tnorbi írta:-azért azt is vegyétek figyelembe, hogy ti max évente cserélitek a telefonjaitokat, így nincs sok újítás. Én úgy gondolom, hogy az S7E sikerült túl jóra, mint anno a Note3. Azért a sima S7-hez képest jobb a Note7.
Akkor részletezzük a dolgokat
Persze hogy jobb mint a sima S7 meg tulajdonképpen minden eddiginél jobb hisz jelenleg ez a csúcs a Samsungnál de én azt mondom 300k-ért legyen már benne a jelenleg elérhető maximum. Hol a Snapdragon 821 vagy exynos 8893, hol a 6GB RAM (leszarom hogy szükség van e rá ha egy kínai mobilba féláron benne van akkor kib*szottul legyen benne ebbe is), hol van 3 éve legalább 0,1 vagy 0,2 col kijelzőnövekedés ha valamikor akkor most az edge kialakítás miatt simán meg lehetett volna csinálni, vagy akár egy dupla hátlapi kamera, akár 4K felbontású kijelző, ne adj isten sztereó hangszóró, 128 vagy esetleg a 256GB-os belső tárhely stb holnapig lehetne sorolni. Ez semmi más mint egy S7 edge újracsomagolva fél évvel később némileg még butább tudással (akksi) de legalább drágább kezdőárral...
tnorbi írta:Annyiból árnyaltabb a dolog, hogy hiába lesz jövőre 6GB RAM, S830, 4K, ez teljesítményben nem lesz nagy előrelépés. 4K-nak meddig lesz elég a 4000-res aksi? Majd csak VR-ban lesz 4K? Annak mi az értelme? Szerintem az egész telefon biznisz megtorpant, nem tudnak mit fejleszteni, lsd Íriszszkenner is egy felesleges dolog. LGnél is megbukott a legómobil, V20 másodlagos kijelzője is vicc szerintem, hardver se lesz nagy szám. Sonyt hagyjuk is, HTC-t szintén
Tény hogy megtorpant és semmi értelme nem lesz jövőre a 4K kijelzőnek én csak arra értettem a dolgot hogy míg eddig pl mindig az S széria futott akár kijelzőfelbontásba, akár RAM menyiségbe, szoftveres extrákba, kameraképességbe stb a Note széria után addig idénre elértük hogy a Note széria 0,2 col pluszt és egy ceruzát jelent. A többi mint te is írtad értékelhetetlen. Aki most megveszi 300ért a Note7-et az jövőre sírni fog hogy az S8 mennyivel többet tud a piszok drágán vett készülékénél. Egyszerűen arról van szó SZERINTEM hogy a konkurencia annyira mellélőtt az idei évbe hogy a Samsung a kisujját sem mozdította meg a Note7nél.
tnorbi írta: Maradnak a kínai lopkodók, akik azzal tudják eladni a telefonokat, hogy mindenből a legújabb van bennük, de pl a One+3-ban mi értelme a 6GB RAMnak? Kínaiak semmit nem fejlesztenek, csak össze"lopkodják" a komponenseket aztán eladják féláron, nagy kaland.
Ez a kínaiak csak lopkodnak dolgot hagyjuk már... Akkor a Samsung is lopja a Sonytól a kamerát? Az LG lopja pl a Snapdragon 820-at? Holnapig lehetne sorolni.
Nem! Egész egyszerűen minden gyártó bevásárol abból ami épp elérhető a piacon azt összeollózza és max a készülékdizájnt és a szoftvert csinálja. A Samsung mondjuk pont fejleszt is saját dolgokat ennek megvannak az előnyei meg hátrányai is.
Max a dizájnt lopják a kínaiak de nem ettől lesz félárú a telefonjuk hanem attól hogy sokkal kevesebbet költenek reklámra.
tnorbi írta:Engem egyedül az aksi ami izgat, de aztán belegondolok, hogy az S-hez képest sose volt olyan hatalmas különbség. S4 v Note3 -> 600mAh, S5 v Note4 -> 420mAh, S6 v Note5 -> 450mAh, Ráadásul a többi hardverelemben sincs hű de nagy változás. Szóval tartom magam hozzá, hogy nem tudnak már nekünk újat nyújtani, plusz az S7E k*bas*ott jól sikerült telefon lett.
Azért ha mondjuk most is plusz 600mAh lett volna akkor 4200mAh-es akksiról beszélgetnénk ehelyett minusz 700mAh az szerintem már nem elhanyagolható érték. Megint csak úgy hogy a kínaiak vígan dobolják a telefonjainkba a 4000mAh feletti akksikat.
Egy szó mint száz szerintem a Note széria meghalt.