Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Nokia telefonok szoftverfrissítésével kapcsolatos témák
theginoka
Újonc
Újonc
Készüléktípus: c7
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Szoftverfrissítés Phoenix-szel

Hozzászólás Szerző: theginoka »

Kedves Fórumozók!

A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni.

Meg akartam hackelni a telefonomat, de nem sikerült.

Az alábbi menet szerint haladtam:
http://www.smartnews.hu/2010/11/modosit ... kia-n8-ra/

Itt akadtam el:
5. Kattintsunk a Refurbish-re! Fel fog bukkanni egy ablak, ami azt jelzi, hogy hiányzik egy fájl. NE kattintsunk még semmire, hanem menjünk át egy fájlkezelőbe és a módosított UDA fájlt nevezzük át a C:/Program Files(x86)/Nokia/Phoenix/Products/RM-596 mappában lévő UDA fáljra, majd másoljuk be ebbe a mappába, felülírva azt, amit Navifirm segítségével töltöttünk le!

Hát ez az, ami nem jött össze:
" Fel fog bukkanni egy ablak,.."

Nekem nem ugrott fel semmi, hanem mindjárt megflashelte a telefont.
Tudja valami, hogy mi lehet a hiba? VAgy le van valahol máshol írva, hogy c7el hogy kell pontosan csinálni?

Továbbá olvastam, (sajnos utólag) hogy flashelés után megváltozik Product Kód, így a garancia is elveszik.
Ez C7 esetében is fennáll? a Nemesis Service Suite sajnos nem ismeri fel a telót, így azt sem tudom, hogy megváltozott e a kód.... Mert olvastam olyat is, hogy c7nél nem lehet átírni a kódod...

Légyszi segítsetek!
Köszi szépen
theginoka
Újonc
Újonc
Készüléktípus: c7

Hozzászólás Szerző: theginoka »

illetve ha hackelt a telefon, akkor a gyári szoftverek, mint pl a quickoffice mennek, mintha regisztártlak lennének?
Todo
5. szint
5. szint
Készüléktípus: Galaxy S7
Has thanked: 56 times
Been thanked: 444 times

Hozzászólás Szerző: Todo »

theginoka írta:Kedves Fórumozók!

A tapasztaltabbak segítségét szeretném kérni.

Meg akartam hackelni a telefonomat, de nem sikerült.

Az alábbi menet szerint haladtam:
http://www.smartnews.hu/2010/11/modosit ... kia-n8-ra/

Itt akadtam el:
5. Kattintsunk a Refurbish-re! Fel fog bukkanni egy ablak, ami azt jelzi, hogy hiányzik egy fájl. NE kattintsunk még semmire, hanem menjünk át egy fájlkezelőbe és a módosított UDA fájlt nevezzük át a C:/Program Files(x86)/Nokia/Phoenix/Products/RM-596 mappában lévő UDA fáljra, majd másoljuk be ebbe a mappába, felülírva azt, amit Navifirm segítségével töltöttünk le!

Hát ez az, ami nem jött össze:
" Fel fog bukkanni egy ablak,.."

Nekem nem ugrott fel semmi, hanem mindjárt megflashelte a telefont.
Tudja valami, hogy mi lehet a hiba? VAgy le van valahol máshol írva, hogy c7el hogy kell pontosan csinálni?

Továbbá olvastam, (sajnos utólag) hogy flashelés után megváltozik Product Kód, így a garancia is elveszik.
Ez C7 esetében is fennáll? a Nemesis Service Suite sajnos nem ismeri fel a telót, így azt sem tudom, hogy megváltozott e a kód.... Mert olvastam olyat is, hogy c7nél nem lehet átírni a kódod...

Légyszi segítsetek!
Köszi szépen
Szerintem így csináld!
A letöltéshez szükséged van a Navifirm progira:
http://www.nokiaprogramok.hu/modules.ph ... w&id=39353
Elinditod úgy, hogy a bal fölsö sarokban a Nokia Care Suit módban legyen miután kiválasztod, hogy nokia C7 RM-675 akkor a következő ablakban kijelölöd a 13.16-ot, majd a felgördülő listából kiválasztod a telefonod szinének megfelelő EURO3-as frimwaret (mindegyikből 3 van, de te a legfölsőt válaszd) ekkor bead 17 fájl-t amiből 6 ki van jelölve, ehhez még kipipálod a RM-675 013.016 U01.01 79.92 prd.uda fpsx és az RM675 010 000 M005 8GB fpsx fájlokat és letöltöd! Miután ezzel készvagy az egészet (8 fájl) bemásolod a C:\Program Files\Nokia\Phoenix\Products\RM-675 mappába (ha a mappa nem létezik akkor létrehozod)! Ha mindez kész akkor a módositott UDA fájlal felülirod a mappában lévőt és már mehet is a frissítés!
A phoenix nem írja át a product kódot!
A quicoffice progival nem lehet szerkeszteni C7-en!
Remélem tudtam segíteni!
otti04
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia E71

Re: Nokia E71

Hozzászólás Szerző: otti04 »

ezt a hibaüzenetet kapom: http://noob.hu/2011/02/27/111_0.jpg
:( :(
ennél a résznél:
flash menu->firmware update, itt ugyanúgy érvényesek a fentebb írt szabályok (nincs downgade és nem szabad más RM számot választani), ez alapján válaszd ki a Produc kódot.
:(
RM-346-os a product kód, ezt először amikor kérte kikerestem kijelöltem, most meg ha jól olvasom akkor nem tudja azonosítani ezt a kódot vagy mi.. :hmm2:
Walaki01
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Nokia 5800 Xpress Red
Nem: Férfi
Has thanked: 34 times
Been thanked: 130 times

Re: Nokia E71

Hozzászólás Szerző: Walaki01 »

otti04 írta:ezt a hibaüzenetet kapom: http://noob.hu/2011/02/27/111_0.jpg
:( :(
ennél a résznél:
flash menu->firmware update, itt ugyanúgy érvényesek a fentebb írt szabályok (nincs downgade és nem szabad más RM számot választani), ez alapján válaszd ki a Produc kódot.
:(
RM-346-os a product kód, ezt először amikor kérte kikerestem kijelöltem, most meg ha jól olvasom akkor nem tudja azonosítani ezt a kódot vagy mi.. :hmm2:
Biztos az RM-346?Mert amint látom,az E 71-hez,van több RM is. :hmm2:
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
otti04
Újonc
Újonc

szia!
igen, amikor vettem ez volt a gyári kódja, nem volt piszkálva ez a telefon még. ugyhogy elvileg annak kell lennie. ez volt az akksi alatt a kód.
nem vagyok ebben a dologban túl nagy májer, de remélem meg tudom majd oldani. :sad: :eges:
Walaki01
4. szint
4. szint

otti04 írta:szia!
igen, amikor vettem ez volt a gyári kódja, nem volt piszkálva ez a telefon még. ugyhogy elvileg annak kell lennie. ez volt az akksi alatt a kód.
nem vagyok ebben a dologban túl nagy májer, de remélem meg tudom majd oldani. :sad: :eges:
Az RM,nem a gyári kód,hanem a rendszer kódja,tehát ez nem változhat,semillyen piszkálásra.
Egyébként,melyik szoftot szeretnéd felrakni?Tehát hányasat? :hmm2:
Mert az 500-asban van független,magyar,az 501-esben pedig szolgáltatós magyar szoftok.
Kép
Számolj le a negatív hozzáállással, mint a nem fog sikerülni! Legyél pozitív! Biztosan el fogom rontani.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása.
otti04
Újonc
Újonc

Version:: 500.21.009

http://europe.nokia.com/support/downloa ... n-i-update
ennek a linknek az alapján szerettem volna frissíteni,
és innét szedtem le hozzá a programot. http://www.nokia.hu/tamogatas/szoftver/szoftverfrissito
ezzel sikerült is feltennem, írta, h kész a telepítés, és ezután jött, h nem tudtam bekapcsolni.
hiába keresgetek, és olvasgatok vissza a fórumon, egyenlőre nem találtam semmit. :(
Walaki01
4. szint
4. szint

otti04 írta:Version:: 500.21.009

http://europe.nokia.com/support/downloa ... n-i-update
ennek a linknek az alapján szerettem volna frissíteni,
és innét szedtem le hozzá a programot. http://www.nokia.hu/tamogatas/szoftver/szoftverfrissito
ezzel sikerült is feltennem, írta, h kész a telepítés, és ezután jött, h nem tudtam bekapcsolni.
hiába keresgetek, és olvasgatok vissza a fórumon, egyenlőre nem találtam semmit. :(
Akkor te NSU-val és nem Phoenixszel frissítettél és sikerült a telót meghalasztani. :shock:
Próbáld meg!Kikapcs,akku kivesz,vársz pár percet,akku vissza,bekapcsol.Ha nem megy akkor Itt olvasd el az első hozzászólást,abban mindent megtalálsz.Különösen ajánlom,a szoftveresen halott telefon újraélesztése részt. ;)
Kép
six66
Újonc
Újonc
Készüléktípus: N95

Hozzászólás Szerző: six66 »

Sziasztok Mindenkinek !

Felrobbanok.. talán a saját hülyeségem.. Van egy 6650fold és egy 6303c. -m. A 6650 product C.-t (függ.lett utólag...) engedi átírni az NSS-el, de SEMMIVEL sem lehet frissíteni OVI, -angol egyéb PcSuitok, Phoenix... stb... MINDIG hibát ír ki, vagy az újratelepítésnél közben leáll...
A 6303c- t érzékeli az NSS, engedi az OVI az "ÚJRA-telepítést" de NEM ENGEDI a Prod.Code átírását..
Így meg van két független, de nem magyar telóm (absz. nincs nyelvi gondom, csak már sok órát elcsesztem a magyarításra...)
Esetleg van valami egyéb UNI-progi, vagy més megoldás ?? Nagy-sok-örök hála ha tudna valaki tippet/segítséget. :duhos2: :duhos2: :duhos2: :duhos2: :duhos2: :duhos2: :duhos2: :duhos2:
Válasz küldése

Vissza: “Szoftverfrissítés”