Samsung GT-i9000 Galaxy S

Samsung márkájú készülékek témái
migabi24
4. szint
4. szint
Készüléktípus: HTC ONE
Nem: Férfi
Has thanked: 5 times
Been thanked: 38 times

Re: Samsung GT-i9000 Galaxy S

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

fonix232 írta:Egy gyors kérdés.

Ugye a Samsung valamiért ReiserFS (RFS) formátumban formázta a belső meghajtókat (/system, /data, /cache, sötöbö) ami az Android alatt általában használt YAFFS-hoz képest nemkicsit lassú.
Erre ugye jött a Voodoo fix. Kérdésem, hogy mennyire gyorsítja ez fel a telefon működését, a belső területen történő fájlmásolást, sötöbö?
Sokat lendítenek a különböző lagfixek, de már lehet voodoo nélkül is ext4-et használni, universal lagfix kernel segítségével arra formázod amire akarod :D
Múlt:6600,7610,SE-S700,6230i,6630,SE-W810i,6680,N73,SE-P990,6120c,E50,N95-8Gb,N82,E66,N78,N79,i8510 8Gb,iPhone 3G 16GB,iPhone 3G-S 16Gb,i8910HD 16Gg,Wawe,Galaxy S 8Gb,I8910 HD, Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

bírom ezt a nyelvjárást. nézek, mint Rozi a moziban :D
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
fonix232
5. szint
5. szint
Készüléktípus: ZTE Blade
Has thanked: 2 times
Been thanked: 44 times

Hozzászólás Szerző: fonix232 »

moco írta:bírom ezt a nyelvjárást. nézek, mint Rozi a moziban :D
Itt a filerendszerekről volt szó :D Amik a belső tárhelyen vannak alkalmazva. A ReiserFS a Linuxokban használt extFS egyik továbbfejlesztése (előnye az NTFS-el szemben hogy linkelt filerendszer, azaz egy filenak lehet akár 100 másolata, akkor is csak egyszer szerepel a merevlemezen, így csak egyszer foglalja le a helyet, és villámgyors. Hátránya, hogy ha egy helyen módosítod, akkor a többi is módosul :D), de elég régi már, nem sokan használják. Ráadásul az ext4FS-hez vagy a YAFFS-hoz (ez az Android-é, a YAFFS2, Yet Another Flash File System 2, ez is elég gyors, és telefonokra lett tervezve, így az indexterülete kisebb mint az ext4-é. Direkte a NAND-NOR chipekre lett fejlesztve, mint írtam :D) képest JÓVAL lassabb. Ezért kellenek a lagfixek, mert ezek átállítják a file rendszert másra, ami gyorsabb. Ezért lesz maga a telefon is gyorsabb :D

Migabi, tudok róla hogy lehet, egyszerűen a VooDoo a legrégebbi, ezért neveztem csak azt meg. De a kérdés még mindig áll, mennyivel lesz gyorsabb maga a telefon működése?
  • ZTE Blade - CyanogenMod 7
  • Haipad M7 - PhoenixMod [0805] v1.1
  • Asus Transformer TF101 32GB - Revolver 2.5, Clemsyn kernel v9, custom sound mod
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

jaj drága főnikszem el ne magyarázd, mert soha nem fogom úgysem megérteni :D
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
vagrand
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy S
Has thanked: 18 times
Been thanked: 4 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vagrand »

Egy hete kb én is jeleztem ezt a hibát:

szabi113 írta:Létezik az hogy egy hivatalos Marketből szedett apptól megbolondul a telefon?

Ha Kies módban csatlakozok a géphez, akkor elindult a telcsin az MTP app, egyból kilép, aztán vissza, ki, vissza, ki, vissza........ VIDEÓ
Google keresgélés közben arra jutotttam hogy ez csak akkor jön elő amikor komolyabban macerálva van a telcsi [root,frissítés,NAND update( na, az meg mi?), stb.]

Én nem bolgattam a telcsit. Minden szép és jó volt még tegnap, aztán ma napközben feltettem pár appot a marketből. Tiff and Fax viewer - lite, Smooth Calendar, Advanced Task killer.

Létezik hogy ezezk közül bekavart valamelyik? Gondolom a legutolsó esélyes.
Nem is lenne baj, de hiába töröltem le mindhárom appot nem oldódik meg a probléma. :no:
Néhol írták hoögy meg kell formázni a kártyát. Én mindekettőt megformáztam már, azt sem segített. :weep:
Szerző: vagrand » 2010-11-06 szomb. 09:31:25
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Letöltöttem a Kies legújabb verzióját (1.5.3.10103_100). Viszont nem akar csatlakozni a készülék a programhoz. Az MTP Application fel le ugrál a telefonon. Mintha le és fel csatlakozna másodpercenként. A régebbi verzióval nem volt gond. De nem telepítem vissza az régit mert ezt szeretném használni.
Telefon és számítógép újraindítás volt. Usb beállításnál a kies mód van beállítva.

Valami ötlet?

vagrand
Újonc

Mint írtam a kies frissítés után kezdte ez a dolgot. :cool1:
2.3.5 XXJVT MitRa rom 4.7 Kernel:Semaphore JVT 1.9.1
migabi24
4. szint
4. szint
Készüléktípus: HTC ONE
Has thanked: 5 times
Been thanked: 38 times

Hozzászólás Szerző: migabi24 »

fonix232 írta:
moco írta:bírom ezt a nyelvjárást. nézek, mint Rozi a moziban :D
Itt a filerendszerekről volt szó :D Amik a belső tárhelyen vannak alkalmazva. A ReiserFS a Linuxokban használt extFS egyik továbbfejlesztése (előnye az NTFS-el szemben hogy linkelt filerendszer, azaz egy filenak lehet akár 100 másolata, akkor is csak egyszer szerepel a merevlemezen, így csak egyszer foglalja le a helyet, és villámgyors. Hátránya, hogy ha egy helyen módosítod, akkor a többi is módosul :D), de elég régi már, nem sokan használják. Ráadásul az ext4FS-hez vagy a YAFFS-hoz (ez az Android-é, a YAFFS2, Yet Another Flash File System 2, ez is elég gyors, és telefonokra lett tervezve, így az indexterülete kisebb mint az ext4-é. Direkte a NAND-NOR chipekre lett fejlesztve, mint írtam :D) képest JÓVAL lassabb. Ezért kellenek a lagfixek, mert ezek átállítják a file rendszert másra, ami gyorsabb. Ezért lesz maga a telefon is gyorsabb :D

Migabi, tudok róla hogy lehet, egyszerűen a VooDoo a legrégebbi, ezért neveztem csak azt meg. De a kérdés még mindig áll, mennyivel lesz gyorsabb maga a telefon működése?
2.1-en nagyon látványosan gyorsult a teló, 2.2-vel már más a helyzet itt inkább az akadozásokat szünteti meg, de hál istennek jobbnál jobb kernelek látnak napvilágot, amivel nagyon gyors a pda ;)
Múlt:6600,7610,SE-S700,6230i,6630,SE-W810i,6680,N73,SE-P990,6120c,E50,N95-8Gb,N82,E66,N78,N79,i8510 8Gb,iPhone 3G 16GB,iPhone 3G-S 16Gb,i8910HD 16Gg,Wawe,Galaxy S 8Gb,I8910 HD, Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4
szabi113
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Xperia Z2 + iPod Touch 2G
Has thanked: 89 times
Been thanked: 16 times
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: szabi113 »

vagrand írta:Egy hete kb én is jeleztem ezt a hibát:

szabi113 írta:(...)Ha Kies módban csatlakozok a géphez, akkor elindult a telcsin az MTP app, egyból kilép, aztán vissza, ki, vissza, ki, vissza........ VIDEÓ
(...)
Szerző: vagrand » 2010-11-06 szomb. 09:31:25
Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Letöltöttem a Kies legújabb verzióját (1.5.3.10103_100). Viszont nem akar csatlakozni a készülék a programhoz. Az MTP Application fel le ugrál a telefonon. Mintha le és fel csatlakozna másodpercenként. A régebbi verzióval nem volt gond. De nem telepítem vissza az régit mert ezt szeretném használni.
Telefon és számítógép újraindítás volt. Usb beállításnál a kies mód van beállítva.

Valami ötlet?

vagrand
Újonc

Mint írtam a kies frissítés után kezdte ez a dolgot. :cool1:
Nálam megoldódott egy factory reset után. Persze repült minden app. :(
De ezek után fel merjem tenni az Advanced Task Killert? Másnál okozott gondot ez az app?
2002 óta (7650)Symbian fanatikus, de sajna lemaradtunk, így: Xperia Z2 (5.1.1), + 128GB µSD
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Én nagyon régóta használom, talán mióta megvettem a telefonom. Semmi probléma nem volt soha vele, szépen teszi a dolgát a háttérben. Van belőle külön 2.1 és 2.2-es változat, nem az zavarhatott be?
Huawei MATE 9 Android 7
renee7
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nokia Lumia 800
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Hozzászólás Szerző: renee7 »

Offolnék kicsit a Samu Continum kapcsán, aminek van egy másodlagos kijelzője. Miért nem terjed vajon el ez a megoldás normális formában?
Ennél értelmesebb dolgot el sem tudnék képzelni, DE: nem szines kijelző kell ami sokat fogyaszt, elég lenne egy olyan ami a 200 ft-s kvarcórákban van, kicsi legyen, valahova szépen alulra. Ne facebook, vagy twitter hülyeségeket mutasson, hanem ha az ember napközben kiszalad az irodából, vagy utazik, akkor utána elég legyen egy fél pillantás, hogy meggyőződjön, történt-e valami érdemleges? Szóval jó ötletet miért nem lehet jól kivitelezni? :S
reddoors
Kiemelt 5. szint
Kiemelt 5. szint
Készüléktípus: Huawei MATE 9
Has thanked: 16 times
Been thanked: 550 times

Hozzászólás Szerző: reddoors »

Az USA-ban folyamatos Galaxy S készlethiány van:) --ki gondolta volna?
http://mobilarena.hu/hir/samsung_galaxy ... llion.html
Huawei MATE 9 Android 7
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”