Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás

Samsung márkájú készülékek témái
Segal
Admin segéd
Admin segéd
Készüléktípus: Samsung Galaxy S8+
Has thanked: 119 times
Been thanked: 747 times

Re: Samsung Galaxy S4 - trükkök, modding, romolás

Hozzászólás Szerző: Segal »

Na ma én is elvesztettem S4 szüzességem.
Persze én nem vettem csak megtaperoltam de nem rossz a kicsike bár a kell érzés sem jelentkezett.
Akármennyire hasonlít az S3-ra ez szebb egyszerűen arányosabb. Ez az első pentitle elrendezésű telefon amire azt mondom hogy tényleg nem zavaró megnéztem pár videót rajta. (igaz az az elordulsz megállítja a videót dolog roppant idegesítő csak egy pillanatra néztem oldalra máris megállt...)
Kamera beállítási lehetősége bőséges, netezni jól lehetett vele, gyors is volt, vékony is de valahogy mégsem kell.
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Nem: Férfi
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

tnorbi írta:
Macika írta: Ez jogos, főleg, hogy egyelőre nincs 100%-osan működő megoldás, beláthatatlanok a következmények egyelőre.
Azt kihagytam, hogy egyik készülékemet sem a forgalmazás első hetében vettem meg...
Egy 2 kilós tégla szerintem nem ér 1 hetet. Nem értem, miért kell egyből tesztelgetni rajta. 1, max 2 hét(vagy akár egy hónap) és rootolják normálisan. De aki nem bír magával, az meg is érdemli, ha téglát kap, a csúcstelóból.
Teljesen egyetértek.
De látod, vannak, akik nem tudnak várni.
Nem tudom, ha én is vettem volna S4-et (lecserélvén a N2-t), akkor kibírnám-e 4 év folyamatos rootoltság után türelemmel, míg lesz halálbiztos megoldás rá.

Mondjuk addig, míg visszafordíthatatlan módosítás nem történik a készüléken, addig nincs gond...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

Macika írta:
tnorbi írta:
Macika írta: Ez jogos, főleg, hogy egyelőre nincs 100%-osan működő megoldás, beláthatatlanok a következmények egyelőre.
Azt kihagytam, hogy egyik készülékemet sem a forgalmazás első hetében vettem meg...
Egy 2 kilós tégla szerintem nem ér 1 hetet. Nem értem, miért kell egyből tesztelgetni rajta. 1, max 2 hét(vagy akár egy hónap) és rootolják normálisan. De aki nem bír magával, az meg is érdemli, ha téglát kap, a csúcstelóból.
Teljesen egyetértek.
De látod, vannak, akik nem tudnak várni.
Nem tudom, ha én is vettem volna S4-et (lecserélvén a N2-t), akkor kibírnám-e 4 év folyamatos rootoltság után türelemmel, míg lesz halálbiztos megoldás rá.

Mondjuk addig, míg visszafordíthatatlan módosítás nem történik a készüléken, addig nincs gond...
meg zárt a bootloader,sokan elfelejtik,amig nincs rá megoldás,tuti semmit se csinálnék vele,ha kell még a gari. :D

Ha zárt bootloader-ed van, akkor csak olyan boot-képeket flashelhetsz a a telefonra, amik digitális aláírással rendelkeznek. Nem rakhatod fel a saját készítésű bootloader-t a telefonodra. A Recovery-vel, tehát a telefon helyreállító menüjével ugyanaz a helyzet. A gyártó aláírását nem lehet “meghamisítani”. Ez pedig azt jelenti, hogy induláskor nem tudunk főzött kernel, vagy egyéb fájlokat betölteni zárt bootloader esetében.
Samsung galaxy s7 edge
Segal
Admin segéd
Admin segéd

Limahl írta:Ha zárt bootloader-ed van, akkor csak olyan boot-képeket flashelhetsz a a telefonra, amik digitális aláírással rendelkeznek. Nem rakhatod fel a saját készítésű bootloader-t a telefonodra. A Recovery-vel, tehát a telefon helyreállító menüjével ugyanaz a helyzet. A gyártó aláírását nem lehet “meghamisítani”. Ez pedig azt jelenti, hogy induláskor nem tudunk főzött kernel, vagy egyéb fájlokat betölteni zárt bootloader esetében.
Szerintem előbb utóbb lesz rá megoldás (rosszmájúan azt írom remélhetőleg utóbb mert én NOTE 3-at szeretnék majd és nem lenne jó számomra ha abba már foltoznák a GS4-be talált kiskaput).
Nem 1-2 android agytröszt van jelenleg és tutira ráállnak mér csak a versenyszellem végett is a dologra hogy ki az aki talál egy kiskaput. Persze utánna akkor az is le lesz zárva (ezért reménykedem hogy csak késöbb lesz rá mnegoldás mindenféle rosszindulatmentesen) és folytatódik a macsa egér játék.
Egyébként max azt tudom elképzelni hogy sok olyan garanciális esete lehetett a Samsungnak amikor nem hozzáértő személy próbálkozott romcserével és hazavágta a telefont és max ebből lett elegük mert más értelmes ötlet nem jut az eszembe hogy miért lépne meg egy ilyen lépést a Samsung amivel a vásárlóközönségének ha csak egy kis részét is de kockáztatja.
Macika
6. szint
6. szint

Segal írta:
Limahl írta:Ha zárt bootloader-ed van, akkor csak olyan boot-képeket flashelhetsz a a telefonra, amik digitális aláírással rendelkeznek. Nem rakhatod fel a saját készítésű bootloader-t a telefonodra. A Recovery-vel, tehát a telefon helyreállító menüjével ugyanaz a helyzet. A gyártó aláírását nem lehet “meghamisítani”. Ez pedig azt jelenti, hogy induláskor nem tudunk főzött kernel, vagy egyéb fájlokat betölteni zárt bootloader esetében.
Szerintem előbb utóbb lesz rá megoldás (rosszmájúan azt írom remélhetőleg utóbb mert én NOTE 3-at szeretnék majd és nem lenne jó számomra ha abba már foltoznák a GS4-be talált kiskaput).
Nem 1-2 android agytröszt van jelenleg és tutira ráállnak mér csak a versenyszellem végett is a dologra hogy ki az aki talál egy kiskaput. Persze utánna akkor az is le lesz zárva (ezért reménykedem hogy csak késöbb lesz rá mnegoldás mindenféle rosszindulatmentesen) és folytatódik a macsa egér játék.
Egyébként max azt tudom elképzelni hogy sok olyan garanciális esete lehetett a Samsungnak amikor nem hozzáértő személy próbálkozott romcserével és hazavágta a telefont és max ebből lett elegük mert más értelmes ötlet nem jut az eszembe hogy miért lépne meg egy ilyen lépést a Samsung amivel a vásárlóközönségének ha csak egy kis részét is de kockáztatja.
Ez OK, persze, hogy lesz rá megoldás.
A kérdés, hogy a Samsung mennyire vonta össze a szemöldökét, visszacsinálható-e, ha egyszer nyitva lett a bootloader, marad-e (garanciát kizáró) nyoma.
Mert ha eltakaríthatóak a nyomok, akkor nincs gond...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Macika írta: Ez OK, persze, hogy lesz rá megoldás.
A kérdés, hogy a Samsung mennyire vonta össze a szemöldökét, visszacsinálható-e, ha egyszer nyitva lett a bootloader, marad-e (garanciát kizáró) nyoma.
Mert ha eltakaríthatóak a nyomok, akkor nincs gond...
De legalább lehet hivatalos KIES ROMokat váltogatni. A HTC úgy lezárta , hogy ott még azt sem lehet. :)
Huawei MATE 9 Android 7
Segal
Admin segéd
Admin segéd

These users thanked the author Segal for the post:
moco (2013-04-29 hétf. 17:10:03)
Rating: 2.63%
Macika
6. szint
6. szint

Azért érdekes, hogy a Nokia 2110-ben még KÉT panel volt, teljes méretben.
Eltelt 25 év és a képet látva keresni kell, hol van "A" panel benne... :D
Sir Winston Churchill
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Az is különös , hogy nem jönnek a KIES ROM-ok. Főleg úgy , hogy szinte minden régióba azonos időben jelent meg a telefon. Tavaly ilyenkor mikor az S3 megjelent halomba szórták a romokat. Kis csend van.... :D
Huawei MATE 9 Android 7
Segal
Admin segéd
Admin segéd

reddoors írta:Az is különös , hogy nem jönnek a KIES ROM-ok. Főleg úgy , hogy szinte minden régióba azonos időben jelent meg a telefon. Tavaly ilyenkor mikor az S3 megjelent halomba szórták a romokat. Kis csend van.... :D
S2-nél is rengeteg jelent meg gyakorlatilag azonnal. Itt is tutira jönni fognak.
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”