Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
sergio81
1. szint
1. szint
Készüléktípus: N8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 5 times

Re: Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Hozzászólás Szerző: sergio81 »

Shark 18!!!

Ha nem talál 13.16.-ból T-mobilost a Navifirm,nyomj egy Clear Local Chace-t és kerestessd újra!Ott lesz!
Remélem tudtam segíteni!
MatyuS
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 5800 XpressMusic
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: MatyuS »

Sziasztok, van egy 5800-ám, ami jelenleg halott. Annyira képes jelenlegi állapotban, hogy ha benyomom a bekapcsoló gombot akkor rezeg egyet, és nem történik semmi. JAF-fal semmilyen szoftvert nem tudok rárakni, és a Phoenix sem képes rárakni az eredeti szoftvert. Mind a két program esetében akkor nem megy tovább a flash, mikor a telefon kijelzője csíkokban vibrál. Van esély még a telefon megmentésére, vagy ez már majdnem kuka?

A segítséget előre is köszönöm!
Kép
Kép
Nokia 3510i --> Nokia 3220 --> Nokia 6120 classic --> Nokia 5800 XpressMusic Blue
muzsikus2
3. szint
3. szint
Készüléktípus: Huawei P10 Plus
Has thanked: 6 times
Been thanked: 68 times

Hozzászólás Szerző: muzsikus2 »

MatyuS írta:Sziasztok, van egy 5800-ám, ami jelenleg halott. Annyira képes jelenlegi állapotban, hogy ha benyomom a bekapcsoló gombot akkor rezeg egyet, és nem történik semmi. JAF-fal semmilyen szoftvert nem tudok rárakni, és a Phoenix sem képes rárakni az eredeti szoftvert. Mind a két program esetében akkor nem megy tovább a flash, mikor a telefon kijelzője csíkokban vibrál. Van esély még a telefon megmentésére, vagy ez már majdnem kuka?

Hali! Biztos nem régebbi fw-t akarsz a telóra visszatenni? Mi a hibaüzenet, Phoenix-nél, JAF-nál? Jaf-nál szívtam párszor én is. Bentmaradt a régebbi fw is a rm-xxx mappában és a jaf betöltéskor valamiért azt állította be. Nem figyeltem csak nyomtam a flasht. A JAF írta, hogy Pooling... valami a telón meg csak csíkok és aztán semmi. Sikertelen lett a flash. Ezt jó párszor eljátszottam vele, mire rájöttem, hogy régi fw-t akartam rátenni. Új fw-t kiválasztottam és mindjárt jó lett.
GT-I9505 SGS4 (4.4.2) FNB8/FNB8/FNB8 + root
MatyuS
Újonc
Újonc

muzsikus2 írta:
MatyuS írta:Sziasztok, van egy 5800-ám, ami jelenleg halott. Annyira képes jelenlegi állapotban, hogy ha benyomom a bekapcsoló gombot akkor rezeg egyet, és nem történik semmi. JAF-fal semmilyen szoftvert nem tudok rárakni, és a Phoenix sem képes rárakni az eredeti szoftvert. Mind a két program esetében akkor nem megy tovább a flash, mikor a telefon kijelzője csíkokban vibrál. Van esély még a telefon megmentésére, vagy ez már majdnem kuka?

Hali! Biztos nem régebbi fw-t akarsz a telóra visszatenni? Mi a hibaüzenet, Phoenix-nél, JAF-nál? Jaf-nál szívtam párszor én is. Bentmaradt a régebbi fw is a rm-xxx mappában és a jaf betöltéskor valamiért azt állította be. Nem figyeltem csak nyomtam a flasht. A JAF írta, hogy Pooling... valami a telón meg csak csíkok és aztán semmi. Sikertelen lett a flash. Ezt jó párszor eljátszottam vele, mire rájöttem, hogy régi fw-t akartam rátenni. Új fw-t kiválasztottam és mindjárt jó lett.
Én az 52.0.007 verziószámú szoftvereket próbáltam rárakni. A Phoenix mappában az rm-356-os mappából mindent kitörlök, hogy ha új szoftvert szeretnék felrakni.

Phoenixnél ezt írja ki:
Firmware updating failed. Error 0x8401F153 - Flash: Unable to communicate with the device after flashing. Check USB connections!

Jafnál pedig ezt:
Writing cmt...
Processing C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.core.C00...
Sending CMT HASH for ADA
Sending CMT HASH for KEYS
Sending CMT HASH for PRIMAPP
Sending CMT HASH for RAP3NAND
Sending CMT HASH for PASUBTOC
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected
cmt->PAPUB_CERTIFICATE_DATA_BB5 block detected, sending...
cmt->PAPUB keys already sent...
Sending CMT HASH for SOS*UPDAPP
Sending CMT HASH for SOS*ENO
Sending CMT HASH for SOS*DSP0
Sending CMT HASH for SOS*ISASW
Sending CMT HASH for SOS+CORE
Sending CMT HASH for SOS+ROFS1
Processing C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_prd.rofs2.V20...
Sending CMT HASH for SOS+ROFS2
Write result 27: 1701
Processing C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-356\RM-356_52.0.007_026_000_U01.uda.fpsx...
No write data, skiping write...
Rebooting...
Finishing CMT session...
Restarting CMT...
Pooling phone...
Phone not found...
Second try...
MCUSW: (null)
APESW: (null)
VariantSW: (null)
Prodcode:
Done!
Kép
Kép
Nokia 3510i --> Nokia 3220 --> Nokia 6120 classic --> Nokia 5800 XpressMusic Blue
muzsikus2
3. szint
3. szint

MatyuS írta: Én az 52.0.007 verziószámú szoftvereket próbáltam rárakni. A Phoenix mappában az rm-356-os mappából mindent kitörlök, hogy ha új szoftvert szeretnék felrakni.

Phoenixnél ezt írja ki:
Firmware updating failed. Error 0x8401F153 - Flash: Unable to communicate with the device after flashing. Check USB connections!
Másik USB-n próbáltad már? Esetleg telón csinálj egy 4 gombos hard resetet, majd próbáld újra. Nálam volt már, hogy símán hard reset után is magához tért a teló.
gyilki
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6288

Hozzászólás Szerző: gyilki »

Üdv!

Volna egy apró problémám! Rengeteg telót flasheltem már, Jaf-al, Phoenix-el (hála a nagyszerű leírásaitoknak, thx érte!) de most egy N82 (RM-313) feladta a leckét. 31.0.016-os szoftot akarok ledobni, először NSU-val akartam, de lehalt frissítés közben. Majd rámentem Phonenix-el, végigment a flash és a kommunikáció felvétele a telóval nem sikerült. Azóta bekapcsol, rezzen egyet, megvilágítja a kijelzőt és a gombsort. De ennyi. Raktam új phoenix-et, próbáltam Jaf-al, de semmi. Még csak flash mode-ba sem rakja. Plx help!

Köszi a gyors válaszokat.

Üdv: gyilki
muzsikus2
3. szint
3. szint

gyilki írta:Üdv!

Volna egy apró problémám! Rengeteg telót flasheltem már, Jaf-al, Phoenix-el (hála a nagyszerű leírásaitoknak, thx érte!) de most egy N82 (RM-313) feladta a leckét. 31.0.016-os szoftot akarok ledobni, először NSU-val akartam, de lehalt frissítés közben. Majd rámentem Phonenix-el, végigment a flash és a kommunikáció felvétele a telóval nem sikerült. Azóta bekapcsol, rezzen egyet, megvilágítja a kijelzőt és a gombsort. De ennyi. Raktam új phoenix-et, próbáltam Jaf-al, de semmi. Még csak flash mode-ba sem rakja. Plx help!

Hali! Nálad mi a hibaüzi? Halott módban csináltad? Ha nem teszi flash módba, akkor csináld meg ezt: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=40067
gyilki
Újonc
Újonc
Készüléktípus: 6288

Hozzászólás Szerző: gyilki »

muzsikus2 írta:
gyilki írta:Üdv!

Hali! Nálad mi a hibaüzi? Halott módban csináltad? Ha nem teszi flash módba, akkor csináld meg ezt: http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=40067
Flashing started
Creating product data items list
Product data items list created
Backup not required
KeepProductInFlashModeAfterFlash is supported only for FPS-X devices. Ignoring the flag
Flashing phone
Initializing
Scanning image files...
Waiting for USB device...

Nah itt jön a pop-up, hogy aksi ki-be, stb. Hiába nyomom a power gombot, nem történik semmi.. :S

The flashing failed. Do you want to retry the flashing?

HRESULT 0x8401f141 (-2080247487)

Flash: Boot rom was not detected after phone boot up. Unable to start flashing.
muzsikus2
3. szint
3. szint

gyilki!
Megy privi.
MatyuS
Újonc
Újonc

muzsikus2 írta:
MatyuS írta: Én az 52.0.007 verziószámú szoftvereket próbáltam rárakni. A Phoenix mappában az rm-356-os mappából mindent kitörlök, hogy ha új szoftvert szeretnék felrakni.

Phoenixnél ezt írja ki:
Másik USB-n próbáltad már? Esetleg telón csinálj egy 4 gombos hard resetet, majd próbáld újra. Nálam volt már, hogy símán hard reset után is magához tért a teló.
Sajnos nem jött össze másik USB-n sem, és a hard reset sem segített. Csak rezeg egyet és nem csinál semmit. :(
Kép
Kép
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”