Samsung GT-i9100 Galaxy S II

Samsung márkájú készülékek témái
rydair
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
Nem: Férfi
Has thanked: 28 times
Been thanked: 15 times

Re: Samsung GT-i9100 Galaxy S II

Hozzászólás Szerző: rydair »

(...)
Macika írta:
Amit a képen látunk, az egy memóriaeffektus inkább (én is tapasztaltam már), újraindítás után nem látható már...
+1 Macikának, hogy mindig tudja az igazat, én arra gondoltam, hogy ugyebár a képernyő tetején az állapotsáv általában fekete, tehát itt nem használódik el a képernyő annyira, és amikor más képet mutat, akkor látszik, hogy ezen a helyen kívül máshol joban elhasználódtak a kék diódák, tehát a teteje ahol fekete volt kékebbnek tűnik.
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet :D
Limahl
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Samsung galaxy s7 edge
Has thanked: 264 times
Been thanked: 1859 times

Hozzászólás Szerző: Limahl »

rydair írta:(...)
Macika írta:
Amit a képen látunk, az egy memóriaeffektus inkább (én is tapasztaltam már), újraindítás után nem látható már...
+1 Macikának, hogy mindig tudja az igazat, én arra gondoltam, hogy ugyebár a képernyő tetején az állapotsáv általában fekete, tehát itt nem használódik el a képernyő annyira, és amikor más képet mutat, akkor látszik, hogy ezen a helyen kívül máshol joban elhasználódtak a kék diódák, tehát a teteje ahol fekete volt kékebbnek tűnik.

nálam tökéletesen egyforma fekete, eleve fekete háttérel használom ,és tök egyforma fekete minden, mindig, lehet a te telodban rosz a kijelzö, soha semmi beégés szerüséget , és semmi kékesedést nem láttam.
Samsung galaxy s7 edge
rydair
4. szint
4. szint
Készüléktípus: Samsung P6800 + Note 3 + Gear
Has thanked: 28 times

Hozzászólás Szerző: rydair »

Limahl írta:
Macika írta:

nálam tökéletesen egyforma fekete, eleve fekete háttérel használom ,és tök egyforma fekete minden, mindig, lehet a te telodban rosz a kijelzö, soha semmi beégés szerüséget , és semmi kékesedést nem láttam.
Na látod, neked fekete a háttered, pont mint az állapotsáv tehát ezzel magyarázható a különbség hiánya :) Én meg napi 5-6 órát használom bekapcsolva a képernyőt, ez idő alatt az állapotsáv végig fekete a kijelző többi része meg egyéb színű.
A gömb nem más mint egy töredezettségmentesített kocka...
Phablet :D
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

Macika írta:
Sajnos az AMOLED technológia (az LCD-hez képest) nagyon gyerekcipőben jár.
Először jöttek azzal, hogy kevesebbet fogyaszt és az jó nekünk, de aztán kiderült, hogy ez csak akkor igaz (de akkor NAGYON), ha fekete ill nagyon sötét a háttér, egyébként fehér háttérnél (WEB-oldalak, levelezőprogramok, játékok) a többszörösét képes fogyasztani. Átlagban alig kimutathatóan fogyaszt kevesebbet, mint mondjuk egy IPS LCD.

Aztán jött a keserű pirula, a kék pixelek jóval rövidebb élete/minősége. Ezt a pentile pixelelrendezéssel igyekeztek megoldani, keskeny, hosszúkás zöld, négyzet alakú piros és nagyméretű, kisebb energiával működtetett kék pixelek használatával. Ez már jó (jobb), mert a kék pixelek is kibírják azt a minimális óraszámot, ami szükséges (itt többezer üzemórára kell gondolni!)

Ennek ellenére (a koromfekete fekete ellenére) igazán szép fehéret nem láttam még AMOLED-nél. Hol kékes inkább, hol zöldes, hol rózsaszínes. De igazi fehér fehéret nem láttam még.
Igazán szép képet ennek megfelelően nem az AMELOD-es képernyőknél kell keresni, egy legalja LG 2x-nek SOKKAL szebb a képe (IPS Panel, mint az iPhone-ban).

Amúgy nagyon szeretem a Note-omat, az is Pentile AMOLED.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
CKPeter
Újonc
Újonc
Készüléktípus: Samsung Galaxy SII
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: CKPeter »

moco írta:Emberek! Programok megbeszélésére ott a hasznos android programok topik! A hozzászólások áthelyezve ide:
viewtopic.php?f=141&t=2534
Kerlek moco tedd ide vissza a hozzaszolasom! Az ugyanis nem a programokrol hanem arrol szolt hogy miert dobhatja el a telo a GPS jelet. Erre keresem tovabbra is a valaszt ugyanis ez nalam uj jelenseg. Van valakinek otlete?!?
kissati66
2. szint
2. szint
Készüléktípus: Nexus 5 MPA44G 6.0 Marshmallow
Has thanked: 30 times

Hozzászólás Szerző: kissati66 »

viki071228 írta:
rydair írta:Ti amúgy felfedeztétek már, hogy ez a super amoled, mennyire alkalmatlan termék képernyőnek? (nem csoda, hogy nem gyártanak TV-ket belőle)
Azon kívül hogy pontatlanok a színek, túlszaturáltak, nemrégiben véltem felfedezni, hogy bele is égnek a képek a képernyőbe.
Pl mikor álló módban nyitva van a billentyűzet. Majd nem sokkal később lehúzom a redőnyt (nem áltlátszó), a billentyűzet gombjainak körvonalai még 5-10mp ig kivehetőek a helyükön. Ezt a képet ha megnézitek közelebbről, picit kivehető.
A másik ugyebár az állapotsáv, ami tulajdonképpen bármikor ha használatban van a telefon, jelen van. Ez is egy elég szép beégést produkált a képernyőmbe, ami pl ezen a képen elég szépen kivehető bal oldalt (ami egyébként a képernyő teteje)
Hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kezdek egyre csalódottabb lenni ebben a képernyőben!
Arról nem is beszélve, hogy egy kis nedves puha faág, amit két ujjal meghajlítok, megkarcolta elég alaposan az üveget..
Szia! Ne haragudj, hogy kéretlenül beleugatok és leszögezném NEM áll szándékomban senkivel sem vitatkozni (privátban sem) csak annyit mondanék, hogy az AMOLED technológia sajátosságaiból kifolyólag NEM TUD "beégni" a kijelzőbe. Annak oka pedig, hogy még nincs sorozatgyártásban belőle igazán nagy méretű monitor illetve tv, két oka van. Az egyik az ára, a másik pedig az ezen technológiával készült kijelzők sorozatgyártásának kapacitásbeli problémái. Ha olvasgatsz a témában a neten hamar rátalálsz az okokra és az AMOLED minőségének a "mibenlétére"! Mégegyszer elnézést a közbeszólásért! Szép napot mindenkinek! ;)
U.i.: Nekem egy Panasonic Viera (neo plazma) tv-m van. A plazma valóban "beletud égni" a képernyőbe, de ezeknél az újabb tévéknél már ehhez is igen sokáig kellene egyetlen állóképnek lennie a tv-n.
Ne haragudj, de ellent kell mondanom. Nekem sem áll szándékomban vitatkozni, de olyasmiről állítod, hogy nem létezik, amivel én közel nap mint nap szembesülök. Történt ugyanis, hogy a GalaxyS II-met az előző tulaja (aki egyébként a főnököm és kb. 1 órát használta a dobozból kivéve a vadonatúj telefont) fel szerette volna tölteni. Első alkalommal. Hogy mit csinálhatott, nem tudom (ő sem), de valahogy sikerült Download módba tennie és úgy dugni rá a töltőre. Ez este történt, lefeküdt és reggelig "töltötte". Valójában persze nem töltődött semmit, a képernyő éjjel bekapcsolva maradt, és a képernyőre kirajzolt kis zöld robot az írásokkal együtt - nos igen, sajnos - BELEÉGETT a kijelzőbe. Reggel - mivel nekem akkor sima S-em volt - átadta nekem azzal, hogy egész éjjel töltötte, tehát biztos fel van töltődve és hogy "költöztessem őt bele", tehát állítsam be, tegyem át a névjegyeit, adatait az iPhone-jából, telepítsek fel pár hasznos appot, ilyesmik. Persze csutkára volt merülve, be sem kapcsolt. Feltöltöttem, eleget tettem a kérésének, majd betettem a fiókomba, mert időközben meggondolta magát és maradt az iPhone-nál, mert azt ő már megszokta... Ezután 3 hétig nálam volt. A beégést teljesen véletlenül vettem észre. Mivel általában nem tudtam ellenállni a kísértésnek és a 3 hét alatt közel mindennap hazavittem magammal a telót egy kis nyomkodásra, egyik nap arra lettem figyelmes, hogy a képernyő közepén fehér alapnál enyhe sárgás elszíneződés látható. Figyelni kezdtem, és rájöttem, hogy igen, az látszik halványan, ami a Download módnál megjelenik, ha jól megfigyelem még a robot alatti írás is kibetűzhető full kék háttérnél. Csak ekkor esett le, hogy amikor először kézbe vettem miért volt lemerülve a teló, annak ellenére, hogy egész éjjel töltőn volt. Szerencsére feltűnően csak világos háttérnél és minimálishoz közeli fényerőnél látszik, egyébként nem zavaró, csak hát a tudat, hogy ott van... De ennyi szépséghiba azt hiszem simán belefér, ugyanis sikerült megfőznöm a főnökömet, hogy cseréljünk: én adtam az egy éves Galaxy S-t és kaptam az új S II-t, ráadásul felárat sem kért :whaaa:
moco
Fő moderátor
Fő moderátor
Készüléktípus: Samsung Note 20
Nem:
Has thanked: 930 times
Been thanked: 1093 times

Hozzászólás Szerző: moco »

:offtopic2:
kissati66 írta:De ennyi szépséghiba azt hiszem simán belefér, ugyanis sikerült megfőznöm a főnökömet, hogy cseréljünk: én adtam az egy éves Galaxy S-t és kaptam az új S II-t, ráadásul felárat sem kért :whaaa:
van üzleti érzéked ;) :D :ontopic2:
VESZEKEDNI CSAK PRIVÁTBAN LEHET! AKI A FÓRUMBAN VESZEKSZIK,1 HÉTRE KITILTOM !! :deal:
S10+ Dual / SGS4
lllacko
1. szint
1. szint
Készüléktípus: One Plus
Has thanked: 101 times
Been thanked: 6 times

Hozzászólás Szerző: lllacko »

Felraktam a call recorder-t de nem magyar és hiába állitgatok találomra a felvételnél a hivó hangját alig hallom.
A hivás fogadásakor automatikusan a kihangositott fogadás müködik max hangerővel, azt hol kell beállitani - ne legyen kihangositott és ne legyen max hangerő.
A hangerő beállitásoknál hiába állitom a hangot kicsire

köszi
Macika
6. szint
6. szint
Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
Has thanked: 321 times
Been thanked: 605 times

Hozzászólás Szerző: Macika »

kissati66 írta:Ne haragudj, de ellent kell mondanom.
Nem haragszom. Valószínűleg amit látsz, az annyi, hogy túl sokáig mentek az adott pixelek full teljesítményen a többiekhez képest. És MÁR érezhetően csökkent a teljesítményük.
Sajnos ez is azt bizonyítja, hogy gyerekcipőben jár még az AMOLED-gyártás/fejlesztés.

Ja, egyébként van már évek óta AMOLED TV, a SONY gyártja (aranyért), de még csak 62 centiig jutott a fejlesztéssel (és NEM a Samsung gyártja a panelt bele, megoldja saját gyárában a SONY), 37 centis OLED TV-je viszont több gyártónak is van.
Nem tudom, mikor lesz a plazma-technológiának ellenfele, de szerintem nem ma lesz...
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
lanszelot
1. szint
1. szint
Készüléktípus: SGS2 Omega v23 - Defy - N95
Has thanked: 17 times
Been thanked: 0

Hozzászólás Szerző: lanszelot »

Hello!
Fel dobtam a kies-t a gépemre /mac os x lion/ és hiába dugom rá az usb kábelt, csak kiírja hogy connecting, és várhatok rá nem történik semmi.
Valakinek valami ötlet miért nem kapcsolódik? A telómon lett rom frissítve, és nem tudom visszarakni a kies mentéseim :-(
Telón kell valamit állítani, vagy telepíteni rá?
Előre is köszi!
Samsung Galaxy S2: CM 10.1
Motorola Defy: Mokee OS
Nokia N95: symbian
Válasz küldése

Vissza: “Samsung”