Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Sajnos elromlott a telefonom. Naponta többször kikapcsol (80-90%-on is) és csak úgy tudom újra bekapcsolni ha töltőre teszem.
Ha töltőn van akkor sosem kapcsol ki. Csináltam a telefonon egy hard-reset-et, vettem egy új aksit, vettem új memóriakártyát, 3 vírusirtót telepítettem fel. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit tehetnék még? Vagy dobhatom a kukába a telefont?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910C / SM-N910F)
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Nem: Férfi
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
Re: Samsung Galaxy Note 4 (SM-N910C / SM-N910F)
A vírusírtókat felejtsd el, töröld mindet, értelmetlen a létük.Hadzon írta:Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Sajnos elromlott a telefonom. Naponta többször kikapcsol (80-90%-on is) és csak úgy tudom újra bekapcsolni ha töltőre teszem.
Ha töltőn van akkor sosem kapcsol ki. Csináltam a telefonon egy hard-reset-et, vettem egy új aksit, vettem új memóriakártyát, 3 vírusirtót telepítettem fel. Esetleg van valakinek ötlete, hogy mit tehetnék még? Vagy dobhatom a kukába a telefont?
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni.
Ha a hard reset UTÁN (és még gyári alapállapotban!!!!) a vadiúj GYÁRI akksival is kikapcsolgat töltés nélkül, akkor a készülék hibásodott meg.
Erre azonban (HACSAK nem esett sokat) nem látok túl nagy lehetőséget.
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Hadzon
- Újonc
- Készüléktípus: Samsung Galaxy Note
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 0
Köszönöm a választ. Felhívtam az egyik márkaszervízt és azt mondták, hogy ők másképpen csinálják a hard resetet és újratelepítik a szoftvert. Kicsit elbizonytalanodtam mert nem gondoltam, hogy létezik egy másik hatékonyabb hard reset is. Most újra jól működik a készülék és így lesz időm nyugodtan kiválasztani egy új készüléket.
- Hadzon
- Újonc
Sajnos korai volt az öröm.. kétszer is kikapcsolt és töltésnél nagyon melegedett
Bár az ilyen hideg időkben kézmelegítőnek talán még jó lesz
- Macika
- 6. szint
- Készüléktípus: Huawei P30 Pro 8 256
- Has thanked: 321 times
- Been thanked: 605 times
1994 óta foglalkozom (azért lassan már múlt idő) mobilok szervizelésével, van egy tucatnyi szervizboxom, olyan dolgokat tudok megcsinálni, amit a gyári szervizben általában nem.Hadzon írta:Sajnos korai volt az öröm.. kétszer is kikapcsolt és töltésnél nagyon melegedett
Nos, higgy nekem, nins más hard reset, mint amit Te is tudsz csinálni Recoveryből.
Illetve tudnak még más szinten is resetelni (box-szal azt is lehet), de ezeknek nincs sok köze (elvileg) az újraindulásokhoz, melegedésekhez.
Jól értem, hogy eleinte (míg gyári alapállapotban volt a készülék), addig jó volt?
"A legjobb érv a demokrácia ellen egy ötperces beszélgetés egy átlagos szavazóval."
Sir Winston Churchill
Sir Winston Churchill
- Hadzon
- Újonc
A készülék nagyon megkímélt és még most is gyári állapotban van. Csak a T-mobile által felkínált frissítéseket töltettem rá. Minden frissítés után egyre rosszabb lett a telefon, negyedére csökkent az üzemidő, lelassult és elkezdett melegedni.
Ma már ott tartok, hogy naponta 3-4 szer is kikapcsol és sokszor csak úgy indul újra, ha ki és visszateszem az aksit
Szeretnék új telefont venni, amiben toll is van, mint a Note-ban.. de még nem találtam olyat.
Ma már ott tartok, hogy naponta 3-4 szer is kikapcsol és sokszor csak úgy indul újra, ha ki és visszateszem az aksit
Szeretnék új telefont venni, amiben toll is van, mint a Note-ban.. de még nem találtam olyat.
- sozs
- 3. szint
- Készüléktípus: LG K42
- Has thanked: 10 times
- Been thanked: 36 times
- Kapcsolat:
Ezért gáz a T és Voda "saját" telefonjai, mivel módosított a szoftver, rárakták a saját programjaikat. Így a frissítések sem jönnek meg rá, ha csak a cég ki nem adja a saját módosításaival. Panny áll legközelebb a belepiszkálás nélküli szoftverbe, de azzal is vannak főleg frissítési gondok. Ezért sokan lecserélik a szoftvert "független" szoftverre (amibe nincs benne semmi telefonos cég cucc), sokan azt hiszik ettől független is lesz a telefon. Pedig a függetlenítés nem ilyen egyszerű, viszont a független szoftver bajokat, fagyást, újraindulást megoldja. Nem beszélve ugye a főzött romokról, csak abban meg sok a hiba lehetőség..