OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

gjoco1958
3. szint
3. szint
Készüléktípus: LG G3 2-16+LG G3 3-32- LGV10
Nem: Férfi
Has thanked: 107 times
Been thanked: 62 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: gjoco1958 »

Walaki01 írta:
gjoco1958 írta:Igen Peace,de az Én "gondom"is fontos volt számomra.
Ez tiszta sor. De ha egy kicsit belegondolsz, rájöttél volna mi okozza. Én most hirtelen, ezzel kapcsolatban, a sztereo fülhallgatókra tudok gondolni. Régen, volt benne 3, vagy 4 jól elkülöníthető külön szigetelt vezeték. Ma találsz benne, 3 hajszál vékony, un zománc szigetelésű szálat, az anyagtakarékosság jegyében. Namost értelemszerű, hogy egy hajszál vékony szálnak nincs akkora áteresztő képessége, mint egy normális vezetéknek. Persze, ez egy fülhallgatónál megfelel, max gyorsabban megszakad, De egy USB kábelnél, már gondokat okoz.
;) :Notworty:
"A gyakorlat a legjobb tanitómester"
/Publius Syrus/
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Walaki01 írta:
Macika írta:
Walaki01 írta:Tisztelt hozzáértők!
Nagyon köszönöm, hogy a kérdésemre, a ZTE blade készülékkel kapcsolatban, senki nem válaszolt. Helyette inkább az USB kábelekről vitatkoztatok.
Üdv!
De hogy elvonatkoztassak a típustól, egyetlen olyan navigációt sem ismerek, amely navigál IS és rögzíti a megtett útvonalat IS.
Vagy-vagy sok program van.
Közben a gond megoldódott. Mivel a készülék andridos, Jó rá a RunKeeper, az Endomondo, stb Ez a 2, sőt több is van, ami tudja azt, hogy navigálás mellett, rögzíti a megtett távolságot. Tehát, nem az útvonalat, hanem a megtett távot. A lényeg az volt, olyan progi kell, ha megy ez illető a bicajjal, (nagy bicajos) akkor, mivel terepen megy, (erdei utak, stb) GPS alapon rögzítse a megtett távot, azaz utólag meg tudja nézni, hány Km-t tekert.
Amúgy bocsi a kirohanásomért, de ezen a fórumon, nem ehhez voltam szokva. :no: Ha gondom volt és leírtam, általában 24 órán belül megkaptam a választ, a megoldással. :Notworty:
Ha legközelebb úgy teszed fel a kérdést hogy mi is értsük mit is szeretnél (ha nem tudod hogy gps tracker kell akkor írd körül és majd kitaláljuk) akkor nem is kell hozzászoknod :)
Mellesleg az általad felsoroltak egyike sem navigál (nem tudsz beadni neki egy címet hogy vezessen el oda) csak trackel. Maximum rögzített útvonalat lehet betölteni, de ott se fogja mondani hogy a következő fánál kanyarodj jobbra csak azt mutatja hogy az adott körön a rögzítetthez képest hogy haladsz, gyorsabban/lassabban stb. Távolságot/időt pedig mindegyik tracker rögzít, ez a két legalapabb funkció. Én még mindig a nokia féle sports-tracker(.com) híve vagyok, ezt ajánlottam volna is ha tudom hogy ilyesmit és nem egy igo-szerű navit keresel (amiből a primo előtti verzió -my way vagy mi volt a neve- tudta rögzíteni az útvonalat, a primot nem tudom).
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

Macika írta: Igen, itt csúszott szét a kommunikáció kettőnk között, mert én a navigációt olyan programra értem, amely ismeretlen helyen A-ból B-be elvezet, megfelelően részletes, frissített közúti térképpel, amelybe házszámot lehet megadni úti célként.
Neked (a barátodnak) inkább GPS-tracker program kell, ha jól értem.
A készülékben, alapból van GPS illetve, AGPS program. Tehát az utakon, nem gond a navigáció. Ha GPS-tracker a neve, akkor az. :yes: A nevét nem tudtam, leírtam a lényeges paramétereket, ahogy a barátom mondta. :oops: A lényeg az, ha terepen kerekez, erdőn-mezőn, vagy akár rendes úton, meg tudja nézni utólag, hogy hány Km-t tekert le.
Megmondom őszintén, és Segalra számítottam, aki, mint tudjuk, szintén nagy kerekező. Biztosra vettem, hogy használ, valami ilyen progit. ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Walaki01 2014-07-02 szer. 15:59:47-kor.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

bladehu2 írta: Ha legközelebb úgy teszed fel a kérdést hogy mi is értsük mit is szeretnél (ha nem tudod hogy gps tracker kell akkor írd körül és majd kitaláljuk) akkor nem is kell hozzászoknod :)
Mellesleg az általad felsoroltak egyike sem navigál (nem tudsz beadni neki egy címet hogy vezessen el oda) csak trackel. Maximum rögzített útvonalat lehet betölteni, de ott se fogja mondani hogy a következő fánál kanyarodj jobbra csak azt mutatja hogy az adott körön a rögzítetthez képest hogy haladsz, gyorsabban/lassabban stb. Távolságot/időt pedig mindegyik tracker rögzít, ez a két legalapabb funkció. Én még mindig a nokia féle sports-tracker(.com) híve vagyok, ezt ajánlottam volna is ha tudom hogy ilyesmit és nem egy igo-szerű navit keresel (amiből a primo előtti verzió -my way vagy mi volt a neve- tudta rögzíteni az útvonalat, a primot nem tudom).
Közben, Macikának adott válaszomban leírtam a választ a te felvetésedre is. Viszont, nem tudom, androidos készülékre, (ZTE Blade) mennyire passzolna a nokia féle sports-tracker(.com?
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
bladehu2
5. szint
5. szint
Készüléktípus: G2
Has thanked: 59 times
Been thanked: 359 times

Hozzászólás Szerző: bladehu2 »

Walaki01 írta:Közben, Macikának adott válaszomban leírtam a választ a te felvetésedre is. Viszont, nem tudom, androidos készülékre, (ZTE Blade) mennyire passzolna a nokia féle sports-tracker(.com?
csak azért "nokia féle" mert anno a nokia kezdte el fejleszteni (nem volt még sehol endomondo meg runkeeper), aztán kiváltak önálló céggé a fejlesztők és utána nem sokkal jött androidra is a kliens. meg szifonra is. ha nem passzolna nehezen használnám :)
These users thanked the author bladehu2 for the post:
Walaki01 (2014-07-03 csüt. 07:56:22)
Rating: 2.63%
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Találtam egy alkalmazást ami méri a telefon áramfelvételét :mrgreen: USB kábelen keresztül. Remélem nem tör ki vita ismét .... Az alkalmazás arra jó , hogy nagyjából megállapítsuk melyik kábel mire képes .
Csak érdekességképpen : Lg kábel ugyanazon 1,8A töltőfejjel.
Kép
Átlagban 1400 mA

Ugyanez a fej Samsung S4 kábel 900mA
Nokia 610 kábel kb. 450-500 mA

A program ingyenes :

Kód: Egész kijelölése

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manor.currentwidget&hl=hu
persze akit érdekel ...
Huawei MATE 9 Android 7
huppe
1. szint
1. szint
Készüléktípus: e71 + gs3
Has thanked: 8 times
Been thanked: 3 times

Hozzászólás Szerző: huppe »

Sziasztok!

remélem jó helyre írok :)

Nem tudom van-e rajtam kívül olyasvalaki, akinek szintén fontos egy telefonban a GPS. Nos, eddig akármilyen android készüléket vettem kézbe, mindig nagyon pocsékul teljesített ezen a téren (adatkapcsolat nélküli helymeghatározásról van szó). A régi Nokia E71-esem is kb 10-30 mp alatt lokalizál félborús időben. Androidos társaikkal meg csak a szívás van. Viszont a legújabb lumiák még a régi nokiákra is rákontráznak. Keresgéltem, megtudtam, hogy ezek már nem csak a GPS műholdjait használják, hanem az orosz Glonass rendszerét is...erre tippeltem, de nem. Vettem egy glonass+gps-es android telót, és mégrosszabbul teljesített, mint a Defy-m. Mentem futni, sports-tracker bekapcs, megvártam hogy lock-oljon...kb 5 percbe tellett, majd indít...a futás végén az a szomorú hír fogad, hogy nincs track, mert az első 5m után leállt, és azóta nem is kapott jelet :(((

-jártam az üzleteket - lumia gps tesztelése céljából :D, wifi kikapcs, Here maps megnyit, láss csodát - épületen belül megtalál. Egy másik példa: haverom előveszi autóban a 610-esét, hátsó ülésen ül, 10-20mp alatt van jel 90km/h sebességgel haladva, a szélvédőn alatti tartóban lévő teló meg csak keres...

-valaki meg tudja mondani mégis mi a titok nyitja? csak ezért is megérné nekem venni most egy Lumiát...de már minden szempontból érik a platformváltás :)
Mindent a szemnek!
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint
Has thanked: 48 times
Been thanked: 349 times

Hozzászólás Szerző: Damir »

bladehu2 írta:
Walaki01 írta:Közben, Macikának adott válaszomban leírtam a választ a te felvetésedre is. Viszont, nem tudom, androidos készülékre, (ZTE Blade) mennyire passzolna a nokia féle sports-tracker(.com?
csak azért "nokia féle" mert anno a nokia kezdte el fejleszteni (nem volt még sehol endomondo meg runkeeper), aztán kiváltak önálló céggé a fejlesztők és utána nem sokkal jött androidra is a kliens. meg szifonra is. ha nem passzolna nehezen használnám :)
Én LG G2-őn és BB Z10-en is hiba nélkül használom :yes:
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

huppe írta:Sziasztok!

remélem jó helyre írok :)

Nem tudom van-e rajtam kívül olyasvalaki, akinek szintén fontos egy telefonban a GPS. Nos, eddig akármilyen android készüléket vettem kézbe, mindig nagyon pocsékul teljesített ezen a téren (adatkapcsolat nélküli helymeghatározásról van szó). A régi Nokia E71-esem is kb 10-30 mp alatt lokalizál félborús időben. Androidos társaikkal meg csak a szívás van. Viszont a legújabb lumiák még a régi nokiákra is rákontráznak. Keresgéltem, megtudtam, hogy ezek már nem csak a GPS műholdjait használják, hanem az orosz Glonass rendszerét is...erre tippeltem, de nem. Vettem egy glonass+gps-es android telót, és mégrosszabbul teljesített, mint a Defy-m. Mentem futni, sports-tracker bekapcs, megvártam hogy lock-oljon...kb 5 percbe tellett, majd indít...a futás végén az a szomorú hír fogad, hogy nincs track, mert az első 5m után leállt, és azóta nem is kapott jelet :(((

-jártam az üzleteket - lumia gps tesztelése céljából :D, wifi kikapcs, Here maps megnyit, láss csodát - épületen belül megtalál. Egy másik példa: haverom előveszi autóban a 610-esét, hátsó ülésen ül, 10-20mp alatt van jel 90km/h sebességgel haladva, a szélvédőn alatti tartóban lévő teló meg csak keres...

-valaki meg tudja mondani mégis mi a titok nyitja? csak ezért is megérné nekem venni most egy Lumiát...de már minden szempontból érik a platformváltás :)
A GPS vevő..... :)
Nekem a Nokia telóim mind szépen navigáltak, erre azért figyelt a Nokia a tervezéskor, kivéve 1-2 bakit. Nem azt mondom, hogy azok másik szar lenne, csak a Nokia még az alsó szegmensben is odafigyelt. Az alsó kategóriás android kütyükkel nagyon vigyázni kell, könnyen bele lehet futni valami szarba :)
Damir
Kiemelt 6. szint
Kiemelt 6. szint

reddoors írta:Találtam egy alkalmazást ami méri a telefon áramfelvételét :mrgreen: USB kábelen keresztül. Remélem nem tör ki vita ismét .... Az alkalmazás arra jó , hogy nagyjából megállapítsuk melyik kábel mire képes .
Csak érdekességképpen : Lg kábel ugyanazon 1,8A
Átlagban 1400 mA

Ugyanez a fej Samsung S4 kábel 900mA
Nokia 610 kábel kb. 450-500 mA

A program ingyenes :

Kód: Egész kijelölése

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.manor.currentwidget&hl=hu
persze akit érdekel ...
Holnap vagy holnapután csinálok vele egy próbát :)
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”