q
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta:De rohadt jól néz ki... :O

Gear S3
Ebbe nagyon egyetértünk tényleg piszok jól néz ki.
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:
tnorbi írta:De rohadt jól néz ki... :O

Gear S3
Ebbe nagyon egyetértünk tényleg piszok jól néz ki.
Nos igen, nekem is nagyon bejön, csak hát az árától már előre rettegek...
Sir Winston Churchill
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Macika írta:Nos igen, nekem is nagyon bejön, csak hát az árától már előre rettegek...
Nem is az ára a legnagyobb baja, hanem, hogy 1 év múlva már semmit nem fog érni.
Macika
6. szint
6. szint

tnorbi írta:
Macika írta:Nos igen, nekem is nagyon bejön, csak hát az árától már előre rettegek...
Nem is az ára a legnagyobb baja, hanem, hogy 1 év múlva már semmit nem fog érni.
Na jó, igaz, de csak nem mindegy, hogy 145.000 Ft után nem ér 50ezret 1 évesen, vagy 80-90 ezer után nem...
A Samsung árazása kezd eléggé felháborító mértékbe elmenni...

A Note4 235.000-es megjelenéskori ára után a következő hivatalosan kapható Note 289.000-es ára 55ezerrel több...
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Macika írta:
tnorbi írta:
Na jó, igaz, de csak nem mindegy, hogy 145.000 Ft után nem ér 50ezret 1 évesen, vagy 80-90 ezer után nem...
A Samsung árazása kezd eléggé felháborító mértékbe elmenni...

A Note4 235.000-es megjelenéskori ára után a következő hivatalosan kapható Note 289.000-es ára 55ezerrel több...
Ebbe azért az erős forintunk is benne van. Ettől függetlenül főleg a procinál egyre drágább az egyre kisebb nanométer előállítási/fejlesztési költsége, plusz egyre több mindent pakolnak a telefonokba és ez jövőre csak folytatódik HA jön a 4K kijelző és a második hátsó kamera. Persze nem utolsó szempont az sem hogy ha megy a szekér akkor vastagabban fog a ceruza is.
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

tnorbi írta:
Macika írta:Szerintem pontatlanságot, „hallottam máshonnan” című dolgot továbbra sem kellene leírni ide, ELŐTTE jobb lenne keresni kicsit.

ÁSZF 7.1.1.1.
b)
„Az Előfizető által vásárolt kedvezményes készülék a határozott idő alatt kizárólag a
Telenor SIM-kártyájával használható. A meghatározott időtartam leteltével a hálózati
korlátozás feloldása a Díjszabásban meghatározott egyszeri feloldási díj megfizetése
ellenében hajtható végre.”

Hűséggel vásárolt készüléknél ez az idő 24 hónap.

Utána a készülék hálózati korlátozásának feloldási díja: 7650 Ft

Kártyásként (mégpedig ÚJ kártyás előfizetéshez vásárolva) VALÓBAN kinyitják akár a vásárláskor 7650 Ft-ért, de csak ha megvetted a készüléket 225.990 Ft-ért. CSAK AKKOR!
A független S7E tehát 233.640 Ft-ba kerül. Majdnem annyiba, mint hivatalos helyen, gyári függetlenül megvenni, számlára...

Ennyit a bármikor kinyitásról...
Ember, neked kötelező minden alkalommal ekkora tirpák gyökérnek lenni? Kártyásan vette, kifüggetlenítették, nekem is függetlenítették volna, mert nem volt rá hűség. Azért mert te azt hiszed, hogy egy telefont akkor is függetlenítenek, amikor még hűség, törlesztő van rajta, a te ostobaságod. Az meg, hogy ki mennyiért veszi és hol, nem rád tartozik. Ideje lenne már visszavenni a képedből, nagyon unalmas, hogy itt fröcsögsz.

Remélem még törlés előtt látod amit írtam.
Vegyél egy kicsit vissza légyszíves. Lehet ezt normálisan is megírni. Ha ideges vagy, igyál meg az egészségemre is egy sört.
Vagy rendezzétek le privátban...lásd az aláírásomat.
:)
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”