Samsung Galaxy Ace S5830

Samsung márkájú készülékek témái
SANKADI
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Nokia 6650 SamsungGalaxy ACE
Nem: Férfi
Has thanked: 13 times
Been thanked: 1 time

Re: Samsung Galaxy Ace S5830

Hozzászólás Szerző: SANKADI »

Sziasztok !
Igéretemhez híven beszámolok hogy sikerült a memóri kiterjesztés, hát tökéletesen működik.
A TheMyBasic ROM-ban eleve integrálva van az A2SD, a 8 GB-os SD kártyáról formáztam 1 GB-ot Ext4-re, majd terminál emulátorba beírtam a megfelelő parancsokat, és máris kész lett. Azután néztem, hogy ott van a menük között a CF-Root Tweak Manager v1.20m lehet azzal egyszerűbb lett volna, így viszont jobban láttam mi történik. Most így nét ki:
[url]Sziasztok !
Igéretemhez híven beszámolok hogy sikerült a memóri kiterjesztés, hát tökéletesen működik.
A TheMyBasic ROM-ban eleve integrálva van az A2SD, a 8 GB-os SD kártyáról formáztam 1 GB-ot Ext4-re, majd terminál emulátorba beírtam a megfelelő parancsokat, és máris kész lett. Azután néztem, hogy ott van a menük között a CF-Root Tweak Manager v1.20m lehet azzal egyszerűbb lett volna, így viszont jobban láttam mi történik. Most így állok memóriával:
Kép
Megkérdezném, hogy ha az SD kártya tárolja tárolja a Dalvik-cache adatokat is, mint most nekem, az SD kártya leválasztás engedélyezett művelet kártya olvasáshoz, vagy inkább külső olvasót használjak ?
A titanium backup-on kívül nincs valami beépített parancs, amivel megnézhető mennyi hely van még az ext4 partíción. (Most nem A2SD vagy BusyBox parancsra gondoltam, hanem a menüben van-e, esetleg letölthető-e ilyen? )

Üdv, SANKADI
DAv7
3. szint
3. szint
Készüléktípus: GT-S5830
Has thanked: 7 times
Been thanked: 90 times

Hozzászólás Szerző: DAv7 »

SANKADI írta: ...
Örülök, hogy sikerült megcsinálnod ;)
SANKADI írta: Megkérdezném, hogy ha az SD kártya tárolja tárolja a Dalvik-cache adatokat is, mint most nekem, az SD kártya leválasztás engedélyezett művelet kártya olvasáshoz, vagy inkább külső olvasót használjak ?
Ezt a kérdésed nem egészen értem...
SANKADI írta: A titanium backup-on kívül nincs valami beépített parancs, amivel megnézhető mennyi hely van még az ext4 partíción. (Most nem A2SD vagy BusyBox parancsra gondoltam, hanem a menüben van-e, esetleg letölthető-e ilyen? )
Tudtommal parancsal nem lehet, de van rá számtalan program, a marketen. Ilyen például a FreeSpace nevű applikáció is, amelyet ingyenesen le is tölthetsz ;)
SANKADI
Újonc
Újonc

DAv7 írta:
SANKADI írta: Megkérdezném, hogy ha az SD kártya tárolja tárolja a Dalvik-cache adatokat is, mint most nekem, az SD kártya leválasztás engedélyezett művelet kártya olvasáshoz, vagy inkább külső olvasót használjak ?
Ezt a kérdésed nem egészen értem...
Á, köszi, pont ilyenre gondoltam mint a freespace! Már működik is !
Arra gondoltam volna, ha ennyire kitelepítettük a rendszert, akkor esetleg nem csak akkor tudja inicializáéni, ha teljesen újraindul.
Ha bedugom az USB kábelt a PC-be és a telóra, és leválasztom az SD kártyát, majd ha kész vagyok a buherával és újra használatba veszem, újra tud mindent használni róla, vagy újra kell ehhez indítani? (Lehet hogy láma kérdés, de végül is ezt az A3SD-t nem gyárilag tervezték bele... )
DAv7
3. szint
3. szint

Értelek. Hát nem törvényszerű amit most fogok mondani, saját tapasztalat. Az én ext partícióm 1 gigás, ez nagyjából félig van.
Ha gyorsan intézem az USB-s dolgot, szóval nem hagyom rajta feleslegesen, stb, hanem rögtön leveszem, amint kész, akkor nem kell újraindítani, csak várni míg észhez tér, ami pár másodperc. Viszont miközben USB-n van csatlakoztatva(tehát kártya lecsatolva) és nyomkodom, akkor hajlamos meghülyülni, ilyenkor nem elég unmount-mount-olni, hanem restart kell a gépnek, különben csigalassú tempóban hozza helyre magát(soksok perc).
SANKADI
Újonc
Újonc

DAv7 írta:Értelek. Hát nem törvényszerű amit most fogok mondani, saját tapasztalat. Az én ext partícióm 1 gigás, ez nagyjából félig van.
Ha gyorsan intézem az USB-s dolgot, szóval nem hagyom rajta feleslegesen, stb, hanem rögtön leveszem, amint kész, akkor nem kell újraindítani, csak várni míg észhez tér, ami pár másodperc. Viszont miközben USB-n van csatlakoztatva(tehát kártya lecsatolva) és nyomkodom, akkor hajlamos meghülyülni, ilyenkor nem elég unmount-mount-olni, hanem restart kell a gépnek, különben csigalassú tempóban hozza helyre magát(soksok perc).
Köszi, ezek szerint nyugodtan leválaszthatom, azután majd kialakul, hogy tudja-e elfogadható időn belől csatlakoztatni, vagy lesz egy reset. :D
Falkon
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [KP6]
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Falkon »

Sziasztok!

Hogyan lehet beállítani, hogy hosszabb sms-t tudjak küldeni? kb 50 betűnél új sms-t kezd. Biztos hogy ez így szar!

Előre is köszi!
szabox
2. szint
2. szint
Has thanked: 20 times
Been thanked: 65 times

Hozzászólás Szerző: szabox »

Falkon írta:Sziasztok!

Hogyan lehet beállítani, hogy hosszabb sms-t tudjak küldeni? kb 50 betűnél új sms-t kezd. Biztos hogy ez így szar!

Előre is köszi!
Mondjuk, ha használsz ékezetes betűt (kivéve "é" betű), akkor kerüld... Az á ű ő ó valamiért több karaktert foglal el és emiatt sokkal hamarabb elfogy az sms. Ha nem használsz ékezetes karaktert, akkor nincs ötletem...
Falkon
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy Ace [KP6]
Has thanked: 4 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: Falkon »

szabox írta:
Falkon írta:Sziasztok!

Előre is köszi!
Mondjuk, ha használsz ékezetes betűt (kivéve "é" betű), akkor kerüld... Az á ű ő ó valamiért több karaktert foglal el és emiatt sokkal hamarabb elfogy az sms. Ha nem használsz ékezetes karaktert, akkor nincs ötletem...
De, használok ékezeteket! Akkor kipróbálom, köszönöm! :)
tothmark1
1. szint
1. szint
Készüléktípus: Samsung Galaxy Note 3 - N9005
Has thanked: 11 times

Hozzászólás Szerző: tothmark1 »

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A páromnak egy Ace telefonja van, és elkezdtem vele mókolni, de nagy szarságot csináltam. Rootoltam a telefont, majd feltelepítettem rá CMW Rom Manager-ét és onnan akartam flashelni CMW Recovery-t. Viszont nem volt az Ace a listában, ezért az elsőt választottam, mert volt egy "more" szócska mellette. Ki akartam próbálni az új recovery-t, erre sehogy sem tudom bekapcsolni a telót, még download módba se tudom berakni.

Van valakinek bármilyen ötlete, hogy mit tudok ekkor tenni? Remélem nem szerviz lesz, mert az tuti pénzes lesz, annyit meg már nem ér az egész. :(

Köszönöm a választ előre is!

Márk
DAv7
3. szint
3. szint

Szia!
Már nagyon sokszor el lett mondva, hogy ROM Managert nem szabad használni, tönkre teszi a telefont. Mint esetedben is történt.
Vedd ki az akksit, várj vele 10 másodpercet, majd tedd vissza és próbáld download-módba rakni a Hangerő Le, Home és Power gombokk folyamatos nyomásával. Ha nem sikerül, akkor van még egy emergency download mód is, amit a Hangerő le és fel, Home és Power gomb együttes nyomásával tudsz működésre bírni, Próbáld meg ezalól megcsinálni. Ennél többet nem igen tudsz tenni otthon. Ha ezek sem segítenek marad a szervíz.
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”