Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
kukszi
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Galaxy trend Alcatel POP C7
Nem: Férfi
Has thanked: 13 times
Been thanked: 188 times

Re: Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Hozzászólás Szerző: kukszi »

Ganxta az első oldalon a halott telefon újraélesztése.

:arrow: Szoftveresen halott telefon újraélesztése

Először győződjünk meg arról, hogy valóban szoftveresen halott a készülék. Csatlakoztassuk kikapcsolt állapotban a gépünkhöz, ne fusson semmilyen Nokiás program a gépen, egy pillanatra nyomjuk meg a power gombot, ha a Windows felismeri, és/vagy telepíti a driverekt, akkor folytathatjuk a műveletet, ha ismeretlen eszköz, vagy az eszközt nem lehet felismerni üzenetet kapunk, akkor várhatóan nem lesz sikeres a folytatás. Két dologra utalhat ha nem ismerhető fel az eszköz, első, hogy hardverhiba lépett fel, a második, hogy nem támogatott a készülék esetén a dead mode flash.
Telefont kikapcsolt állapotba dugjuk gépre!
USB kapcsolat helyett a No connection-t kell kiválasztani
open product, itt ki kell választani a telefonunknak megfelelő RM számot.
flash menu->firmware update, itt ugyanúgy érvényesek a fentebb írt szabályok (nincs downgade és nem szabad más RM számot választani), ez alapján válaszd ki a Produc kódot.
Pipáld ki a Dead phone USB flashing-et
Ha helyes a product kód akkor mehet a refurbish, illetve a flash (Egyszer meg fog állni és kéri, hogy nyomd meg a power gombot, tedd is meg, de csak rövid időre, -kevesebb mint 1 sec- semmiképpen sem addig, hogy bekapcsoljon.)
Ha minden simán megy akkor a teló frissítés végén újraindul és bekapcsol :)(ha nem akkor sem kell aggódni, akku ki majd be bekapcs és figyel. Ha jó Ok, ha nem újraflash, v. halott bb5 követése.)

Ha nem megy egyedül keress meg skyp . kukuc- igy keress és segitek.
Skyp: kukuc-
MaddionMax
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97 mini
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: MaddionMax »

Üdv!

Nagy gubanc történt.

N97 minit frissítettünk volna, leakadt egy ponton mindig. Leállítottuk a frissítést és a készüléket is.
Na itt volt a hiba, mert azóta nem bírjuk rákötni a gépre. Windows jelzi,hogy USB csatlakoztatva, majd
rá 2 mpre leoldja és csipog egyet a telefon.

Kérlek adjatok valami tanácsot,mert erősen el vagyok keseredve!
kukszi
3. szint
3. szint

MaddionMax írta:Üdv!

Nagy gubanc történt.

N97 minit frissítettünk volna, leakadt egy ponton mindig. Leállítottuk a frissítést és a készüléket is.
Na itt volt a hiba, mert azóta nem bírjuk rákötni a gépre. Windows jelzi,hogy USB csatlakoztatva, majd

Mi is erősen el vagyunk keseredve hogy nem olvastad az elötted lévő hozzászolást.
MaddionMax
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N97 mini

Hozzászólás Szerző: MaddionMax »

kukszi írta:
MaddionMax írta:Üdv!

Nagy gubanc történt.

Mi is erősen el vagyunk keseredve hogy nem olvastad az elötted lévő hozzászolást.
Az előttem lévő hozzászólásban nem volt olvasható, hogy máspodpercenként eldobja az USB kapcsoltot.
Mellesleg megoldódott, külföldi fórumon olvastam, hogy ilyenkor csak a JAF tudja rendbe tenni. Sikerült is.
nsee
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Huawei M20 - LG G4
Has thanked: 75 times
Been thanked: 80 times

Hozzászólás Szerző: nsee »

MaddionMax írta: Az előttem lévő hozzászólásban nem volt olvasható, hogy máspodpercenként eldobja az USB kapcsoltot.
Mellesleg megoldódott, külföldi fórumon olvastam, hogy ilyenkor csak a JAF tudja rendbe tenni. Sikerült is.
kukszi írta:
onle1 írta:a helyzet az, hogy pont a legújabbat akarom rátenni.. és annál írja ki./ pont ez van rajta (60.003)
Phönixel már nem fog felmenni a szoft . ha szerencséd van JAF még fel lehet tenni .
Itt is le van írva, mint láthatod. Az előző oldal közepe táján van, de azért kopiztam neked.
Huawei M20
LG G4
N8-00 Dark Grey
N95
onle1
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 5800

Hozzászólás Szerző: onle1 »

Feléledt a telóm JAF-al, sikerült megcsinálni, megköszönném a segítséget kukszinak:)
Purcymano
Újonc
Újonc
Készüléktípus: c7

Hozzászólás Szerző: Purcymano »

Sziasztok!

Bemásolom ide is amit a c7-00 fórumba írtam, hátha itt több olyan ember leledzik aki tudna segíteni:

"Akadt némi gondom szoftver frissítésével:
-nem találok a navifirm listában az enyémmel egyező szoftververziót(111.030.0609). Vagy nem is egyező kell?
-de ennek ellenére megpróbáltam a 111.30.690 es sorozatban megtalálni az én típusomat. Meg is lett típuskód alapján. Majdnem le is töltöttem a frissítést, egy fájl kivételével. azt azért nem mert egy 1,05 Gb-os memory card content volt. Kellhet ez is? Mindezen bibik ellenére megpróbáltam a flashelést, és a következő hibát kaptam:
getting list of filesto be flashed failes: 0x84210021(-2078212063)- Firmware CRC checksum of file c:\(elésési út)\RM-675_111.030.0609_U01.01_79u.uda.fpsx
does not match with the checksum in data-package.

szerintem kb nem ez a fájl kell, tehát elcsesztem a szoftververziót. De ami fura hogy a fent leírt nem egyezőság ellenére is találtam egyező termékkódú cuccut.
És ha tényleg ez a baj akkor hol találok az enyémre való szoftvert? Ha meg nem ez a gond akkor mi?
Tudna valaki segíteni?"

És lenne még pár kérdésem:
Mi húzhatja az akksit (pár óra, nem használva, mióta hard reseteltem)? szerintem az exchange...
Miért kér állandóan kódot az exchange?
hogy tudom visszatenni az Nokia store-t? (azt írja a telepítés végén hogy nem telepíthető)

Előre is köszönöm!
kukszi
3. szint
3. szint

Purcymano írta:Sziasztok!

Bemásolom ide is amit a c7-00 fórumba írtam, hátha itt több olyan ember leledzik aki tudna segíteni:

"Akadt némi gondom szoftver frissítésével:
-nem találok a navifirm listában az enyémmel egyező szoftververziót(111.030.0609). Vagy nem is egyező kell?
-de ennek ellenére megpróbáltam a 111.30.690 es sorozatban megtalálni az én típusomat. Meg is lett típuskód alapján. Majdnem le is töltöttem a frissítést, egy fájl kivételével. azt azért nem mert egy 1,05 Gb-os memory card content volt. Kellhet ez is? Mindezen bibik ellenére megpróbáltam a flashelést, és a következő hibát kaptam:
getting list of filesto be flashed failes: 0x84210021(-2078212063)- Firmware CRC checksum of file c:\(elésési út)\RM-675_111.030.0609_U01.01_79u.uda.fpsx
does not match with the checksum in data-package.

szerintem kb nem ez a fájl kell, tehát elcsesztem a szoftververziót. De ami fura hogy a fent leírt nem egyezőság ellenére is találtam egyező termékkódú cuccut.
És ha tényleg ez a baj akkor hol találok az enyémre való szoftvert? Ha meg nem ez a gond akkor mi?
Tudna valaki segíteni?"

És lenne még pár kérdésem:
Mi húzhatja az akksit (pár óra, nem használva, mióta hard reseteltem)? szerintem az exchange...
Miért kér állandóan kódot az exchange?
hogy tudom visszatenni az Nokia store-t? (azt írja a telepítés végén hogy nem telepíthető)

Előre is köszönöm!

A legújabb 1.7 navifirm használd . Az RM-675 elellenőrizd az van az akksid alatt is. http://kepfeltoltes.hu/120401/170578076 ... es.hu_.jpg
madddogg
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia C6-00

Hozzászólás Szerző: madddogg »

Sziasztok. A C6-omat szeretném frissíteni phoenix-szel. A NAviFirm újabb verziót talált a telefonhoz, mint amit a Nokia Suit. 40.0.021 a legfrisebb elvileg, a progi meg talált RM-612-höz 42.0.4-et, Hungary, QW, Black, tehát elvileg minden stimmel. Azt merjem rátenni? Vagy maradjak a 40-nél?
Béla
2. szint
2. szint
Készüléktípus: C7 charcoal black
Has thanked: 28 times
Been thanked: 54 times

Hozzászólás Szerző: Béla »

madddogg írta:Sziasztok. A C6-omat szeretném frissíteni phoenix-szel. A NAviFirm újabb verziót talált a telefonhoz, mint amit a Nokia Suit. 40.0.021 a legfrisebb elvileg, a progi meg talált RM-612-höz 42.0.4-et, Hungary, QW, Black, tehát elvileg minden stimmel. Azt merjem rátenni? Vagy maradjak a 40-nél?
Igen , nyugodtan tedd rá.

0595429: RM-612_EURO_HUNGARY_QW_BLACK
0595478: RM-612_EURO_HUNGARY_QW_WHITE
NOKIA E 51 400., 410 hack fájlok
klikk ide
V és patkó menü:
Innen letöltheted

CODERSUS féle S^3 hack
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”