OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Kötetlen csevegések témái

Eredményes lesz-e a Nokia a WP8-cal?

Igen, mert pótolják a WP7 hiányosságait és egyébként is minden fronton erősítenek
18
29%
Nem, mert a konkurenciát már nem érik utol bármivel is rukkolnak elő
44
71%

Szavazatok száma: 62

Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: OFF TOPIK - BESZÉLJÜK MEG!

Hozzászólás Szerző: Segal »

fonix232 írta:Október 11 meg mindjárt ittvan, jön a (remélhetőleg, valószínűleg) négymagos Nexus Prime, ICS, és még sok más finomság (pl a Google I/O-n bemutatott arckövető-felismerő-elemző rendszer).
A gondolatát is felejtsd el hogy 4 magos SOC kerül a Prime-ba. Már hónapokkal ezelőtt ki lett jelentve (nvidia) hogy idén csak a táblagépekbe szánt verzió készül el a mobilokba szánt energiatakarékosabb az csak 2012 eleje (majd a galaxy S3). Persze abba tutira nem tegra lesz de hasonló.
A Prime gyakorlatilag minden tudása tudható 4,65 colos HD Samoled+ kijelző, 5 megapixeles kamera, 2 magos proci. Az hogy milyen kerül bele az tulajdonképpen csak attól függ mikor tervezik a megjelenést. Ha nagyon hamar akkor az Exynos 4210-est kapja amit jelenleg 1,4 Ghz-en tudnak járatni ha viszont kicsit tolják a megjelenést akkor megkaphatja a fejlettebb Exynos 4212-t ami simán tudja az 1,5 Ghz-t is. Márpedig tudásra szükség lesz mert itt ugye már HD kijelzőt kell hajtani. Ennek a telefonnak a lényege az ICS lesz már az előzőnél (Nexus S) is dobták a világmegváltó hardvert és a bő félévvel elötte megjelenő Galaxy S tudását hozta csak frissebb oprendszerrel. Szóval ha engem kérdeztek akkor Exynos 4210 lesz benne (Ugyanaz mint a Note-ba).
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Nem: Férfi
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

Az nVidia ezt mondta, de nem feltétlen ők az úttörők ;) A Samsung is csinálja a négymagosokat, telóba, csak ők nem mutatják be.
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
Segal
Admin segéd
Admin segéd

fonix232 írta:Az nVidia ezt mondta, de nem feltétlen ők az úttörők ;) A Samsung is csinálja a négymagosokat, telóba, csak ők nem mutatják be.
Persze hogy csinálja de ők meg az SGS3-ra tartogatják SZERINTEM. MIndenesetre rettenetesen meglepődnék ha 4 magos lenne a Prime.
fonix232
5. szint
5. szint

Mostanában nagyon összefonódtak a Google-vel, igaz annak van saját mobilgyártója, de a Samsung még így is prioritást élvez (lásd első teljesen átformált HoneyComb, illetve hogy alapból ők kapják a legfrissebb cuccokat, pl ICS), így nem elképzelhetetlen, hogy az SGS3-ra mást akar (mondjuk egy, az N8-éval megegyező minőségű és sebességű kamerát).

Alapból a fejlesztői telefonnak kell a legjobbnak lennie alaphardver szinten, azt nem lenne szabad lekörözni, és igaz még nincs dual-core Nexus, de a négymag már az ajtón kopogtat, és ha a Google tényleg potenciált akar neki (és nem csak egy 'megvolt ez is' bejegyzést a repertoárba, utána meg a Motorolával megcsináltatni a következő Nexust, négy maggal), akkor megkapja a mégújabb Exynost.
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
Segal
Admin segéd
Admin segéd

fonix232 írta:Mostanában nagyon összefonódtak a Google-vel, igaz annak van saját mobilgyártója, de a Samsung még így is prioritást élvez (lásd első teljesen átformált HoneyComb, illetve hogy alapból ők kapják a legfrissebb cuccokat, pl ICS), így nem elképzelhetetlen, hogy az SGS3-ra mást akar (mondjuk egy, az N8-éval megegyező minőségű és sebességű kamerát).

Alapból a fejlesztői telefonnak kell a legjobbnak lennie alaphardver szinten, azt nem lenne szabad lekörözni, és igaz még nincs dual-core Nexus, de a négymag már az ajtón kopogtat, és ha a Google tényleg potenciált akar neki (és nem csak egy 'megvolt ez is' bejegyzést a repertoárba, utána meg a Motorolával megcsináltatni a következő Nexust, négy maggal), akkor megkapja a mégújabb Exynost.
A Motorolás barátkozás túl későn történt addigra már készen volt a Prime és csak csiszolgatják az OS-t.
A HoneyComb átformálása szerintsem sokkal inkább az Apple miatt van hogy a lehető legkevésbé hasonlítson az iPad-re és ne tudják csesztetni őket. Az ICS-t meg az új Prime kapja tudom hogy a samsung gyártja de a többi gyártó is megkapja.
KÉnytelen lesz a Samsung javítani a kamerán mert az iPhone 4S azért elég komolyat kapott és ugye nem szabad hagyni hogy lehagyják őket. Múltkor nem kapott nagy sajtóhangot de nem csak az új Exynos-t jelentették be hanem egy 16 megapixeles mobilba rakható kamerát is. Persze nem állítom azt hogy meg is fogja kapni az SGS3 de hogy mindenképp nagy előrelépére számítok benne, a másik a zene amibe mindenképp előrelépés kell mert ott meg a HTC támad a nagy kérdés a 3D. Hatalmas ziccer hogy pont a harmadik telefon jön az S családba lkérdés hogy a Samsung hogy gondolkodik kiad egy külön 3D-re tervezett telefont vagy beleveszi a Galaxy S3 tervébe mert nagyon nem mindegy alapesetbe lenne benne mondjuk egy 12 megapixeles remélhetőleg nagyon jó kamera vagy 3D esetén 2x8 megapixel.
Mivel jelenleg nagyon a vékonyságra gyúr a gyártó a 3D-t meg jelenleg nem lehet nagyon vékony készülékházba beletenni ezért szerintem az SGS3 nem lesz 3D-s de ebben az esetben biztos jön egy 3D-s telefon is a gyártótól. Persze ugye ott a lehetőség amit írtam ami ordít a kihasználásért de majd februárba meglátjuk.
fonix232
5. szint
5. szint

Igen, a 3D valószínű, de a mai technológiákkal szerintem felesleges (vagy extranagy felbontású kijelző kell a megfelelő élményhez). A Motorolás társulásból csak annyit látok, hogy több, különböző kategóriájú Nexus jön majd, az alsó- és középszegmensekbe, illetve felülre is (így minden fejlesztő vehet egy telefont ami 'jóárasított').
A Nexus Prime-on még mindig csiszolgatnak, így bármi lehet vele :D
Az iPhone 4S kamerája még mindig csak egy kis lyuk, komoly vagy nem, azon sz*rt se nagyon lehet majd látni. Persze egy 3MP-es Blade szintűnél jobb, de nem lesz sose olyan mint mondjuk a Nokia N8-asa 5MP-en. Akármilyen lencserendszert használnak, amíg a résméret nincs meg, addig alig megy be fény, és ezzel nem tudnak mit kezdeni. A mellette lévő légypiszoknyi vaku pedig szintén felér egy kalap friss bikatrágyával.
A zene terén feltétlen lépniük kell főleg hogy a HTC hozza felfele a Dr. Dre füleseit, így vagy leszerződik egy céggel, vagy vesz egyet a Samsung, mert eddig még egy jó fülesükkel sem találkoztam (ellentétben haverom Dre fülesével, hát az valami csodálatos, megkockáztatom hogy többszörösen jobb a Sennheisereknél). A zenelejátszójuk nem rossz, főleg a HC-s, de én pl hiányoltam belőle a Google szinkronizációt (nekem alapból jobban tetszik hogy kihasználja a Fragment UI-t, ami a HoneyComb-al jött, és egyszerű, nem túlzsúfolt. Csak az a fránya sync!). Esetleg még hozzádobnak egy vizuális ekvalizer-szerkesztőt, a presetekkel, és kész. Na meg persze folytatják a minőségi hangkodekek berakását (WM8903 stb).
Az hogy az iOS-re hasonlít, hát, cáfolnám. A HoneyComb-os TouchWiz, ha nem is annyira mint a mobilos, de hasonlít az Apple szoftverére, ráadásul jobban mint az alap Honeycomb.

Az ICS-ről annyit hogy kijön, megkapja a Nexus Prime, majd később a Nexus S (leghamarabb január elejét mondanám, esetleg talántalán december közepe, eleje). De persze a CM csapat egyből lecsap rá ;)
ferret
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: RedmiNote4+250 old nokia
Has thanked: 112 times
Been thanked: 350 times

Hozzászólás Szerző: ferret »

Kép Kép
Secpali
Újonc
Újonc
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Secpali »

Nyugodjon Békében! :(
Nem nagyon bírtam a fickót az arrogáns stílusa miatt, de azt mindenképpen el kell ismerni, hogy hatalmas dolgokat vitt véghez, és az Apple képében egy igazán komoly céget és márkát hozott létre. Kíváncsi vagyok, a halála mennyiben fogja érinteni az almásokat, mert olvastam olyat, hogy eléggé kézben tartott ott mindent - igaz, már fel lehettek készülve a kiválására, hiszen nem olyan régen lemondott, meg nyilván nem óvodások vették körül, hanem komoly szakemberek, akik boldogulnak nélküle is, kérdés, hogy a személyiségének a hiánya mennyivel veti vissza a cég megítélését, mert eléggé összefonódott a neve a termékeivel. Bár, ha az általa lefektetett irányvonalat követik a továbbiakban is, akkor azt hiszem nem kerülhetnek gondba, hiszen annyi fanatikus rajongójuk van, hogy bármibe is fognak, csak siker lehet belőle, mert gondolkodás nélkül veszik az emberek...
fonix232
5. szint
5. szint

Már nem azért, de szinte minden terméküket ő álmodta meg, mind dizájnra mind képességekre. Nem szerettem én sem, főleg a stílusa, meg az állandó imádata miatt, de egyet el kell ismeri, remek üzletember volt.
A többiről meg annyit, hogy sosem fogják olyan szinten pótolni, mintha tényleg ő vezetné tovább. Szerintem hamarosan hanyatlani fog az egész, vagy NAGYON átdolgozzák az üzleti terveket, stb. Az biztos, hogy a részvényeik már most zuhanópályára kerülnek, és valami tényleg innovatív kell majd, ami visszahozza őket a süllyesztőből. VAGY, éppen ez a hírverés és a sajnálat tornázza majd fel a részvényeiket, meg a hirtelen érdeklődés, de utána úgyis zuhanni fognak.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Sajnálom, mint embert.
2004 környékén jelentette be, hogy beteg, májrákja van. 2009-ben májátültetése volt.
A természet győzött, bebizonyítván, hogy napokat, heteket, hónapokat lehet venni pénzért, sok pénzért, de életet nem, sajnos...
Szakembernek (akkor is, ha nem tetszett az agresszív stílusa és akkor is, ha nem vagyok alma-fan) zseniális volt, ezt be kell látni, a semmiből csinált csodát.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Válasz küldése

Vissza: “Kötetlen”