Firmware modding

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
Galthan
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Nokia C3-00 iPod Touch 3G 32g
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Firmware modding

Hozzászólás Szerző: Galthan »

jandras írta:
Galthan írta:Sziasztok!
Nokia 5800-ra V50-re csak ez a 3-om Főzött ROM van? Ha valaki használja vmeiket akkor az dobjon PÜ-t, Köszi!
egy by testify
kettő by mg
három by gabika318

Ha a telomon v40-van de már kijött rá a v50, akkor rögtön rakhatom a fözött ROM-ot vagy előbb tegyem fel a normál v50-t és utána a főzöttet?
Jelenleg tudtommal ez a 3, de ha vársz egy kicsit hamarosan 4 lesz (nem sokára és is elkészülök az enyémmel, illetve már csak tesztelem).
És igen nyomhatod rá rögtön a főzöttet.
Ok koszi, akkor meg varok egy kicsit azt majd meglatom melyik passzol hozzam a legjobban.
puma0812
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung SM-A510F A5 2016
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times

Hozzászólás Szerző: puma0812 »

és azt hoonan tudom meg eredetlieg meik volt rajt (vagy azt le lehet menteni?
Kép
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

puma0812 írta:és azt hoonan tudom meg eredetlieg meik volt rajt (vagy azt le lehet menteni?
A product kódodnak megfelelőt letöltöd (pl Navifirm-mel) és azt teszed fel, amiből készült a főzött ROM.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
kerek07
Újonc
Újonc
Készüléktípus: SGS 2
Has thanked: 2 times
Been thanked: 8 times

Hozzászólás Szerző: kerek07 »

Üdv!
Sajnálom, hogy ennyire nyomorultnak születtem, de képtelen vagyok új témát nyitni =( Egyszerűen nem látok olyan gombot sehol!
Na de ami a lényeg: rátaláltam egy oldalra ahol egy oreo nevű tag leírja, hogy kell 5800 v50-es szoftot hack-elni. A lényege, hogy nem kell főzött romot feltenni, hanem a gyárit hack-eli. Lefordítgattam =) a cikket: ( itt az eredeti cikk )

Ez az eljárás segít neked hack-kelni az 5800-odat. (RM-356 V50.0.005)

A szerző figyelmeztetése: Semmilyen felelősségen nem vállalok azért amit rosszul csinálsz vagy bármilyen sérülésért amit ez az eljárás okozhat.
Az eljárást CSAK saját felelősségre követsd! Az eljárás minden adatot törölni fog a készülékről! Csinálj biztonsági mentést az adataidról!
A készüléked mindenképpen legyen V50 re FRISSÍTVE, mielőtt használod a hack-et!
Biztonságosabb Nokia Software Updaterrel frissíteni mint JAF-fal vagy Phoenix-szel, szerintem.
( TÉNYLEG MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLJA, MERT MEGÖLHETI A TELEFONJÁT!)

Magyarázat

Elvileg a gyári szoftvert hekkeled és nem kell főzött romot feltenned.

Eljárás

1. Töltsd le a szoftvethez tartozó összes szükséges fájlt Navifirmmel vagy BTUUsers-el!

2 Töltsd le a hack-et innen

3. A letöltött fájlal ( RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx ) írd felül a szofver fáljai között található hasonló nevű fájlt!
Flesseld fel a szoftvert JAF-fal. Frankó leírást találsz itt az oldalon is vagy itt
4. Töltsd le és telepítsd fel fel a ROMpatcher-t. itt találod
5. indítsd újra a mobilod és már használhatod is a pecseket.

ugyan olyan 5800 on teszteltem ami a leírás elején szerepel. nekem nem működött JAF-fal, mert nem tetszett neki a letöltött fájl és nem akart flesselni. Az eredeti oldalon van olyan akinek sikerült. Kíváncsi vagyok, hogy itt hogy megy.

Ezt írta le Fönix a -Nokia 5800 v40 hackelése - topicban januárban. Amúgy ez is főzött ROM-nak számít. (Potrien) :blink:
Minek Neked ész? Van számítógéped!
jandras
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Huawei Ascend Y200
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: jandras »

kerek07 írta:Üdv!
Sajnálom, hogy ennyire nyomorultnak születtem, de képtelen vagyok új témát nyitni =( Egyszerűen nem látok olyan gombot sehol!
Azért nem tudsz új topikot nyitni mert még újonc vagy a fórumon.
kerek07 írta: Biztonságosabb Nokia Software Updaterrel frissíteni mint JAF-fal vagy Phoenix-szel, szerintem.
( TÉNYLEG MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE CSINÁLJA, MERT MEGÖLHETI A TELEFONJÁT!)[/color]
Szerintem meg ugyanolyan biztonságos a JAF-is és a Phoenix is. Csak tudni kell, hogy mit csinál az ember és nem ész nélkül összevissza nyomkodni... :whaaa:
kerek07 írta:3. A letöltött fájlal ( RM-356_50.0.005_026_000_U01.uda.fpsx ) írd felül a szofver fáljai között található hasonló nevű fájlt!
Innen már csak egy lépés a főzőtt rom, ráadásul az ad egy csomó plussz dolgot is....
kerek07 írta: Flesseld fel a szoftvert JAF-fal. ...
Szóval most már jöhet a JAF?
kerek07 írta: /topic,17667.0.htmlurl]itt[/url]
4. Töltsd le és telepítsd fel fel a ROMpatcher-t. itt találod
5. indítsd újra a mobilod és már használhatod is a pecseket.

ugyan olyan 5800 on teszteltem ami a leírás elején szerepel. nekem nem működött JAF-fal, mert nem tetszett neki a letöltött fájl és nem akart flesselni. Az eredeti oldalon van olyan akinek sikerült. Kíváncsi vagyok, hogy itt hogy megy.
A főzött romokba már eleve benne van a RomPatcher, és ugye ami integrálva van, az nem az amúgy is kevés helyet foglalja a C-n A főzött romok, voszont garantáltan működnek.
kerek07
Újonc
Újonc

Na gyere! Játsszuk le de most rögtön!!! =) =) =))

Rendben! Teljesen igazad van mindenben amit leírtál. Én azért osztottam meg ezt mindenkivel mert -ahogyan a szerző is írja- nem mindenki bízik meg a más által főzött romokban - mint ahogyan én sem, vagy épp nem akar a telójára mások által kutyult dolgokat tenni. Kipróbáltam már pár romot de én is ódzkodok tőle. Szóval ennek a módszernek a lényege, hogy a hack-en kívül nem változik elvileg semmi a rendszerben. (sajna nekem nem működött)
Mielőtt jönne a kérdés, hogy miért nem csinálok magamnak romot elmondom, hogy nem értek hozzá. Majd ha lesz időm kutakodok kicsit a dolog után. Egyenlőre megelégszek a Nokia szoftverével.
Nem azt mondom, hogy a mások által főzött romok nem jók, csak azt, hogy sajna mindegyikben vagy 1-2idegesítő dolog. A Nokia szoft az meg mégiscsak a gyári és annak az idegesítő viselkedését valahogy mégiscsak könnyebben fogadja el egy átlagos felhasználó. Nem tudom miért.
A szöveg fordítás, nem én találtam ki.
De ha valaki talán kipróbálná a módszert, annak sok sikert kívánok.
jandras
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Huawei Ascend Y200
Been thanked: 1 time

Hozzászólás Szerző: jandras »

kerek07: A JAF flashelést "dead phone" üzemmódban csináltad? Mert úgy mûködnie kellene.
kerek07
Újonc
Újonc

Ajjaj! Ez jó kérés. Szerintem mindent leírás szerint csináltam. De erre sajnos nem emlékszem. De ha úgy működnie kell akkor valószínűleg nem. Erre nem is gondoltam. Köszi! Ha lesz időm, jövőhéten kipróbálom.
nemesimo66
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 2700 classic

Hozzászólás Szerző: nemesimo66 »

Sziasztok. Nekem van egy 2700 Nokiám feltettem rá a 9.80-as FW.-t sajnos. Már többször is megpróbáltam visszatenni a 7.80-t de nem indul el. Nekem a moddingolás nem megy. Látom más készülékekre sikerült. Ha szépen megkérnélek nem csinálna nekünk is. Szerintem más is örülne neki. Az is elég lenne, ha 7.80-t felhasználva lenne a 9.80-s. Előre is köszönjük. A 2700-ok. :pislog:
potter55
Moderátor
Moderátor
Készüléktípus: Nokia N73
Has thanked: 10 times
Been thanked: 551 times

Hozzászólás Szerző: potter55 »

nemesimo66 írta:Sziasztok. Nekem van egy 2700 Nokiám feltettem rá a 9.80-as FW.-t sajnos. Már többször is megpróbáltam visszatenni a 7.80-t de nem indul el. Nekem a moddingolás nem megy. Látom más készülékekre sikerült. Ha szépen megkérnélek nem csinálna nekünk is. Szerintem más is örülne neki. Az is elég lenne, ha 7.80-t felhasználva lenne a 9.80-s. Előre is köszönjük. A 2700-ok. :pislog:
Otthon nem lehet visszafelé frissíteni. Több nagyon drága eszköz kell hozzá. De Macika tag tud ebben segíteni.
Szignózás: Itt egy új hack, amihez nem kellennek szignófájlok, csak telepíteni és követni az utasításokat.

Köszönöm funkció. Használd, ahányszor neked segít valaki. :)

Nokia mobilok zenei klipekben. :D
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”