Memóriakártyák töredezettségmentesítése
-
- Újonc
- Készüléktípus: 5800
- Has thanked: 0
- Been thanked: 0
Memóriakártyák töredezettségmentesítése
Újabb kérdésem van...
Meglehetősen lassan indul a telefonom, kikapcsolás után. Több percig is elszuttyog. Ha kiveszem az SD kártyát, akkor pillanatok alatt bebootol és ha visszatolom a kártyát, működik minden ahogy kell, de ez így nem tetszik túlzottan
Az automatikusan induló programokat kiegyeltem, leszedtem a Handy Shell-t, a rompatchert (előtte a patcheket letiltottam), meg még pár olyan cuccot, ami automatán akar indulni, de nem segít.
Lehet, hogy az a gondja, a 8 gigás kártyát több mint feléig felötlöttem doksikkal (ezekkel dolgozom, nap mint nap), programokkal (mint egy USB drive-ot, hogy kéznél legyenek), meg párszáz fotóval és boot közben ellenőrzi?
Lehet, hogy holnap lementek mindent, majd csinálok egy káryaformatot és meglátom... Vagy majd akkor, ha megjön az új FW verzió, akkor úgyis újra kell pakolni a cuccokat...
--
SaGa
Meglehetősen lassan indul a telefonom, kikapcsolás után. Több percig is elszuttyog. Ha kiveszem az SD kártyát, akkor pillanatok alatt bebootol és ha visszatolom a kártyát, működik minden ahogy kell, de ez így nem tetszik túlzottan
Az automatikusan induló programokat kiegyeltem, leszedtem a Handy Shell-t, a rompatchert (előtte a patcheket letiltottam), meg még pár olyan cuccot, ami automatán akar indulni, de nem segít.
Lehet, hogy az a gondja, a 8 gigás kártyát több mint feléig felötlöttem doksikkal (ezekkel dolgozom, nap mint nap), programokkal (mint egy USB drive-ot, hogy kéznél legyenek), meg párszáz fotóval és boot közben ellenőrzi?
Lehet, hogy holnap lementek mindent, majd csinálok egy káryaformatot és meglátom... Vagy majd akkor, ha megjön az új FW verzió, akkor úgyis újra kell pakolni a cuccokat...
--
SaGa
-
- 3. szint
- Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
- Has thanked: 51 times
- Been thanked: 32 times
Re: Memóriakártyák töredezettségmentesítése
Formázd le a kártyát, megoldódik minden.SaGa59 írta:Újabb kérdésem van...
--
SaGa
- sutyi
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia E51 PCode 0554359 Black
- Been thanked: 2 times
Esetleg mielőtt formáznál,töredezettségmentesítsd a kártyát.......jó tehet.SaGa59 írta:Újabb kérdésem van...
Lehet, hogy az a gondja, a 8 gigás kártyát több mint feléig felötlöttem doksikkal (ezekkel dolgozom, na mint nap), programokkal (mint egy USB drive-ot, hogy kéznél legyenek), meg párszáz fotóval és boot közben ellenőrzi?
--
SaGa
Gyakorlatilag az is egy meghajtó,ha rendezetten vannak rajta a dolgok,gyorsabban dolgozik.
Ha így sem javul,formázz.....

- szabi113
- 2. szint
- Készüléktípus: Xperia Z2 + iPod Touch 2G
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 16 times
- Kapcsolat:
Neeee. Ilyet ne mondjunk már. A flash és az egyéb, mozgó alkatrészt nem tartalmazó háttértárolón, értelmetlen töredezettsémentesíteni. Hibá fogja valami átrendezni a szektorok tartalmát, ez nem vinyó, hogy bizonyos helyeket gyosabban ér el, és másokat meg lassabban. Mindegy, hogy az adatok szanaszét írodtak rá, vagy szépen sorjában.sutyika írta:Esetleg mielőtt formáznál,töredezettségmentesítsd a kártyát.......jó tehet.
Gyakorlatilag az is egy meghajtó,ha rendezetten vannak rajta a dolgok,gyorsabban dolgozik.
SaGa59:A formázás meg fogja oldani gondjaidat. De ha már a kártyának nekiesel, akkor a helyedben a telcsit is legyalulnám a háromgombos módszerrel (a zöld+piros+kameragomb nyomvatartava bekapcsolás után.). A cuccaidat azért mentsd le mindenképpen

2002 óta (7650)Symbian fanatikus, de sajna lemaradtunk, így: Xperia Z2 (5.1.1), + 128GB µSD
- sutyi
- Moderátor
- Készüléktípus: Nokia E51 PCode 0554359 Black
- Been thanked: 2 times
Mondod te.Én viszont tapasztalatból írtam, amit.Ezen nem fogunk összeveszni.szabi113 írta:Neeee. Ilyet ne mondjunk már. A flash és az egyéb, mozgó alkatrészt nem tartalmazó háttértárolón, értelmetlen töredezettsémentesíteni. Hibá fogja valami átrendezni a szektorok tartalmát, ez nem vinyó, hogy bizonyos helyeket gyosabban ér el, és másokat meg lassabban. Mindegy, hogy az adatok szanaszét írodtak rá, vagy szépen sorjában.

Bízzuk SaGa59 kollégára.Vesztenivalója nincs,viszont ha gyorsult valamennyit ezáltal a teló,itt a két pont.

-
- Újonc
Khmm...sutyika írta: Esetleg mielőtt formáznál,töredezettségmentesítsd a kártyát.......jó tehet.
Falsh Drive-okat by design nem töredezettségmentesítünk, mert értelmetlen illetve káros (lenne, ha sikerülne).
Értelmetlen, mert a működési elvük miatt elve "kvázi random" módon szórják szét a fájlokat a memóriában a fájlrendszerkezelők (a korai pendriveok talán még nem, de a mostanában forgalomba lévő ilyen eszközök már igen).
Káros, mert ha valóban lehetne töredezettség mentesíteni, a FAT és társai folyamatos írási terhelésnek lennének kitéve, márpedig ennek (az írhatóságnak) száma korlátos. Nem kicsi, de véges és egy klasszikus, FAT rendszerben dolgozó eszköznél a FAT és a root dir folyamatosan terhelődik. Pont emiatt találták ki a fentebb már említett "kvázi random" kezelést. Ezzel nagyjából minden bit kb ugyanakkora terhelést kap az életciklus alatt, nincs speciálisan kiemelt terület, ami jobban terhelődik.
Emellett, fej és egyéb, tehetetlenséggel rendelkező mozgó alkatrészek hiányában a töredezettség mint fogalom sem értelmezhető túlzottan egy memória esetén...
--
SaGa
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára SaGa59 2009-07-02 csüt. 07:59:23-kor.
-
- Újonc
Az OK, csak még mindig nem tudom, hogy a sok rajtalévő fájl zavarja-e, vagy valami más.szabi113 írta:
SaGa59:A formázás meg fogja oldani gondjaidat. De ha már a kártyának nekiesel, akkor a helyedben a telcsit is legyalulnám a háromgombos módszerrel (a zöld+piros+kameragomb nyomvatartava bekapcsolás után.). A cuccaidat azért mentsd le mindenképpen
Ha a fájlok száma, akkor nem biztos, hogy sokat segít, mert ami rajta van, azt mindenképp vissza akarom tenni, mert azért kértem ilyen telefont, hogy PDA-ként (is) használhassam a munkámhoz.
Mindegy, amint megjön az új Firmware bedarálom ami rajta van és újjáépítem...
--
SaGa
A Nokia 5800 XM FAT32-es állományrendszert használ annak minden előnyével és hátrányával együtt. Jellegéből adódóan ott sem kerülnek egymás mellé a bitek, a 4 kilobájtos szerktorcsoportokban is maradhat még hely, tehát a defragolás itt is hasznos lehet, azok összerendezésére. Persze ne számítsunk a winchesterekre jellemző, a író-olvasó fej mozgása, tehetetlensége miatti szétszórtságra, de azért van ott rendetlenség elég. Én javaslom mindenkinek az időszakos használatát, tapasztalatból mondom, a zsúfolt kártyáknál észrevehető gyorsulást fog eredményezni. 

- botond
- Adminisztrátor
- Készüléktípus: Huawei P20 Pro
- Nem: Férfi
- Has thanked: 25 times
- Been thanked: 58 times
- Kapcsolat:
Ezzel egyetértek.potrien írta:A Nokia 5800 XM FAT32-es állományrendszert használ annak minden előnyével és hátrányával együtt. Jellegéből adódóan ott sem kerülnek egymás mellé a bitek, a 4 kilobájtos szerktorcsoportokban is maradhat még hely, tehát a defragolás itt is hasznos lehet, azok összerendezésére. Persze ne számítsunk a winchesterekre jellemző, a író-olvasó fej mozgása, tehetetlensége miatti szétszórtságra, de azért van ott rendetlenség elég. Én javaslom mindenkinek az időszakos használatát, tapasztalatból mondom, a zsúfolt kártyáknál észrevehető gyorsulást fog eredményezni.
Én eddíg mindegyik memóriakártyámat defragmentáltam, kezdve az első memóriakártyás telefonommal, és az eredmény érezhető volt.
A legjobban akkor érezhető, ha pl sok apró fájl van rajta.
Itt valóban nincs mozgó alkatrész, viszont a töredezett fájlok esetében a beolvasásnál a többszöri memóriacímzés miatt órajel ciklusok pazarlódnak el, emiatt lassul a beolvasás.
-
- Újonc
Maradjunk annyiban, hogy te, amikor nézegeted a ""diszket" úgy látod, de a valóságnak ehhez semmi köze. a bited a memóriában meglehetősen "rendezetlen" állapotban tárolódnak, nem véletlenül. Amit te látsz, az már az elektronika által alaposan átcsócsált kinézet. A defragolás után, neked egy "rendezett" állapotot mutat, a valóságban meg pont ugyanolyan rendezetlen lesz...potrien írta:A Nokia 5800 XM FAT32-es állományrendszert használ annak minden előnyével és hátrányával együtt. Jellegéből adódóan ott sem kerülnek egymás mellé a bitek, a 4 kilobájtos szerktorcsoportokban is maradhat még hely, tehát a defragolás itt is hasznos lehet, azok összerendezésére. Persze ne számítsunk a winchesterekre jellemző, a író-olvasó fej mozgása, tehetetlensége miatti szétszórtságra, de azért van ott rendetlenség elég. Én javaslom mindenkinek az időszakos használatát, tapasztalatból mondom, a zsúfolt kártyáknál észrevehető gyorsulást fog eredményezni.
Mindegy..
Leformáztam a telefont, visszamásoltam a fájljaimat, a boot tempó elfogadhatóra gyorsult. Elkezdtem visszapakolni az alkalmazásokat is és mindegyik után csinálok egy ki-be kapcsolást. Még bírja, bár még nem vagyok kész vele...