Függetlenítés
- Doky586
- 3. szint
- Has thanked: 19 times
- Been thanked: 47 times
Függetlenítés
Sziasztok! Immár legális az ingyenes szolgáltanón keresztüli függetlenítés Nokia telefonokra is: https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyint ... getlenites
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyint ... efon/nokia
Megkértem a Nokia E51 (S60) telefonomra a feloldást. Beküldtem 1db IMEI számot és 2db 15 jegyű feloldó kódot kaptam válaszul sms-ben. Az elsővel sokadszori próbálkozásra sikerült (elvileg) feloldani, de mit kezdjek a 2. kóddal, azt bárhova írom be mindig kódhibát ad válaszul. Neten ennyi kiegészítést találtam:
http://modgame.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=514173
Lehet ezek valamelyike még le van zárva? Vagy felesleges a 2. kód? Van ezügyben tapasztalatotok..?
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyint ... efon/nokia
Megkértem a Nokia E51 (S60) telefonomra a feloldást. Beküldtem 1db IMEI számot és 2db 15 jegyű feloldó kódot kaptam válaszul sms-ben. Az elsővel sokadszori próbálkozásra sikerült (elvileg) feloldani, de mit kezdjek a 2. kóddal, azt bárhova írom be mindig kódhibát ad válaszul. Neten ennyi kiegészítést találtam:
http://modgame.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=514173
Lehet ezek valamelyike még le van zárva? Vagy felesleges a 2. kód? Van ezügyben tapasztalatotok..?
- ferret
- Fő moderátor
- Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
- Nem: Férfi
- Has thanked: 112 times
- Been thanked: 350 times
Re: Függetlenítés
Szerintem azért kaptál két kódot, ha az egyik nem lenne jó, ott a másik. Ha a telefon kiírta, hogy telefon zárolása feloldva, akkor sikerült.

- Doky586
- 3. szint
Ezt nem írta ki. Olyat írt ki hogy "SIM kód kikapcsolva" majd újraindult. További próbálkozásoknál pedig "kód nem volt aktiválva"... Persze lehet hogy a fordítás a hibás. Egyébként nem volt benne SIM kártya, de volt internetkapcsolata (ez nem tudom mennyire lényeges?).ferret írta:Ha a telefon kiírta, hogy telefon zárolása feloldva, akkor sikerült.
Most épp nincs nálam idegen sim kártya ezért nem tudom leellenőrizni.
Nem-e a maradék lockolások valamelyikéhez tartozik, de nokián nem lekérdezhető melyik aktív:

Neked hány feloldó kódot küldtek vissza 1db Nokia S60 telefonra?
- vidati
- 2. szint
- Készüléktípus: GalaxyAce Galaxy Young s6310
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 42 times
Esetleg más szolgáltató nem engedi igy el a telt csak a telekom a voda telenor nem? 

- ferret
- Fő moderátor
Még nem próbáltam így függetleníteni. Amiket kóddal függetlenítettem, egyik sem ezt írta, hanem hogy a telefon zárolása feloldva. Azok DCT3-as és 4-es telók voltak. Persze lehet, hogy E51-nek már ezt kell írni, amit neked írt. E51-et kóddal még nem, függetlenítettem, csak géppel.Doky586 írta:Ezt nem írta ki. Olyat írt ki hogy "SIM kód kikapcsolva" majd újraindult. További próbálkozásoknál pedig "kód nem volt aktiválva"... Persze lehet hogy a fordítás a hibás. Egyébként nem volt benne SIM kártya, de volt internetkapcsolata (ez nem tudom mennyire lényeges?).ferret írta:Ha a telefon kiírta, hogy telefon zárolása feloldva, akkor sikerült.
Most épp nincs nálam idegen sim kártya ezért nem tudom leellenőrizni.
Nem-e a maradék lockolások valamelyikéhez tartozik, de nokián nem lekérdezhető melyik aktív:
Neked hány feloldó kódot küldtek vissza 1db Nokia S60 telefonra?
Az lenne a tuti, ha ki tudnád próbálni egy másik sim-mel.
Most egy T-s N93-at próbálok, eddig kaptam egy sms-t, hogy felveszik a kapcsoltatot a gyártóval. Te kaptál ilyen sms-t? Mennyi idő után jött meg a kód?

- Doky586
- 3. szint
Utána 5-7 nap alatt kaptam meg a kódot.ferret írta:eddig kaptam egy sms-t, hogy felveszik a kapcsoltatot a gyártóval. Te kaptál ilyen sms-t? Mennyi idő után jött meg a kód?
Eszerint elég kevesen függetlenítik régi S60 telefonjaikat, pedig jól jöhet pl nyaraláson (Venezualában) kirabolnak és elviszik a fő telefont, a régi symbian ekkor is használható voip-telefonálásra, csereSIM-el telefonálásra, sőt Nokia maps-al térképes navigációra is. (Nem kell ott helyben nyaraláskor 100+eFt-ért új telefont venni, ezen régi nyomógombosokat pedig nemis akarják ellopni)
- ferret
- Fő moderátor
Én gyűjtöm őket, nekem azért érdekes a dolog.Doky586 írta:Utána 5-7 nap alatt kaptam meg a kódot.ferret írta:eddig kaptam egy sms-t, hogy felveszik a kapcsoltatot a gyártóval. Te kaptál ilyen sms-t? Mennyi idő után jött meg a kód?
Eszerint elég kevesen függetlenítik régi S60 telefonjaikat, pedig jól jöhet pl nyaraláson (Venezualában) kirabolnak és elviszik a fő telefont, a régi symbian ekkor is használható voip-telefonálásra, csereSIM-el telefonálásra, sőt Nokia maps-al térképes navigációra is. (Nem kell ott helyben nyaraláskor 100+eFt-ért új telefont venni, ezen régi nyomógombosokat pedig nemis akarják ellopni)

- Doky586
- 3. szint
Talán mert nincs több MO-on..? Vagy valamelyik virtuális szolgáltatóról kérdeznél..?vidati írta:Esetleg más szolgáltató nem engedi igy el a telt csak a telekom a voda telenor nem?
- vidati
- 2. szint
- Készüléktípus: GalaxyAce Galaxy Young s6310
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 42 times
Akkor lehet félreértettem valamit de nekem a telekom=t-mobil és az általad ismertetett linken van telefon függetlenítés régi telekhez is. Gondolom az ott beírt kód nem egyezik meg a pannon vagy voda kóddalDoky586 írta:Talán mert nincs több MO-on..? Vagy valamelyik virtuális szolgáltatóról kérdeznél..?vidati írta:Esetleg más szolgáltató nem engedi igy el a telt csak a telekom a voda telenor nem?

- ferret
- Fő moderátor
Persze. A kapott kód függ a szolgáltatótól is. Pannon: 21601, T: 21630, voda: 21670vidati írta:Akkor lehet félreértettem valamit de nekem a telekom=t-mobil és az általad ismertetett linken van telefon függetlenítés régi telekhez is. Gondolom az ott beírt kód nem egyezik meg a pannon vagy voda kóddal
Mindig az adott szolgáltatóhoz kell fordulni, szóval egy T függő telóval nem megyek a vodához függetlenítésért.