OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Segal »

Macika írta:Ha nem PenTile matrixos lenne a 2k-s kijelző, már az is hatalmas előrelépés lenne a közelről, jelentősen felnagyítva nézett kép minőségében.
A végtelenségig nem lehet növelni az AMOLED felbontását, csökkenteni a pixelméretét. Szerintem inkább a beégés elkerülésre kellene fejlesztéseket folytatni, annak ezerszer több értelme lenne.
Szerintem.

Ez a Type C USB csati ez az, amit már minkét irányban be lehet dugni, ugye?

Na, az jó lenne nagyon, ebben (is) zseniális az Apple, ezt érdemes ellesni tőlük.
Nagyon jó lenne, ha a 6 évvel ezelőtt szabványossá tett, ma már tényleg szabványos microUSB villámgyorsan változna erre...
Igen az mindket iranyba bedughato.
A kijelzofelbontast meg majd meglatjuk az rgb qhd a minimum de a pentile 4k jobban eladhato. Szeptemberig meg van ido meglatjuk miket jelentenek be addig es dokkal okosabbak leszunk. Szerintem ez mar tudni fogja a 60fps 4k videot is.
tnorbi
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei Mate 9
Nem: Férfi
Has thanked: 493 times
Been thanked: 507 times

Hozzászólás Szerző: tnorbi »

Macika írta: Nos, ha nem kellett hozzá zsenialitás, akkor MIÉRT nem valami ilyen univerzálisan bedugható valamit alkotott a konkurencia a microUSB helyett anno????????
Ne feledd, a miniUSB még teljesen használható és stabil csatlakozó volt!

Hányszázezer esetben ment tönkre a töltés/adatcsatlakozó a hibás kialakítás miatt amióta szabvány lett a microUSB csatlakozó?

Félre ne érts, én sem vagyok alma-hívő, a legkevésbé sem, de ami jó, azt csak az elvakult buta emberek nem ismerik el!
Szerintem az nagyobb előrelépés volt, hogy a normális gyártók egységessé tették a microusb-t. Persze az epül nem. Most meg már gázos lett volna váltani, erre kitaláltak mást. Szerintem ez alapvető dolognak kéne tekinteni, nem, hogy fú mekkora dolog. Vajon a kábel mind a 2 fele ilyen lesz? Belemegy a régi usb foglalatba vagy majd lehet venni átalakítót? Hoz majd gyorsulást is vagy csak "kényelmi" funkciót? Mundjuk akik megvették a dokkolókat az ájfonokhoz, biztos örülnek majd. :D
Segal
Admin segéd
Admin segéd

tnorbi írta:
Macika írta: Nos, ha nem kellett hozzá zsenialitás, akkor MIÉRT nem valami ilyen univerzálisan bedugható valamit alkotott a konkurencia a microUSB helyett anno????????
Ne feledd, a miniUSB még teljesen használható és stabil csatlakozó volt!

Hányszázezer esetben ment tönkre a töltés/adatcsatlakozó a hibás kialakítás miatt amióta szabvány lett a microUSB csatlakozó?

Félre ne érts, én sem vagyok alma-hívő, a legkevésbé sem, de ami jó, azt csak az elvakult buta emberek nem ismerik el!
Szerintem az nagyobb előrelépés volt, hogy a normális gyártók egységessé tették a microusb-t. Persze az epül nem. Most meg már gázos lett volna váltani, erre kitaláltak mást. Szerintem ez alapvető dolognak kéne tekinteni, nem, hogy fú mekkora dolog. Vajon a kábel mind a 2 fele ilyen lesz? Belemegy a régi usb foglalatba vagy majd lehet venni átalakítót? Hoz majd gyorsulást is vagy csak "kényelmi" funkciót? Mundjuk akik megvették a dokkolókat az ájfonokhoz, biztos örülnek majd. :D
Nem az apple talalta fel ez az uj usb csatlakozo ok csak alkalmazzak.
A regibe csak atalakitoval lesz hasznalhato. Gyorsabb a reginel egy nagyobb aram tud rajta keresztulmenni.
These users thanked the author Segal for the post:
tnorbi (2015-03-19 csüt. 22:10:16)
Rating: 2.63%
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

tnorbi írta:Szerintem az nagyobb előrelépés volt, hogy a normális gyártók egységessé tették a microusb-t. Persze az epül nem. Most meg már gázos lett volna váltani, erre kitaláltak mást. Szerintem ez alapvető dolognak kéne tekinteni, nem, hogy fú mekkora dolog. Vajon a kábel mind a 2 fele ilyen lesz? Belemegy a régi usb foglalatba vagy majd lehet venni átalakítót? Hoz majd gyorsulást is vagy csak "kényelmi" funkciót? Mundjuk akik megvették a dokkolókat az ájfonokhoz, biztos örülnek majd. :D
Mondom még egyszer, nem vagyok Apple-fan, ennek ellenére sem látom át, miért vettek volna át egy olyan hardverelemet, aminél ők SOKKAL JOBBAT, ezerszer praktikusabbat, stabilabbat, használhatóbbat találtak ki???
Dugtál már bele töltőkábelt iPhone 5/6-osba?
Érezted, mennyire egyszerűen, puhán csusszan be a helyére és mégis stabilan marad benne?
És mennyire bizonytalan este, sötétben bedugni egy microUSB csatlakozót?

De hogy mondjak példát, a Note4-en (de sorolhatnám az Alpha-t, az A-sorozatot is) a fémkereten karcolások százai vannak amiatt, mert FÉM a csatlakozó kívülről, ha nem csont nélkül találsz bele, akkor azonnal karcol!
Az Apple ebben IS gondolkodott, műanyag kívülről a töltőcsatlakozó, de mégis tartós!

Szóval lehet bántani az Almát, mert megérdemlik NAGYON, de amiben átgondoltak, felhasználóközpontúak, azt el KELL ismerni!!!
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Macika írta:
tnorbi írta:Szerintem az nagyobb előrelépés volt, hogy a normális gyártók egységessé tették a microusb-t. Persze az epül nem. Most meg már gázos lett volna váltani, erre kitaláltak mást. Szerintem ez alapvető dolognak kéne tekinteni, nem, hogy fú mekkora dolog. Vajon a kábel mind a 2 fele ilyen lesz? Belemegy a régi usb foglalatba vagy majd lehet venni átalakítót? Hoz majd gyorsulást is vagy csak "kényelmi" funkciót? Mundjuk akik megvették a dokkolókat az ájfonokhoz, biztos örülnek majd. :D
Mondom még egyszer, nem vagyok Apple-fan, ennek ellenére sem látom át, miért vettek volna át egy olyan hardverelemet, aminél ők SOKKAL JOBBAT, ezerszer praktikusabbat, stabilabbat, használhatóbbat találtak ki???
Érezted, mennyire egyszerűen, puhán csusszan be a helyére és mégis stabilan marad benne?

De hogy mondjak példát, a Note4-en (de sorolhatnám az Alpha-t, az A-sorozatot is) a fémkereten karcolások százai vannak amiatt, mert FÉM a csatlakozó kívülről, ha nem csont nélkül találsz bele, akkor azonnal karcol!
Az Apple ebben IS gondolkodott, műanyag kívülről a töltőcsatlakozó, de mégis tartós!

Szóval lehet bántani az Almát, mert megérdemlik NAGYON, de amiben átgondoltak, felhasználóközpontúak, azt el KELL ismerni!!!
Erre a problémára van egy rém egyszerű megoldás. A vezeték nélküli tőltés. Én már vissza nem térnék a hagyományoshoz. Mióta megvan a vezetéknélküli töltőm azóta esténként hazaérek és azzal a mozdulattal amivel alapesetbe csak leraknám a telefont ráteszem a töltőre és már tőlti is nem kell kábelt keresni, konnektorba dugni, miro usb csatlakozót azonosítani melyik felével dugjam, célozni aztán levételkor pont a fordítottját végigzongorázni akkor is csak egy mozdulat leemelni. Persze tudom ha hívnak közbe vagy esemény tőrténik akkor megszakad a töltés ezért is szoktam éjszakára töltőre tenni amikor az sem számít hogy lassabban tőlt.
Ettől függetlenül maximálisan egyetértek az Apple-ös gondolatoddal nem véletlen hogy az új USB is ezt próbálta másolni csak ugye eddig fontosabb volt a visszafelé kompatibilitás. Most viszont új fejezetbe vágtak meglátjuk hogy sikerül. Mivel viszont a Note 3 volt az első amin USB 3.0 csatlakozó volt ezért biztos vagyok benne hogy a 3.1-ből is az elsők lesznek mobilfronton.
hanti
2. szint
2. szint
Készüléktípus: NOTE 4 C
Has thanked: 19 times
Been thanked: 12 times

Hozzászólás Szerző: hanti »

Segal írta:
Macika írta:

Erre a problémára van egy rém egyszerű megoldás. A vezeték nélküli tőltés. Én már vissza nem térnék a hagyományoshoz. Mióta megvan a vezetéknélküli töltőm azóta esténként hazaérek és azzal a mozdulattal amivel alapesetbe csak leraknám a telefont ráteszem a töltőre és már tőlti is nem kell kábelt keresni, konnektorba dugni, miro usb csatlakozót azonosítani melyik felével dugjam, célozni aztán levételkor pont a fordítottját végigzongorázni akkor is csak egy mozdulat leemelni. Persze tudom ha hívnak közbe vagy esemény tőrténik akkor megszakad a töltés ezért is szoktam éjszakára töltőre tenni amikor az sem számít hogy lassabban tőlt.
Ettől függetlenül maximálisan egyetértek az Apple-ös gondolatoddal nem véletlen hogy az új USB is ezt próbálta másolni csak ugye eddig fontosabb volt a visszafelé kompatibilitás. Most viszont új fejezetbe vágtak meglátjuk hogy sikerül. Mivel viszont a Note 3 volt az első amin USB 3.0 csatlakozó volt ezért biztos vagyok benne hogy a 3.1-ből is az elsők lesznek mobilfronton.

Látom itt sokan nem látják a nagy hájpolástól a valóságot! Jól működik az Apple gépezete, de a valóság teljesen más.
Van olyan hogy USB szövetség, amelynek a világ vezető tech cégei mind ( az Apple is)és jó pár közepes cég is a tagja. Ennek a szövetségnek a feladata az USB fejlesztése. Egy egy új változat véglegesítésének ideje kb. 6-8 év. A fejlesztésnek az a célja hogy a következő változat megjelenéséig az igényeknek megfelelő legyen a sebesség, energiaátvitel és kompatibilitás, hogy ezzel biztosítani tudják a fejlődést. A kisebb méret és a szimmetrikus kialakítás már az USB 3-s megjelenésekor bejelentésre került, mint követendő, de vita alakult ki kompatibilitás miatt, mivel rengeteg érdeket kellett össze fésülni. A végleges kialakítás bejelentése a rendkívül gyorsan változó sebesség (4K) és a folyamat során felmerült töltés kiváltási lehetőség miatt folyamatosan csúszott.
Az Apple - nek viszont sürgető volt a váltás mert a nagy csatlakozó akadályozta a további vékonyítást (ezért erőltette a nano sim-t is) és neki nem kellett törődnie a kompatibilitással, ezért létrehozott egy a kor igényeinek messze nem megfelelő (alacsony sebesség), semmivel nem kompatibilis, de az új USB szabványhoz hasonló csatlakozót és ezt kiválóan lekommunikálta mint saját fejlesztés.
Ennyi a történet.
These users thanked the author hanti for the post:
tnorbi (2015-03-20 pén. 11:07:19)
Rating: 2.63%
Macika
6. szint
6. szint

Na igen, ahogyan a Macintosh gépeknél is a fejlesztéseknél történt ez, sz.rtak a kompatibilitásra lefelé. Ha kellett az új feature az új oprendszertől, vegyél új HW-t is!

ÉS MEGY NEKIK! :)

A 3.0 microUSB-nek már szimmetrikusnak kellett volna lennie! Illetve kellett volna legyen egy szimmetrikus változata is, ha már az USB 3.0 mini sem lett szimmetrikus.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
TommyX
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia Lumia 1520 + 808 PV
Has thanked: 0
Been thanked: 33 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: TommyX »

Hosszú idő után frissítés érkezett a Symbianos Nokia térképekhez : Verzió: 00.02.54.223, dátum: 2015.02.26.
Gondoltam megemlítem, hátha van még rajtam kívül Symbianos telefont használó itt a fórumon. :D
These users thanked the author TommyX for the post (total 3):
Macika (2015-03-25 szer. 23:33:34) • nsee (2015-03-26 csüt. 05:41:05) • MrAngelo (2015-03-26 csüt. 08:44:55)
Rating: 7.89%
Kép

Hand's Up Music isn't dead as long as we're alive \O/
Kezdő N8 tulajok számára ajánlott!
Nyugodj Békében KilleR! :cry3:
duce79
4. szint
4. szint
Készüléktípus: lg v30+
Has thanked: 30 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: duce79 »

Sziasztok! Lehet láma kérdés,de ha a kies programmal csinálok egy teljes biztonsági mentést, majd hard resetet kap a telefon, akkor utána maradéktalanul vissza is állít nekem mindent a kies? Tehát, üzenetek, játék mentések, stb... vagy, csak mondjuk a játékot visszarakja, de nem abban az állapotában, amikor megcsináltam a mentést? Kösz, üdv!
Asus N53S(Windows 8.1pro) - LG G Pad 8.3(stock 4.4.2) - Chromecast - Nokia lumia 630 dual sim - Samsung Galaxy Note 4
Macika
6. szint
6. szint

duce79 írta:Sziasztok! Lehet láma kérdés,de ha a kies programmal csinálok egy teljes biztonsági mentést, majd hard resetet kap a telefon, akkor utána maradéktalanul vissza is állít nekem mindent a kies? Tehát, üzenetek, játék mentések, stb... vagy, csak mondjuk a játékot visszarakja, de nem abban az állapotában, amikor megcsináltam a mentést? Kösz, üdv!
Ez utóbbinak a legnagyobb az esélye. :)
Játékállást biztosan nem ment, arra szerintem root nélkül nincs is esély...

Játékoknál ugye nem az a célja a játékírónak, hogy minél hamarabb kész legyél a játékkal, ezért sokszor nem ír bele mentési lehetőséget, szerencsére a tisztességesebb segédprogramoknak van mentési lehetősége, ami akár felhőn keresztül is visszaállítható...
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”