Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
gyoripeti
Újonc
Újonc
Készüléktípus: nokia e51
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Szoftverfrissítés Phoenixel

Hozzászólás Szerző: gyoripeti »

pll írta:
gyoripeti írta: Meglehet még menteni a telót valahogyan? Garanciális még ha beviszem megcsinálják garba szerintetek? Ha nem akkor mit kezdjek vele?
Ha garos, beviszed, elmondod, hogy NSU-val hivatalosan frissítettél, és ez lett belőle, meg fogják javítani.
Köszönöm a válaszokat. Hétfőn beviszem és remélem megcsinálják.
Phapcy13
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: Phapcy13 »

gaboca777 írta:Sziasztok.Amióta frissítettem az 5800 XM telcsimet az új 30-as fw-re, a telefonkönyvben az ékezetes betük,nem jelennek meg vagy helyette csak egy vonal van.Ez mitől lehet?Másnak is csinálta már ezt?Köszi a válaszokat elöre is.
Szia,

Én is FOTA-n frissítettem és azóta ezt csinálja. Phoenix-el is megflash-eltem, de nem változott semmi. Arra jöttem rá, h ha nem +36-tal hanem 06-tal vannak beírva a számok, akkor elfogadja az ékezetes betüket. :cry2: Szóval SW bug lesz. Remek.
_ak_
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6120c + holux m-1000

Hozzászólás Szerző: _ak_ »

pll írta:Pontosan ez a jelenség, ha nem távolítasz el minden bejegyzést. Nekem a revo 41-43 ezer közöttit talál, mindet törölni kell (4.szint) ezután a wise cleaner 1000 körülit még kidob, amit szintén ki kell gyomlálni és akkor megy az új install.
A legutóbbi két verza, nekem tökéletesen uninstallta magát, és lehetett egyből telepíteni. (mindez XP SP3)

Gyanúsan sok reg bejegyzést, már tapasztalatból nem merek törölni, nem hittem volna, h mind hozzá tartozik. Viszont azt meg tudom erősíteni én is, h 2009.20-as Phoenix W7 (7600 rtm) alatt hibátlanul működik.
gaboca777
2. szint
2. szint
Készüléktípus: SG S4
Nem: Férfi

Hozzászólás Szerző: gaboca777 »

Phapcy13 írta:
gaboca777 írta:Sziasztok.Amióta frissítettem az 5800 XM telcsimet az új 30-as fw-re, a telefonkönyvben az ékezetes betük,nem jelennek meg vagy helyette csak egy vonal van.Ez mitől lehet?Másnak is csinálta már ezt?Köszi a válaszokat elöre is.
Szia,

Én is FOTA-n frissítettem és azóta ezt csinálja. Phoenix-el is megflash-eltem, de nem változott semmi. Arra jöttem rá, h ha nem +36-tal hanem 06-tal vannak beírva a számok, akkor elfogadja az ékezetes betüket. :cry2: Szóval SW bug lesz. Remek.
Hoppá!!! :shock: Ezt nem is tudtam.Kipróbálom.De mi baja ennek a 30-asnak,hogy ezt csinálja?
PDA:I9505XXUEMKF
CSC:I9505TMHEMJ6
gaboca777
2. szint
2. szint

NEM NYERT!!!
Phapcy13
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: Phapcy13 »

gaboca777 írta:NEM NYERT!!!
Miután átírod 06-ra, utána írd át a nevet. :D
gaboca777
2. szint
2. szint

Nem engedi sajna.Kihagyja az ékezetet és egyben a betűt is.De már tökmindegy,mert átírtam mind a 131 nevet aki benne van nekem.
devil0801
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N73 + 5310XM

Hozzászólás Szerző: devil0801 »

Hali mindenkinek!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy van egy N73-am, amin frissítettem a szoftvert, de közbe leállt a netem és azóta nem lehet bekapcsolni, nem reagál a töltésre és nem ismeri fel a gépem se. Mit tudok ezzel csinálni hogy újra működjön??? Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
BlackOps
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Galaxy S6 Duos
Has thanked: 3 times
Been thanked: 42 times

Hozzászólás Szerző: BlackOps »

devil0801 írta:Hali mindenkinek!
Nekem egy olyan gondom lenne, hogy van egy N73-am, amin frissítettem a szoftvert, de közbe leállt a netem és azóta nem lehet bekapcsolni, nem reagál a töltésre és nem ismeri fel a gépem se. Mit tudok ezzel csinálni hogy újra működjön??? Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
Próbáltál visszaolvasni? Tedd meg!
Galaxy S6 Duos SM-G920FD :cool3:
G920FXXU3COI9
PHOENIX SEGÉDLET ver.:2.0
monix
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: monix »

strust írta::jobbra: -Phoenix 2008V2 letöltése- :balra:

:arrow: Telepítése:
  • Törlöd a kábel drivert a számítógépről (Nokia Connectivity Cable Driver)
  • A letöltött Phoenix v2-t feltelepíted
  • használat előtt kikapcsolod a pcsuite, és egyéb nokiás programokat :)
  • a frissítendő telefonhoz tartozó legújabb szoftver telepítése a számítógépre amit le tudsz tölteni innen (BB5 soupport menü alatt)
    • A műszavak jelentése a fw mellett:
    • APAC= Asia-PACific
    • EMEA = Europe/Middle-East/Africa .
    • EURO = Europe/Europa .
    • LTA = Latin America .
    • ALPS = Alpen
    • Nekünk az EMEA v. EURO fog kelleni.
A program használatra kész!

:arrow: A frissítés
A frissítés valóban frissítést jelent, tehát downgrade NINCS otthoni módszerekkel
  • Telefont csatlakoztasd géphez pcsuite módban.
  • connection menu->add->usb-t ki kell jelölni->ok
  • scan product (ablak alján kiírja a teló típusát, és FW számát, és jobb alsó sarokba piros pause jel jelenik meg)
  • flash menu->firmware update Itt product kód alapján kiválasztja a szoftvert(, de ezt itt meg is lehet változtatni bármelyik másra (de át is lehet írni NSS-el a pc kódot és akkor nem kell itt állítgatni lásd Egyszerű szofverfrissítés/szoftver visszamagyarítása topik)
  • Ha jó a product kód, akkor refurbish gomb, majd start flash
  • Itt megszakad a kapcsolat egy kis időre, mert boot loader módba lép a teló. Windows pedig telepíte a BB5 drivereket
  • Ha minden simán megy, akkor frissítés végén ismét újraindul a teló és készen is vagyunk :)
:arrow: Szoftveresen halott telefon újraélesztése
  • Telefont kikapcsolt állapotba dugjuk gépre!
  • USB kapcsolat helyett a No connection-t kell kiválasztani
  • open product itt ki kell választani a telefonunknak megfelelő szoftvert
  • flash menu->firmware update itt aktív lesz a dead bb5 usb flash opció
  • Ha helyes a product kód akkor mehet a refurbish, illetve a flash (Egyszer meg fog állni és kéri, hogy nyomd meg a power gombot, tedd is meg, de csak rövid időre, -kevesebb mint 1 sec- semmiképpen sem addig, hogy bekapcsoljon.)
  • Ha minden simán megy akkor a teló frissítés végén újraindul és bekapcsol :)(ha nem akkor sem kell aggódni, akku ki majd be bekapcs és figyel. Ha jó Ok, ha nem újraflash, v. halott bb5 követése.)
A flashelésen kívül a phoenix különféle tesztekre is alkalmazható (display, vibra, keypad…) ehhez test v. local módba kell kapcsolni a telót, és kiválasztani a megfelelő tesztet. Nagyon sok finomhangolási opció is van a programban, de ehhez gyakorlat kell, mert a nem megfelelő beállítások után esetleg már zseblámpának SEM jó a készülék.

Kiegészítésekért köszönet: Pll-nek ;)

Sziasztok!,ha mindet eszerint a leírás alapján csinálok,akkor nem lehet nagy gáz??Bocs a kissé láma kérdésért,de eddig egyszer frissítettem a telóm (5800),de azt a hivatalos nokia szofver progival csináltam!!!Szóval a lányeg,hogy nagyon elronthatom a dolgot?
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”