Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Kötetlen csevegések témái
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: Telefon váró - Bejelentésre/megjelenésre váró telefonok.

Hozzászólás Szerző: Segal »

tnorbi írta:
Segal írta:
tnorbi írta:Be is mutatták a Segal kütyüt.

http://tech2.hu/honor-note-8-bemutato-m ... kirin-955/
Ez eddig piszok jol hangzik. Kar hogy nem snapdragon 820 van benne meg a kijelzos gombok de eddig ez all legkozelebb az elkepzelesemhez. Holnap johet a Note7 is aztan meglatjuk.
4K hiánya nem para?

Note7 sajnos tuti csalódás lesz előrelépés tekintetében. Mondjuk nem is tudom mit lehetne még belepakolni. 6GB RAMot tuti a 4K kijelzőkhöz teszik majd be jövőre, tuningols soc felesleges, csak az aksi ami ciki, hogy az S7E-nek nagyobb van. :D Mondjuk nekem nem lehet csalódás, egy Note3 után. :whaaa:
Persze jobb lenne ha tudna 4kvideot de ez nem a vilag vege.
Nekem sajna a Note7 egyre jobban tavolodik 4. generacio ota 5.7 col es 3. generacio ota qhd...
Ha tenyleg 820 meg 8890 meg 4GB RAM akkor tulajdonkeppen egy s7 edge plusz 0.2 col plusz irisz szkenner, uj micro usb es ceruza. Namost ebbol az irisz szkenner es a ceruza nem erdekel tehat alig fog tobbet tudni az s7 edgenel ami mar fel eves keszulek. Fel ev mulva meg jon az erdemi soc elorelepes, a 6GB RAM, 4k kijelzo meg meg ki tudja mi. Egyszeruen nem vonzo a note7.
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Nem: Férfi
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Segal írta: Persze jobb lenne ha tudna 4kvideot de ez nem a vilag vege.
Nekem sajna a Note7 egyre jobban tavolodik 4. generacio ota 5.7 col es 3. generacio ota qhd...
Ha tenyleg 820 meg 8890 meg 4GB RAM akkor tulajdonkeppen egy s7 edge plusz 0.2 col plusz irisz szkenner, uj micro usb es ceruza. Namost ebbol az irisz szkenner es a ceruza nem erdekel tehat alig fog tobbet tudni az s7 edgenel ami mar fel eves keszulek. Fel ev mulva meg jon az erdemi soc elorelepes, a 6GB RAM, 4k kijelzo meg meg ki tudja mi. Egyszeruen nem vonzo a note7.
Hát ja, de ha az ember mindig a jobbra és a még jobbra várna, sose venne telefont. :D Olvastam egy írást, ahol jól megfogalmazták, hogy a Note5-höz kell mérni a 7-et, nem az S7E-hez. Iris az egyetlen dolog ami nem érdekel, amúgy meg a Note szolgáltatásai miatt szeretem a telefont, nem azért mert nagy. :mrgreen: Szerencsére nekünk van öntudatunk és nem kell, hogy Tim Cook mondja meg mi tetsszen. :twisted:

Nagyon remélem, ez is jön a telenornál: http://www.sammobile.com/2016/08/01/spr ... xy-note-7/ Mondjuk amilyen sóher banda itt az összes... Nehogy ósdi VR-t adjanak. :mrgreen:
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Segal írta:Nekem sajna a Note7 egyre jobban tavolodik 4. generacio ota 5.7 col es 3. generacio ota qhd...
Nekem a kijelzőméret pont jó, azon nincs értelme változtatni, a kezem sem nő már évente-kétévente 0,2 collt... :D
A QHD pedig jobb is, ha nem változik (felfelé), mert már a QHD is értelmetlen, lehetetlen etetni árammal. Azért felbontást emelni, hogy mikroszkóp alatt nézve se legyen pixeles a kép, hát annak hótt semmi értelme.
Az írisz-szkenner (ami tényleg világújdonság) kb. 20 alkalomig érdekelne, na meg a haverok irigykedő pillantásait bearatni (hogy az én telefonom ilyet is tud), a hétköznapokban az ujjlenyomat gyors és biztos, jobb dolog nem kell nekem.
Ceruza nélkül élek már január óta, akkor adtam el a Note4-et, még mindig nem hiányzik égetően.

Megkaptam (a nekem elegendő méretű 5,5"-os) OnePlus 3-t 125ezerért, ez SOKKAL kevesebb, mint a fele annak, amennyibe a Note7 fog kerülni.

Most boldogok vagyunk együtt, újra AMOLED-em van és újra elmegy 2 napot nem b.tatva a telóm, vagy erősebb használattal is 30 órát mindenképp.

Manapság abban a túlszéphogyigazlegyen állapotban vagyok a 1+3-mal. :)
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Na jo akkor vegyuk vegig a pletykakat. Tehat ugy volt hogy 5.8 col 4000es akksi es 6GB RAM.
Ehelyett vegul.kapunk 5.7 colt 3500as akksit es 4GB RAMot.
Ez egyszeruen vicc...
Meg miert kene egybol a note5hoz viszonyitani amikor elerheto az s7edge is a piacon. Ahoz kepest lenyege nulla elorelepes ha a ceruza nem fontos valakinek (pl nekem).
A nem jon 6 colba dologra meg azt tudom irni ha az s7 ki tudott jonni 2 fele meretbe akkor a note7 is johetne 2 fele meretbe. Akinek jo az 5.7 azoknak legyen persze tovabbra is de egyszeruen nem ertem hogy miert nem adjak ki 6-6.2 koruli meretbe is.
Azert megvarom a bemutatot de nagyon tavolodok a note7tol.
Ha az LGnek van egy kis esze a V20-at megcsibalja 5.9-6 kornyekere es meg el is lehet rajta gondolkodni...
Addig meg uj dobozkepek a note7rol.
http://m.mobilarena.hu/hir/galaxy_blog_ ... tatot.html
tnorbi
6. szint
6. szint

Segal írta:Na jo akkor vegyuk vegig a pletykakat. Tehat ugy volt hogy 5.8 col 4000es akksi es 6GB RAM.
Ehelyett vegul.kapunk 5.7 colt 3500as akksit es 4GB RAMot.
Ez egyszeruen vicc...
Meg miert kene egybol a note5hoz viszonyitani amikor elerheto az s7edge is a piacon. Ahoz kepest lenyege nulla elorelepes ha a ceruza nem fontos valakinek (pl nekem).
A nem jon 6 colba dologra meg azt tudom irni ha az s7 ki tudott jonni 2 fele meretbe akkor a note7 is johetne 2 fele meretbe. Akinek jo az 5.7 azoknak legyen persze tovabbra is de egyszeruen nem ertem hogy miert nem adjak ki 6-6.2 koruli meretbe is.
Azert megvarom a bemutatot de nagyon tavolodok a note7tol.
Ha az LGnek van egy kis esze a V20-at megcsibalja 5.9-6 kornyekere es meg el is lehet rajta gondolkodni...
Addig meg uj dobozkepek a note7rol.
http://m.mobilarena.hu/hir/galaxy_blog_ ... tatot.html
LG kiadott infókat a V20-ról... 5.2-es kijelző, FHD. S820. :D

Amúgy szerintem Te egy kis szegmenst képviselsz ezzel a "megalomán" 6+ coloddal, nem hiszem, hogy nagy lenne rá a kereslet. Szerintem egyedül az aksi ami bele lehet kötni. 4GB RAM ha elég az S7be, itt is elég lesz, azért meg, hogy 2-3 GB legyen szabadon, felesleges a 6GB. Inkább a sima + edge verziót hiányolom, mint a méretkülönbséget. S7 edge nagyon elmosta az S és a Note közötti térközt.

Mondjuk egy olyan verzió is lehetne ami 6GB + 4000mAh-s. Érdekes, hogy a Samu minden telefonból csinál 8 félét, Noteból meg csak 1-et. :D

Érdekes lesz a kijelzőfelbontással való játszadozás is. Kíváncsi leszek, hogy FHD-n milyen lesz, mert a Note3 kijelzőjében se találok kivetnivalót.
Macika
6. szint
6. szint

Háááát, nem f*stsm le a bokámat...

Jó döntés volt, hogy az OnePlus 3-at választottam kevesebb, mint fél áron...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Macika írta:
Háááát, nem f*stsm le a bokámat...

Jó döntés volt, hogy az OnePlus 3-at választottam kevesebb, mint fél áron...
Nyugodj meg nem benned van a hiba én se f*stam le a bokám :mrgreen:

Meg mondom őszintén nem értem a Samsungot. Nem is a Note7 lett itt a félrefejlesztés hanem az S7edge. Egyszerűen nem értem meg hogy azt hogy lehetett leokézni annak tudatába hogy ők tisztába voltak vele hogy ebben a formába szeretnék kiadni az új Note-ot. Ez egyszerűen félelmetesen nagy baki volt szerintem egész egyszerűen azért mert elmosta a határokat az S és a Note széria között.
Pár éve még arról szólt a történet hogy kijött az S széria egy új dizájnal pici korlátozásokkal aztán rá fél évre kijött a Note amibe ki lettek javítva az apróbb hibák és mindenből több járt (kijelző, akksi, soc, RAM, ceruza stb.)
Először szerintem a Note4-nél sérült ez a dolog amikor az S5 után nem kapta meg a vízállóságot de ott azért még volt érdemi előrelépés. Aztán tavaly a Note5-nél már a hardver is majdhogynem ugyanaz volt de legalább a kijelzőméret érezhetően nagyobb volt, több RAM stb tehát ugyan már némileg keresű szájízzel de még mindig azt mondta az ember hogy többet tud.
Erre itt a Note7 ami egyszerűen röhejesen kevesebbel tud többet az S7edge-nél. Most komolyan még ha a Samsungos árakat is hasonlítjuk össze akkor is 40000ft pluszt kinek ér meg 0,2 col többlet, a ceruza és az írisz szkenner mert érdemileg ennyivel tud többet az új Note cserébe amire tényleg azt mondom egy üzleti telefonnál hogy MEGBOCSÁTHATATLAN hogy kisebb akksit kapott a nagyobb kijelzőmérethez mint az S7edge. Bravó ez hatalmas ötlet volt :taps2:
Ha reálisan nézzük a dolgot akkor meg nem negyvenezer lesz a különbség a 2 telefon között hanem lehet az bőven több is és ami még fájóbb hogy régen a Note széria után fél évvel az új S próbálta behozni a hátrányát a Note szériával szembe (persze több dologba előnybe is került ez tény) de most jövőre az S8 sz*rrá fogja alázni mindenbe a Note7-et.
Csak végiggondolva az ugye tutira 4K kijelzős lesz(mivel a prototipus 5.5 col ezért nem nehéz kitalálni a méretét), Snapdragon 830 meg ehez hasonló exynos soc, tutira 6GB RAM, biztos lesz abból is 64GB tárhelyes, jobb kamera, tutira megkapja az irisz szkennert csak továbbfejlesztett formába, bt 5.0, új hibrid micro sd slot és tutira még töménytelen extra tulajdonság az ideivel szembe. Persze várni örökké lehet ez tény de én úgy érzem az idei Note7 harmatgyenge előrelépés lett egy S7edge után pedig ha az eddigi előrelépéseket figyelembe véve kiadták volna minimum 5.9 de inkább 6(+) méretbe, minimum 4000-es akksival, 6GB RAM-al és lenne belőle 128 GB (vagy nagyobb) belső tárhelyes változat én lettem volna az első vásárló de így ez számomra édeskevés főleg 290000ért...
These users thanked the author Segal for the post:
Macika (2016-08-03 szer. 23:57:08)
Rating: 2.63%
tnorbi
6. szint
6. szint

-azért azt is vegyétek figyelembe, hogy ti max évente cserélitek a telefonjaitokat, így nincs sok újítás. Én úgy gondolom, hogy az S7E sikerült túl jóra, mint anno a Note3. Azért a sima S7-hez képest jobb a Note7.

Segal: Annyiból árnyaltabb a dolog, hogy hiába lesz jövőre 6GB RAM, S830, 4K, ez teljesítményben nem lesz nagy előrelépés. 4K-nak meddig lesz elég a 4000-res aksi? Majd csak VR-ban lesz 4K? Annak mi az értelme? Szerintem az egész telefon biznisz megtorpant, nem tudnak mit fejleszteni, lsd Íriszszkenner is egy felesleges dolog. LGnél is megbukott a legómobil, V20 másodlagos kijelzője is vicc szerintem, hardver se lesz nagy szám. Sonyt hagyjuk is, HTC-t szintén. Maradnak a kínai lopkodók, akik azzal tudják eladni a telefonokat, hogy mindenből a legújabb van bennük, de pl a One+3-ban mi értelme a 6GB RAMnak? Kínaiak semmit nem fejlesztenek, csak össze"lopkodják" a komponenseket aztán eladják féláron, nagy kaland.

Note szériának szerintem nem a hardver a lényege, hanem az S-Pen, ezt a telefont nem azért csinálták, hogy minél nagyobb kijelzője legyen, arra ott van a J Max. Mellesleg nem hiába nem érdekelt se a Note 4, Se a Note 5. A hármashoz képest nem hoztak semmi eget rengetőt, viszont a 7-es megdobbantotta az én szívem, de nekem -3 éves telefonom van-, szóval másképp látom a dolgokat, mint aki sűrűn cserélgeti.

Engem egyedül az aksi ami izgat, de aztán belegondolok, hogy az S-hez képest sose volt olyan hatalmas különbség. S4 v Note3 -> 600mAh, S5 v Note4 -> 420mAh, S6 v Note5 -> 450mAh, Ráadásul a többi hardverelemben sincs hű de nagy változás. Szóval tartom magam hozzá, hogy nem tudnak már nekünk újat nyújtani, plusz az S7E k*bas*ott jól sikerült telefon lett.
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta:-azért azt is vegyétek figyelembe, hogy ti max évente cserélitek a telefonjaitokat, így nincs sok újítás. Én úgy gondolom, hogy az S7E sikerült túl jóra, mint anno a Note3. Azért a sima S7-hez képest jobb a Note7.
Akkor részletezzük a dolgokat
Persze hogy jobb mint a sima S7 meg tulajdonképpen minden eddiginél jobb hisz jelenleg ez a csúcs a Samsungnál de én azt mondom 300k-ért legyen már benne a jelenleg elérhető maximum. Hol a Snapdragon 821 vagy exynos 8893, hol a 6GB RAM (leszarom hogy szükség van e rá ha egy kínai mobilba féláron benne van akkor kib*szottul legyen benne ebbe is), hol van 3 éve legalább 0,1 vagy 0,2 col kijelzőnövekedés ha valamikor akkor most az edge kialakítás miatt simán meg lehetett volna csinálni, vagy akár egy dupla hátlapi kamera, akár 4K felbontású kijelző, ne adj isten sztereó hangszóró, 128 vagy esetleg a 256GB-os belső tárhely stb holnapig lehetne sorolni. Ez semmi más mint egy S7 edge újracsomagolva fél évvel később némileg még butább tudással (akksi) de legalább drágább kezdőárral...
tnorbi írta:Annyiból árnyaltabb a dolog, hogy hiába lesz jövőre 6GB RAM, S830, 4K, ez teljesítményben nem lesz nagy előrelépés. 4K-nak meddig lesz elég a 4000-res aksi? Majd csak VR-ban lesz 4K? Annak mi az értelme? Szerintem az egész telefon biznisz megtorpant, nem tudnak mit fejleszteni, lsd Íriszszkenner is egy felesleges dolog. LGnél is megbukott a legómobil, V20 másodlagos kijelzője is vicc szerintem, hardver se lesz nagy szám. Sonyt hagyjuk is, HTC-t szintén
Tény hogy megtorpant és semmi értelme nem lesz jövőre a 4K kijelzőnek én csak arra értettem a dolgot hogy míg eddig pl mindig az S széria futott akár kijelzőfelbontásba, akár RAM menyiségbe, szoftveres extrákba, kameraképességbe stb a Note széria után addig idénre elértük hogy a Note széria 0,2 col pluszt és egy ceruzát jelent. A többi mint te is írtad értékelhetetlen. Aki most megveszi 300ért a Note7-et az jövőre sírni fog hogy az S8 mennyivel többet tud a piszok drágán vett készülékénél. Egyszerűen arról van szó SZERINTEM hogy a konkurencia annyira mellélőtt az idei évbe hogy a Samsung a kisujját sem mozdította meg a Note7nél.
tnorbi írta: Maradnak a kínai lopkodók, akik azzal tudják eladni a telefonokat, hogy mindenből a legújabb van bennük, de pl a One+3-ban mi értelme a 6GB RAMnak? Kínaiak semmit nem fejlesztenek, csak össze"lopkodják" a komponenseket aztán eladják féláron, nagy kaland.
Ez a kínaiak csak lopkodnak dolgot hagyjuk már... Akkor a Samsung is lopja a Sonytól a kamerát? Az LG lopja pl a Snapdragon 820-at? Holnapig lehetne sorolni.
Nem! Egész egyszerűen minden gyártó bevásárol abból ami épp elérhető a piacon azt összeollózza és max a készülékdizájnt és a szoftvert csinálja. A Samsung mondjuk pont fejleszt is saját dolgokat ennek megvannak az előnyei meg hátrányai is.
Max a dizájnt lopják a kínaiak de nem ettől lesz félárú a telefonjuk hanem attól hogy sokkal kevesebbet költenek reklámra.
tnorbi írta:Engem egyedül az aksi ami izgat, de aztán belegondolok, hogy az S-hez képest sose volt olyan hatalmas különbség. S4 v Note3 -> 600mAh, S5 v Note4 -> 420mAh, S6 v Note5 -> 450mAh, Ráadásul a többi hardverelemben sincs hű de nagy változás. Szóval tartom magam hozzá, hogy nem tudnak már nekünk újat nyújtani, plusz az S7E k*bas*ott jól sikerült telefon lett.
Azért ha mondjuk most is plusz 600mAh lett volna akkor 4200mAh-es akksiról beszélgetnénk ehelyett minusz 700mAh az szerintem már nem elhanyagolható érték. Megint csak úgy hogy a kínaiak vígan dobolják a telefonjainkba a 4000mAh feletti akksikat.
Egy szó mint száz szerintem a Note széria meghalt.
These users thanked the author Segal for the post:
Macika (2016-08-04 csüt. 00:06:45)
Rating: 2.63%
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:Ez a kínaiak csak lopkodnak dolgot hagyjuk már... Akkor a Samsung is lopja a Sonytól a kamerát? Az LG lopja pl a Snapdragon 820-at? Holnapig lehetne sorolni.
Nem! Egész egyszerűen minden gyártó bevásárol abból ami épp elérhető a piacon azt összeollózza és max a készülékdizájnt és a szoftvert csinálja. A Samsung mondjuk pont fejleszt is saját dolgokat ennek megvannak az előnyei meg hátrányai is.
Max a dizájnt lopják a kínaiak de nem ettől lesz félárú a telefonjuk hanem attól hogy sokkal kevesebbet költenek reklámra.
De jó, hogy van, aki gondolkozik...

Az OnePlus3-ban olyan ujjlenyomatolvasó van (kerámia), amit sehol nem látni. Megkarcolhatatlan, a Samsungoknál a harmadik napon már karcos volt.
A kamera védőüvegje VALÓDI üvegből van, nem sikerült megkarcolni. Eddig bármelyik Samsungnál sikerült.

A kamerát, a processzort, a kijelzőt HIVATALOSAN VÁSÁROLJA a megfelelő gyártótól.
A Note7 nem lopja a Snapdragon 820-at, de az Oneplus igen? Ugyanmár...
These users thanked the author Macika for the post (total 2):
robrobzon (2016-08-04 csüt. 06:31:21) • Segal (2016-08-04 csüt. 08:41:30)
Rating: 5.26%
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”